Přejít na výpis diskuzí
Pohled do zákulisí vývoje The Elder Scrolls V: Skyrim
1.11.2011 | levis
75 příspěvků
-
Oblivion měl lepsi engine než Morrowind ale hloubkou propracovanosti mu nesahal po kotníky.Na víc oba dva díly hyzdil idiotsky systém rozdělování atributů.Ten je naštěstí ve Skyrimu odstranen.
-
Tak jsem si to vsechno poslechl a musim rict, ze Skyrim vede! No flame, kazdy ma jiny pohled na vec a jiny nazor, ale tahle orchestralka ma jako jedina hlasy, a to fakt umocnuje pocit. Je pravda ,ze je to jinak trochu ploche, ale ty hlasy tomu fakt davaji atmosferu!
-
-
Omlouvam se, patrilo to k diskuzi o hudbe nize. Jsem asi kapku levej :-))
-
-
TES je moja srdcovka a musím povedať na margo toho že som hral všetky TES hry že máte pravdu o vykreslovaní NPC a hrdinov, to u Elder Scrols nikdy nebolo ani sa nato nikdy nezameriavali vývojári.Ako napr. u Zaklínača sa podarilo hráčov vtiahnuť do deja vztahmi medzi hlavnými postavami ,na Zoltána sa v Zaklínač 2 proste nedá zabudnúť hlavne čo sa týka original polského dabingu,no hratelnosť existuje len raz v tychto hrách a tu práve bodujú série TES (okrem OBlivionu ktorý sa moc líši od všetkých ostatných dielov, to hovorím ako TES loremaster.) Otvorený svet, kopa dungeonov a neprebádaných miest, možnosti a variánt hrania sa na hrdinu xx spôsobmi, ako u Morrowindu kde bol sveto otvorený narozdiel od Oblivionu kde bolí mesta Exterior loading, v morrowinde boli mestá volné s prírodou čiže vyskočiť na múr a zostrielať stráž nebol problém, no aby som neodbočoval od témy Skyrim má bodovať hratelnosťou,príbehom a možnosťou you can do what you want,be a hero of your dreams.Zabiják drakov, vrah či šialený mág ? Nieje problém :-) robíte si všetko ako sami chcete a tu sa teším a taký nový doplnok a to Radiant story :-!. V TES ste čo chcete , a toto je klenot ktorý zaostáva u ostatnych hrách ako sú gothic sa s tým rovnať nemôže proste, a tomu dopomáaha ako vždy Construction set a možnosť lahkého tvorenia módov.
-
Elder scroll 3 byla přelomová a úžasná.Ocenuji že se to dá hrát několikrát a proto doufám že 5TKA BUDE SUPR ale hlavně hratelná.čus
-
cas 02:12 - tohoto videa
ta figurina napravo ma v zadku zarazeny naky zviratko..cili tam delaj stejni prasaci jako vsude :D to je spravny :))) -
-
to bude slepice z Minecraftu :)
-
-
spy chicken podle jednoho nejmenovanyho craftera, kdo zna ten vi :))
-
-
-
Co se týče titulu 'Rpg historie' (jak se ohání spousta lidí u konkurence), tak zůstávám naprosto klidnej a z mého pomyslného trůnu ani Skyrim Planescape: Torment nesetřese *2* Stejně jako se to nepovedlo jiným. Skyrim mi po shlédnutí zatím připomíná vylepšený Oblivion. Pokud bych se měl rozepsat o atmosféře, tak 24 hodinový režim NPC tu byl už dávno předtím, taktéž žádná na zadek posazující novinka.
Co se mi hodně líbí, tak to je směr konceptu, kterým se nový TES ubírá. Zdrsnění, odlesky severské mytologie, báje a jakýsi keltský look. Lze vidět, že se concept artisti Bethesdy skutečně zaměřili na vikinskou tematiku, výjevy Franka Frazzety apod. Pěkné. Zahrnutí draků super.
I přesto na mě opět další díl ságy TES působí jako sice obří hřiště, ale jaksi trochu sterilně a hlavně na úkor detailu. Tak nějak si nemohu v této sáze vybudovat pevný vztah k NPC postavám, soulmates žádný(á). Např. oproti naprosto unikátním spolubojovníkům a partám v klasických RPG typu Baldur's Gate či zmíněný Planescape: Torment... nebo z nových Zaklínač 2. V těchto hrách byl absolutní důraz na detail a vztahy. Tak nějak mě každé RPG úplně pohltilo a dovolilo mi vypěstovat si nenávist či lásku k NPC, ne tak u TES. Nevím čím to je... -
-
A nejlepší rpg historie je samozřejmě Gothic 1, stějně jako je nejlepší tahovka spellcross a nejlepší FPS Half-ife, to je přeci jasné ;)
-
-
Stejná kravina jako tvrdit to o Skyrimu, kterej nikdo v ČR na PC nehrál...
-
nejlepší rpg historie je DAO1, nejlepší tahovka je silent storm a nejlepší FPS je Tie Fighter *3*
-
-
no Dao:1 musim říct mile překvapilo i mě, otrlýho veterána xD. Po dlouhý době rpg do kterýho sem se dokázal zažrat.
-
-
-
Te je jednoduchý, ty hry, o kterých mluvíš, jsou vlastně koridorovky, takže si ten detail mohli dovolit, u sandbox rpg, jako je Skyrim, tohle dost dobře nejde. TES je spíš o tom prozkoumávání.
-
-
Šlo to u nového Falloutu... Příčina je spíš v lidech - Bethesda tohle prostě neumí.
-
Já nevím, no. Je to asi čistě subjektivní, protože mě neskutečně baví prozkoumávat svět forgotten realms, stejně jako třeba koridorovějšího Zaklínače, ale i otevřenější Gothic. Já nevím čím to je, že mě prostě The Elder Scrolls nebere. A to jsem si onehdy nadšeně koupil Morrowind i s datadisky, Oblivion... A nic. Přitom ani proti FPS pohledu (ačkoliv 100% upřednostňuji iso) nic nemám, Deus Ex 1 a 3 mě baví moc. No nic, jen takový myšlenkový pochod...
-
-
já jsem na tom stejně, jako ultra gothic fan jsem rád za každou hru, která je podobná gothicu - otevřenej svět, opravdová možnost volby, intenzivnější pocit z boje díky většímu zapojení hráče do ovládání boje - ne žádnej klick and wait. Ale i přes to mi prostě Oblivion nesed a po pár hodinách šel z disku a to jsem zkoušel i módy, který z toho dělaly víc hc záležitost. Asi nejvíc mi tam nesedlo, že ta myšlenka zlepšování v tom co děláš byl v oblivionu dovedenej ad absurdum - prostě nemáš máchání mečem na 1000 nikoho lepšího pořádně nezraníš.. A přitom, je to podle mě asi nej způsob jak to v rpg udělat - Trochu to umírnit a zkombinovat se systéem učitelů z Gothicu byla by to pecka. A celkově mi prostě přišel oblivion takovej mdlejší než hutnej atmosferickej Gothic;) (1 a 2 samo:)
-
-
-
-
dohráno, byl to nářez
-
-
Kdybych dohrál hru, na kterou všichni netrpělivě čekají už skoro rok ještě před oficiálním vydáním,, tak bych to rozhodně nazval lépe než masovou pochutinou.
-
He.... he. *12*
-
-
Další gameplay za Khajiita...
http://www.gametrailers.com/video/tgs-11-elder-scrolls/720773
http://www.gametrailers.com/video/tgs-11-elder-scrolls/720774 -
To bude rachot! Doufám, že to příjde ještě v pátek...
-
Ani nehra, nema kde a ako...