Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Od tehle packalu necekam nic. To, co do tech enhanced edic pridali, bud nefungovalo nebo to fungovalo blbe.
  • Thorar
    Opraví už někdo ten matoucí nadpis? *1*
  • No, slyšel jsem tady hodně věcí a jelikož o tom "trochu" něco vím, tak bych to uvedl na pravou míru:

    1) O Adventure Y se ví už víc jak 2 roky a v žádném případě se nejedná o novou hru, ale o rozšířující patch pro BG1 (ale hodně věcí naznačuje, že si za něj zvlášť zaplatíme). Co je mi známo, tak by to ani nemělo být dost velké na to, aby se tomu dalo říkat "datadisk".

    2) Jestli se nové EE verze vyplatí?
    Za sebe musím říct, že rozhodně ano. Nevím jak vy, ale moje původní BG1 má 5 CD, které musím přehazovat (během hraní), instalace je pomalá a na skladě zabírá hodně místa. EE mají vše v jedné instalaci, žádné otravování s disky a hodně věcí je vyřešeno lépe než v původním BG. Pro začátek můžu jmenovat mnohem lepší grafiku, jelikož BG1 využívá vylepšení engine BG2 (odpadá otravování s TuTu), možnost přibližovat a oddalovat hru pomocí kolečka. Inventář a nakupování od obchodníku taky vylepšili a bylo opraveno spoustu bugů, špatně fungujících systémů a kouzel. A to ani nemluvím o vylepšení obrazovce postavy (KONEČNĚ vydíme i jaké dává naše postava zranění), nových povoláních, nebo MNOHEM kvalitnější češtině (nevěřili by jste, kolik toho bylo ve staré češtině špatně). Co se týče nového obsahu, tak je to spekulativní. Něco je dobré, něco je horší.
    • K bodu 2 mám hru na originálních 5 cd taky, a protože umím číst, tak lze nainstalovat všech 5 cd najednou a neměnit CD, říká se tomu full instalation a ke hraní pak potřebuješ jen jedno cd v mechanice. Navíc GOG verze je mnohem levnější než EE a taky nemusíš měnit CD a mám ještě DVD verzi ze score kde taky nemusíš měnit vůbec nic. "Lepší" grafika znamená akorát to, že pozadí je víc oddálené = hra podporuje větší rozlišení, to samé má i GOG verze. Možnost přiblížení = prostředí je ve formátu bmp= zvětšíš si kostičky, inventář nakupování = ano konečně funguje kolečko i když scroluju ve své straně inventáře JUPÍ *7* čeština byla v pohodě ale mám i verzi v originále, kterou hraju radši, vylepšenou verzi češtiny najdeš na serveru idnes, co se týče obsahu, na modb najdeš stovky lepších vylepšení než EE . Kromě toho kolečka při nakupování jsem ti zničil všechny argumenty, možná bys měl porovnat GOG a EE a zjistit, co kromě user interface a toho drahokamu, který ti umožní sebrat víc věcí v oblasti, OPRAVDU přinesli nového (a zjistíš že akorát arénu, která někoho asi bavila, mě osobně vůbec) a taky jak moc to bylo doprasené ještě dlouho po vydání. Já si vždycky myslel, že enhanced, znamená vylepšená, ale spíš mě procvičili v jiném anglickém slovíčku a říká se mu ragequit
      • Ano, dlouho po vydání to bylo doprasené, ale od patche 1.3 už je prakticky všechno v pohodě.
        Co přinesla hra nového?
        1) Black Pits (Aréna)
        2) Předělávky původních videoanimací
        3) Lepší čeština
        4) Mnohem přehlednější a podrobnější rozhraní postav
        5) 4 nové postavy, nové předměty, lokace, úkoly, povolání, portréty atd.
        6) Opravy spousty věcí, které v původní hře nefungovaly tak, jak měly + různá vylepšení
        Jinak rozdíl v ceně je asi 150kč, což bych zrovna nenazval "mnohem levnější" a navíc pořád vycházejí další a další patche, které nejen že pořád přidávají další obsah, ale autoři poslouchají názory fanoušků na fóru, takže hru čím dál více vylaďují a přidávají funkce o které si lidé nejvíc píší.
        • 1) no comment *7* .... a nebo radši jo - Pořád si můžu namodovat původní hru tak, že se overhaul budou muset ještě pár let snažit aby to dohnali jak obsahem tak kvalitou
          2) předělávky původních animací - vadí mi, že úvodní animaci zaměnili, protože teď je tam místo renderované animace jakési komiksové cosi, čemu se říká statická animace, animace ohníčků při táboření jsou pěkné, ale o to přece vůbec nejde jak dělají pitomé animace lepší hru?
          3) Hele jestli umíš číst tak lepší češtinu si můžeš stáhnout na idnesu, jak už jsem psal
          4) přehlednější budiž, podrobnější = tím myslíš to, že je tam navíc statistika zbraně? *7*
          5) Je spoustu modifikací co do původní hry přidávají nové postavy včetně questů a romancí
          6) jak měli znamená to, že se autoři původní hry rozhodli, že některé věci prostě nebudou úplně otrocky dodržená licence D&D, rozdíl 150 kč pořád znamená, že je EE 2x dražší než GOG verze.

          Jediný důvod, který pochopím aby si to někdo koupil je ten, že to chce hrát na tabletu. Kdyby jenom přidávali funkce tak bych to bral, ale to že doteď opravují bugy které měli od začátku tak to s tím můžou jít někam. Jsi spokojený s enhanced edicí, fajn, ok neberu ti to ale z toho co píšeš mi připadá, že si snad původní hru ani nehrál, nebo si nikdy nezkoušel nebo se nezajímal o žádné modifikace
          • 1) Valná většina módů je už kompatibilní s EE. Navíc, EE probralo modery z letargie a vzniklo plno nových, které pasují jen do EE.
            2) Většina nových animací mi přijde pěkná
            3) Ne, to vážně nemůžeš :D
            5) Stejně jako vzniklo spostu nových i do EE (Které si na jiné verzi nezahraješ)
            6) Myslím, že tě GOG verze přijde na trochu více než 150 kč.

            Každopádně, skrývání konečně funguje jak by mělo, kouzla dávají takové zranění, jaké je u nich napsané, opravili ty příšerně zabugované vanila romance, správně fungující deník do BG1 a spousta dalších menších či větších oprav a vylepšení, které celkově dělají hru mnhem lepší.

            Co se týká mé spokojenosti, tak ačkoliv mi Beamdong zdarma věnoval kopie obou her, tak jsem byl jeden z nějvětších obhájců původní hry. DLOUHO po vydání byla hra neuvěřitelně doprasená a první verze bych ke hře rozhodně nikomu nedoporučil. Pokud jsi hrál hru těsně po startu, tak se nedivím tvému negativnímu postaji, protože je naprosto opodstatněný, ale nyní už opravilo všechno co rozdrbali. Co se týká původních her, tak mám doma originálku Bladurs Gate 1, platinovou edici Baldurs Gate 2 a speciální anglický DvD set 4 v jednom. Co se týká módů, tak jsem právce jejich fóra a vývojář (testoval jsem snad veškeré myslitelné módy) *5*
            • Dík všem zůčastněným za konstruktivní diskusi *3* . Tohle zní docela povzbudivě. Zrovna z těch romancí jsem měl respekt, protože ve vanilla fungovaly všelijak i s opravami, takže jsem si říkal, jestli to teď náhodou (vzhledem ke všem výtkám po vydání EE verze) není ještě horší... Asi do toho půjdu. Nevíš (/nevíte) náhodou, jestli je v EE verzi nějak upraven i level Imoen po opětovném nabrání do party v Asylum? Co si pamatuju, byly kolem toho dřív docela rozepře (takovej ten "Imoen underleveled" problém). I když v tomhle případě asi nešlo o chybu v pravým slova smyslu...
        • ty nove postavy jsou hrozne napsane to si radeji stahnu nejakej mod (Saerileth) :D
  • Ten nadpis mě trochu zmátl. Vyplní mezeru mezi BG2 a BG3? Zmeškal jsem snad třetí díl sakra? *1*
    • Ten nadpis je naprostá demence.
  • Zase hromada kecu tady. Stejne jste vsichni radi, ze bude novej content, akorat tu pozujete, jak to urcite bude spatny.
  • "Studio Beamdog ....dobře ví, jak fanoušky našponovat." "Také jste zvědaví, co z vývojářů vypadne?" Jo to docela jsem, ale ošekávám, že basebalovou pálkou rozšmelcovaný mozek bude vypadat jako basebalovou pálkou rozšmelcovaný mozek, nic extravagantního neočekávám. Baldur 2 EE doteď nefunguje tak jak má, bugy kam se podívám, aréna jako jediný plně fungující prvek je trapný výsměch, každý lepší mod má xkrát víc obsahu než tohle.
    • asi tak, oni tu značku nevylepšují, oni jí znásilňují *11*
  • Proč nenechají Baldur's Gate spát? Příběh je ukončený, postavy na konci ToB na úrovni bohů. Není důvod se v tom vrtat. I něco nacpat mezi první a druhý díl.. Proč?

    Navíc velmi silně pochybuju, že na to maj. Ono udělat novou hru se zajímavym příběhem není to samé jako omodovat původní hry. A ono ani tohle zrovna nezvládli.
    • No to je ten problém, klidně bych si užil nějaký "datadisk" o tom co se odehrálo mezi BG1 a BG2, potažmo mezi BG2 a ToB (tam je taky rezerva). Ale od Black Isle nikoli od těchto amatéru. Musím ale uznat že androidí konverze IWD se povedla sakra dobře, šlape podstatně lépe jak androidí BG.
      • Chceš říct od Bioware, Black Isle je jenom publikovaly, nevím, kde to všichni berou. Ano Black Isle udělali PSTorment, ale až na enginu, který vyrobili v Bioware
        • danny_the_hound
          Publikoval Interplay. A Black Isle okrem Planescapu vytvorili aj Icewind Dale 1 a 2.
          • když už, tak to publikovali black isle a interplay, a icewind dale = baldur's gate mínus příběh plus víc monster, z toho co vydali je to to nejhorší, což není zas tak špatný, ale vedle fallouta 2 a planescape torment IWD vypadají jako špatný vtip. Tahle série si nepochybně našla svoje fanoušky, ale já měl radši promyšlený příběh a zajímavé questy než probijet se z jednoho konce mapy zaklikatělou cestou na druhý konec mapy. Oba dva díly jsem dohrál, 2jka byla mnohem větší výzva než jednička a vypadala fakt hezky, ale obě hry mohly být něco mnohem víc. Promarněný potenciál, pak si člověk říká, jak mohli stejní autoři udělat Planescape Torment
  • Hnisavec
    legendy by sa nemali vykopávať z hrobov, ale pekne nechať nerušene odpočívať... *13*
    • VergiliusGrey
      Přesně. Nevěřim, že by dosáhli takový kvality jako BG1,2.
  • neviem naco to rubuju na bhaalspawnov, nech urobia novu hru z forgotten realms a pouzitim Infinity enginu a bude to stacit kazdemu, co niekedy BG alebo ID hrali
  • nazývat tuhle bandu šarlatánů "tvůrci" je trochu přehnané

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit