První Elder Scrolls se probouzí k životu. Nejstarší díl dostane druhou šanci
-
Ja netrpělivé očekávám oznámení Neverwinter Nights 2 EE. Dohrál jsem letos poprvé jedničku a dýchla na mě silná nostalgická atmosféra.
-
-
S NWN jedničkou mám problematický vztah, může to být nejlepší i nejhorší hra od Bioware. Když si měl někoho, kdo dělal vlastni kampaně- úkoly a level design na míru tvojí partě a vytvářel lore atd. tak to byla radost hrát ale singleplayer... za mě teda špatný, ale jestli si nezažil dobu, kdy hra byla aktuální a našlo se pár bláznů i u nás, co se věnovali tvorbě obsahu pro ostatní hráče, tak chápu, že nemáš s čím srovnávat. Jako toolkit, na svojí dobu revoluční, ale jako hra... no co se týče level designu tak mi přijde, jako by to dali brigádníkům a byl to jejich první projekt, rozhodně nic co by se blížilo kvalitě, na kterou jsem byl od nich zvyklý, no a příběh... ten jim snad dali napsat taky. Myslím, že až si zahraješ 2. díl tak teprv doceníš ten rozdíl, za mě jediná hra, kdy Obsidian překonal Bioware pokračováním
-
-
No, kromě těch osmi nebo kolika hlavních dungeonů to v Areně bylo není vlastně o co stát. Vím o čem mluvím, nedávno jsem to poprvé rozehrál, svět na povrchu o ničem, sidequesty o ničem. Ale tak proč ne.
Jen, když už se portuje kdeco strašně rád bych viděl port starých Magic Carpetů, unikátní akční hry s mágy na kobercích, jejich hrady a spoustou monster. Dnes díky velmi nízkýmu rozlišení a nestálé rychlosti hry jen pro pamětníky. Bohužel, nikdo se k tomu nemá.
-
-
Magic Carpet by vůbec nebyl špatný. Buď portace do moderního enginu nebo (ideálně) další díl. Nápad to mělo výborný, provedení na tehdejší dobu ušlo, ale dnes je příliš vidět, že to bylo napasované na limity tehdejšího hardwaru a moc se to hrát nedá.
-
-
Arenu i Dagerfall jsem koupil v nějaké akci na steamu z nostalgie to sem tam to zapnu. Nevím jestli mají takové remaky smysl, protože největší problém je zastaralost mechanik a gameplaye tu nikdo nevyřeší
-
-
Hlavní důvody vytvoření Daggerfall Unity byly snadné zprovoznění na moderním hardwaru bez nutnosti se patlat s Dosboxem (Steam a GoG ho mají přednastavený, ale i tak), odstranění těch největších bugů (propadávání texturami a potlačení výškové mapy) a přidání podpory modů, která v původní hře prakticky nebyla. Ani s mody z toho neuděláš moderní hru, ale možností úprav je tam spousta a dělá to z toho tak trochu hru ve hře. Za mě je to jeden z nejpovedenějších projektů vylepšujících starou hru. Na podobnou úroveň řadím sourceporty pro původní Doom 1 a 2.
-
-
no dobre, nemam slov :) zial zastaranost aj ked vylepsena ma dnes uz odradi, a to aj ked som povodnu Arenu nehral (az Dagerfall, trocha)
-
-
Daggerfall je remaknuty v Unity, je to celkom znesitelne
-
-
Souhlasím, když se k tomu přidají nějaké mody, tak je to pamětníky velmi zajímavý návrat. Na Daggerfallu jsou nejlepší ta velká města a možnost volného cestování. Spíš to díky tomu připomíná vesmírnou sérii Elite než moderní openworld RPGčka.
V Areně to volné cestování chybí a města vypadají o hodně hůř, takže mě to dvakrát neláká.
-
ehm Dagerfall z/v90.rokov/ch, remaster a podobne som neskusal a ani neplanujem. (holt, patrim k starsim uz)
-
-
Jestli se ti to v 90. letech nelíbilo, tak asi Unity source port nemá cenu zkoušet. Já si to naopak dost užíval, i když jsem v zásadě jen plnil úkoly pro gildy, čistil dungeony a cestoval. S hlavním příběhem jsem moc nepohnul, dohrál jsem to až v Unity před pár lety. Bez propadávání texturami v dungeonech a v plně 3D volném terénu (původní verze byla skoro plochá kvůli bugu). Taky už umím mnohem lépe anglicky, tak jsem se neztrácel v těch docela dlouhých textech.
-
-
ako mna najviac oslovil az Morrowind, Oblivion bol slabota, pak troska Skyrim, ale seria TES nie je moj typ nejak moc. (skusal som aj TESO ale len na par hodin..) a vracat sa k znacke k torej nemam nejaky vztah, to teda nie.
-
-
-
-
-
Skvělé! Po dohrání System Shock (1994) v Enhanced Edition verzi, bych si rád dohrál i tento kousek.