Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dotaz absolutní kytarové lamy - myslíte, že je možný se naučit pomocí RS hrát na kytaru když jeden nemá sebemenší základ? Dostat se na úroveň onoho "domácího drnkání"? Chápu, že je to taky o talentu, ale hra na kytaru mě vždycky lákala a o původním RS jsem uvažoval.
    • Ahoj, já hraji už dlouho a RS je pro mě nejlepší forma cvičení. Za tu dobu co ho mám jsem zjistil, že dokáže člověka naučit z nuly hrát na kytaru. Jediná věc o které si myslím že bude podmínkou je aspoň trocha hudebního sluchu. Pro lidi, co nemají aspoň základní hudební sluch tato hra opravdu není, protože začátky pro ně budou peklo :D Jinak pokud máš ke kytaře vztah tak vřele doporučuji
    • Eda.Frtan
      Jako určitě se podle toho naučit dá. A to celkem v pohodě. Spoustu mých kamarádů se naučilo za chvilku "zadrnkat" Satisfaction i když nikdy nehráli. :-) Ale je to doplněk k normálnímu cvičení, kterému se nevyhneš.
      A k tomu, jak se ti nechce kupovat kombo, tak počítej s tím, že je tu jeden dost palčivý problém a tím je latence zvuku(drnkneš, slyšíš zvuk struny a až potom za chvilku zvuk z repráku). Mě se ho podařilo dostat na přijatelné minimum až zapojením HDMI->TV a CINCH s redukcí na JACK do komba. Protože jen přes TV to bylo děsivé a při zapojení optického kabelu do domácího kina jsem čekal snad půl vteřiny, než se ozval zvuk a to je na chcípnutí, zničí ti to rytmus...
      Ale Rocksmith 100% doporučuju a to jako muzikant i jako hráč.
    • Díky moc za názory, nějak si je v palici přesypu :)

      Mě by se právě líbilo i to, že bych nemusel kupovat kombo a efekty, ale že bych to mohl "honit" přes komp - na rovinu řeknu, že by se mi do toho nechtělo dávat tolik peněz, proto jsem právě uvažoval o RS.

      Je taková cesta vůbec možná nebo si už moc vymejšlim? Díky :)
      • Sám to tak jedu přes zařízení od Line 6, jsou různý verze jejich Podů, spousta efektů, můžeš si je pouštět do sluchátek, ideální na takový to domácí brnkání. Dlouho jsem používal Line 6 line 6 Toneport ux1, pak jsem přešel do vyšší řady kde už mam celej pedál.
    • Já se učil se smithem. Mám tu les paulku co k tomu dodávali a hraju. Můžes se podívat na youtube na účet BAZZFLY mám tam covery už na normál kytarové kombo :). Takže ano dá se to ale postupem času doporučuju si sednout a pomalu se sam učit a zkoušet podle profíku na YT, protože tam uvidíš zprávny prstoklad apod. :)
    • Robotron3
      Jen tak pro legraci určitě. Pokud bys to myslel ale s hranim seriozně, tak ne. Na pořádný hraní je potřeba mít správnou techniku a i o hudbě něco vědět, minimálně intervaly, stupnice a akordy. Což ti hra asi nedá.
    • S hodně trpělivostí se určitě dá, ovšem spíš bych to bral jako doplněk ke cvičení. Základy se nechat od někoho vysvětli nebo přečíst, jelikož v Rocksmith rychle přeskakuješ z jednoho na druhé nic se ti pořádně nevysvětlí, je tam úplná absence not a celkově výuka skončila tak na půli cesty.
    • Já se na kytaru naučil sám doma, je to otázka pár měsíců k rozhýbání prstů a měl bys zvládnout nějaké lehčí písničky. Spousta tutoriálů na youtube, programy jako guitarpro nebo tuxguitar, tabulatury a můžeš začít.
  • Odulin
    Oj tak to se těšim. Původní hra se mi celkem líbila a strávil jsem s ní pěkných pár hodin...ale gh je gh :D
  • Miserius
    Next Gen! *5*
    • Dočkáme se doby kdy bude k FPS přibalena pravá pistole? *15*
      • Miserius
        Ti klidne takovou edici sam vyrobim, akorat aby sis poridila nahradni televize *1*
  • Měl to už někdo v rukách? Rozhodně se na tom nehodlám zlepšovat ve hře na kytaru (ta je tak jako tak žalostná, ale na ty naše noise rockové projekty to vždycky stačilo), ale myslím si, že na takové to domácí drnkání by to mohlo být fajn. Jak je to se skladbami, které hra obsahuje? Je tam nějaký uzavřený balíček, který se dá navyšovat formou dlc či jak to celé vlastně funguje?
    • Nahrál jsem tam slušný počet hodin a na "takové to domácí brnkání" je to dobré. Ta původní verze není sice nejdokonalejší (chybí některé používané techniky, lazení nejde níž než pod Drop D, riff repeater je docela nevychytaný, nekontroluje to pořádně rytmus, některé songy jsou zbytečně ztížené rozložením tónů/akordů), ale jinak to vůbec není špatné. Začal jsem na tom, teď to občas zapnu jen tak pro zábavu.

      Co se týče songů, tak záleží na tom, co chceš hrát. V základní hře moc velký výběr není, ale dají se songy dokoupit jako DLC. Jsou sice dost drahé (poděkujme hudebnímu průmyslu), ale mám takový pocit, že na Steamu bývají ve slevách. Z DLC je docela obstojný výběr, snad až příliš mnoho rocku z 80. let.

      Pokud tě nezaujme výběr skladeb ze základní verze, tak bych spíš počkal na tu 2014. Vypadá to, že naslouchali komunitě a hodně věcí vylepšily. Navíc všechny songy (jak ze základu, tak DLC) budou s novou verzí kompatibilní.
      • Děkuji za vyčerpávající odpověď. Po zběžném prohlédnutí seznamu DLC balíčků bych si zřejmě asi nevybrala. Je docela škoda, že si tvůrci tohoto typu her (stejně tak i u guitar hero, ale to je jak srovnávat nebe a dudy) představují typického posluchače rockové muziky jako člověka v plísňové džísce s nášivkama Deep Purple a Lynyrd Skynyrd. Sleduji, že tam je cosi málo od The Cure. Brala bych nějaký pack s Joy Division, Sonic Youth, Smashing pumpkins, The Smiths, případně nějaké post-rockové dvaceti minutové vály.
        • Co se DLC týče, je to docela drahý, nákup leda v nějaký slevě. Jinak je lepší si koupit CD tý kapely, než dávat 60kč za skladbu.

          Ale ještě existuje http://forums.smithyanvil.com/index.php, kde najdeš utilitu a nějaké ty uživatelské songy k brnkání, funguje to v pohodě i na originální Steam verzi. Většina jich je obstojných.

          Já jsem tak trochu tajně doufal, že tam přihodí i možnost připojení elektronických bicích, tam bych nějaký program na cvičení uvítal o dost víc. Tak třeba příště.
        • Od Smashing Pumpkins by měl být v té nové verzi minimálně jeden song, ale drtivá většina jich ještě ani není oznámených, takže těžko říct, jestli se objeví něco dalšího.

          Jinak DLC prý připravují na základě toho, co si hráči vyplní do jejich formuláře, který visí někde na stránkách nebo na foru. Něco pravdy na tom asi bude, protože se to evidentně prodává, ale zdá se mi, že někdy prostě přidávají songy, na které dostanou dobrou cenu. To, že některé určitě žádané skupiny chybí, už je nejspíš chyba na druhé straně barikády (např. Activision má se spoustou smlouvy, G'n'R je potom zase problém v mezilidské komunikaci atd.). Samostného mě z všech těch DLC zaujalo jenom něco málo.
          • Mrkni na ten odkaz v mým postu níže, tam nějaký Gáni jsou ;)
            • Já po nich nijak extra netoužím, spíš jsem jen chtěl nastínit situaci. *4* Ale za ten link díky, třeba tam najdu něco, co hledám.
          • Od Smashing bych z tech novejsich uvital United States
    • sleepless
      Základní balík je na disku, nabídka placených DLC je ovšem dost široká.
      • Pokud je v DLC nabídce i Glenn Branca anebo Thurston Moore, tak jdu do toho!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit