Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ZOLLINO

    4070 Ti Super je konecne 4070 jak sme boli zvyknuti a ne cisty oj3b, druha vec je kolko za to pytaju... ale to nech si uz kazdy zhodnoti sam.

    4080 nebolo za tu cenu vobec adekvatne, to uz potom radsej 4090. takze kladne hodnotim aj 4080 Super, aj ked to zhltne polovicu - tretinu ceny noveho PC.

  • Jsem zvědavý, kolik ty potvory budou žrát, co jsem se díval tak mezi 70 a 70S je reálný nárůst výkonu cca 15 procent ovšem při o dost nižších taktech?

    16. ledna tuším končí embargo.

    Já zůstávám u své 4070, na Fhd je to celkem cajk.

    Mimochodem jak jsem nedávno psal o monitorech, pár jsem jich doma měl, tak se podělím o zkušenost. Oled naprostá hrůza, nebrat. Nakonec jsem skončil u https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/m27q-x#test_1467, což je tedy neskutečně luxusní monitor za ty peníze, pokud někdo shání opravdu top barvy "z krabice" bez jakéhokoli nastavování (a nejen to samozřejmě), směle do něj (pozor, rev1, nová rev2 už nemá Sharp panel, ale uplně jiný, čím nechci říct horší, jen na něj nejsou ještě testy), nicméně jelikož jsem zjistil, že tak velký před xichtem nesnesu a nedělá mi to dobře na oči, zůstal jsem u AW2523hf, byť teda zítra mi přijde ještě Acer Nitro XV252QF Gaming, protože ten Gigabyte mě jaksi rozmlsal s tím nastavením z krabice, ten Acer by na tom měl být obdobně dobře.

    • Už jsme to řešili nedávno, ale OLED není hrůza.. - jen nejsi cílovka. 

      Oled monitor je ten nejhezčí aktuálně možný obraz, na hry a filmy, a zábavu obecně.. Jen ne na práci. 😀

      Mám AW3423DWF a jsem si jistý, že kvalitou obrazu strčí jakýkoliv IPS do kapsy. 

      • Hele nevím, u televize fakt ok, ale ten monitor to bylo něco strašného, na mě už moc velká kolotočařina, hrozně přesaturovaný obraz a celkově to bude ještě chtít ladit pár generací, jako každou novou technologii.

        Aktuálně si spíš počkám kam se pohnou microled.

        • Veskoslav

          Nějak ti nechci kazit náladu, ale technologie OLED je tady téměř 50 let...Navíc OLED monitory patří mezi to nejlepší, co jde sehnat. Spíše to vypadá, že si buď měl úplně to nejlevnější nebo kalibrace byla tak mizerná, že to bolelo.

          • PG27AQDM

            Jedine co bylo supr, tak ta rychlost a cerna.

        • Beru názor.. Každý je jiný. 

          Ale přijde mi to divné. Obvyklá reakce je totiž opačná..

          Neměl jsi tam něco špatně poštelovaného? 😀

          Třeba omylem zapnuté HDR, aniž bys to kalibroval? Měl jsi nahraný nějaký barevný profil? Je toho hodně, s čím se dá pohrát.. 


    • Veskoslav

      Takže sis koupil kartu za 16 hadrů na fullHD? Dobrý kauf.

      • Nechápu, co s tím máš furt za problém. Aspoň si užívám nádherně plynulý obraz, celý nový pc mě vyšel teď na cca 60-70tis a hraju ve Fhd, a? :) Ona i ta 4070 je na Fhd málo, pokud zapneš RT a chceš vyšší fps. Prostě to tak mám i skrz ty oči, absolutně nechápu, jak někdo může mít nalepený před xichtem 32" monitor, raději budu hrát Fhd na maximum s RT a 100fps, než 4k bez RT a 50fps.

      • sugyn

        Dlouhou dobu jsem provozoval na fhd GTX1070 rogstrix a to byla karta za 14 hadru. Nejak nevidim v tom problem.

        • Veskoslav

          Za 13500 jsem kupoval 1070Ti Roga a za 8900 nejvýkonější 1060 Roga. Ano, cca dva měsíce od vydání. Kde si kupoval tak drahou 1070?:) Navíc v té době byla 1070Ti a 1080 brány jako 1440p karty a 1080 Ti jako první "4k" karta. 

          A taková 3070 byla 100% brána jako 1440p karta. Takže 4070 sotva bude fullHD karta, když všechny moderní titulu bez upscale zvládá 1440p na maximální detaily v 60+ fps:) Takže ano, můžeš si koupit i 4090 na fullHD, to pořád ale nezmění to, že je to 4k karta. 

          • To je jen nalepkovani. 4090 muze byt klidne i fhd karta, kdyz chces pekny fps, rt ..

            https://www.techpowerup.com/review/alan-wake-2-performance-benchmark/7.html

    • Díky za tip na monitor, se svou 4080 to vypadá přesně na to do čeho půjdu až budou vycházet náročnější tituly a ani upscaling na mém současném 4k monitoru nebude stačit.

    • medveddd

      max tgp následovně: 70 S 220w, 70 Ti S 285w, 80 S 320w

      Celkově mi přijde, že ty karty jsou docela efektivní. Mám taky 4070 a pokoj si s ní fakt nevytopím. Koupil jsem Palit Jetstream (https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-4070-jetstream/) a o tom počítači vůbec nevím, a to ho mám vedle sebe na stole.

      • To mi chceš říct, že v zátěži, když hraješ a větřáky se točí nic neslyšíš? Večer v tichu? To pochybuju.. co máš prosímtě za bednu a chlazení?

        Já přesně tento Jetstream měl a byl to šílený hučák nedalo se u toho sedět, teď mám MSI Slim , fixlé větřáky na 30procent (1000ot) a dejme tomu. Meshify 2 bedna.

        • medveddd

          Tak samozřejmě ho slyším, trošku přeháním - bednu jsem vzal nějakou levnou blbost, chladič procesoru taky nějaký basic za pětikilo, rozhodně nestojí za řeč.

          Ale myslím, žes musel mít nějaký vadný kus, pokud ti tahle karta řvala, protože i v hodnoceních na netu se jeví jako extra tichá a chladná, což se mně jenom potvrzuje.

          Jediné, kdy počítač trošku hučí, je když renderuju animaci v Blenderu, ale jinak i při normální práci v něm si jen tak občas odfoukne, když mu dávám zabrat, ale jinak fakt ticho po pěšině.

          ...A nejsem nahluchlej, ani nemám sluchátka :D

          • Derp_1337

            "Jediné, kdy počítač trošku hučí, je když renderuju animaci v Blenderu, ale jinak i při normální práci v něm si jen tak občas odfoukne, když mu dávám zabrat, ale jinak fakt ticho po pěšině."

            Z toho, co jsi napsal, je vidět, že na PC asi nehraješ hry. 

            Zkus si zahrát třeba Alan Wake 2 na maximální detaily a pak uvidíš, jestli se ti větrák na grafice roztočí. Zaručuji ti, že ten rozdíl poznáš. 

            Jinak samozřejmě to není zas až taková hrůza s tím hlukem od chlazení grafiky. Jak se to roztočí na plné obrátky, tak si toho rozdílu všimnu, ale po chvilce to přestanu vnímat.

            • Veskoslav

              A ty zase Derpe netušíš, že při renderu dostane ta grafika maximální zátěž....

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Hele, já v Blendru dělal, takže mám dobrou představu, jak to funguje. 

                Akurát z vlastní zkušenosti mám pocit, že herní seance trvající pár hodin dá teplotě víc zabrat než nějaký jeden vyrenderovaný úkon, který je hotový za pár desítek minut. Ale je možné, že když někdo renderoval něco delší dobu (půl dne?), tak se to obrátí. Jen jsem se s tím osobně ještě nesetkal.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Při hraní po 4 hodinách jsem dosáhl maximální teploty 65 stupňů. Blender sranda domeček na kopci s pozadím padající hvězdy a cca 40 minut a teplota 66 stupňů. 


                  Takže v tom fakt nevidím rozdíl a ano, GPU Util sranda byla 99/100.

                • medveddd

                  Reakce na příspěvek:

                  To teda nevím, co máš za kartu, že ti desítky minut nestačí pro dosažení maximální teploty.

                  Nezkoumal jsem to nijak do hloubky, ale mám za to, že v zátěži se na maximální teplotu dostane karta během pár minut a je fuk, jestli na tom hraješ hru nebo renderuješ.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Já mám celkem dobrý chladič na grafice (a i na procesoru), který fakt nemá problém to uchladit. Ale čím déle to jede na plno, tak tím víc je problém s odpadním teplem v okolí. Okolí grafiky (základovka, atd.) a skřín se zahřívají a teplota jde pomalu nahoru.

                    No asi to bude dost záležet na chladiči a jak dobře má člověk zajištěné chlazení skříně. Někteří lidé to řeší přidáním několika větráků do skříně, ale na druhou stranu čím více pohyblivých částí, tím větší hluk. Nemluvě o vyšší prašnosti. 

                    Zvažoval jsem vodní chlazení, které rovnou teplo bude odvádět ven ze skříně, ale nechce se mi s tím vodníkem babrat.

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Instalace vodnika ti zabere cca 30 minut (Kraken například). Ono taky musíš rozlišovat i typ vodníka. 

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        To jsi přehnal. Za 30 min kompletní předělávku na vodníka nikdo nedá.

                        Možné to je udělat jenom, když máš nějakou hotovku řešenou přímo na míru pro procesor nebo grafiku. A ještě ti všechno musí pasovat a nesmí se vyskytnout problémy, že by třeba neseděly předlisované výřezy na šroubky ve skříni.

            • medveddd

              Hry na něm hraju, ale většinou preferuju locked framerate, takže se většinu času pohybuju mezi 80 a 90 % vytížení, abych měl rezervu pro skutečně náročné části a vyhnul jsem se dropům.

              Oproti tomu při renderování jede grafika na max a navíc to nepřekrývají například zvuky z her, proto zmiňuju právě render.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit