Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • victor

Jako majitel PS4 Pro jsem si sliboval především hladký provoz a nižší hluk s původními verzemi her ...ale to se nenaplnilo a upřímně- vylepšemí pro PRO verzi mi až tak kulervoucí nikdy nepřipadala . Do budoucna už půlgenerační změnou jít nechci . Ps5 plánuji výhledově jako ekvivalent trojky a čtyřky, které si teď lebedí nad sebou ofukovány veeelkým fanem . Samozřejmě kompatibilita mne zajímá a využil bych jí , pokud bude katalog Sony reflektovat to které tituly jsem již zakoupil a nebude vyžadovat zakoupení remasteru či dalšího předplatného pro PS NOW .... Ale jsem nakloněn změně , takže první Xbox  doma je také ve hře . Samozřejmě čekám na podmínky a nabídku obou rivalů , za výkonem se ale už slepě nepoženu ....

• Duchino

Je sice fajn, že třeba nový Xbox přehraje hry z toho současného, škoda ale že jen v rámci emulátoru. Profit ze silnějšího HW tak, narozdíl od PC, bude minimální. Podle všeho alespoň bude kompatibilní i Xbox příslušenství. 

• spoock

No, bude staticit, pokud ps5 umozni hrat hry v PS4Pro kvalite ty starsi kousky. Mam zakladni PS4 a veskrze jsou mi nektere graficke vychytavky zapovezeny. Je mozne, ze nektere hry dostanou ps5 patch pro ps4 verzi.

• Ilusiveman

Gimme!!! 

• Phillios191

Kdyby PS5 uměla přehrávat hry z PS4 a PS3, bylo by to good.

• Derp_1337

PS4 je postavená na podobné architektuře jakou má PC (x86 64-bit) a PS5 by taky měla využívat stejnou architekturu (zatím nepotvrzeno), takže ty dvě konzole by měli být kompatibilní.

Ale hry z PS3 to nepřehraje, protože PS3 byla postavená na úplně jiné procesorové architektuře (Cell). Jedině snad kdyby Sony do jádra PS5 přidala nějaký emulátor staré architektury, ale to se zatím nezdá moc pravděpodobné.

• Me zajima predevsim, jestli hry vychazejici na obe generace jako TLoU 2 a Ghost of Tsushima dostanou patche s vylepsenim pro PS5 zadarmo, nebo proste vyjde PS5 upgrade/edice, kterou si budu muset koupit. Budu respektovat, at uz se Sony rozhodne jakkoliv, ale doufam, ze se tuto informaci dozvim uz brzy. Zpetna kompatibilita me v podstate ani moc nezajima, pokud ten dodatecny vykon PS5 hry nevyuziji.

• Já třeba dodatečný výkon určitě využiji, protože mám jen PS4 Slim, takže to u PS4 her bude jako bych přešel na PS4 Pro. A stejně tak některé hry v PSVR by měly vypadat mnohem lépe (co jsem četl tak Skyrim VR apod.) Takže pro nás žebráky se základní verzí PS4 bude mít PS5 samozřejmě větší přínos než pro majitele PS4 Pro.

• Derp_1337

Někde jsem na četl, že ty nové hry, co vyjdou současně na 2 generace konzolí, budou mít 2 verze.

Ta 1. určená pro PS4, s tím že si ji člověk bude moci zahrát i na PS5 ale ve stejné kvalitě jako měla PS4 (lepší textury se sami na BluRay disk nedostanou).

Pak ale bude 2. verze přímo určená pro PS5 s lepší grafikou, atd.

Samozřejmě veškeré informace jsou nepotvrzené. Klidně se může stát, že Sony mezitím změnilo názor a konečná situace bude jiná.

• Jo s tim stahovanim velkeho mnozstvi dat, protoze na disku ani nejsou, uz jsem tak nejak pocital. Nicmene hry planuju kupovat pouze jednou, proto zatim budu cekat, dokud to info nebude potvrzene :)

• SalemCZ

ona ta zpětná kompatibilita je důležitá jelikož pak by na PS5 nebylo moc her.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit