Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po cca 30-40ti hodinách na PS4 pro, kdy už mám prolezlý úplně všechno a splněný úkoly ve všech městech a tedy těsně před koncem (který si dám dneska večer) můžu říct následující:
    Ta hra je super. Naprosto pohlcující zážitek. Jak jsem psal výše, světy mají neskutečný kouzlo a vypadají fantasticky! Questy mají smysl a souvisí s příběhem, který je taky v pohodě. (žádný ukazatele, musíte mluvit a hledat, víc vás to zapojuje) Na ovládání se dá taky zvyknout (i na ten divnej skok) a po pár hodinách ho nevnímám. Někdo psal, že zbraně nemají dostatečnou odezvu. Já říkám, vezměte si Hawk 4 s upgradem na Lv.2 a pošlete ho do skupinky enemáku a uvidíte :D Mazec. To samý ten granátomet, plamenomet nebo rychlopalná pistole. (tu uspávačku jsem použil jen jednou). Musím, říct, že při zachování starých mechanik a všeho co bylo tenkrát, to líp udělat nešlo. Kéž by se toho prodalo tuny a mohli udělat dvojku s moderními možnostmi.
  • Nevypadá to špatně, ale původní hra vypadala i díky voxelovému enginu opravdu "mimozemsky". To je něco, co se autorům remaku zreplikovat nepodařilo.
  • Oni to ale předělali do polygonů ne? V tom případě to ztratilo hodně ze svého původního voxelového kouzla.
    • A to v cem presne? Voxely byly tehdy jen prostredek jak vytvorit graficky neco na co tehdy polygony nestacili. Dnes ti polygony vytvori scen yna ktere voxely nestaci. Zcela logicky krok. Zejmena kdyz bylo cilem vylepsit grafiku. Kdo chce kouzlo "18 stare grafiky" muze si zahrat original.
      • voxel = 100% destruktivní prostředí polygon=naprogramuj budovu před výbuchem po výbuchu nic víc...
        • Puvodni Outcast nemel znicitelne prostredi.
        • voxely prostě mají své kouzlo, přál bych si zkusit kam se posunulo jejich rozlišení s moderním hw
          ot-pamatuju si, jak jsem tehdy žasnul, jak zvuk kroků reflektoval povrch
          • Jako jo. Podívat se na to, jak by vypadaly dnes by bylo fajn. ale to raději formou nějaké voxel tech dema, než tím prznit hru, ne? Na voxely nemůžeš použít grafické akcelerátory. Vše běží je nčistě na procesoru. Vzhledem k tomu, jak výkoné jsou dnes grafické karty v herních zařízeních, tak už jen tím, že přejdeš na Voxely, tak to najednou rozjíždíš i na hodně starém HW. Když se podíváš jak detailní grafiku lze dnes udělat pomocí polygonů, tak Voxely nemají ve hře jako Outcast žádný smysl.
            Jak tu již padlo - Voxely můžou mít využití ve hrách, dke chceš mít třeba zničitelné prostředí. Ale to Outcast nebyl.
  • skoda ze takovou hru daji recenzovat takovemu "zelenaci" ktery se k puvodni hre tehdy nemel sanci dostat...jinak by spoustu veci v recenzi nemohl napsat a jit klidne spat :) Ovladani je naopak proti originalu o mnoho lepsi...ale to je jen jedna z nekolika z nekolika minel recenzenta...
  • Nahráno cca 5-6 hodin (zatím) a můžu říct, že po počátečním rozčarování co to sakra je se velmi dobře bavím. Asi hodně přispívá fakt, že jsem tenkrát hru hrál a jsem nostalgik jak se patří. Beru to zkrátka jinak než casual hru, je to mistrovské dílo své doby a do té doby nic takového nebylo. Dnes v dobách GTAček a Zaklínačů už se to nechytá a hráči, kteří k tomu nejsou pojeni nostalgií nad tím ohrnou nos a já se jím nedivím. Hratelnost je prkenná a grafika neoslní (i když má své charakteristické kouzlo atmosféry - asi jako Abe´s odyssey). Doporučení - nostalgik (hráč přes 30let) si to užije, ostatní asi moc ne.
    • Přesně tak. Mně osobně jsou poměrně striktní remaky mnohem milejší než nějaké "reimaginace", které parazitují na nostalgii, ale cpou do hry novodobé nesmysly pro mileniální "hráče"...
  • A pak že to nejde, dávat jako náhled článku ingame screenshot - vypadá to dobře a o mnohém to vypovídá. Nechápu kdo přišel s tou módou rvát do thumbnailů artworky a koncept arty, o hře to nic neřekne a mnohdy to vypadá hůř než záběr ze samotné hry. Pořád čekám až nový šéfredaktor Aleš Smutný začne dělat něco trochu jinak než jeho předchůdce, dosud jsem nic nezaznamenal, toto je myslím skvělá příležitost kde začít.
  • Jsem rád, že to dotáhli, i když jim Kickstarter nevyšel. Určitě zkusím (svýho času jsem se opakovaně vracel k demu).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit