Nový iPhone zvládne rozběhnout Resident Evil 4 Remake či Assassin's Creed Mirage
-
Vzal jsem si na dovolenou poslední iPad Pro s M2 a zkoušel na něm hrát Divinity - Original Sin 2. iPad se ihned dost zahřívá, což je ještě ok v místnosti. Ale na Slunci/i na lehátku venku ve stínu, zařízení velmi rychle dojde na své teplotní limity a začně stahovat jas displeje. Tím se iPad stane venku zcela nepoužitelným (i bez slunbečních brýlí), protože na něm skoro nic nevidíte.
Dle mého iPhone na tom bude velmi podobně.
Takže marketingově to vypadá krásně, ale je potřeba si uvědomit fyzikální limity.
Baterie byla v tu chvíli můj menší problém. U iPhone se dá ještě lépe vyřešit kvalitní a velkokapacitní powebankou.
-
Tak ako uz bolo zmienene vo FightClube, netreba zabudat nato, ze hru si bude treba kupit. Kedze by malo ist o neosekanu verziu tak predpokladam plna cena za AAA hru, teda 70€.
Este by som dodal, ze ide o USB-C 2.0, az ta najvyssia rada ma mat 3.0 podla informacii.
-
3650 mAh, to jsem fakt zvědavý, kolik minut si na tom reálně zahrajete a jak to bude s přehříváním telefonu, ale jak znám apple tak k tomu přidají nějaký předražený nesmysl jako například pouzdro s powerbankou a chladičem za lidových 500 usd, viz už teď ten jejich usb c kabel, co využije plnou přenosovou rychlost za 69 usd, takže jsem možná ten hypotetický chladič ještě hodně cenově podstřelil.
-
-
Ad přehřívání, očividně si to pleteš s Exynos od Samsungu. Takže neznáš Apple....😂
-
-
Já Apple mám, konkrétně iPhone 14 Pro. Sám mi zatmavuje display, aby zabránil přehřání systému (dokonce to sám píše, stejně jako u nabíjení). Takže ano, iPhone se také přehřívá, a to ani nemusíte hrát hru.
-
-
Ochrana akumulátoru, pokud jsou extrémní vnější podmínky. Typicky navigace při přímém slunečním svitu.
To udělá každý telefon, gratuluji k objevu 😄
Nicméně, toto nijak nesouvisí s případným SoC throttlingem.
-
-
Výborně, děkuji, stačí být i ve stínu a brouzdat třeba Redditem. Tak to už se těším na to hraní :-)
Btw., můj záložní P30 Pro nic takového nedělá a "záda" horká nemá.
Tak či tak, hraní na mobilu je pitomost, sorry. I na tom Steamdecku je ta obrazovka malinká.
Kdyby radši udělali další Mini, aby člověk nemusel mít v kapse cihlu :)
-
-
-
Já resident evil 4 remake na telefonu ještě nehrál, stejně jako ty ne, ale chci vidět jak to utáhne bez chlazení, to jak znám apple bylo k ceně příslušenství, tak si nech ty ubrečený smajlíky. Ještě mám iphone 8, novější jsem nekupoval, s přehříváním jsem problém neměl, ale taky jsem na tom nikdy nezkoušel a ani nemohl takhle náročné aplikace.
-
-
A všem je asi jasný, že to nebdue plnohodnotný konzolový zážitek, ale spíš "fair enough". Jsou to pochopitlně marketingový kecy.
-
"…ale jak znám Apple…" Zjevně neznáš, prtože jejich úzké provázání vývoje iOS a čipů dovoluje dost slušnou efektivitu využívání enerige. Asi to nemá být náhrada za Steam Deck, ale něakou tu úroveň/misi/quest si na tom zahraješ v klidu (i když mě osobně to neláká hrát na telefonu). Nebude zrovna studený, ale vajíčka na tom taky neosmažíš. Nejsem slepej, mají svoje chyby a drsnou cenovou politiku, ale pořád je to hi-tech.
-
-
Jako ano, umí, M2 je skvělý SoC, ale dokud neuvidím jak to běhá na telefonu nevěřím, ani úzké provázání vývoje hw/sw neumí obejít fyzikální zákony, pokud to vydrží jednu hodinu hraní při plné baterii budu zírat. Posledni iphone mám ještě v šuplíku 8, lákal mě kvůli kompaktní velikosti iphone 13 mini ale pak jsem viděl reálné testy výdrže baterie při běžném provozu a hned mě přešla chuť a to na telefonu nehraju vůbec, roky už ani nenáročné hry jako solitaire, pochybuju že na tom někdo bude reálně hrát takhle náročné hry pokud zrovna nebude sedět u zásuvky.
-
-
m2 se potká v iPadu, nikoli v iPhone.
-
-
Ano to vím, to jsem napsal protože je to jejich největší a nejznámější achievement v poměru spotřeba/výkon. Sice jabka už nepoužívám, kromě občas toho iphone 8 jako obrazovku pro lightbridge k dronu, ale to neznamená že nesleduju vývoj, nebo že je hejtuju jako celek, jenom mě už nebaví některé jejich obchodní praktiky viz ten kabel pro iPhone 15, naštěstí se dá v tomhle případě použít 3rd party, ale při té ceně telefonu by ho k tomu měli dávat zadarmo. Ale jestli je EU donutí k výměnému akumulátoru tak se k nim možná vrátím, jako že jestli nechtějí přijít o evropský trh tak donutí, stejně jako s tím usb c
-
-
-
-