Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Maxianimal

    Zív. Jestli je na hře z roku 2019 nejlepší postava ze staré trilogie, tak je něco špatně. Jako fanservis dobrý, jinak absolutní nuda a nedostatek invence.

    • iSpirit

      mám dost podobný názor, i proto Pecháčka beru jako redakčního Veskoslava.

  • JohnyTheZik

    Vader super, za me byla ale uplne nejlepsi postava Taron Malicos. Jeho dialogy byly na celym pribehu SW JFO to nejzajimavejsi a bylo prijemny slyset rozumnejsi argumenty nez jen Jedi good, sith bad.

    • Veskoslav

      To jako fakt? Jako šílenec začal, jako šílenec umřel. 

  • Mám přesně opačné pocity. Z Vadera je tam totální deb*l, který neumí zabít ani ubohého padawana. WTF?! Tohle má být legendární lovec Jediů?! A jak to skončilo? Samozřejmě největším hollywood klišé happy endem ever. Za neschopnost Vader zabije svého podřízeného, což je win-win pro klaďase, protože nemají krev "na svých rukou" a zároveň je od ní klid. A jak jinak, Cera i s Calem utečou a žijí šťastně až do pádu EA. Kdyby to nebyl canon, tak nad tím mávnu rukou, ale tohle mrzačení značky už mi leze krkem. Z RO se nedá srovnat, tam dostali úplně přes *iču.

    PS: Má někdo z vás má pocit, že po pádu Republiky, přežili skoro všichni Jedi a jenom se odmítli z recese zúčastnit války? Za Lucasových SW, žili jenom Kenobi, Yoda. Teď co si jenom pamatuju: Ahsoka, Ezra, Kanan, Cera, Cal, Rey, Finn(?). Wow, to už je slušná skvadra a kdo ví, kolik je jich ještě "záhadně schovaných" (čti: "Hele uděláme z h*vna nový SW s novýma Jedi!"). 🤮 Hra 4/10 za zvuk, grafiku a slušnou optimalizaci, zbytek je fail.

    • Veskoslav

      Co takhle si přečíst, kdo všechno přežil 66? A na to, že bylo více jak 10 000 Jedi, tak 66 jich přežilo méně než 100. To ti přijde jako přežili všichni? Spousta Jedi nebyla aktivně zapojena ve válce. K tomu jich spousta podlehla temné straně a přidala se ať už do řad Inkvizitorů nebo sithských akolyt. Vader sice zabil nejvíce přeživších Jedi, ale většinou sebou měl 501. Naopak Inkvizitoři se přímo na lov soustředili a nepotřebovali podporu. A když to vezmem kolem a kolem, tak chrchlající "General Kenobi" zabil během klonových válek nějakých 49 Jedi. A to měl na to jenom pár let. Vader více jak 20.. Navíc Vader dle Canonu několikrát prohrál s těmi, co lovil. Párkrát ho to stálo málem i život. A Happy End? Být celý život na útěku s padlým Jedi a Sestrou Noci? Jo, to je Happy End jak z Hollywodu. 

      A mimochodem, co sem pleteš Rey nebo Finna? Ashoka unikla jenom proto, že Rex už neměl v hlavě čip a to díky Five, který kvůli tomu zemřel. Ezra nebyl Jedi, co by přešil 66. Bylo to děcko, co jenom mělo nadání pro sílu. Což je i v Canonu, že Jocasta Nu přežila 66 a schovala se v Chrámu. Následně se vrátila do archivů pro seznam dětí, citlivých na sílu. To, co bylo dál, tak si člověk může přečíst. Nebo co sis myslel? Že pádem republiky, zmizí všechny děcka, co jsou citlivá na sílu? Navíc Ezro se narodil 19 BBY, tudíž nemohl ani přežít 66, když v té době ani nebyl.

      Že ty pleteš několik časových linií dohromady, co? A 4/10? To jako fakt? To je nějaký trend dávat záměrně špatné známky, aniž by to odráželo skutečnost?

      • Derp_1337

        "chrchlající "General Kenobi" zabil během klonových válek nějakých 49 Jedi."

        Asi jsi myslel Generál Grievous. Obi-Wan Kenobi byl klaďas.

        • Veskoslav

          Ano, nemyslel jsem Kenobiho, ale vycházím z hlášky: "Hello there." Kterou pronese Obiwan a Grievous na to reaguje "General Kenobi."

      • No, jak bych ti to vysvětlil, aby tě to neranilo... víš stará EU už neexsituje a nová EU je špatný vtip. Psal jsem o Lucasových SW, což jsou filmy a 2 seriály, Lucas vždycky spíš EU toleroval než, že by příjimal (viz. Korriban-Moraband). A jo, nějak jsem čekal, že přeživší Jedi jsou už uloveni, vzhledem k dialogům Ahsoky s Vaderem a Yody s Obi wanem ve 4. ep.

        Všichni přežili a záporák umřel, lepší to ani být nemůže, jop to je sakra happy end. "Celý život na útěku" je pro tebe asi 14 let před otevřeným odbojem, tak to máš asi krátký život a stejně to není žádný útěk, protože jako správní Rebelové se umí maskovat před zlými Imperiály! Ti na to kódy, tahle parta Noční sestru.

        Nikoho nemíchám, napsal jsem seznam jedi, kteří jsou živí i v ep. 9 nebo se o nich neví, že by mrtví byli.

        Hře jsem dal objektivní hodnocení a napsal jsem ty dobré vlastnosti, za co jsem udělil tuhle známku. Špatná hra dostane špatnou známku, to je logické. Jedi Outcast je úplně jinde.

        Půlku věcí, co si napsal je naprosto irelevantní k mému přechozímu příspěvku, takže nebudu na to ani nijak reagovat.

        • Veskoslav

          Jak říkám, pleteš páte přes deváté....Pleteš několik časových linií dohromady atd. A Finn fakt není Jedi.

          • Asi máš problém se čtením, ale to je problém u běžné populace. U Finna je otázník, je potvrzené, že je citlivý na Sílu, jestli z něho Jedie udělají, je na tvůrcích. 🤷

            • Veskoslav

              Ne. Pleteš do přeživších Jedi například Ezru, který v té době ještě ani nebyl na světě například. Jak říkám. Pleteš miliardu věcí dohromady.

  • Derp_1337

    Hru jsem ještě neměl čas si zahrát, takže škoda, že si nemůžu přečíst článek, abych se vyhnul spoilerům.

  • A me zrovna pribeh Fallen order vcetne konce prisel jako jasne nejslabsi clanek jinak lehce nadprumerne hry. 

  • iSpirit

    Mně to připadá spíše smutné. Jak na Rogue One tak tady nejlépe a vlastně jedině funguje 40 let stará postava v masce. To za mě značí totální impotenci aktuálních tvůrců. Tohle paralelu klidně můžeme přesunout i do SWTOR, kde nejlépe funguje Darth Malgus jako Sith Warrior dle vzoru Vadera. Musím připomenout oba KOTORY, kde prastaří Sithové fungovali sami o sobě velice dobře. 

    Jinak Galen Marek naštěstí není už kánon, to je jedna z mála věcí, za kterou můžeme Disney děkovat. 


    PS. Myslím si, že článek je nesmyslný. Protože perfektní vyvrcholení příběhu, který vlastně není, zní spíše jako oxymoron. Ta scéna je skvělá. Vader je skvělý, režie je výborná i střih. Ale prostě to neberu jako vyvrcholení příběhu. Spíše jako fanservice. 

    • CRYPT

      Darth Malgus = ma nejoblibenejsi postava ze SWTORu vubec... Skoda, ze neslo s nim upect ten dort... Nejvic SITH z celeho univerza SW

  • Naprosto presne popsane moje pocity po dohrani. Takhle ma vypadat Vader.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit