Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RE:Bacil, jestli nějak extra vyžaduješ hardcore mod tak poď do airsoftu, tam 1. neregeneruješ a za 2. je to o taktice... xD, jinak na crysis 2 se těšim jak malej Jarda ! Spiš na singl než na multi - multi nevypadá nějak převratně, prostě standartní FPS střílečka, ale pokud bude singl delší tak budu šťastnej... a protože chci jen singl, tak si to co ? No stáhnu že jo...
  • hry me neni lito prodat, protoze vim, ze porad vychazeji nove a nove a tedy neni cas se k nim vracet. A neni je problem znovu opravdu levne koupit. (Jiste, mam tady veci jako CC:Decade, CS, UT, BF - stali me par korun, na hdd jsou porad a prodat se je uz nevyplati). Redemption jde sehnat na aukru od 500kc. Ja si nastavil hranici za hru 300kc a pres tuto cenu nejdu. A je jedno, ze pred 10 lety jsem si byl schpnej koupit diablo 2 za 1300kc, to bych ted uz fakt nedal... Vyhovuje me koupit si par her za rok do 200kc, ale je jich vazne tak cca 5. Takze ackoliv vydelavajici, tak za rok ted vic nez 1500kc nedam. Jiste, jeste mam tech 12 dvd z Levelu za rok, ale ty me poslaji zdarma, takze pohoda.... Vidim to opravdu tak, ze by si lide kupovaly hry z vyprodeju, vice by si kupovali score a level a pak by si to jeste vsechno pujcovali.... On ten teenager ma jen omezeny penize a hry nejsou jejich priorita, pred 10 lety bylo vse jinak... (nebyl aspon fb :)
    • Psychotic
      Hm, skutečnost se stejně nedozvíme, ale... Řekl bych, že pirátství má i své výhody. Díky němu se k hraní dostane více lidí, kteří když se dostanou do určitého věku a budou chtít dál hrát, stejně si koupí konzoli a začne si hry kupovat, takže z dlouhodobého hlediska...

Nevím, prodávání her je mi prostě proti srsti a i hry, které mě vyloženě nebavily, mám stále na poličce a třeba jednou dostanu chuť to zkusit znovu (třeba jako u Splinter Cell). Asi bych ušetřil HODNĚ, ale hry mám rád a nemám důvod na nich chtít šetřit. Ale nic proti Vám.
  • No co k tomu dodat ak k v tom nebude nejaky hardcore mod tak to obidem velkym oblukom.Tento druh rychlej akcie moze bavit ludi ktory nestravili hodiny hranim multaku dooma quake ci Unrealu.Proste tuppa skokobehackosrielacka ktora nedava ziaden pristor na uplatnenie rozumu strategie ci taktiky.niet sa comu divit ked si mozte bezstarostne vybehnut na otvoreny priestor zniest 2-3 rany s rokovnice a nasledne preskocit 2m. mur a behom 0,5s. pockat na regeneraciu zivota:-(.To je vazne desna nuda vhodna tak pre kozy.
    • No uplne s tebou souhlasim taky mi to prijde takovy prapodivny mozna kdyby tam byl mod kde by bylo par tech vojaku v tom obleku proti normalim lidem ale takle kde maj vsichni hraci ten oblek se ta vyhoda tak nejak vyrusi a je z toho zas jen tuctova strilecka. Myslim ze dneska ty hry mají už mnohem vetčí prostor na experimentovani v MP ale nejak ho nevyužívají a tohle sřílení dokola je už pekná nuda *5*
    • s tím rambo stylem v jiných hrách souhlasím, počkat chvíli za rohem a jít dal a pořád dokola... ale v Crysis jde o to, že má člověk ten nanosuit, který umí regenerovat bílé krvinky/buňky nebo jak to tam je :) takže se to dá ještě pochopit, Crysis na nejtěžší obtížnost byl tak či tak celkem o hubu, pokud si člověk nedával pozor, tam vážně nešlo jen běžet dávat maxima a zabíjet.. tábory se vždycky dali tiše likvidovat, což mě strašně bavilo než nějáký rambo, který stejně moc dlouho nevydržel ve větším náporu nepřátel
    • je to hra nemá to byť simulátor.
  • me to prijde takovi divny pri střelbe z kulometu bo co to je se zamerovač ani nepohne a brokovnici drzi u oka jako nic to hrajete za terminatora ze ty zbrane udrží ??? no a běhat po dvorku a bezcilně se střílet to už radeji Quake live než tohle...
    • No tohle je úplně normální v arkádových střílečkách. Ovšem tady to má aspoň opodstatnění.
    • No prave u Crysis to jest scifi zanru, navic s nanosuitem mi tebou zminene vadi mene nez u arkadovych strilecek kde si vyvojari daji praci aby kazdy sroubecek na zbrani vypadal jako v realu ale nakonec z nich ma clovek pocit jako by strilel z airsoftu. Nebo jeste hur, ze vzduchovky udelaji kanon. Jinak na bezcilnem behani po dvorku a strileni vseho co se pohne je zalozeno 90% MP a ty dvorky jsou casto mnohem mensi. Takze Ameriku si rozhodne neobjevil. *6*
    • ehm trochu sis neuvědomil, že má na sobě nanooblek na kterém je trvale aktivována síla a rychlost.
  • Volakedy bolo demo na každú hru, človek mohol v klidu vyskúšať a urobiť si obraz, prípadne po všeobecne kladných ohlasoch hru kúpiť. Dnes práve preto, že tých hier na PC už nie je toľko a už vôbec nie kvalitných si človek rozmyslí, či vrazí do toho peniaze, hlavne ak ide o titul, ktorý nemá vyrovnané ohlasy a teda nie je istota, že tých 50 eur (čo je napr. na slovenské pomery už pekná sumička za jednorazovú hru) stojí za to...
    Preto sa potom sťahuje v mene "vyskúšania" hry. Niektorí to fakt berú ako demo iní sťahujú za radom všetko. Dnes má už skoro každý dobré pripojenie, nejaké 2 GB demo je otázka 1 a pol hodinym tak neviem kde je problém...
    Ďalej je to délka hier. Za rovanku sumu dostávam stále kratšie doby hrania. Pokiaľ to nie je nejaké rozsiahle RPG alebo RTS, tak tie peniaze sa mi "vrátia" v podobe 2 dní hrania. To je proste o ničom...

A konzola vs PC je už fakt trápny súboj. Buďme radi, že je čo hrať. Grafika mne osobne stačí v dnešnej generácii hier. Nepotrebujem hrať Crysis Ultra detailoch. Ľudia pičujú, že kvôli konzolám to bude orezané - ku*va, ale koľko ľudí by si to mohlo zahrať pri nejakých astronomických hw požiadavkach. Však pri prvom Crysise to hrala 3/4 ľudí na low/medium detailoch, keď to vyšlo. Takto môžte ušetriť pri kúpe PC a napr. vraziť peniaze do hier...
  • jo diky, že to bude nekdy ale my to chceme ted. Chtel jsem to mít na víkend
    • taky chvili to byt nemusi klidne nam to muzou dat az nekdy u prostřed března.Nebo to jen tak řekli aby nam zavřeli hubu.
    • Buď rád že to vůbec budeš mít. Ono tě neubyde když si chvíli počkáš.
  • Psychotic
    re Snorgrind:

"80% znich kdyby to stahnout neslo si to ani nekoupi takze da se rict ze zadna ujma se nekona"

Obvyklá výmluva. Mohu tě ujistit, že koupí. Bez torrentů by museli totiž buď kupovat, nebo nehrát. A jsem si jist, že spousta lidí by zvolila první možnost.
    Je to stejné, jako s DVD/Blu-ray filmy. Také jsou si všichni jistí, že by to nikdy nikdy nekoupili, ale kdyby neexistoval jiný způsob, jak si doma film pustit (pokud náhodou zrovna neběží v televizi), kupoval by každý. Alespoň své nejoblíbenější.
    • kdyby se treba filmy nedaly stahovat, tak na ne, opravdu nepujdu do kina a uz teprve si nekoupim za 400-500 dvd. Ano, mozna bych sel do kina treba 4x za rok, ale opravdu bych si sotva mohl dovolit jit do kina 200x. Se hrama je to stejny, ono si tezko nejakej 15letej kluk, kterej ma na hrani 8 hodin denne, kupovat rocne 100 her po 900kc. Dostal by obcas nejakou hru (a to spise hru do 500kc) a hlavne by se hry pujcovaly. Nebo by se lidena ne skladaly, tak jak se to delavalo kdysi. Ztrata firem by nebyla 90%, ale spise tak 75. Osobne kupuji VSECHNY hry jako pouzite na inzeraty (hry na konzole jsou tak 150-250kc, pak je zase kdyztak prodam) a kdybych se nudil, tak mam PC a k nemu treba vsechny Levely, tak i na pc by bylo co hrat... a ze vyjde treba diablo 3? zahral bych si Sacred, to je taky fajn.. ( jeste jsem na nej nemel cas, protoze me neni 15 a nemam tolik casu na hrani). A nebo treba po treti Morrowind, nebo se dal za stovku koupit Oblivion a mam na par mesicu vystarano...
      • Psychotic
        Máte v podstatě pravdu, ale i já osobně znám několik hráčů, kteří toho nahrají opravdu dost a je to pro ně hlavní forma odreagování. Přesto pouze a jenom stahují. Kdyby teď byly přes noc znemožněny jakékoli možnosti nelegálního pořízení her, dovoluji si říct, že by s hraním nepřestali a... dejme tomu alespoň pět tisíc ročně by do her dali. A takových je víc.

Jak říkáte, ne každý patnáctiletý kluk by do her skutečně vložil desetitisícové sumy, ale i ta (v tomto kontextu) malá část , převážně starších hráčů, která by do toho šla, představuje slušnou kupní sílu, která přichází vniveč. Navíc pak pirátění vypadá jako něco běžného a úplně normálního, takže v podstatě rekrutují další piráty a celková ztráta herních společností se zvyšuje.

K tomu nákupu a prodeji: Já tedy kupuji hry vždy nové, s ročním až dvouročním zpožděním, ale ze zahraničí, takže asi za poloviční cenu proti tuzemským trhům. Třeba teď "funglovku" Red Dead Redemption za v přepočtu 500 Kč. Nedokážu si představit, že bych hry po dohrání prodával.
    • Nevim, ja si hry kupuji a prave proto ze je kupuji sakra si rozmyslim za co sve penize utratim. Takze stale dokola resim, koupit hned, pockat na slevu, vykaslat se na to uplne? Pirata tohle netrapi, stahne vse co je k dispozici a nezabyva se tim zda je hra trhak nebo shit. Stahne zapari, pripadne rychle zapomene. Myslim ze spousta lidi by spis nehrala.
  • Konzolisti, budte klidní. Jelikož se na konzole prodává daleko více her než na pc, budou se hry na konzole vyrabet pořád. PCčkáři tady pořát naplákaj, jak se musí přispůsobovat konzolím, ale jsou to konzole, kvuli kterým máte některé hry na pc. Kdyby nebít konzolí, vývojáři by se kvůli pirátění na většinu her na pc mohli vykváknout.
    • Su to konzole vdaka ktorym mame mi na pc niektore hry? 1) je to blabol nebit pc tak tie hry ani nemaju na com spravit 2) menujte mi 3 kvalitne tituli ktore boli najprv na konzole a potom sa uspesne predavali na pc.
      • Hele argumenty typu nebyt pc tak nejsou hry jsou trapny. To samy rikas i o ostatnich vecech? Kdyz nekdo mluvi o mobilech taky se hned vytasis s argumentem ze nebyt pc tak neni software na mobily? Tri uspesne tituly ti nenapisu to bych se musel podivat do nejakeho seznamu ale takhle z hlavy vim o jednom a to je GTA 3. Jsem si jisty ze jich je mnohem vic. Nezapomen taky ze nektere znacky vznikly puvodne na konzolich jako treba MoH bez konzoli by jsi neměl zadny MoH Alied assault ktery da se rict odstartoval valecne hry. Takze konzole hraji v historii her velkou a dulezitou roli a jenom proto ze ted maji nekteri zaryti pcckari spatnou naladu neznamena ze tuto historii budete prehlizet.
    • Nejdriv nepis jako prase ok? Vono prave kuli tomu ze uz nevychazej dema na PC lidi porad stahujou nelegalne..pac kdo by si kupoval zajice v pytli..kdybych mel demo aspon 14 dni pred vydanim full verz tak bych se clovek aspon zamyslel (pokud by hra byla dobry) nad koupi...takhle je proste jednodussi to stahnout :D
    • nechapu jak se vsichni ohani piratstvim kdyz jak je videt u xboxu tak to nejak moc nevadi, imho polde me mensi prodeje na pc proti konzolim jsou

1) pocitac na hrani vlastni min lidi nez konzoli na hrani
      2) prodeje snizuji 2 skupiny lidi ktere se vyskytujou hlavne na PC ... hraci MMO her (at uz placenych nebo free) a hraci her ktere se hraji na soutezich (CS, cod, starcraft atd.) kdo nekdy hral mmo vi ze na ostati hry "nema cas" a znam strasne moc CSkaru kteri maji doted na dnesni dobu "pocitac na paru" a reknou ti "kantr me tam to jede tak proc upgradovat a ty konzolovy porty bych stejne nehral" tihle lidi si hry opravdu moc nekupuji
      3) ve statistikach neni uvedena digitalni distribuce (tady si nejsem jistej kdyz tak me opravte)

jeste k tem piratum ty vypisy z torrentu kolik lidi si co stahlo sou pekny ale nic to nemeni na tom ze minimalne 80% znich kdyby to stahnout neslo si to ani nekoupi takze da se rict ze zadna ujma se nekona
      • Digitální distribuce se fakt nepočítá a je to docela -dost- procent prodejů.
    • Ne každej stahuje.Já mam ted například Specialní Edici Two Worlds 2 XD
      Bohužel lidi co hry stahujou si stěžujou na peníze no.Když nemaj práci tak se není čemu divit.
      Ano taky stahuju ale hlavně jen proto abych vyzkoušel jaká ta hra je protože se mi stalo že sem koupil hru co se mi libila ale pak po hrani sem zjistil že je to hrozná sračka co mě nebaví :-)
      Ted jsem jednu takovou chybu udělal ohledně Lego Universe(Onlinovka) sem si myslel že to bude good ale bavilo mě to sotva 2 hodiny. a 1200Kč v pr.
  • dobra sprava ? to je snad samozrejmost vydat demo a ne dobra sprava.
  • Hádat se o tom, jestli je lepší konzole nebo PC, to je jako poměřovat si pinďoury.
    • Mám ho většího než ty *5*
      • zaphod
        +rest: roztrhejte si občanky!
    • Urug
      To jo, ale pořád to nic nemění na faktu že PC je lepší.
    • U toho by měl být jasný výsledek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit