Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jooo, taky jsem musel 2 lidem vysvětlovat, proč je alfa za takovou cenu. Holt masa si nic nepřečte a jen držkuje, typická povaha člověka. To ale mohli vědět, jak jsou lidi dementní a dát to jako uzavřený pístup s moností koupě na webu. Mě stála 20 dolarů plná verze, alfu a betu nepotřebuju a zároveň nemám potřebu nikoho osočovat.
  • pokud nepujdou s cenou pod 50e tak nezajem. to se ani nema cenu o tom bavit
    • jestli to bude taková pecka jako Supreme Comander tak at si řeknou 150E a rád jim to položím na stůl... SC stále do teď hraji a považuji to za jednu z nejlepších RTS strategii ani můj milovaný StarCraft nemá takové možnosti jako SC *14*
      • to je pravda, taky je to podle mne nejlepsi strategie
    • Black_Hand
      mela by byt $50, tedy po prevodu na eura zhruba 40e. v poradku?
      • ok
  • Na tuto hru se opravdu moc těším. A opravdu nechápu ten pláč a hate kvůli ceně. *12*
  • Walldstein
    Fajne, takže alpha version je za 64,99 € za kolik bude Beta? za 70,99€? Aby to neurazilo a nepoškodilo, nenaštvalo nebo dokonce neurazilo ty co do toho už investovali?! S politikou téhle společnosti by mě to ani nepřekvapilo, dokonce ani AAA tituly s předběžným přístupem nestáli tolik kolik tahle Indie předělávka TA a SC do nového kabátku...
    • Black_Hand
      boze, vsichni by chteli samy extra burty. cokoliv je v early access si muze delat co chce s cenou a s obsahem. je to na vlastni riziko zakaznika. tak nejak navic ti asi ani nedochazi, ze je prirozene, ze na alfu nechteji obrovsky dav lidi, ale chteji pomalu skalovat. vazne nechapu proc by si mel mit vetsi vyhody, nez ja jako backer. proste si pockej.

      a s tou predelavkou jsi fakt komicky. to same si mohl rict o SC v porovnani s TA. krok od SC k PA je daleko vetsi, ale to ti je asi jedno. pokud se podivam jak moc inovuji jine strategie/strategicke serie, tak PA je daleko pred vsemi inovacemi. a to pritom na tom delaji lidi, co se podileli na SC (a myslim, ze i na TA). ale to ti je stejne asi jedno. ja si pockam na galakticke boje a asteroidy s motory, kteryma muzu prastit do planet. dekuji.
      • Walldstein
        O výhodách nemluvím, ty jsou mi v podstatě putna, když budu chtít bonusy pořídím si sběratelskou edici nebo něco podobného, jen sem upozornil na zajímavou politiku této společnosti, která na ně v porovnání s jinými tituly, které umožnili při zaplacení nějaké částky předběžný přístup, zrovna nejlepší světlo. Notabene alphu v podstatě na steam dávat nemuseli, protože dle údaje na kickstarteru se hra zaplatila už tam, vlastně se dokonce i přeplatila. Takže tak. Na steam si měli nechat až betu, klidně i bez bonusů za řekněme nižší cenu, ale jak si sám řekl je to o autorech a o tom co chtěji oni, jen si ale na svá slova vzpomeň až se budeš u zpráv rozčilovat, že se zase bude zdražovat, protože jak si sám řekl: Výrobce si může s cenou dělat co chce...
        K té předělávce se znovu vyjadovat nebudu...A ano SC je vylepšená verze TA. Ale koukám, že to asi stejně nepochopíš..to je jako by si řekl e film Total Recall (ten nový) nemá nic společného s tím původním ikdyž je to Remake původního Tatalu s Arnoldem. Holt komu není rady...
        • Black_Hand
          nemuseli, ale byl to navrh backeru. firma to v planu vubec nemela, ale prislo ji to jako rozumny napad, ktery nikomu neskodi. a mozna mi vysvetlis, proc na steam nechat az betu. ja to porad nechapu.

          a k tomu vzpominani: mluvime tu o early access a navic, regulerni hre, ktera je predrazena se vysmeju, protoze vim, ze za par mesicu cena spadne, pac si to nikdo nekoupi. takovy je dnes PC trh.

          a mozna ti prijde, ze jsem TA nehral, hral. a pokud ti prijde, ze TR je advekvatni analogie, tak mi prijde, ze to uz muze byt adekvatni analogie, ze Red Alert 2 je jen vylepsena verze Tibearian Sun, ci Sleeping Dogs vylepsena verze GTA. pokud ano, tak proc ne.
          • Walldstein
            Proč počkat až na betu? Není třeba moc o tom přemýšlet, stačí si pročíst tak 100 prvních příspěvků po zveřejnění alpha verze na steamu. I přes prohlášení autorů, že cena je tak vysoká proto, že chtějí být fér ke "sponzorům" z Kickstarteru tak se jim na hlavu sesypalo něco kolem 2-3tis. příspěvků, které nebyly zrovna chvályplné. Jen si to pročti. Pokud takhle reagovala steam komunita tak je jasné, že jejich alpha za 80 dolarů (při startu alphy na steamu) nebyla nic jiného než hooodně špatná reklama. Jasně nikdo to nemohl předvídat, teda nikdo kdo se nedokáže vžít do pohledu obyčejného uživatele. Nemuseli platit firmu která by jim udělala průzkum, stačilo se zamyslet..zcela logická rovnice: "Co nám lidi řeknou na to, že jim nabídneme hru, která se vlastně nachází v alpha verzi (v dobách mého dětství patřila alpha vždy a pouze do rukou vývojářů, díky tomu že má sice implementovanou většinu prvků, ale obsahuje hromady chyb a je určena pouze k testování; tedy se jedná o testovací verzi která nemá co dělat v rukách veřejnosti) za cenu která je vyšší než u mnoha AAA titulů?" No tak co jim asi na to lidi řekli?! Pokud se po zaplacení Alpha verze cítíš jako gametester, věř že tato společnost na tobě jednak vydělala a jednak na tobě ušetřila (normálně se totiž regulérním testerům za testování platí, nikoliv opačně). Jestli tohle podle tebe stále znamená, že firma udělala dobře, že hru dala na steam ve verzi, která z vývojářského hlediska vlastně není hrou, za plnou cenu, tak se nemáme moc o čem bavit.
            Já si stojím za tím, že z marketingového hlediska udělali to nejhorší co mohli. Podívej se na blbej minecraft, v prvních verzích byl za pár drobnejch a dneska má miliony prodaných kopií za plnou cenu. ARMA 3 přístup do alphaverze byl za hubičku, do bety už za větší hubičku a plná taky není moc předražená a po pravdě ARMA 3 je AAA titul i přes to, že původně je to v podstatě Indie hra. Kluci chtěli rychle vzdělat a za zlé jim to nikdo mít nemůže, ale pokud chci mít jak si ty říkal pár testerů tak rozhodně nebudu svojí hru cpát do prodeje na steam do chvíle než budu chtít udělat zátěžové testy k čemuž bych už vypustil betu.. Notabene Beta by měla být už v podstatě finální verze hry. Přičemž je třeba ještě si uvědomit, že u Bety je třeba odlišit Close beta, F&F Beta (z Friends and Family) a Open beta. Každá má být na vyšším a vyšším stupni a blíže finálnímu produktu. Chápu, že pro běžného konzumenta je tohle moc složitá logika, ale pro vývojáře je tohle základ práce a popravdě řečeno z historie víme, že u her neplatí "špatná reklama také reklama.." a oni si tu špatnou reklamu udělali..
            • Black_Hand
              ti lide reknou dekuji nechci, trocha kritiky se na chvili snese, ale nic se nestane (ani by nemelo). do vydani na to zapomenou, az to uvidi za poctivou cenu. tihle lidi fakt chteji extra burty prakticky zadarmo. early access je early access, tam se muze dit s cenou i obsahem prakticky cokoliv. navic je od zacatku slibeno, ze plna hra bude za standardni cenu. pokud budou nejake problemy v tomto smyslu pri vydani, tak jsem samozrejme s tebou. pokud hra nebude kompletni v ty dobe, tak je kritika na miste.

              a mas pravdu, spolecnost na me vydelala, ale to bylo jednim z cilu kickstarteru, a vlastne komplet herniho prumyslu. nevidim zadny problem, kdyz vysledna hra bude naprosto ferova. sam jsem s touto situaci spokojen.

              navic me celkem prekvapuje, jak chces aplikovat klasickou logiku z MMO a podobnych her na kickstarterovy titul. tak jednoduse to nefunugje.
    • GlaDOS
      Předělávka jen do nového kabátku to rozhodně není. Do alphy nikdo nikoho nenutí a nejsou žádné oficiální podmínky, kolik má alpha (navíc to byla spíš speciální edice v digitální formě) a beta stát. Plná bude mít přijatelnou cenu a o to jde přece především.
      • Walldstein
        Není to předělávka? Ou yah..sorry, na TA sem vyrůstal, SC mě taky neminulu a abych byl upřímný, každý kdo hrál buď TA nebo SC tam vidí kde má hra kořeny. Stačí se podívat na to jak se tam staví budovy (stavitel se dopraví na místo stavby; vysune stavicí nástroj; začne chrlit molekuly; objeví se síťov model, který se postupně potahuje texturou)..Tak a teď k hlavním faktům: 1. Dobrá polovina zatím ukázaných jednotek a budov jsou jen remaky původních; 2. Vývojářský tým je složen z lidí co dělali na Total Annihilation, Supreme Commander (+Forged Alliance); 3. citace Kickstarter: "Planetary Annihilation brings Real-Time Strategy to a new generation of gamers in a way they’ve never been seen before: Total Annihilation-inspired gameplay on a planetary scale." - ehm...co dodat..nepopiratelná fakta mistře!! Uznávám dali hře nový rozměr a to tím, že se boje neodehrávají jen na jednotlivých částech planet ale v měřítku hvězdných soustav, ale jinak je to jen a jen "obyčejný" TA a SC v komixové grafice..
        • GlaDOS
          1. a 2. Samozřejmě že grafický styl jednotek a budov je velmi podobný těm ve starších hrách, když dělají jejich duchovní pokračování. A většinou ty svoje pokračování dělají i stejní vývojáři, ale to není fakt toho, že dělají remake. 3. Sorry, ale inspired neznamená předělávka. PA dotahuje koncept TA a SC dál. Právě možnosti meziplanetárního boje přinesou nové možnosti a už kvůli nim PA není obyčejnou předělávkou.
    • XorxoxTalarius
      Jo to je dle meho nazoru celkem solidni fail, jako cekal jsem ze early access bude za par susnu, jako projev duvery (rekneme ze tech 20 Euro by bylo akorat), ale najednou prask ... a ono to po mne chce 85 Euro? V tu chvili jsem si rekl, dekuji nechci ...
  • Black_Hand
    jak moc by meli byt chlapci z Uber slyset? delaji zhruba tak jednou do mesice livestream s progress updatem, ktery se pak objevi na youtube, na zacatku leta vydali alfu a take udelali early access na steamu. fakt nevim co by jeste pan loukotka chtel.
  • najlepšie investovaných 85€ v mojom živote (NOT)
    • to už raděj star citizen, než tohle. Nevěřím že PA bude za těch 65€ co se dala pořídít stát, vzhledem k tomu že je to jen upgradovaný Supreme Commander/ Total Annihlation

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit