Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Otazka je:

ci bude Games.cz hry recenzovat (v jednej recenzii W1+W2+W3 re-reforged :D

druha otazka je ci sa az tak oplati mat povodne hry, bo ak som dobre cital/videl ako vraveli ze remastre od blizzardu budu mat moznost prepnut na stary vzhlad. (co je vice-mene bezne u remastrov, sice nie vzdy ale casta moznost)

Vseobecme:

DRM - hm, povedzme si pravdu, hry su desatrocia stare, kolko percent vykonu sa obetuje na hru+DRM ochranu (ak bude mat vobec)

Dalsia vec je ze imho je logicke ked vidam remaster ze stiahnem moznost kupit hru ind n ez u nas doma (z battle.netu teraz, najma ked zisky pojdu len mne a aj za vyssiu cenu, kedze konkurencia ako STEAM, a co ci casto vezme tych 30% z ceny pre seba, neviem ci tolko bere aj GOG.. Osobne mam GOG celkom rad, W1-3, CP 2077 som kupil tam, prave pre uz tie zmienene percenta, kedze GOG vnimam ako obchod od CD Projektu.. a peniaze idu teda priamo im v plnej vyske)

• Pro ty, co původní verze hráli, by stačila krátká recenze: W1 má nové ovládání, které je rozhodně příjemnější než to původní archaické. Také má mnohem víc nastavení částečně pro remaster a částečně převzatých z W2. Jinak to bohužel působí jako celkem levný AI upscale.

Alešův povzdech nejspíš vychází z toho, že remastery neobsahují původní hry, i když si je můžeš nastavit tak, aby se hrály stejně. V podstatě se tak dvě historické hry zařadily do kategorie čistě online distribuce, kde nemáš kontrolu nad updaty. Například Valve se snaží udržovat Half-Life hratelný na moderních počítačích prostřednictvím updatů (což je záslužné), ale některé verze hru spíš rozbíjejí (což naštve). U starých Warcraftů stačil správně nakonfigurovaný DosBox.

• Tak zrovna Valve musim v tomto smere pochvalit, bo naopak s tymi updatmi (aspon co sa Half-Life 2 tyka) z hry DRM uplne vyhodil. Plus ma v beta branchoch moznost stiahnut starsie verzie. Za mna rozhodne palec nahor.

• To mi uteklo. Vím, že k nedávnému výročí ho rozdávali zdarma a nasypali tam spoustu updatů, na které si nikdo nestěžoval. Plus ten výborný dokument o vývoji. To všechno je samozřejmě super a obecně mám Valve taky docela rád za jejich přístup.

Bohužel u HL1 jsem se v posledních letech vztekal nejen já, ale i nejeden streamer retro her. Třeba skoro vůbec nešlo odstartovat ten úvodní experiment a některé výtahy měly tendenci Gordona instantně zabít, když na ně "špatně" stoupl.

• O nečekaných updatech po x letech mi povídej. Třeba taková Subnautica přišla díky tomu o skvělý MP mod, který už je dlouho nefunkční i když snad se pracuje na opravě. Jen díky tomu, že si vývojáři po letech vzpomněli a vydali patch.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit