Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Není trošku nefér, říkat, že se Dreams odebere na věčnost? Jasně na konci prázdnin má vyjít poslední velký update, který hru někam posouvá. Ale jinak bude fungovat dál. Servery poběží. Support v podobě nějakých menších opravných patchů bude. Hry půjdou vytvářet, sdíle i hrát. Jediné nové omezení bude maximální velikost kterou si svými výtvory můžete v cloudu zabrat (nebude neomezené místo). Ale i ta je taková, že pro normálního smrtelníka omezující není. A že MM nebude věnovat tolik času větším komunitním eventům.

    Je to jako říkat, že God Of War Ragnarok se v den vydání odebralo na věčnost, protože už do něj nechystá další concent. Přitom je to pořád funkční a super hra. Kterou stojí za to si zahrát i těch, 8 měsíců poté, co se odebrala na věčnost.

    • nightborne

      Jo, protože srovnat ucelenou, uzavřenou, výhradně singleplayerovou záležitost s kreativní platformou, která naprosto zásadním způsobem stojí na komunitní aktivitě, ale končí mu oficiální podpora, přijde o komunitní funkce, přesouvá se na menší server, ruší se plánovanej multiplayer i oficiální eventy, cloud se omezuje na pět giga a sami tvůrci hlásej, že nenašli způsob, jak pokračovat, ale že už dělaj na něčem úplně novým, dává naprostej smysl.

      Ne, Dreams úderem prvního září nezmizí v neexistenci, ale věc, kterou si tvůrci vysnili a ve kterou doufali, odchází na věčnost a zbude jenom stín.

      Pokud to teda samozřejmě nezachrání to PS Plus. Což by bylo boží.

      • No z dlouhodobého hlediska to samozřejmě asi postupně vyhnije. Ale imho to ještě dost dlouho bude titul který stojí za stažení s hromadou obsahu a možností jak pro hráče, tak pro kreativní lidi. Jak říkáš, prvního záží to nezanikne, takže mi prostě přišlo divné se podivovat nad tím, proč to ještě dávají do pluska. Vždyť třeba v pondělí tam vyjde Tren - hra přímo od MM na které se pomalu dělalo už od early access. Takže určitě bude mít smysl se k tomu teď vrátit.

        Jinak Plus to nezachrání. Pokud je problém hry v tom, že to nejsou schopní táhnout finančně (aby nebyl, když v titulu tohodle typu není absolutně žádný monetizační model ani v podobě neagresivních klasických datadisků), tak rozdání hry zdarma to nemá jak zachránit. To může nakopnout hru, která pak dokáže z nalákaných hřáčů vytáhnout jinak. Dreams z nich nevyždímá nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit