Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chci navázat na Vaše dohadováni,který ovladač je lepší, která konzole je výkonnější a rychlejší. Zkusím to vypsat co nejstručněji. Jsem převážně PC hráč,ale nevidím důvod, proč bych měl odsuzovat konzole jako takové, podle mě to jsou výkonnější stroje než Počítač a to už v tom, že pokud chcete hrát novější "náročnější" hry, musíte upgradovat svůj PC. To ovšem stojí nějaké ty peníze a né všichni si to v dnešní době můžou dovolit - není jich zrovna málo. U konzole nic upgradovat nemusíte a můžete hrát bez jakýchkoliv omezení,sekání her apod. a ještě k tomu na nejvyšší detaily, ačkoliv Vám to tak některým nepříjde, je to tak. Pokud sedíte čím dál tím víc od obrazovky (televize), je obraz horší. To stejné platí s velikostí,je-li větší televize nebo monitor, obraz se zhoršuje a to proto, že lidské oko to nedokáže postřehnout výpočet snímků za sekundu a tím vyhodnotí horší kvalitu obrazu. S gamepadem od Xboxu s Váma naprosto souhlasím,tvarově je na tom o hodně lépe než gamepad PS3. Já jsem kdysi jako malý trávil většinu volného času na PS1 a to ne proto, že bych byl nějaký závislý pařan, ale proto, že jsem se u toho dokázal zabavit na 1 hodinku a to nejen sám, ale třeba i s rodinou. Dneska mi přišel Playstation 3 a už se nemůžu dočkat Štědrého dne, kdy si tu malou, černou, kouzelnou krabičku plnou překvapení a nepřerušovaného hraní a dalších možností rozbalím a zapojím k nové TV v plné parádě.

    VERDIKT: Dlouho jsem se rozhodoval mezi oběma konzolema, ale nakonec vyhrál již zmiňovaný PS3 kvůli více možností s konzolí, větší výbavě, herních titulů a hlavně hraní zdarma... :)
  • Pěknej komentář a nezbývá mi než dodat, že na konzole taktéž nedám dopustit, zejména ps3, protože to nejlepší, co se na herní scéně za poslední roky objevilo, bylo právě na ps3. Jinak ps3 preferuji kvůli vynikajicím exkluzivitám, které jsou jak originální, tak krásný (hodnotím jak graf., tak i uměleckou stránku her). Sony si tyto prodeje zaslouží zejména, i za podporu neznámých vývojářů a financování originálních her (The Last of Us, Heavy Rain i Beyond, flower, Journey atd. ..)
    • Reagoval jsem na komentář Hanzalese.
  • Ano, xboxový ovladač je skvělý, dual shock se nechytá, nemá tak dobrý tvar.
    • Proboha na co ? .... Mému příteli slouží i Dualshock dobře ;)
      • irdzi
        Na co: na hraní ... slouží oba stejně ale jde o to, že jeden se fakt líp drží pokud má člověk "evropskou" velikost rukou:)
  • Doufám že se nedotknu ps3 majitelů,ale já z výsledku sony nadšen nejsem. Trvalo to sony 6 let,ikdyž měla všechny trumfy v rukávu ona- hlavně značka playstation prodávala sama.Poslední týden je xbox v prodejích opět před ps3 ikdyž je téměř neprodejný v japonsku. Sony několikrát haprovala s cenou,nově vydala superslim verzi,navíc se jedná o 70 mil. dodaných konzolí do obchodu,nikoli prodaných konzolí. Microsoft bude díky USA hráčům zase prodávanější celý vánoční svátky,tak jako každej rok. Opravdu nechci nikoho naštvat,ale toto nepovažuji za úspěch,ale za velkou prohru sony. Kdyby sony jela na 100% od začátku,tak jako to dělá teď (a že se opravdu snaží),MS by nebyl tak kde je teď.Jenže sony posílena úspěchem PS2 dost věcí podcenila a platila za tyto chyby několik let.... Pokuď bych měl ještě dodat svůj názor na kvalitu a spokojenost s konzolemi po několika letech používání,vyhrál by xboxx. Má méně exkluzivek,ale grafika,rychlost načítání ať už her,nebo celého systému (i pohyb menu) a hlavně stabilita systému je někde jinde a celkově na mě působí jako celek lépe než ps3. Ps3 má pár výborně vypadajících exkluzivek,ale co zbytek ,jako multiplatformovky,kterých je nejvíc ?
    • Kdybych mel konzoli od toho, abych se mohl pohybovat v menu, urcite by to u me taky vyhral xbox. Ale ze ji mam hlavne na hry, vede to u me PS3 a Wii. Xbox uz poslednich par let leda tak na kinect a tech par exkluzivnich strilecek to nevytrhne.
  • Pre zmilovanie bozie, uz konecne vypustite next gen konzole. Dnes som si kupil Forza Horizon a s hrozou zistujem, ze to ide len 30fps. To je predsa pre zavodny titul absolutne neprijatelne!!! Totalne mi to kazi cely zazitok z inak dobrej hry.
    • V momente by som dal 300 eur za upgrade, aby som mohol hrat na konzolach hry v 60fps. GTA4 mi ide na PS3 tak mozno 25, aj to furt klesa este nizsie.
      • Psychotic
        Nevím, proč by na konzole kdy kdo potřeboval víc než 30 FPS. Radši lepší grafiku a animace, pro většinu her 30 stačí, u stříleček možná 40.
  • Hanzales
    Já se přiznám jsem PS3 dostal jako vánoční prémii a rok na to X360. Primárně jsem PC-based-blazen a i dodnes nejvíce času propařím na PC, ale obou konzol ani trochu nelituji a zpětně proklínám svůj zaujatý a zpátečnický přístup k nim z doby, kdy jsem jimi neoplýval. O tom kam směřuje herní průmysl poslední dekádu (zjednodušování) by se dalo dlouze diskutovat, ale shrnul bych to asi ve smyslu, že dnešní AAA tituly směřují na mainstream a ten se v největším počtu skládá z méně náročných, nebo čerstvých hráčů a ti také preferují konzole, takže bych za to zjednodušování nevinil ani tak konzole samotné, jako spíše hráče, kteří preferujou tu jednoduchost (a konzole).
    Co se těch krabiček u mne týče, GT5 i Forza4 razantně obohacují mé závodní špektrum a všechny exclusivky na obou konzolích patří k velmi silným herním zážitkům. No a pokud je nějaká ta hra úplně exclusive, tak z té konzole ždíme doslova zázraky. A každá z konzolí má své období, kdy posune celé PC do pozadí a docela mám problém říci, která je celkově lepší. Spíše tíhnu k PS3, ale v poslední době jsem dohrál Halo4 rovnou natěžko a zážitek maximum-tek. Taky třeba nejvíc fařím iRacing (ten beru jako takový výchozí benchmark), rFactor(2), LFS, pCars, kde je simulace a odezva FFB na jiné úrovni, ale poslední dobou se tak nějak nemůžu odseknout od Forzy a asi ještě hodně dlouho nebudu moct. Ať máfyziku a jízdní model na jakkoli reálné úrovni, zdá se mi na dobře nastaveném volantu prostě nejzábavnější a to platí i pro kariéru a všechno okolo. Sumárum si myslím, že vystačit se dá i s konzolí, ale pokud je člověk celý život primárně odkájen PC, tak to bude vždycky ta poslední věc, které by se vzdal (pokud nezestárne a nemuře, což naštěstí již docela dlouhou dobu neplatí a asi i nějakou kratší dobu po příchodu nových konzolí nebude) Taky mám ale strach, že zase s větším skokem v grafice půjdou samotné herní mechanismy a obsah jako takový více do útlumu, případně složitější a náročnější výrobní proces bude ještě více nákladnější, takže se to bude muset prodat zase co nejvíce masám... větší marketing... zjednodušování... radši tu budoucnost moc nedomýšlím a doufám, že se hodně moc pletu :)
  • Jinymi slovy, PS3 zacala dohanet XBOX360 od doby, kdy ji byla prolomena ochrana ... ?
    • Vzhledem k mizivemu procentu upiratenych her na PS3, to asi nebude ten pravy duvod.
      • Veskoslav
        Hlavní důvod je cena, když základní Xbox stojí 6200 a PS3 stojí 5000. Jiný důvod neexistuje. Možná někdo se ještě rozhoduje podle her (já třeba), ale nevěřím, že by to bylo význmamné procento.
      • to rozhodne nieje dovod, ja si myslím, že v tomto bude hrat rolu cena.
  • Rozhodoval jsem se jestli XBOX nebo PS3. U PS3 bylo jediné minus gamepad který mi moc nevyhovuje neboť na PC jsem hral s Xboxovým gamepadem ale jakmile jsem našel tento gamepad SPEED-LINK SL-4446-BK XEOX Pro Analog Gamepad tak bylo rozhodnuto.Šel jsem do PS3 a jsem spokojený.KDo hledá Xboxový gamepad na PS3 tak si kupte tenhle,je fakt dobrý,doporučuji.
    • nemá ale problém s novým firmwarom PS3? viem že istú dobu boli 3rd party ovládače nepodporované.

      Ak však problém nemá, idem si ešte dnes poňho :D
      • no ted jsem zjistil že nějak blbne tlačítko L2,jakoby tam byl blbý kontakt protože spíná přerušovaně.nevím jestli to dělá od začátku(mám ho dva týdny a moc jsem to tlačítko nepoužíval)nebo je to až ted. No uvidím přes víkend a kdyžtak gamepad budu reklamovat ale snad to bude jen vadný kus protože se mi s tímto gamepadem nechce loučit,je fakt parádní a funguje až na to tlačítko skvěle.
        • bol som teraz v Datarte naňho mrknúť a keď som ho zobral do ruky, skoro som sa rozplakal od šťastia. Beriem si ho, vraj mi vrátia peniaze ak bude nejaký problém ^^
          • Tak ať dobře a dlouho slouží ;-)
    • Hanzales
      Též díky, o tom jsem nevěděl! No a kompatibilita PC/PS3 - nenení co řešit, pač to vyřeší všechno :) Taky mi dualshock nevadí, ale tak nějak se mi na tom x360 ovladači hraje líp.
      Jen malý dotaz, na tom pc se to pak hlásí jako x360 compatible gamepad? Protože třeba Rumblepad je v některých hrách potřeba přemapovat, nebo použít third-party SW řešení a tím by se taky hodně vyřešilo :)
      • na PC jsem to nezkoušel neboť starý notas mi ukradli,z toho důvodu jsem se rozhoupal k PS3 :-)
    • díky hoši za info konečne som sa v diskusií dozvedel niečo užitočné, v najbližšej dobe kupujem, niežeby mi ps3 dual nevyhovoval ale potrebujem druhy ovládač a prečo nevyskúšat niečo nové
      • Otázka pro vlastníky tohoto gamepadu SPEED-LINK SL-4446-BK XEOX Pro Analog Gamepad.
        Funguje vám normálně?Mě začalo blbnout to tlačítko L2 jak jsem uvedl výše, tak jsem gamepad reklamoval,na místě mi ho vyměnili ale to už tlačítko L2 nefungovalo vůbec.Reklamoval jsem ho znova a rovnou mi vrátili peníze.Teď nevím jestli si zvyknout na ten originální gamepad PS3 (což se mi moc nechce) nebo to risknout a koupit si ho znovu.
        Díky za info ;-)
    • Taky ho k PS3 mam a max spokojenost.
      Pro ty co breci, ze jim Dualshock nevyhovuje super volba.
  • kdyby me nekdy napadlo jit do konzole, tak bychkoupil PS3 kvuli blue ray. ale ja nemam proc, takze to nehrozi :)
    • Dobře děláš,stejně jsou na PS3 jen samé divné asijské úchylárny.
      • V tom případě neznám výraz proto, co je na Shitboxu ... :D
      • :D daj si facku inteligent
        • Je pravda, ze fandit mimozemstanovi Ludvikovi je docela hardkór :-D
      • Ty máš teda přehled.
        • Že si takovýho odpadu vubec všímáš x)
  • Má doma PS3 už pět let,online hraní zdarma,Blue Ray mechanika a více exkluzivních her než na X-box...co dodat...:-)
    • sugyn
      Jen napisu neco z negativni stranky veci.Pomala konzole, pomaly HDD, pomala sitova karta, hlucna mechanika.Vetsinou nejde hrat zpusobem strcis "cedo" a jedes.Instalace trvaji vecnost, updaty taky a u loadingu si muzes dojit na toaletu.Ne user-friendly ovladani, vsechno je nekde zaprdeleny a musi se dlouze hledat.Psn nepomohl ani facelift, mozna ted je to i horsi.Nechapu proc za tolik let nebyl nikdo schopny prelozit PSN do cestiny, nebo aspon dat moznost vypnout tu idiotskou tabulku co me pokazdy kdyz tam vlezu oznamuje ze to neni v CZ.

      Zase co se me na tom libi je PS Move, to je udelany velice pekne (jenom nerozumim proc si musim koupit drzak na kameru za 300 kocourkovych, kdyz i nejdebilnejsi webkamera to ma, ze by cenova politika VW?)

      S pridavkem move a transferem zpusobu uziti jako party konzole jsem se u toho nasel, Wii by byla asi az moc detska ale tohle je ono.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit