Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ZOLLINO

    Early Access je fenomen ktery se zjevil na Kickstarteru nekdy kolem roku 2010 kdyz se tam udelal crowdsourcing na nejakou hru tusim od Telltale Games. Nejen ze jste dostali pristup do aktualni verze hry (Early Access) ale take prislib vydani v urcitem casovem horizontu.

    Jestli hra, produkt, nedosali sveho konce a finalniho vydani, bylo nutne celemu crowdsourcingu vracet penize. Prijde mi proto minimalne podezrele, ze nekto poziva penize z duvery hracu v Early Access s nadeji na plny produkt, ktereho se nikdy nedocka. Je mi jasne ze EA na steamu je uz neco jineho jako je Kickstarter a crowdfunding model. Ale tohle je trochu novinka, kde castecne jde o podezreni z podvodu spusobem... Hups, sorry, nevyslo, bankrot. Vasi hru, kterou jste si koupili bychom nejradeji okamzite vypli protoze nas kazdy mesic stoji penize na online servery, ale udelame to az budete na dovolene, asi nekdy v lete.

    Nemam rad platit za Early Access, nechci hrat poloprodukt, ani byt podveden. A neprijde mi okej, ze kdyz se hre dari tak je OK kdyz se firma vali v penezich, ale kdyz to nevyjde, neni tady zadna zodpovednost od developeru/vydavatele a cela fin. zodpovednost prechazi na hrace, co za to zaplatili v Early Access.

    • twicer

      Já bych řekl, že by otom měla rozhodovat poptávka, svou hodnotu tento způsob vydávání stále má, pokud ztoho bude plynout více rizika než přínosu, tak to prostě pojde.

      Bylo by sice správné, mít pevná pravidla chránící tvoje peníze, ale nemyslím si, že je to v dnešní rozkročené době vůbec reálné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit