Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jurb83

    boha som sa akurat urobil...

  • Já jsem z toho trochu otrávený. Zrovna Tyranidi mi přijdou jako nejméně přitažlivá rasa jako protivník a akce je na me až nezdravě přepálená. Ano vypadá to úchvatně, ale nevím jestli mě bude bavit pálit v jednom kuse do klubka nepřátel. A finišery dobíjející zdraví jsou už úplný mor. 

    • Derp_1337

      Ty finishery možná nepůsobí moc reálně, ale je to dobrý herní prvek, který dost oživuje hratelnost a zlepšuje pocit z akce.

      Je to rozhodně akčnější než nějaká taktická střílečka, kde hráč musí používat systém krytí za překážky a ještě si musí dobíjet zdraví z "náhodně" rozsetých lekárniček po mapě.

    • Veskoslav

      No a koho by si chtěl? Chaos? Ti tam nejspíš budou tak jako tak. Tau? Většinu bys ani neviděl na tu vzdálenost. Necrony? Pokud nemusí, tak spí. Dark Eldar? Neútočí v planetárním měřítku. Eldar? Stejný problém. Orci? Minulý díl. 

      • honcka

        Ještě ti chybí Genestealer Cult, nevím, jestli jsou tam zahrnuti, ale lorově by dávalo smysl, kdyby se první bojovalo s Cultem a následně by nastoupila full scale tyranid invasion a i hře by to prospělo v rámci variability

      • Prostě tak jak v knihách... někdy řešíš invazi orků, pak tyranidů. Pak nějaký ten kult alá božstva warpu. Já vím, že dodělat odlišné protivníky by znamenalo i brutální práci na odladění gunplaye a tak. Bylo by to fajn, každou kapitolu hrát proti jiným protivníkům. Ale uvidíme, třeba to bude zábavné po celou dobu hraní.

        • TheGGG

          Já skutečně nechápu co se snažíš říct.  Ve hře budou dvě nepřátelské frakce tyranidi (že je ty nemáš rád nezajímá ani vývojáře ani fandy nidu) a pak tady bude chaos. Dvě frakce stejně jak v prvním díle.  I tak uvidíme jen malou část jejich jednotek, toto není RTS. Na kampaň která  bude IMHO tak na 10-15 hodin max je to až až. 

          Velice zřídka je v jedné knize víc jak dvě tři strany.

          • nemyslel jsem to v rámci jedné knihy, ale v rámci série jako např. Gaunt. Ale jak jsem psal, chápu, že rozsahově by to bylo složité a ta hra je prostě koncipována tak, jak je. Netřeba v tom hledat složitost, holt to nebude asi pro mě.

        • Veskoslav

          Ne, nebylo. I knihy se většinou týkají jedné "akce" či planety. Ragnar a jeho dobrodružství, Gauntovi duchové to samé. To samé defacto platí i pro Horovo kacířství. Žádná z knih neskáče nahoru a dolů. Navíc většina kultů Chaosu hnije doslova v úlových městech, takže klidně bys mohl "skákat" z planety na planety a nepoznal to, protože všechny jsou to zavšivené lidské díry:)

      • hlavně tau a necroni by se do tohoto stylu hry vůbec nehodili. Hack and slash + guns bez krycího systému nejlépe právě sedne na tyranidy. Popřípadě jistě v dalším díle mohou  být zase orci se swarm engine by to mohlo být badass mít příběh ala helsreach, ale já jsem fakt rád že konečně zažijeme hrůzu tyranidí hive fleet v plném měřítku a nebudu lhát jsem trochu nid fanboy.

        No a navíc tady bude i thousand sons, příště bych tedy rád viděl třeba khornovy uctívače, jejich hordy by se do podobné hry taky hodily...

    • názor je názor, já potom co se před časem zabředl do lore a příběhů s tyranidy jsem je začal mít v podstatě nejradši ze všech xenos z w40k, navíc druhá frakce bude chaos Thousand sons, takže to nejsou jen nidi.

      je zde spousta her s hordami nepřátel a pokud se to dobře zpracuje, může to být fakt sranda, záleží na gameplay a právě mechanizmy jako finishery co byly už v prvním díle tu hru dobře oživují a dodávají na dynamice. 

      Nevím co myslíš přepálenou akcí, po všech těch statických tahovkách co spíše reprezentovali tabletop, toto KONEČNĚ reprezentuje co je popisováno v těch stovkách a stovkách knih.

      Každému se to líbit nemusí, ale ohlasy jsou drtivě pozitivní napříč celým internetem, takže většina je asi spokojená s tím co se chystá.

  • no vypadá to vážně dobře, GW mě sice neskutečně štve a proti saberu mám taky výhrady, ale snad to bude nakonec fakt dobrá hra. Toto má potenciál být skutečně první pořádná AAA hra z w40k a začátek nové herní série.
    Trochu se bojím optimalize bo se jim to trhá i v jejich vlastních záběrech, ale snad to odladí, WWZ běžel skvěle a toto je stejný engine byť určitě upgradovaný či co, nejsem expert.
    Každopádně ukázka hodně nabitá, některé scenérie vypadají skutečně velkolepě, jako z artworku, nebo některé z knih.... brzo mě dorazí siege of vraks a až přečtu toto, budu si muset koupit nějakou knihu s tyranidy, ať se pořádně nažhavím... jen kdybych měl čas se zase věnovat malování miniatur, nové tyranidí modely vypadají neskutečně... jednoho dne, si toho norn emisara, fakt budu muset koupit a nabarvit....

    • Derp_1337

      Kupování a barvení modelů, tak to je next level fanoušků. Císař by byl hrdý. Respect.

      • bohužel na to není moc čas ani prostor... mám komplet hotový nějaký blood angels a tyranidy a krieg kill team (plus pár dalších) a neotevřený box s imperial knightem, ale na to nemám odvahu :D bo stál tak 3k a nechci to zku*vit. Tabletop jsem zkoušel všeho všudy asi jen jednou, ale malování byl dobrý relax.... vždy jsem si chtěl z těch figurek udělat nějaký diorama, ale to vyžaduje šílený skill set a snadno to vypadá jen na youtube....

        • honcka

          Jestli člověk maluje a s hraním nemá aspiraci se účastnit turnajů, tak uvažuj o resin tiskárně, zrovna imperial knighta jsem si vytiskl a vyšel mě na resinu byoko na 300. A pokud by si chtěl malovat větší modely na výstavku, tak máš peníze za tiskárnu za chvíly zpět. Jediný problém je, že člověk na to potřebuje vyhraženou místnost, že nevytvrzený resin je dost toxický. Za mě tisknu alternativní modely (ne kopírky) a hromada jich mi přijde kvalitnější než GW. Vedu wargamingový kroužek a tisknu i figurky pro děti, kde pak hrajeme podle onepagerules pravidel, kdyby si měli kupovat origo figurky, tak by mě rodiče ukřižovali :)

        • Derp_1337

          Haha, pravda. Youtube to umí ukázat tak, aby to vypadalo snadno. Ale samozřejmě je za tím určitě schovaných X pokusů, kdy se to nepodařilo a tak video neuploadovali.

          Jako mladší jsem konstruoval a barvil modely letadel. Takže vím, jak těžké je to namalovat. Stačí málo a je tam hned chyba.

          • honcka

            Pokud je člověk pečlivý a neklepou se mu ruce, tak existuje hromada speedpaint technik, kdy jdou figurky nabarvit jednoduše a rychle.

            Doporučuju se podívat na slapchop, spočívá v tom, že miniaturu nastříkáš černým základem, pak ho celý nadrybrushuješ bílou barvou a nakonec namaluješ kontrastními (speedpaint) barvami, maluje se to pak jak omalovánky.

            Já používám v kroužku obdobnou metodu zenithal highlight, rozdil je, že se akorát bílá barva nenanáší drybrushem, ale bodově stříká airbrushem, ale jinak je to stejný a zvládají mi obstojně to namalovat 8-letý děti.

            PS: nemyslím si, že by profíci jako např Sergio Calvo nebo Marco Frisoni točili videa na x krát, ale prostě mají praxi a talent.

            • Derp_1337

              Jo, tak je asi dost velký rozdíl mezi "profíky", co se tomu věnují pěknou řádku let, a takovými těmi "domácími kutily", co dělají různé věci a občas něco namalují a pak z toho udělají video (když se to podaří).

              • Reakce na příspěvek:

                Já jsem na výtvarku lempl a přesto se mi kdysi povedlo celkem obstojně nabarvit wood elfí armádu. Kámoš, co je skiller mě dal pár tipů a sám jsem byl překvapený, jak to vypadalo. Ale je to drbačka jak píšeš a už na to nemám čas ani trpělivost.

  • Derp_1337

    V srpnu DLC pro Rogue Trader a v září Space Marine 2. Fanoušci světa Warhammeru 40k budou chrochtat blahem. 😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit