Přejít na výpis diskuzí
Osm minut z Gears of War 4 ukazuje nové nepřátele a starou hratelnost
9.8.2016 | Aleš Smutný
5 příspěvků
-
tak jelikož jsem jako pc hrac mohl hrat jen 1 tak budu za 4 rad...
-
Největší oříšek pro vývojáře nebyl ani tak "scénář" nebo "fyzika" (schválně v uvozovkách), ale hlavně jak ty zatracený krabice nadesignovat, aby vypadaly vždycky trochu jinak? :-)))) Takže tuhle zídky, tam stoly, támhle hromada cihel, o kus dál sud, a tak dále celou hrou :-)) Směju se, tohle je designérská tragedie, to se na mě nezlobte. Jinak ukradnutý koncept robotů (zejména hlasů) z filmu Kill Command, ukradnuté malé kulaté otáčivé cosi z Battleship, ale jinak super zábava - to bude panečku HRA! :-))
Já nemám nic proti starší hratelnosti ba ani proti retro hratelnosti, ale ze všeho nejvíc nenávidím rejžování prachů díky značce a jménu, bez špetky snahy něco nového opravdu vytvořit. Lidi nadávají na přeskinovaný BF1? Tohle je přeskinovaný GoW1, 2, 3 v jednom. Akorát Marcusovy narostly fousy. -
Ale teda takhle retro hratelnost jsem necekal, rekl nekdo tvurcum, ze je rok 2016 a ne 2001?
Vzdyt je to ubohy 3 metry siroky koridor, nepratele pusobi naprosto zoufale a animace jsou jak z loutkoveho divadla.
Jedine co se da pochvalit je vizual prostredi. -
Tedy, obávám se, že tu "starou hratelnost" zákazníci prostě chtějí, viz. prodeje. Těžko tu bude vydavatel experimentovat, když je to tak zaběhaná značka. Hráči nejsou redaktoři herních magazínů, aby oceňovali rádoby pixel art hříčky...
-
-
Jenže ta stará hratelnost už je od vydání GoW1 tak provařená, že nemá čím zaujmout. Měli jsme 10 let stříleček s krytím a skoro každá hra ze 3. pohledu, od lineárních stříleček, přes městské akce, po akční RPG, ten systém nějak využila. Myslím, že s novou generací dost lidí čekalo evoluci hratelnosti a možností aspoň na úrovni Uncharted 4, ale tohle vypadá jak reskin starých dílů, navíc s absolutně nezajímavými roboty s úplně základní AI. Level design primitivní, kdy se akorát naháže pár beden do prostranství, zbraně 100x viděné a silné jak vzduchovka. Gearsy by měly prodávat Xbox, ale tohle vítězí nad průměrnou konkurencí jen příběhem a produkčními hodnotami.
-