Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trochu jsem vypadl z obrazu co se týče cenovek grafických karet, ale to že za vyšší střední třídu firmy chtějí 17-18k je naprosto nechutné...

• uher

Jo, je to strašný. Když si vezmeš, že PlayStation 5 teď stojí kolem jedenácti, tak je to vlastně dost zvrácený...

• Nemluvě o tom že koruna je teď hodně silná.. člověk by čekal že se to do importního zboží projeví.. 

• Veskoslav

Ono bohatě stačí, aby 7700XT bylo na úrovni 6800XT a 4060 Ti bude naprosto rozdcena. Jediná současná výhoda 4060 TI je její spotřeba. Ale pokud člověk nehraje 4 hodiny denně, tak to nepocítí...Někdo sice namítne že Frame generation nebo DLSS3 hrají roli, ale doporučuji se podívat na Hardware Unboxed a jejich poslední video, kde uvidíte, jak je 4060 TI mizerná karta...

• MalyZeli

Hele, kéž by, ale tyhle zprávy jsou tu každou generaci, a vždycky to dopadne stejně. Nemyslím si že se nVidia musí něčeho bát, a ať je to jak chce, FG opravdu hraje roli, a souhlas že 4060ti je výsměch, ale pokud ve hrách jde o 100% zvýšit snímky, tohle AMD neporazí pokud nebudou mít něco podobného na jejich kartách, a zatím mají problém s jejich FSR, protože co jsem zkoušel, buď minulou generaci když sem měl nějakou dobu RX 6800xt, nebo teď s nVidií, FSR 2.0 vypadá prostě ne moc pěkně, rozmazaný bordel i na quality nastavení.

Spíš si myslím že až se časem nVidia vyprdne na herní GPU, omezí jejich počet, a budou se soustředit na AI, kde nemají problém prodat tyhle karty za 3.5 milionů KČ za kus, dostane AMD velikou šanci.

• unicz

Zkus FSR 2.2. Např. v FH5. Rozdíly budeš hledat lupou a ještě se dohadovat, co je vlastně lepší výsledek a zda tu technologii, která tu bere, tu přidává budeš chtít vlastně používat 🙂

• OsamaBinBowlin

🙄 FH5 sem nehrál, možná máš pravdu, ale souhlas s mr. Zelí, protože jde o to, že DLSS2 pokud je k dispozici, vypadá skvěle všude, FSR nikoliv. Není to nic proti AMD, DLSS1 taky bylo škaredé. Já osobně mám radši příběhové, SP hry, kde si můžu užít krásnou grafiku ve 4k, a pokud nabízí RT, rád bych to měl zaplé, to už je možné i s nižší třídou nVidia karet, díky DLSS3, a s vyšší třídou, jako 4080 a 4090 v nativním 4k a FG není problém u takových her tlačit 100fps. V takových detailech mi to zatím AMD nenabízí, a doufám že se to změní, protože předražená nVidia potřebuje konkurenci.

• unicz

Eee výkon v RT je často srovnatelný nVidia/AMD. Asi jsi také zatím neviděl 😀

No nic, příště bude lépe, s větší znalostní bází nezaloženou na jednostranném PR 😉

• OsamaBinBowlin

No tak to teda není, z vlastních zkušeností. Ale tady se to zase zhouplo k AMD super fan Vs Nvidia. Mně je úplně jedno jakou mám kartu, jestli je v něčem horší zelená, řeknu to, jestli červená, taky, a nVidia je jednu generaci napřed v RT.

• unicz

Reakce na příspěvek:

Já čerpám primárně z testů na internetu, které pokrývají velké množství titulů a konfigurací. Osobních zkušeností je nutně mnohem méně a méně relevantních.

Ostatně, málo kdo z nás má vedle sebe dvě GPU stejné generace/třídy a dělá side by side testy. A proč také, když na to máme informace na internetu 😀

• Já už snad 10 let kupuju gpu jen AMD. U nvidie si nikdy nedokážu ospravedlnit cenovku. Tentokrát mám trochu strach, že se ale AMD moc nevyšvihlo, a pokud vážně bude 7800 (xt) naceněná někde mezi 16-18k, tak prostě bude dávat smysl sáhnout třeba po bazarové 6800 xt, kterou seženete i pod 10k ve fajn stavu.. výkon bude nejspíš srovnatelný se 7800 a co už víme, tak je nad rtx 4070. AMD to s novou generací zatím moc nedává, ne? 

Naopak rtx 4070, ač drahá, tak má aspoň tu vyhlídku vyššího výkonu na watt, a spotřeba v řádu cc 2-4 let může vlastně snadno dorovnat cenu AMD. Nevím, jestli tohle někdo řeší, ale já mám rád systém co běží na minimální spotřebě, i kvůli teplotám.

• Derp_1337

Jn, taky si myslím, že člověk udělá dobře, když si koupí starší 6800 XT. Skoro podobný výkon, ale do budoucna člověk víc ocení větší VRAM.

• unicz

Neřeší, jen promile hráčů.

A 4070 dojela, jak je již uvedeno v jiném komentáři" už v den vydání na VRAM. Natož koukat na nějaké letité vyhlídky.

• Veskoslav

12 GB VRAM u 4070 je už z podstaty zkriplená karta v téhle cenové kategorii. 

• unicz

To o ambiciózních cenách high-end cenách RX 7900 jsem nepochopil. Jsou o 15-20% levnější než méně výkonné alternativy AMD.

Mohla by to redakce nějak upřesnit?

• unicz

...alternativy nVidia, pardon.

• ZOLLINO

Pockame na facelift. Vim, ze tohle neni HW server, ale celkem by mne v skratce zajimalo kde inzenyri z AMD udelali chybu, ze to co projektovali vlastne ne tak celkem vyslo vzhledem k HW bugu ktera jejich soucasna architektura ma....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit