Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • spoock

Doufám, že druhá půlka životního cyklu bude lepší. Zatím je tato generace v první půlce celkem nudná.

• S PS4 pro jsem celkem spokojený, dohrál jsem na ní svého času KCD na platinu a měla i spoustu dalších fajn her - exkluzivit bohužel nepříliš, ale i tak to byla super konzole.

PS5 je zatím spíš co se titulů týče velká bída, je vůbec nějaký výrazný titul který se vyvíjí jako exkluzivita? Raději ani nepíšu "zůstane exkluzivitou" bo za posledních pár let se většina exkluzivek podívala nakonec na PC 🥲

• Inquisitor

A proč ti tak záleží na tom, aby to byla exkluzivita? Vždyť je úplně jedno jestli si to někdo zahraje i jinde.

• V případě že hra nezůstane exkluzivitou, tak pro mě nemá cenu investovat do konzole, ale raději do herního PC ke kterému mohu klidně kdykoliv připojit joystick a hrát v klidu z gauče (mnoho roguelite her na Steamu dokonce již vybízí k připojení - z demíček na NextFestu např. Skelethrone).
          Konzole poté pozbývá jakýkoliv smysl, nemluvě o tom že na ní nelze instalovat modifikace.
          Toť můj pohled, jestli máš jiný tak je to naprosto v pořádku.

• Derp_1337

Klidně můžeš počkat na vydání na PC, ale je možné, že v době vydání bude ta hra už dost "zastaralá" a už se u toho nebudeš tak moc bavit.

Uvedu příklad: takový Horizon Zero Dawn (na PS4) byl v době vydání fakt dobrou open world hru. Když to pak ale o 4 roky později vyšlo na PC, tak už to tak nepůsobilo. Byl to spíš takový lehký nadprůměr. 

Kde vznikl ten rozdíl? Za ty roky se vývoj her posunul někde dál a ty herní prvky, které před 4 roky působili inovativně a svěže, už bohužel byly součástí většiny open world her. Takže už to nepůsobilo tak revolučně.

• toka

Za mě teda byl HZD dobrou open world hrou i o čtyři roky později na tom PC a stejně tak mi nepřišlo nic revolučního na tý hře, kdy jsem jí hrál na PS4 Pro. A to mluvím jako člověk, pro kterýho je to TOP20 hra.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Tak "revoluční" byla trochu nadsázka. Spíš to byla jen "evoluce" o krok dál.

• Zajímavý pohled, osobně neřeším jestli působí některé herní prvky zastarale. Když má hra fajn atmosféru a příběh, tak ledacos zkousnu. A že zrovna Horizon Zero Dawn by na PC působil nějak zastarale jsem si vůbec nevšiml (hrál jsem obě verze), u jiných her to tak být může - o tom žádná.
              Spíše jsem čekal argument že PS potažmo Xkrabice jsou cenově dostupnější - to mi osobně přijde taky jako dobrý důvod si konzoli pořídit, protože tím jak má Nvidia skoro monopol na grafické karty (AMD prostě tolik netáhnou), tak stojí hlavně grafika ledvinu - na druhou stranu doufám že díky DLSS bude životnost novějších řad karet trochu delší.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Tak "zastarale" byla trochu nadsázka. Tam šlo o to, že Horizon po těch letech už nebyl až tak "revoluční" a člověk na to nekoukal s otevřenou hubou jako v době prvního vydání.

A máš pravdu, že DLSS by mělo prodloužit životnost grafických karet. Ale to si uvědomila i Nvidia a tak uměle omezují DLSS na "starších" kartách. Třeba na kartách série RTX 30** už nespustíš nejnovější generaci DLSS 3.0.

Ale je vidět, že to je jenom úmyslné umělé softwarové omezení od Nvidia, protože nějakým moderům se to podařilo spustit nějakou oklikou. 

Hajzli z Nvidia nechcou, aby karty lidem vydrželi po několik dlouhých let a donutili tak lidi si koupit novější generaci.

• Derp_1337

To je způsobeno mentalitou divných lidí, převážně různí fanboys. Ti žijou v iluzi, že si hru "nejvíce" užijou, když si hru zahraje jenom "omezený" počet lidí.

Normální člověk to nepochopí. Většině lidí je úplně ukradené, kdo další tu hru hrál a na jakém zařízení.

• Vysvětluji to výše, Ty "divný lidi" a "fanboys" 🙃 pokud tedy není zakázáno mít vlastní názor 🥹

• Derp_1337

Však ty naše námitky nutně nemusely platit na tebe. Mluvil jsem všeobecně o "konzolových fanboys". Jestli se mezi ně nepočítáš, tak to očividně není o tobě. 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit