Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pročítám tu vaše příspěvky. Kucííí Complete, Misery i Vanilla jsou velmi slušný módy, nicméně mě nejvíc oslovil Sigerious Mod 2 ( hru oživí například náhodné týmy profesionálních vojáků, kteří se pohybují po zóně a mají perfektní nebo exotickou výbavu - FN-FALy, M-14tky s optikou atd. atd. - navíc mají velmi slušnou mušku - oproti klasickým Banditům a vojákům. ) Sigerious Mod 2 přidává mraky nových věcí, vychytávek, grafických úprav. Pro Call of Pripjat subjektivně nejleší mod. No a o Lost Alphe pro Shadow of Chernobyl nemá smysl mluvit, tu znáte všichni.

Survarium zní, tak jak je na papíře, perfektně! Tuhle formu Multiplayeru si dokážu ve Stalker světě klidně představit
    • super díky za tip, Sigerious vyzkouším
  • Ted jsem cetl ze to je proti pocitaci, takze PvP je asi jen mozna volba, to by mohlo byt ok
  • Kinet1c
    Uprimne povedane, co keby ty ludia co tvrdia, ze to nie je ta prava atmosfera STALKERa, by najprv na Freeplay pockali a zahrali si v OB a potom potvrdili ci vyvratili svoje tvrdenia. Povedat na rovinu, ze to nema atmo STALKERa tak ja neviem, PvP urcite nema uroven STALKERov, ani jedneho, aj ked nejake naznaky tam su hlavne ako tu niekto spomenul, ked je dazdivo. Freeplay, ale bude nieco uplne ineho ako nejake obycajne PvP vrazdenie. Ja sa uprimne tesim, PvP cast som prestal hrat pred nedavnom, davam si pauzu, kedze ma to kus uz prestalo bavit a tearz prisla tato sprava a no len aby to uz bolo a aby hlavne to slapalo lepsie a bolo to naozaj vyvazene, tzn ten pocet hracov, lebo aj ja ako aj iny co maju radi STALKERov, maju radi preskumavat jednolive miesta samy a nechcu byt velmi ruseny, nejakym ruskym psychopatom, co sa ho silou mocou rozhodne ist lovit a vykasle sa na celu hru a ide zbierat negativnu karmu :D. Ked tomu bude prave tak, tak sa jednoducho s peknym krasnym Survariumom rozlucim a bodka :D. Ked to naopak zvladnu a bude to napinave, zabavne a hutnou atmo, tak si msylim, ze pri tom stravim niekolko 10 hodin zo svojho cennho zivota, mozno aj viac. Nesudim, dopredu, ale je pravda, ze kus sa obavam ako to nakoniec dopadne.
  • Jack1947
    Stalker pro mne umřel v COP a tím to hasne ještě tak možná ten mod LOst alpha ale toto ne. Prioč bych měl někde pobíhat a obávat se ostatních že mi budou kazit zážitek. Nebo můžu být izolován od hráčů? jenže to by poté pak pstrádalo smysl ne když je to MMO nebo respkt má být.
  • JezboX
    Mně by stačilo kdyby někdo udělal remake SoCH na enginu CoP. *14*
    • CoP má ten samý engine, jen novější verzi.
      • JezboX
        Šlo mi celkově o to jak CoP funguje. Sledovat z povzdálí controllora jak likviduje muťáky bylo fajn. Ale co se týka děsivosti a prolejzání laboratoří tak v tom mě bavil SoCh víc. Ale zase hledání artefaktů bylo parádní CoP.
    • kdyby nekdo udelal stalker MMO, to bybylo neco. tak jak to tvurci puvodne zamyšleli
    • Mně by zase stačilo, kdyby mi fungoval complete mod na počeštěnou krabicovku SoCH, ale budu asi muset koupit steamovku, zase...., ale na druhou stranu vanilla má přidanou atmosféru tím, že tam nejde opravovat předměty a všechno je drahý a člověk si dá majzla, aby mu nerozstříleli oblek, CoP je takový uživatelsky přívětivější *1*
      • JezboX
        Já jsem hrál krabicovku s Scorpions modem a pak jsem si koupil všechny stalkery na Steamu. SoCh asi za oiro a půl v akci.
      • nainstaluj si Complete a hod tam tohle http://uloz.to/xhgXbkCz/gamedata-rar a nech to prepsat...jo a v textaku FSGAME prepis polozku gamedata na TRUE
    • VaZqeZ_EU
      S tím tak brzy nepočítej, protože když náhodou, nějakého COO tohle napadne, a řekne to CEO, a ten to následně zkonzultuje s CFO, tak dojdou k závěru, že CTO nemá HR a stejně by to EVP zařízl.
  • tomocz
    Ta atmosféra, jak si tu někteří stěžují, je dost dána i tím, jaké člověk zrovna "chytí" počasí. Pokud svítí slunce, tak je pravda, že je to takové až moc barevné, ale jakmile je zataženo a prší, tak je to pak úplně něco jiného. Třeba mapa s radarem je podle mě pecka (nahoře v radaru dokonce i "straší") :D
    • VaZqeZ_EU
      A nebylo by lepší, kdyby vůbec žádné "přímé" slunce nesvítilo?
      A když už, tak by se měly rozzářit masivní, světlo téměř nepropouštějící radioaktivní mraky, například v odstínech od nepřirozeně zelené po tajemně fialovou. I během klidného dne, by měli být vidět různě chemické reakce v atmosféře ozařující zdevastovanou krajinu. Hned by byl ambient level o něco dál :)
      • tomocz
        Vskutku, to by bylo ještě lepší :)
  • Sice to svým způsobem evokuje S.T.A.L.K.E.Ra, ALE atmosférou to na mě působí naprosto sterilně, znovu hraju Call of Prypiat tentokrát poprvé s complete modem(mysery z nějakého záhadného důvodu nefachá) a přesto že tu hru znám nazpaměť pořád mám ten pocit mrazení v zádech když vstupuju do zařízení laboratoří i když mám dostatek munice a nejlepší vybavení a vím, co na mě čeká ta hra má takovou atmosféru (mimo jiné perfektně podbarvenou vynikajícím ambientním soundtrackem) jako se to žádnému napodobiteli dosud nepovedlo, bohužel. Myslím, že nejsem jediný, kdo by uvítal důstojného nástupce, ale radši bych byl za dobrou singleplayer příběhovku než onlinovku
    • Vyzkušej DMP (Datastore Modpack), při hraní na nejvyšší obtížnost se už opravdu blížíš pocitům stalkera, kdy může banda psů dělat problémy i v pozdější hře, protože umřít se dá lehce a munice je příšerně drahá a vzácná.
      • Mysery jsem chtěl spíš kvůli grafice než proto, že to zvýší obtížnost, ještě prohrabu nějaký internetový fóra, ale když to nešlo tak jsem mysery odinstaloval a začal pařit complete, který jede bez problémů
        • misery prave neni o grafice, ale o tom ze je to utrpeni jak je to tezky. Grafika sestava pouze z toho ze je to tmavy, vsechno zabarveny do hneda.
          • no z videí mi přišlo, že to je hezčí (lepší textury a efekty) než complete ale nesrovnával jsem je vedle sebe, ale mě příjde hezký i SoC bez modů, natož pak CoP, což je jen lehce vylepšený ten samý engine, ale klidně by to mohlo vypadat líp
    • misery mod funguje normalne a complete mody jsou uz zastarale. U shadow of chernobyl byl complete mod dobrej, u clear sky je to horsi nez vanilla a u cop jakz tak sel. Kazdopadne vsechny funguji na steamovejch verzich bez problemu. + pro ty co tlachaj o preinstalaci steam hry, nic takoveho neni potreba. Od toho je tam verify files. Reinstalace uz je naprosto mimo.
      • hele nainstaloval jsem complete, fungoval v pohodě, tak jsem si říkal že vyzkouším misery černá obrazovka a spadlo to, pokaždý, tak jsem misery odinstaloval a hrál complete. Asi to jde vyřešit, ale víkend je pro pracujícího člověka krátká doba
        • pokud to mas na steamu, stahnes to na novo a nainstalujes misery, neni problem aby to nefungovalo.
    • trochu mimo topic - povedlo se někomu rozjet complete v clear sky? i přes všechny tweaky a fíky vždycky po pár minutách pád do Windows 7 64bit (jo, patch na 3+GB RAM jsem měl taky zaplej)

jinak to asi rozjedu vanilkově, ale četl jsem, že to je dost hrozný pak...
      • VaZqeZ_EU
        ..většinou se v takových případech někde ve složce s hrou, nebo v dokumentech vytvoří nějaký "crash report" *.txt s informací, co způsobilo pád hry.
        • ano ktery je naprosto necitelny a nic z nej nezjistis, jako vesmes z kazdeho crash logu.
          • VaZqeZ_EU
            Kdo hledá, najde *3*
            Stačí najít tu správnou pasáž v logu, dát copy/paste do Googlu a pokud se ten problém už řešil, tak do 10min hledání na fórech budeš alespoň vědět o co jde.
      • přiznávám se, že ten jediný díl jsem nehrál, obecně byl ale problém s lokalizovanou verzí, kvůli tomu jsem si koupil CoP ještě jednou na steamu, předtím jsem měl lokalizovanou krabicovku, se kterou to bylo nekompatibilní a stejný problém mám i u prvního dílu. Pokud to máš přes steam a je to ten případ, tak bych zkusil přepnout na anglický prostředí a hru přeinstalovat
  • VaZqeZ_EU
    ..nějak to nemá "feeling" staré dobré S.T.A.L.K.E.R. série, což je neskonale promarněná šance (tedy alespoň pro mne).
    Připadá mi, že se Vostok Games snaží o takzvanou "americkou" hru, ale...
    • Jo, už ta grafika ten feel postrádá. Moc saturace, řekl bych.
      • VaZqeZ_EU
        Napadá mně příklad: Metro 2033 vs Metro 2033 Redux. Grafika byla propracovanější ale ta atmosféra byla z velké části pryč..
        Tím neříkám, že Survarium vypadá špatně, to chraň bůh ale chci cítit tu depresivní atmošku! Dokonce i ta nejvíc zdevastovaná zákoutí v této hře vypadají, tak nějak "Sluníčkovsky".
        Třeba ve filmu "The Road (2009)" to bylo zachyceno perfektně.
        • Naprostý souhlas. Technicky je grafika super, ale art-direction záměru moc neodpovídá.
        • The Road je super. Jeden z nejlepších post-apo filmu vůbec :)
  • Freeplay mode zní velmi lákavě. PvP není špatné, ale bavilo mě asi týden. Už teď jde vidět perfektní level design, detailní zpracování zbraní a skvělé ozvučení. Když si do toho domyslím tu atmosféru a prozkoumávání obrovské mapy... Jo, bude to super, já jim věřím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit