Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak by mě zajímalo kdy se dozvíme konečně něco konkrétního.. doufám že 3 bude navazovat na 2 a že vůbec někdy vyjde.. je to nejlepší hra a už ji mám tisíc x dohranou a už chci konečně vědět co se stane s Joem .. a Vitem :-) *5* *14*
  • CrocoRay
    Jednička je u mě výjimečný titul, u kterého jsem trávil spoustu času. Ať už se jednalo o hraní kampaně nebo hraní pouhé jízdy či odhalování různých easter eggů a plněním těžkých úkolů v extrémní jízdě. Ale i dvojka se mi hodně líbila. Graficky hezká, příběh nebyl zase tak špatný, hratelnost fajn a celkově taková filmová. Je sice fakt, že došlo k řadě škrtů a nenacházely se tam už vedlejší mise, i když značky na mapě zůstaly a jednoznačně ukazovaly, že s tímhle nápadem se původně počítalo a nakonec došlo k jeho odstranění a zůstaly tak pouze mise hlavní.
    Ale to nic nemění na faktu, že jsem se dobře bavil u obou dílů a tím pádem jsem zvědavý na trojku. Poslední dobou už nevychází tolik AAA her, na které jsem zvědavý, takže potěší jakýkoliv náznak o vývoji hry, která by mě mohla zaujmout.
    Taky jsem zvědavý na příběh a to, kde se hra bude odehrávat a zda tam budou nějaká propojení mezi díly. To zabití Tommyho byla docela sranda, i když vidím, že některým se to asi moc nelíbilo.
    • Jack1947
      Ta mise byla parádní, tak nějak si nevěděl do čeho jdeš a potom se všechno osvětlilo... vadilo mi že hodně věcí vysvětlených nebylo byl henry práskač pro federály? takovou smrt si nezasloužil. Pak nelogické události - vyvraždění čínské tríday ve jejich vlastní továrně atp... to v té hvězdárně no comment a u seklý konec? wtf. Nemluvě o poloviny hry ve vězení kde to vůbec takhle být nemělo. O DLC které být ve hře nemuseli a DLC které ve hře být mělo - zpoplatněné free ride přestože byla ve hře pfůů. Kdybych měl vyjmenovávat všechny neduhy - upsal bych se. Jasně klady byly ale záporů bylo více po dohrání jsem si řekl.. kua to jsem ztratil času.

      Mafia1 jsem nedopařil, měl jsem to uplně prve na PS2 a tam ten port nebyl nejlepší, i když se dalo střílet tomíkem ze staženého okýnka PC je holt pc + modifikace. Blue dream, hlavně Cantrell city ale ten vývoj se asi už zastavil nebo co. Škoda i tak beru Mafia2 jako nejhorší možný backstab do fanoušků... tohle jsme si prostě nezasloužily.

      První mise v itálii z druhé světové to nezachrání, tedy 3jka budu radši skeptik jo a to nemluvě a přehnané náročnosti v Mafia2 hlavně za deště, proč musí české hry být tak dementně optimilizované hlavně že to umělo fyziku. MAfia1 ever *14* *5*
      • CrocoRay
        No, Henry práskač byl a práskal federálům, takže poté, co se to Číňani dozvěděli, tak ho zabili. A to vyvražďování Číňanů nastalo, když Joe přišel o nervy (protože Henryho považoval za kámoše) a začal tam střílet, což automaticky vedlo k přestřelce. Tady jsem problémy žádné neměl. Já si tím příběhem neměl žádné problémy, ale tak každý na to může mít jiný názor.

        DLC, ty jsem nikdy nehrál a tak nějak mě ani moc nelákaly a původní hra mi stačila. Já dvojku dohrál asi 4x :-)

        A co se týče nároků, tak ty hra měla krvavé jen při zapnutí PhysX, který je ale náročný i u všech ostatních her. Tak nějak jen nechápu, proč když je PhysX přes grafikou kartu a u všech ostatní her to tak taky platí, proč u Mafie 2 při zapnutí vzrostly i požadavky na procesor a bylo potřeba mít už čtyřjádro.
        Ale jinak mi hra přišla optimalizovaná pěkně a já to na dual core E7400, geforce 9800gt hrál v 50 fps na maximální detaily s vypnutým vyhlazováním a akcelerovanou fyzikou v rozlišení 1920x1080. Právěže Mafia 2 zase tak krvavé nároky neměla a běžela hezky skoro na všem, pokud člověk tu fyziku vypnul a hrál bez ní. Vím, že kámoš Mafii II hrál na svém slabém notebooku, který se zadýchal u jakékoliv jiné hry a právě Mafia mu jela naprosto fajn.
        • Jack1947
          Aha, takže mně obzvláště DLC s Jimmyho vendettou nebo to druhé jelo tak že kdykoli pršelo - měl jsem záseky. No asi to bylo tou předraženou 8800GT 1gb verzí, stejně jako má první výkonnější karta stála za prd 7950 gx2 ... aspon že dneska už mám lepší kartu. Dneska bych si tu fyziku i zapl (ale proč že).
          • CrocoRay
            Tak pokud tě hra nebavila, tak nemá smysl ji znova instalovat jen kvůli fyziky :-) Trochu hru sice vylepšila, ale není to něco extra, že to ze hry udělá úplně jinou a lepší hru.
            A DLC možná byla hardwarově náročnější, to nevím. Ale zdá se mi, že i ty DLC ten můj kámoš jel na tom svojem slabém notebooku. Já hrál jen původní hru a ta mi na 9800gt, což je zhruba to samé co 8800gt (velký rozdíl tam nebude) a problémy jsem žádné neměl. Ale v původní hře, tuším, ani žádné změny počasí moc nebyly. Jen ta poslední mise se, myslím, odehrávala v dešti.
            • Jack1947
              Tak GTAIV no... ještě aby se necukalo s 8800GT po updatech jsem beztak neměl plynulou hru. Je to děsněj žrout na ten procák. http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2163291

              http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1727906

              Takže jsem nebyl sám a oni měli mnohem lepší grafárny ( na tu dobu).
            • CrocoRay
              Mně se teď s novým procesorem trochu cuká GTA IV na nejvyšší detaily, když začne pršet. Ale za pěkného počasí mi to jede 50 fps, přičemž propad za deště je i na 25. Ale u Mafie jsem u té poslední mise, kde pršelo, žádné problémy neměl.
            • Jack1947
              Ne to ne ale šlo o to že hra jela ok, dokud nezačlo pršet - ten déštr byl asi extra náročný lol. *1*
              Jinak si to neumím vysvětlit, ale několika sekundový delay wtf... tohle když mívám u MP her tak jsem na nervy natož nějaké to sp omg.
  • No proč ne. Jen doufám že neudělají podobný hnus jako je zabití Tommyho Vitem.
    • No a podlě mě to byla dobra perlička *4*
      • Bylo to naprosto nevhodné.
  • Mafii 2 jsem nikdy nedohrál, přestala mě bavit. Mafii 1 jsem dohrál asi 100x a ještě minimálálně 100x ji dohraju. Geniální hra ve své době a ještě dnes převyšuje většinu braků, které vycházejí.
  • Mart9
    Dvojka pro mě bude navždy jedna z nejrozporuplnějších her. Ona to byla v jádru naprosto vynikající hra, fakt super, ale je tam strašně vidět, že měla být ještě lepší, delší, propracovanější.
    • Souhlas, technicky je Mafia2 excelentní a i na dnešní dobu vypadá skvěle. Taky se mi dost líbí fyzika vozidel, ale pouze na režim simualce
  • Jack1947
    Doporučuji kdo ještě nehrál super neoficiální (jak jinak že) DLC Mission pack na Mafia1 takhle to mělo být, respkt mohlo. Jediná výtka no... Mafia2 by si zasloužila spíše reparát, na novo znovu a lépe.
  • Jack1947
    Mafia3 jen se bojím aby to nebylo ještě větší zklámání než 2hej průmernej díl. I když navazovat to nebude bude to jiná hra tak koho to pálí.
  • Pokud bude trojka, tak se na ní moc těším, ale bojím se, aby byla alespoň tak dobrá jak druhý díl. Navíc otázka jak to bude s dabingem. Dvojka byla super, mám ji moc rád, ale na jedničku neměla. Kdyby tam bylo vše, co tam mělo být, tak si myslím, že by byla minimálně stejně dobrá jak předchůdce. Příběh byl kratší, původně měla mít 18 kapitol a 4 konce, možnost koupení domu a volby, jestli se připojit k Falconemu či Vincimu. Také tam mělo být spousta vedlejších úkolů a velmi mě mrzí, že tam nedaly zbraně na blízko, dopravní prostředky, střílení z auta a víc honiček. Přitom když se podíváme na pre-alfa videa a obrázky, tak tam spoustu z těch věcí vidíme (nadzemka, joe řídí auto, ...) Ačkoliv mám tedy dvojku hodně rád, mělo tam toho být o dost víc. V jedničce také bylo prázdné město, ale byly tam občas vedlejší úkoly a hlavně volná a extrémní jízda, kdežto ve dvojce jsme se dočkali slabých dlc (btw většina úkolů z joea jsou vedlejšáky bez cutscén z původní hry). Škoda, že to v té dvojce aspoň pořádně nezamaskovali, viz, když vám joe v autě povídá, či jdete se zeptat guiseppeho na joea (jakoby nic, že se vidíte po 6 letech). Nejvíc mně tedy osekání mrzelo u příběhu, kde je na každém kroku patrné, že tam něco chybí. Např. škoda toho u vedlejších postav, třeba zrada Dereka a Steeva by působila mnohem více, kdyby jste pro něho dělali úkoly (viz Gamescom video), či jelikož je kápo rodiny Vinci, mít u něho příběhovou linii.
    • ucho
      Podle mě je to mafiánský téma solidně vyždímaný. Neumím si představit, o čem by byla trojka, aniž by to nepřipomínalo něco z jedničky a dvojky.
    • Nejvíc doufám, že se trojka bude odehrávat v 50. a 60. letech :-) ať už kvůli autům, či úžasnému soundtracku a jelikož má možná navazovat na dvojku, bylo by to skvělé :-)
  • Furt to isté stále dokola... Mafia 1 je best Mafia 2 je sh1t... každý jeden užívatel to ešte napište *7* *9*
    • Jack1947
      Shi* určitě ne ale promarněnost největšího kalibru.
      • Něco jako tvůj volný čas, viď?
        • Hahahaha, clovece, ty si ma fakt super pobavil! Chudaka Jacka zase raz niekto "zostrelil", buehehe *1*
        • Jack1947
          Který jsem u toho promarnil? docela jo ještě že to bylo zadarmo... koupit si to to bych se zbláznil.
  • No já nevim. Hodně se tu vychvaluje Mafia 2, přitom v době vydání se na to kydala špína, že prej je to obrovské zklamání apod. Na mě zanechala Mafia 2 dost rozporuplné pocity. Na jednu stranu parádní zpracování a příběh, na straně druhé nevyužitý potenciál a krátká herní doba.
    • Zklamání to bylo a je. A přístup 2KGames (vydavatele) k problému osekané hry a nesplněných slibů byl excelentní - oficiální moderátoři na 2KGames fóru s ledovým klidem lhali zákazníkům do očí nesmysly, zamykali nepohodlná témata a rozdávali bany a upomínky jako letáky na nároží.

      Hru jsem modoval a dodnes se v ní občas vrtám (YouTube kanál "Andrashi"). Ta hra opravdu měla mít v sobě to, co například sliboval Daniel Vávra ve stařičkém rozhovoru ještě někdy z roku 2008 (https://www.youtube.com/watch?v=QXkQWAbPCsU). Ale mnoho vlastností zůstalo jenom ve fázi řádky v souboru nebo komentáře.
      • To je teda sila, fakt asi tak 90 procent veci co rekl tam neni, nebo je ale udelany opacne. Nejsmutnejsi je ze drtiva vetsina hracu to samozrejme vubec nevi. Podle toho co tak ruzne Vavra rikal se z jeho slov da vycist ze tam prisel nejakej novej ''dulezitej'' manazer, nebo nekdo takovej koho ta hra vubec nezajima, a zacal skrtat. (Lidi to tak jako tak koupej, tak proc platit dal vyvoj)
    • Jj v dobe vydani to bylo strasnejch kecu. Pamatuju si ze jsem Mafii hajil protoze na ni byl opravdu videt kus pocitve odvedene prace. Ta hra vypadala absolutne skvele a rizeni byla fakt velka zabava (tentokrat mi zavodni mise na okruhu fakt chybela) ale ten pribeh byl opravdu kratsi a velke zklamani bylo ze opravdovy Sandbox prisel az v DLC a za moc to nestalo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit