Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Horst_Fuchs

Že by čtyřka měla vysoký HW nároky? Nespletl si to autor s pětkou?

No nechci to rozporovat, originálku jsem koupil až když vyšly datadisky, ale naprůměrnou sestavu jsem tehdy určitě neměl (nějaký laciný ATI procesor + TNT2 Pro což ani tehdy nebylo nic úžasného) a jelo to výborně.

• Ty jo zrovna včera jsem instaloval V a hned ji zase smazal, půjdu zas do IV, ta je moje oblíbená. Ale III byla taky fajn, líbila se mi kombinace s MM 7, kde byly jednotky z HOMAM.

• Horst_Fuchs

Heroes potřebují hlavně dobrou AI nepřátel, zaměřit se na singleplayer, eventuelně kooperaci a nepropojovat hru s nesmyslnýma online funkcema což byl u Ubisoftu vždycky průšvih, nestále potíže. Generátor map by určitě taky přišel vhod.

Ty nejlepší díly 3 a 4 (která krom zajímavých inovací a skvělé hudby měla i dobře napsaný příběhy kampaní) sice neměli AI bůhvíjakou, ale oproti tomu co předvedla 6 a zejména 7, kde se o nějaké inteligenci snad ani nedá mluvit, to byl učiněný zázrak. Kdyby se nepřátelé nechovali jako postižení tak by poslední díly nemuseli být až takový propadáky jako byly.

• Fluke

Parádní článek. HoMM hraju od vydání prvního dílu a samozřejmě jsem nejdéle zakysl na trojce a pak i ve čtyřce. Další díly jsem hrál, ale byly tak "dobré" že si z toho hraní vlastně nic nepamatuju ;o). Každopádně jsem zvědav na Olden Eru. K mému staromilskému štěstí by mi úplně stačilo hodit trojku do nového kabátku, přidat nějaké snadné menu s mody (nojo, jsem boomer a tyhle fišpuntálie s mody mi musí nastavovat syn) a pak už jen vygenerovat mapu a dát si: "Tak ještě jeden tah a už to vypnu."

Je zajímavé, jak vznikají rádoby kopie HoMM a všem nějak uniká ta naprosto esenciální podstata HoMM3, a sice generátor mapy.

Za poslední dobu jsem sjel vše co vyšlo v tomto žánru a jako co? Dohraju kampaň, největší mapy a dál nic. Znovu hratelnost nulová. Tak už by si vývojáři mohli vytáhnout hlavy z prdelí a konečně pochopit, co že to ta znovu hratelnost je.

• danny_the_hound

Nemá Songs of Conquest náhodou Random Map Generator?

• Hkal

Já osobně si myslím že Heroes IV byl a je jeden z nejlepších dílu co vyšel trojka je legenda ale čtyřka měla úžasné nápady už je systém současneho boje kdy útoky probíhají současne pokud jednotka nemá schopnost prvního úderu si myslím byl velký zajímavý koncept a sytém schopnosti byl z mého pohledu také spravován velmi přehledné. Naproti tomu další díly měli sítem schopnosti naprosto šílený na ultimátní schopnosti se mi podařilo dosáhnout pouze jednou z 10 pokusu hraní kampaně nikdy jsem nepochopil jaké akce musím provádět abych otevřel schopnost potřebné k tomu abych dosáhl ultimátní schopnosti navíc tzv skill well se s každým dcl měnil nepochopitelným způsobem...  Za mě 3 je super a 4 je neortodoxní ale má skvělé nápady rozhodně super ale další dílu jsou jen trojka s d lepší grafikou a zajímavým příběhem ale na 4 žádný z dalších dílu heroesu nemá to je má nejoblíbenějších...

• Rád bych dodal že se člověk k Heroes VI ani vrátit nemůže, protože jak to celé bylo postaveno na online přístupu, tak jakmile to zařízli rozbilo to kampaně a hráči začínají za jiné hrdiny, než za jaké v kampaních mají hrát. Což mě mrzí, protože šestka měla zajímavý příběh, kterej byl takovej kočkopes mezi lorem Diabla a Hrou o Trůny.

Nicméně jsem momentálně součástí uzavřeného alfa testování Olden Ery a ačkoliv v tuhle chvíli hra dost cílí na streamy a kompetitivní multiplayer svým balancem a tím co po nás chtějí vývojáři testovat, tak si nemůžu pomoct ale cítím z ní tu trojku úplně nejvíc. Byl jsem už hodně let zvyklej na Ashan a mrzelo mě že nový díl se do něj nevrátí, ale Enroth se mi opět dostává pod kůži.

• Horst_Fuchs

právě zaměření na multiplayer se bojím, 

kompetitivní multiplayer zajímá jen část hráčů a u spousty strategií to končí tak, že na inteligenci AI jaksi následně nezbývá čas nebo rozpočet a z jinak nadprůměrný strategie je rázem propadák.

• Super článek,  díky za něj.  Sám mám HOMAM 3 stále nainstalovaný a čas od času si jednu mapu střihnu. Na Olden era jsem zvědavý, ale snažím se krotit nadšení 🙂 zatím to vypadá velice slibně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit