Přejít na výpis diskuzí
Osvobození Arulca v nové Jagged Alliance začíná v Praze
8.12.2011 | Petr Poláček
53 příspěvků
-
kdo nezná tak doporučuju vyzkoušet hru 7,62 High Calibre + nainstalovat Blue Sun modifikaci ( http://bluesunmod.webs.com ). nenechte se odradit vesměs příšerným hodnocením v recenzích, s tím modem a opravama který obsahuje to není špatná hra ... a hlavně bojový systém stojí za to (i když příběh je opravdu o ničem)
-
Já vím, že to dělají Němci, ale ten Enrico Chivaldori zní (a vypadá) jak nějaký gestapák. A real-time s pauzou se někomu může líbit, já jsem proti. Článek navíc nezmínil, že už spousta lidí podepsala petici proti real-time systému u JA:BiA - i když teď už je asi pozdě na změnu, když to chtějí vydat v únoru.
-
Jagged Alliance 2 (v1.13) je jedna z mých nejoblíbenějších her... ale přesto se mi nápad s pauzovatelným real-timem (a lá Baldur's Gate) líbí. Přeci jen je to reálnější, než když střílí jedni a pak druzí. A na reálné taktice si JA docela zakládá... méně už na reálném příběhu :-)
Jen to musí provést intuitivně a zábavně, prostě dobře "vmísit" do již fungujícího konceptu. -
-
Nerad rozdmichavam nejaky diskuzni valky, ale tvoje tvrzeni o realite trochu pokulhava.
1) V realu po terenu nepobihas ty sam, ale zoldak, kterej ma nejaky osobni schopnosti.
Tyto schopnosti jsou v JA2 ve hre prave zapomoci interruptu a dalsich prvku, ktere souvisi prave se systemem tahu
2) V realu beha zoldak po terenu plne vybaven vsemi smysly a nemusi reagovat na deni na nejakem monitoru za pomoci svych dostupnych periferii.
V souctu mi vychazi tahovej system mnohem realnejsi nez realtime. -
-
To jsem tedy nepochopil. To ze se mohou vsechny jednotky pohybuji soucasne je prirozenejsi. U tahovek tahnes jednou jednotkou, prozkoumas teren a pak se vracis v case a tahnes druhou na zaklade informaci z budoucnosti. To je neprirozene a zadnymi pravidly to nenapravis.
-
-
Ja tu hru vnimam proste jinak a zda se ze vy dva taky, tak sorry.
Pro me je to hlavne o faktorech konkretni situace a v realtimu bych nemohl kazdy tah poradne promyslet. Je fakt ze pro me jsou to sachy.
Hraju v posledni dobe uz vyhradne na Iron mana a vsechna zraneni lecim. Priznam se ze jsem jeste nemel koule nechat si umrit zasadni postavu, ale pokud prezije alespon kriticky - jedu dal.
V posledni 1.13 se dokonce uz daji i operovat pokud mate v tymu chirurga, takze se daji operovat veci jako pokles obratnosti ze zraneni etc.
Jo a jeste jedna dulezita vec vzhledem k 1.13!
Pokud to budete nekdo hrat poprve, tak pamatujte, ze tam hraje roli prakticky vsechno, takze kdyz date svymu sniperovi spectra helmet, pripravte se ze se mu zhorsi muska oproti holy hlave - to same s tezkym brnenim.
Muj setup bejva vetsinou takovej, ze stealth vrazi chodej temer jen s lekarnickou, kamuflazi a nozem, sniper ma jen pusku, jeden zasobnik a tlumenyho glocka. -
-
Vsechno ostatni odhazuju s baglem na zacatku bitvy a jdu co nejlehci.
Vsichni se samozrejme krejou krizem krazem.
Sniper ze strechy hlida prostranstvi na presun etc.
Takto se to da hrat v pohode bez loadu a nutno podotknout ze to teprve dostava punc nejlepsi strategie historie...
-
-
-
-
-
Nemáte někdo tip na podobnou hru? JA2 jsem hrál asi před třičtvrtě rokem a nechce se mi to jet znova. Moc se mi líbila hra Silent storm a poslední díly série UFO měli taky něco do sebe. Tak jestli mi můžete doporučit nějakou podobnou pecku.
-
-
Takovych her je fura, ale hlavne na konzolich a handheldech, treba na psp http://spokojeny.blogspot.com/2011/03/warhammer-44000-squad-command.html?m=1
Na pc z toho co nezaznelo je mimoradne kvalitni fallout tactics.
Jinak ja jsem velky fanousek tahovych taktickych her a znam kde co. A musim rict, ze mi realtime nevadi, kdyz lze zapauzovat a rozdavat prikazy. Je to pak prirozenejsi. A pokud zustanou zachovany kvalitni a propracovana pravidla, tak s tim nemam problem. Idealni je, kdyz lze zpomalit cas, jako treba v the fall, the last days of gaia. -
Silent Storm
-
No možná ještě The Fall Last Days of Gaia. Ale to je už něco trochu jiného než JA.
-
night watch.. je to myslim silent storm engine. ale bude to spis prumer
-
Série Commandos, mě napadla jako jediná, co jsi nevypsal... Jinak asi už nic
-
-
Teraz asi JA2 fanušikov sklamem. Ešte donedávna som túto hru sledoval.
Nebudu sektory, ale len akési miesta zaujmu. Prístup k tomu čo nakúpite u bobyho skadekoľvek, takže sa po to nebudete vraciať do Drasenu. Nebude sa dať voľne zničiť čokoľvek, nebude sa dať stryhať plot kdekoľvek, ale len na špecifických miestach. Bude to realtime s pauzou, takže žiadne zameriavanie ako v JA2. Jeden čas sa zvažovalo, že hra bude bez FOG OF WAR.
Tu je link na Forum: http://boards.jaggedalliance.com/, je anglicke aj nemecke. -
Keby len zobrali pôvodný JA2 a prekreslili ho do full-HD (kľudne 2D) a ponúkli by to za nejakú rozumnú cenu, tak po tom skočím ako pes po šunke...
-
Tak hosi jestli to podelate vite co Vas ceka.... muj kamos Razor v 1:00 v noci ve dverich loznice s macetou v ruce *16*
-
-
Razor...you are my hero:)....
-
-
Damn guns. Knife never runned out of Amo1
-
-
-
Působí to dost amatérsky.
-
Co asi tak muze mit JA spolecnyho s prahou... Pane Poláček představte si, že přesně to co JA2 také úvod hry.... JA2 je pro mě také jedna z peo mě mnejlepších her v historii. Nebudu si dělat iluze že toto se jí vyrovná ale rád zavzpomínám. A nakonec si stejně rád zahraju dvojku zase :-)
-
-
Ja hraju 2ku dodneska a to diky http://ja2v113.pbworks.com/w/page/4218339/FrontPage.
Tenhle mod je porad pod vyvojem a dneska uz z puvodni JA udelal troufam si rict zalezitost nesrovnatelnou s puvodni verzi (ne ze ta by byla spatna).
Doporucuju! Delaji to velky fanousci a nekompromisni strategove a vysledek je .... no to se ani neda popsat *3* -
-
Michal, funguje s tymto modom aj povodna cestina alebo je iba pre anglicku verziu?
-
-
České texty tam zůstanou, ale jen u toho co modeři neupravovali. Tzn. příběhová linie a hlášky vojáků by měli být zachovány v češtině. Jinak staty, zbraně, inventář bude už anglicky.
-
-
Ja osobne cestinu nedoporucuju. 1.13 doplnuje opravdu hodne veci a v cestine z toho bude jistojiste poradnej bordel.
-
-
-
Díky moc za odkaz, moc jsi mě potěšil. JA 2 mám ještě tu původní z LEVELU, ale někdy ji hraju i dodnes:) Ta hra prostě nestárne.
-
-
-
Pan redaktor, seriozne takto "odjebat" novinku tou zaverecnou vetou o Prahe.. V Jagged Alliance 2 sa cast intra odohravala v Petrinskej kavarne, vzdy som sa domnieval ze to ma suvis s tym ze jeden zo zakladatelov Sir-techu, Robert Sirotek, ma ceske korene. Samozrejme, je to mozno chybna uvaha ale ta vasa zaverecna veta ma seriozne vyviedla z miery, to sa mi v takom rozsahu na games.cz este nestalo.
-
-
Klidek hosi JA2 je stara hra a je pochopitelny ze redaktor to nehral. Budte radi za to co tu je, games jsou supr
-
Máš pravdu, je to tak, jak jsi napsal.
-
Sorry chlapci, dvojku jsem nehral, pouze jednicku. Takze se omlouvam a diky za info. Vy byste zas mohli pochopit, ze znat vsechno o vsech hrach nelze ;)
-
-
To je jako hrát BG a nehrát BG 2. Budeš mít vánoce, máš možnost to napravit.
-
-
Jak se tak divam, tak ale udelam lip, kdyz si zahraju puvodni dvojku nez tohle :)
-
-
Dočetl jsem poslední větu a praskla mi žárovka v lampičce. Podivné ... (tajuplný smajlík)
-
-
Souhlasím s Tebou. Když jsem si novinku přečetl, měl jsem pocit, že ji napsal nějaký autor, který nikdy ani původní JA nehrál. Je snad naprosto očividné, že trailer parafrázuje naprosto trailer z druhého dílu ( příjezd techniky táhlou zatáčkou, přelet stíhačky, setkání v Praze, střelba kulometu do lidí, výstřel tanku do věže kostela), což s sebou nese krásu nostalgična. Kéž by se ta hra povedla. Prosím.
-
-
Tak ono se driv hodne hralo z warez ripu, kde intro treba nebylo :))
-
-