Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jason_dinAlt
    Ale pozor evropská verze hry má překvapivě jiný název: Age of Wulin
  • moc moc se těším,vývoj hry sleduji už docela dlouho....jediné co mě děsí je stereotyp který chtě nechtě přijde v každé mmo...alespoň v těch co jsem hrál,např WoW by se mohlo jmenovat Mists of Stereotypia,doufám že jsem se tím nikoho nedotknul,ale když pomlátíš 50 skřetů řekneš si hurá mám to za sebou a NPC tě pošle zpět zabít těch samejch skřetů další stovku a člověk 3 hodiny jen kliká a kliká...to je opruz *11* ...nutno dodat že jsem nehrál ve skupině,s kamarádama to určitě zábavu násobí *5* ...Takže závěrem,doufám že hratelnost bude ROOOZMANITÁ
  • Age of Wallet Warriors?
  • jindra.veliky
    zase dalsi nudna onlineovka
    • zase dalsi nudny koment
  • schumicrast
    Radši bych si zahrál F2P bojovku alá Street Fighter.
    • jo jo,taky čekám kdy někdo vyrukuje s F2P klasickou bojovkou kde se bude skillovat....Takovej Tekken (3) online...hmm nechal bych si líbit *14*
  • Paráda. Feudální Čínu mám ráda a něco orientované na bojová umění mi udělá jenom radost. Apropo pár let zpět mi kdosi vyprávěl o F2P hře podobného typu, kde bylo možnost vybrat si některou z kung-fu škol. Nevíte o co tak mohlo jít?
    • jediny f2p mmo s cinskym motivem co si vybavuju je 9dragons =)
    • to je pravdepodobne tohle.
  • God-of-War
    Neni to nahodou ta onlinovka, kde si nejakej magor( Mongol) koupil mec za 160 000 kc??
  • No tak sice se tam nekouzlí ale stále je to dost fantasy.. nechcete mi snad namluvit, ačkoliv si to Asiaté rádi o sobě myslí.. a snaží se celý svět přesvědčovat ve svých filmech a dalším že to takhle chodilo ve středověké Asii... Takže je to fantasy jak poleno... od zbraní po to co tam převádějí... a jen tak mimochodem.. veškeré Asijské bojové umění pochází z Indie, kde to vzali od Alexandra Velikého, který tam na tažení přitáhl bojové umění Pankreu, to bylo vůbec první bojové umění na světě co známe... Takže Asiaté vděčí za bojová umění evropanům... :) ale hru možná zkusím.. zajímá mě jak chtěj řešit ten boj a tak různě... Nemam rád moc Asijské věci ale mohl bych to zkusit...
    • XorxoxTalarius
      Cina je prastara civilizace jejiz historie se tahne tisice let do minulosti, tedy predpokladat to co rikas je nesmysl. Jelikoz v dobe kdy Alexandr tahl do Persie uz to byla vyspela civilizace u ktere uz bojova umeni existovalo davno pred tim.
    • Viktor_H
      "Pankreu" ?? *1* Nemyslíš náhodou Pankration? Ano, Řekové vytvořili jedno z nejkomplexnějších a nejefektivnějších bojových umění/sportů vůbec (bylo dost podobné současnému MMA, tzn. zápas, strhy, údery, kopy...). Ano, Alexander Veliký Pankratisty opravdu ve svých taženích využíval a lze předpokládat, že mnoho technik do Asie skutečně přivedl. ALE, různé formy bojových umění si vytvořila snad každá významná civilizace a považovat některou za jedinou opravdovou kolébku bojových umění je nesmysl.

Která bojová umění ale patřila/patří k těm nejefektivnějším, to už je jiné téma...
      • Viktor_H
        Beruška: " O vlivu Pankrei (Pankreation) na bojová umění se můžeš dočíst z obecných zdrojů" - To je ale krásně napsaná věta, vskutku politická. Škoda, že slovo, na kterém celé tvrzení stojí, je tak strašně VÁGNÍ - vliv. Sám jsem napsal, že vliv měl. To jsou potvrzená fakta. A tam také končí... Jestli je tvým záměrem tvrdit něco silnějšího, totiž že pankration stál základem komplexnímu přístupu k bojovým uměním v celém světě, pak bych tě rád poprosil o odkaz na zdroj. Dost ale pochybuji, že nějaká taková přesvědčivá fakta existují...

Trocha těch faktů: Řekové nebyli uzavřeným národem - Egypťané, Babyloňané, Féničané a další a další civilizace měli na jejich rozvoj zásadní vliv. Originalita Řeků spočívá v tom, že v podstatě vytvořili kritické myšlení, vytvořili filosofii a "vědu" tak, jak ji my Evropané chápeme, ale rozhodně nezačínali na "ničem"... Tolik k těm "kradnoucím" Japoncům...

Existují obejvy, které vznikly nezávislě na sobě v různých částech světa. To je pravděpodobně dáno tím, že struktura našeho myšlení je v mnoha ohledech a případech stejná - jsme ostatně lidé... Tak vznikly luky v různých koutech světa nezávsile na sobě, tak objevili Newton a Leibniz integrální kalkulus nezávisle na sobě apod. Nevidím důvod, proč by se komplexní bojová umění nemohla vyvíjet nezávisle na sobě. Zase - jsme lidé... Takže ne, spousta věcí se nezrodilo jen u jedné skupiny obyvatel.

To tvrzení o rozvíjení platí možná o myšlení a umění, nikoliv však o válečnictví. Válečnictvím se komplexně zabývala snad každá významná civilizace. Důvody jsou předpokládám naprosto jasné... Zajímavé mimochodem je, že ač lze takové Sparťany považovat za nejprofesionálnější armádu, co kdy kráčela po zemi, jejich vliv na VÝVOJ válečnictví byl minimální. Používali osvědčenou formaci, osvědčené postupy, které se snažili dokonale ovládnout. Nic převratného nepřinesli. Na rozdíl od jiných...
        • tak predsa je ešte nádej :) máš môj obdiv, lebo prachy sa tu posielať nedajú ;)
      • Ve starověku mnoho věcí vznikalo z nápadu určité jedné skupiny lidí.. mnoho věcí a postupů tak vznikali.. I když se tomu těžko dá věřit.. věci jako kolo, hrnčířský kruh, profesionální armáda, stroje, postupy tavení kovů, využívání materiálů.. čsto se tyto věci zrodily pouze u jedné skupiny obyvatel.. na štěstí Evropa, Asie, Afrika i Amerika byli do jisté míry spojeny tak že se tyto informace celkem rychel rozšířili, buď pomocí tažení, nebo obchodu a tak dále.. mnohokrát se stávalo že během vojenského tažení, pouze tady v evropě se kmeny učili od útočníků i naopak... Ale mnoho věcí má celkem jasný základ.. věci o kterých by jsme řekli že snad museli být všude... stejně tak to může být s bojovým uměním... ano v jiných civilizací určitě existoval určitý způsob boje na blízko.. ale lidé třeba nemuseli nad bojem na blízko uvažovat jako nad něčím co vyžaduje komplexní zamyšlení, strukturu a tak dále... Armády se mohly zaměřovat více na boj se zbraněmi.. nebo dokonce většina národů neměla profesionální armádu, ale byli to lidé co byli farmáři či řemeslníci a když byl čas míru tak si neprocvičovali bojová umění ale spíš se věnovali obživě... Vznik profesionální armády dává vojákům dost času na to aby prohlubovali schopnosti boje ze všech úhlů.. protože se nemusí starat o obilí a prasata.... Proto je celkem dost reálné že mnoho národů nemělo bojové umění, protože měli v době míru dost práce se uživit a v době války měli jen čas na základní výcvik a boj... bojové umění stejně jako jiná umění vyžadují volný čas... a pak dostatečné zasvěcení té činnosti...
      • bojové umění neni vždy to že někdo bojuje rukama... Jde o určitou strukturu.. jako před Sparťany bylo mnoho vojáků ale až oni přivedly profesionální armádu... Je rozdíl mezi tím být voják profesionál a být nějakej týpek se zbrojí a mečem a zákaldním výcvykem.. O vlivu Pankrei (Pankreation) na bojová umění se můžeš dočíst z obecných zdrojů.. to je obecně přijímaný fakt.. ano později se z toho vyvynuli jiné.. Je to jako když Japonci nakradli technologie a postupy ze západních zemí a pak je upravili pro své potřeby v minulém století... Asiati mají velký smysl pro kopírování, a pak to dále rozvýjejí...
    • http://www.youtube.com/watch?v=pN8E8L5c9WI
    • Samozrejme ze to je fantasy, jenom ne zapadniho stylu. Kamarad z Vietnamu ktery byl fanda jejich fantasy cetl presne tohle ;-)
    • asiate si nic takoveho nemysli, to si mysli ostatni...je to to same, jako kdyz uveris legende o artusovi a kouzelnem meci a dalsim legendam
    • Větší blbost jsem snad v životě nečetl *1* "Nemam rád moc Asijské věci" vysvětluje veškerou logiku tohoto příspěvku. Bojová umění vznikala tam, kde se bojovalo (překvapivě), k čemuž docházelo i v Asii dávno předtím, než Alexandr Veliký spatřil světlo světa. Vlastně se dá říct, že první bojové umění vzniklo, když někdo poprvé předal své bojové zkušenosti druhé osobě. Hodně štěstí při hledání prvního bojového umění na světě *1*
      • To neni pravda.. bojové umění neni to že umíš praštit doma do polštáře... je to určitý systém.. Vždy byl určitý freestyle bojový systém u každé civilizace.. ale bojové umění je už struktura.. komplexní struktura.. je to určitý kult.. neni to jen to že se dva lidé mlátí nějak.. To si pleteš s hospodskou rvačkou... Možná že pravěcí lidé měli jednoduchý systém psaní, že si čmárali do písku ale to z toho nedělá první písmo... To musí mít určitou strukturu.. stejně je to s bojovým uměním.. bojové umění vzniklo tak že někdo vytvořil komplikovaný patern a ten pojmenoval a vytvořil tak určitou strukturu a určitá pravidla, která jsou tomu specifická.. bojové umění neni boj.. nenech se vysmát... uplně jsi z toho vypustil slovo umění... což je tu důležité... a to že někoho naučíš se prát neznamená že si ho naučil bojové umění.. pokud to nemá techniku a tak podobně.. bojové umění má techniku a tak dále... neni to freestyle.. je to určitý specifický styl...
        • Můžeš mi prosím přiblížit z čeho vycházíš? Je to nějaky myšlenkový "freestyle"? Zjisti si něco o historii třeba Číny a uvidíš, že to nebyla banda sedláků co se občas poprala v hospodě a to bylo všechno. Bojové umění je to proto, že to je trénovaná schopnost, ne protože si někdo vymyslel strukturu a pravidla. Takové bojové umění by asi dlouho neobstálo. Trénink má určitou strukturu a každé bojové umění má nějaké tréninkové metody, ale nakonec si každý člověk v podstatě vytváří vlastní "bojové umění". Věnuješ se sám bojovým uměním, nebo se bavím s teoretikem? *1*
  • Hral jsem open betu a kdyz sem se po 2 hodinach nedostal k zadne poradne akci tak jsem to vymazal...Hold si pockam na evropskou verzi Blade and Soul abych si uzil poradne bojove umeni :)
  • XorxoxTalarius
    Tak tohle se mi libi. Volny vyvoj postavy, moznost si vydelat na mesicni preplatne hranim (coz mne moc netankuje jelikoz stejne nemam tolik casu), ale hlavne cinska mytologie a Wu-Shu ... jo to si dam libit. Ikdyz si na druhou stranu nedovedu vubec predstavit jak se to bude hrat :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit