Přejít na výpis diskuzí
Průšvih Sony pokračuje krádeží dat ze serverů SOE
3.5.2011 | Aleš Smutný
86 příspěvků
-
tak dneska SONY vydalo prohlaseni, ze nasli na jednom serveru SOE soubor s nazvem anonymous a textem We are legion. Tak bud to opravdu byl anonymous nebo se za nej nekdo vydava, coz mi prijde jako realnejsi verze. Nejaky zlodej proste vyuzil skupinu anonymous a pokusil se na ne upoutat pozornost mezitim co on muze hezky zamest stopy. Nverim, ze by po tom, co anonymous oznamil, ze nechce poskozovat zakazniky Sony a pote co se od utoku distancoval, s tim mel neco spoelcneho. Zacina to byt vazne dobra cowboyka *1*
-
pokud vím, tak je ta databáze hackerům asi stejně dobrá jako žluté stránky. to důležité (hesla) je to tiž hashnuté. Ale jo, ono to lidi vyděsí, když se v médiích rozhlásí, že hackeři nabourali databázi uživatelů. Že už s ní ale nic neudělají (protože nemohou), to nikdo nepoví.
-
-
1) hashnute hesla se daji rozlousknout
2) Databaze zakazniku SOE/PSN je pro mnohe firmy zlaty gral, za ktery jsou ochotni utratit spousty penez, aby pak z techto informaci vytezili nekolikrat vice. Je rozdil, kdyz mas databazi nahodnych lidi a databazi zakazniku jedne specificke sluzby. -
-
pokud není sony banda debilů, pak je pro každé heslo použit jiný salt minimálně 128bitový, případně "multihash" pomocí "saltnutého" timestampu. takže kdyby náhodou měli kliku a v průběhu let rozlouskli jedno heslo, tak druhé podrtí o to dýl.
-
-
ty asi neznas SOE co? *1* kdyz maj na serveru databazi z roku 2007 s proslyma kartama, tak se o to urcite velmi dobre staraji *7* asi tak dobre, jako o sve hry *7*
-
-
nehlede na to, ze nam akorad zacne chodit o to vic spamu a scamu.
-
-
-
Včera mi přišel výpis a SONY mi ztrhlo 150 korun z účtu,který jsem používal na PS3.Tak teď je mi to jasný.
-
Ty co tady pisou,ze other OS byl ze Sony odebran kvuli nejake hrozbe hacku ,se proberte. Other OS mela PS3 jen kvuli danovym ulevam. Kdyz skoncili tak byl odebran to s vstricnosti Sony k hracum nemelo nic spolecneho.
-
1) SOE ma predevsim PC zakazniky, PS3 je tam jen velice okrajova zalezitost. Z tech 26 milionu uctu budetech konzolovych jen neco okolo 2 milionu.
2) Nechapu, jak SONY mohlo takhle podcenit situaci. Pul rok use soudi s hackerem, je proti nim vyhlasena valka hackeru a oni ani nemaji interni tym expertu na problematiku tohoto razu. Co si jako mysleli? Tyden jim trva nez prijdou na to, ze jim ukradli informace? A navic si na to museli najmou nejakou cizi spolecnost? -
Je az neuveritelny sledovat, jak nekdo poskozuje konzolisty (odstavuje herni site, krade ucty s osobnimi daty...) a jejich velka cast mu za to jeste tleska... A libi se mi, ze to funguje dokonce bez velke medialni masaze... Podobne veci dela treba nize zminovany Apple, ktery je schopny podat treba fakt, ze ipad nema usb diru jako klad a zakaznici jsou na to pak pysni, ale tam je to zasluha dlouholeteho brainwashingu...
Tady u te antikampane proti Sony to jde tak nejak samovolne... a nebo je to genialne rizeno, treba vymyslet nejakou novou konspirasni teorii... :-) -
-
Podlě me se Sony hackla sama, protože si já zdálo, že GeoHot je příliš oblíbený *1*
-
-
A Sony už mi dává mínusy *2*
-
-
-
v japonsku uz psn jede, je jen otazkou casu nez pusti ameriku a eu...
-
-
otázkou času je to necelých 14 dní ;-)....
-
-
Ochránit by to samožejmě šlo. Stačilo by, aby sony místo právníků najímalo vývojáře... Můžou si za to samy. Postavili před soud člověka co podle mě nic nelegálního neudělal a vysmívali se do ksichtu všem hackerum jak sou proti nim malý. Teď ať si skliďěj co si zasili. Eště microsoft s xboxem by moch začít provokovat. Konzole by mohli jít do kopru a hraní na PC by se konečně zase dočkalo nějakýho zájmu vývojářů.
-
Nevím, mám problém Sony nějak podpořit. V nedávné minulosti udělali hromadu hloupostí a dobře jim tak, hack PSN bych ještě chápal. Další útok je podle mě už jen hloupost a kopání si do raněného, nevidím v tom pointu. Na druhou stranu jsem zatím neviděl od Sony reakci, ve které by připustilo, že v minulosti udělalo některé trochu kontroverzn kroky. Sice úplně nesouhlasím s útoky a ani motivy, které za nimi stály, ale pořád mám pocit, že by Sony ještě trocha sebereflexe neuškodila.
-
Dost mě ale vadí, že drtivá většina lidí pohybující se v prostření počítačů nevědí zásadní rozdíl mezi hackrem a cracrem. Však se všim do jednoho pytle, když vám nesedí co dělaj.