Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj...chci si koupit PSV avsak nemohu nikde dohledat zda li jde toto zarizeni propojit s chytrou televizi...bud kabelove nebo bezdratove...nikde jyem se otom nedocetl...mam telku smart ve 3d ktera podporuje s ad vsechno co se da...dekuji
  • cau chci se zeptat jak je to, dase na ps vite hrat hry z ps3 nebo naopak ? *5*
  • Zdravim. Chtel jsem se zeptat, zda se dockame jeste nejakych recenzi. V podcastu rikal Polacek, ze se na Games budou objevovat, ale zatim tu vidim jen jednu. Nerekl bych ze by nebylo co recenzovat, a vzhledem k tomu ze se jedna o novy prirustek mezi herni zarizeni, o jehoz koupi urcite spoustu lidi uvazuje, tak by si PS Vita vetsi pozornost ze strany Games.cz urcie zaslouzila. Jiste. Muzu si precist recenzi na Wipeout nebo Tales from space jinde, ale mam vase recenze rad, a proto sem pisu.
  • Na "serious" hraní mi nepřišlo nic moc ani PSP a to kvůli špatný ergonomii. Musíte ten malej "krám" držet a zároveň mít ohnutej LEVEJ palec na ten "mini-analog" a PRAVEJ palec na ty čtyři trapný tlačítka, co si na analog hrajou, takže vás ty palce začne asi tak po třiceti minutách "šmrdální" bolet. Třeba takovej Resistance-retribution, to byla skvělá hra, ale právě kvůli bolavým palcům jsem si musel často dávat pauzy. Jediný dlouhodobě užívatelný tlačítka byly ty triggery, nebo bumpery, nebo jak se tomu řiká.
    ANYWAY
    na fotkách to vypadá, že u PSV analogy víc vystupují a pravý analog už není suplován tlačítky, přesto tam ty palce ZASE VYPADAJÍ NEPŘIROZENĚ OHNUTÝ?!
    (btw. na xboxu můžu hrát klidně 15 hodin a palce mě nikdy nebolely)
    Bolely SLEEPLESSE palce????
    • Pro psp jsem pouzival gamepad podstavec a nic me nebolelo, tak snad se objevi i pro vitu i kdyz se tim tedy znepristupni zadni dotykova plocha.
  • Na "serious" hraní mi nepřišlo nic moc ani PSP a to kvůli špatný ergonomii. Musíte ten malej "krám" držet a zároveň mít ohnutej LEVEJ palec na ten "mini-analog" a PRAVEJ palec na ty čtyři trapný tlačítka, co si na analog hrajou, takže vás ty palce začne asi tak po třiceti minutách "šmrdální" bolet. Třeba takovej Resistance-retribution, to byla skvělá hra, ale právě kvůli bolavým palcům jsem si musel často dávat pauzy. Jediný dlouhodobě užívatelný tlačítka byly ty triggery, nebo bumpery, nebo jak se tomu řiká.


    ANYWAY



    na fotkách to vypadá, že u PSV analogy víc vystupují a pravý analog už není suplován tlačítky, přesto tam ty palce ZASE VYPADAJÍ NEPŘIROZENĚ OHNUTÝ. btw. na xboxu můžu hrát klidně 15 hodin a palce mě nikdy nebolely.

    Bolely SLEEPLESSE palce????
  • Z meho pohledu bude mit VITA obrovsky problem s odlivem casual hracu na smartphony/tablety... je jasne, ze hry na PSV budou mnohem "lepsi", ale je otazka jestli to staci. Beru to na svem priklade, je mi neco pres 25 a kdyz vyslo PSP, meli ho vsichni hraci v mem okoli, dnes o PSV uvazuje jeden a i ten rika, ze na to asi kasle... Je jasne, ze pro vas, parany, je Vita jasnou volbou, ale hry na smartphony/tablety a vlastne i hry na tom FB ukazuji, kudy tak nejak vede momentalne cesta pro masove hrani v praci/na cestach. Casual hrac drive nemel volbu, musel jit do PSP, na telefonech byl tak maximalne had :) dnes? mam tablet na kterem hraju FIFU 12, FM, NHL, Maddena, settlery, spoustu arkad, AB... vsechno hry na chvilku, na kterou maji zabavit a navic stoji 20-100 korun, daji se tak tocit. Vubec nemam potrebu jit do PSV, ktere sice asi zvladne lepsi hry, ale na ty kdyz mam cas, radsi si je zahraju na xboxu doma... a komu chybi analog, Logitech uz s jednim na tablety prisel a je to pro hrani pecka. Kamos, co jeste pari na PSP porad mudroval, jak se na dotykovym displeji hraje blbe, kdyz jsem mu pred tejdnem ukazal tan analog, tak jsem ho najednou nemohl odtrhnout a zacal pocitat, kdy bude mit prachy a bude do toho moci jit. PSV jako paran fandim, ale bojim se, ze to bude pro Sony provar.
  • mondzi
    Absencia/nedokonalost niektorych (smartphonovych) funkcii sice zamrzi, ale uplne suhlasim, ze kompromisy byvaju niekedy kontraproduktivne. A je fajn, ze sa Vita nezasekla niekde medzi, ale isla ciste hernou cestou. V hernej oblasti totiz moze kralovat.
  • Pristroj testuji od patku cely vikend vpodstate... Z celkove ergonometrie jsem mirne rozcarovany... Tlacitka jsou nahnacana velice blizko vedle sebe a casto se stava ze clovek zmackne i 2 najednou... Na bojovky bude toto zarizeni takrka nepouzitelne... Kriz a shifty a tlacitka jsou velice blizko sebe :( a z jejich pouzivani vam za chvilku upadnou prsty bolesti...

    Jde o to, ze cely system je navrzen na FPS hry a rpg apod. velke tituly. Na arcady typu Street fighter x tekken nebo Wipeout je to skoro nepouzitelne (dokonce me donutili si nechat nastavene ovladani RACER namisto klasickeho Wipeout jelikoz s tim se uz neda vpodstate hrat na nejake lepsi urovni abyste to nevyhodili z okna :(

    Dala se prednost analogum a ty dominuji hlavni casti drzeni... a tlacitka ktera jsou opravdu titerna (a pokud nejste emzak s malym palcem) tak skoro nepouzitelna v rychlem mackani napr komb a kombinaci apod. (u MvsC 3) Zlate stare PSP a jeho rozlozeni tlacitek vpravo a prostoru jako na Dual shocku...

    No Graficky zatim prumer... celkove momentalni zklamani, ale dam tomu cas :(
  • Krtecek-GT
    Já jsem zvědavý jak Vita v konkurenci obstojí. Když vyšlo PSP bylo taky graficky skvělé a proto jsme si ho taky koupil. Jenže za rok/dva se vše obrátí. Telefony vychází nové a nové modely s větším a větším výkonem "každou chvíli", takže až za rok bude kamarád na iphone hrát hru pomale s lepší grafikou než na herní konzoli, můžete to obhajovat akorát tím, že máte větší display (který už ale možná za rok bude taky horší než u konkurence) a analogové ovládání. I když jsem o Vitě přemýšlel, nevidím pro ni v mém případě prostor k využití. Ráno jedu do práce, večer z práce (řídím takže po cestě si nezahraju) a když přijdu domů, cca hodinu hraju. Takže kde je prostor pro Vitu?

    Omlouvám se za zmínění iphone, ne že bych ho vlastnil nebo mu fandil.
    • Umaroth
      dokad nezacnou na smartfony prodávat nějakej nástavec se 2ma analogama a triggerama, tka je to podle me o nicem, na dotykovem display se proste blbe hraje. jako treba angry birds a podobne hry ktere jsou na dotyku stavene ok, ale jakmile se neco upravuje pro dotyk, je to zlo a zlo to bude. PS: nechci znít jak nějaký pokrokový ignorat ale ''sakra já ty dotykové věci nesnáším !'' tlačítka jsou prostě tlačítka (analogy). vemte si treba psp Go, misto analogu mel dotykove plosky a jak vyhořel. Na herní veci potrebujete mít grip, ne hladit display
      • Krtecek-GT
        Souhlasím a proto zmiňuji, že analog je plus před telefony. Osobně taky nemám rád dotykové ovládání proto mám telefon jak s klávesnicí tak s dotykovým displejem
    • Podle me je to uplne jasny. Musis si polozit otazku, jak moc hrajes? Na obcasny hrani staci smartphone v pohode (i ten iPhone;). Kdyz ale tomu chces venovat vic casu a hrat lepsi hry (komplexnejsi s lepsim ovladanim)? To uz bych volil Vitu.
      • Tak na občasné komplexnější hraní je tu Xperia Play. Ale chápu, že cena je skoro totožná s VITA. Nicméně hry jsou na Android daleko levnější...
    • To mas jak s pc, porad se objevuji nove a vykonnejsi a jsou na nich levnejsi hry a presto se konzolim porad dobre dari. Pro me ma vita smysl hlavne proto, ze ma dva analogy, jinak by mi stacilo psp. Absence druheho analogu byla nejvetsi chyba psp, nebyt toho, mohlí byt nekde uplne jinde. Uvidime jak se podari prorazit vite, prece jen ma tezsi startovni podminky, ale za me osobne je ok.
  • Vita je konečně první pořádný herní přístroj do ruky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit