Přejít na výpis diskuzí
PS3 dohání X360, příští rok by ho "mohla" překonat
10.11.2010 | Aleš Smutný
35 příspěvků
-
panove moc pekna debata tady,jeste bych dodal ze vetsina her ma multiplayer ktery podstatne prodlouzi zivotnost a ps3 stejne jako pc (az na vyjimky) neni placeny.hraju dead rising2,uncharted2,re5gold,killzone2 a nemuzu si to vynachvalit,uz se nemuzu dockat GT5 a twisted metal ktery vypada taky paradne.xbox me tady ted jen lezi a ze bych dal GOW2 nebo halo ale platit rocne xxxx korun za to abych hral online kdyz uz mam original?microsoft si nevidi do hu..nejhorsi je ze kdyby ps3 neprislo tak pozde na trh,situace by byla nejspis stejna ale neni *4*
-
Jediný rozdíl mezi oběma konzolemi kromě technických "drobností" jsou "X-box 360/PS3 only" tituly. A tady jednoznačně vede Sony a moc dobře ví, že právě srkze hry vede cesta k větší prodejdnosti. Nepochybuju o tom, že zrychlující tempo prodejů jejich konzole v poslední době má na svědomí blížící se Gran Turismo 5. Microsoft ztrácí, protože se stará "jen" o Fable a Gears of War, což nestačí. Sony má v záloze Killzone 3, Little Big Planet 2 a někde vzadu se skrývá určitě Uncharted 3, možná God of War 4 nebo další "PS3 only" Metal Gear. X-box se rozjel rychle, protože byl všeobecně nejpřístupnější a levnější. Sony mělo pomalejší tempo, ale podle mě vydrží déle právě kvůli lepší podpoře vývojářů. Grafika PS3 není možná nejlepší, ale potenciál devíti (nebo osmi?) jádrového procesoru zůstává určitě nevyčerpán. Toho je si vědom možná i Microsoft a proto uvažuje o nástupu nové generace X-boxu, možná trochu ukvapeně...
-
-
PS3 vydrží, protože musí. Sony má takovou ztrátu, že musí s PS3 vydržet ještě hodně dlouho. Ten procesor je jednojádrový se 6 pomocnými jádry, které můžou něco speciálního dělat, ale musí se na to hodit hra. Xbox má tříjádro a určitě neuvažuje o brzkém uvedení nové konzole, protože zatím vydělává dobře. PS3 má jednoznačně lepší hry, ale proč by si i MS nemohl koupit kvalitní studia? Sony nemá peníze a MS ano...
-
-
Samozřejmě že by MS mohl koupit kvalitní studia, ale nedělá to. Spíš než o koupi studií se objevují informace o možném uvedení nového X-boxu v roce 2013. Možná je to fáma, možná ne, každopádně mi to nepřijde jako dobrý nápad. Playstation 3 byl oproti dvojce skutečným next-gen a jeho uvedení bylo nevyhnutelné. Může to samé napodobit X-box za tři roky? To je otázka.
-
-
2013 je docela reálný rok pro obě konzole. Pro Sony by sice PS3 byla stále prodělečná, ale asi už jim došlo, že se to nikdy nevrátí. Xbox nic napodobovat nepotřebuje, stačí mu mít podobně obrovský úspěch jako s Xbox360.
-
-
-
-
na hry- xbox 360 (pálenky a lepší xbox LIVE) , jako multimedialni centrum + občasné hraní ps3 (bluray)
-
No já sem zapoměl že česku vládne playstation takže když napíšu že ps3 nedohoní xbox tak všichni začnou mluvit že ps je nejlepší
-
To jako do 2 let nehodlaji vydat novou konzoli? Kvuli vykonu a ovladani konzoli jsou ty hry stale stupidni a osekane.
-
-
Tak třeba protože strategii by sis asi na PS3/X360 moc nezahrál nemít myš a klávesnici a upřímně...kolik lidí tohle vybavení ke konzolím má...ty hry by se prostrě neprodávaly. K těm FPSkám na konzolích a počítačích...no na PC je to lepčejší ale je to jenom o zvyku a při hraní online je to fuk, protože podmínky jsou pro každýho stejný. A to, že na konzole nevycházej těžší nebo inteligentnější hry je s prominutím stupidita (dejte si třeba takový MGS4 na trošku vyšší obtížnost:-))
-
Co by z toho měli? Konzole stačej na všechno, jen grafika zůstává podobná. Když chceš novější grafiku, tak si zahraj něco na PC. Konzole jsou o kvalitních hrách a v tom ti nová grafika nepomůže. Možná už v roce 2013 vydá něco MS, ale Sony určitě pospíchat nebude a bude až v závěsu.
-
-
No nevim teda, ale hrat FPS na gamepadu je priserne. Na konzole snad jen nejake zavody. Skoro vsechny porty FPS z konzoli na PC jsou s automatickym zamerovanim jako pro blbecky.
-
-
Asi jen pro tebe, já s tím problém nemám a miliony dalších hráčů také ne. Proč by se jinak prodalo přes 30 milionů kusů MW série? Problém není v ovládání.
-
-
Treba proto, ze MW byla vcelku i dobra hra. Na PC urcite, ja si ji uzil. Ale vetsina her, co vychazi na konzole je s prominutim pro blbecky. Je to hrani pro vetsinu obyvatel, ano. Bohuzel je lidstvo cim dal dementnejsi.
Proc neni na konzole treba FF2, HL, Portal a dalsi skvele hry jako strategie? Protoze by si troubove nezahrali. -
-
Portal na konzole je.
-
-
-
-
-
-
Mám obě konzole, ale z 90% hraju na PS3 díky parádním exkluzivitám hlavně z dílny interních studií Sony a rozšiřujícím se počtu japonskýh RPG. Navíc teď Move, který se dá využit skoro ve všech žánrech her (RE5 zábavnější než s gamepadem, v budoucnu KZ3, LBP2 atd). Xbox má slušnou řádku her, ale je příliš zaměřený na HC publikum, hlavně střílečky. A Kinect? Ani náhodou, i kdyby mě snímal přesně jako zrcadlo, tak všechny příkazy nelze ve hře dělat pouze gesty.
-
Souhlas s tebou
-
S tvrzenim, že má Xko lepší grafiku jak ps3 bych bych zacházel nadmíru opatrně, to je dost daný tim, pro co je hra primárně vyvíjená (na x-box je údajně líp řešený portování her). Vsadil bych cokoliv na to, že kdyby začlo bejt ps3 flashnutelný/chipovatelný ve stejný době jako Xko tak Xko v prodejích oproti psku propadne na plný čáře, už jenom díky dřívějším neuvěřitelnejm technickejm problémům. Toť můj názor
-
-
Xbox má lepší HW na grafiku, tak i proto ji má téměř vždy lepší. PS3 má zajímavé možnosti, ale u grafiky moc vidět nejsou a je to docela i jedno. Každopádně MS se grafika dost povedla.
-
-
Jo tak to je moc pekna kombinace *2*
-
-
Kurna tady to byt nemelo, pardon *3*
-
-
xko nikdy nedožene ps3. Ale vzdyt o tom to neni...každej je přese spokojen s tim a nebo s tim...ja mam xko a nemuzu ho vynachvalit..chco dodat, že kdyby ps3 nemel blura, tak nema nic...grafika je lepsi u xka...a to vam rekne kazdej..nemuze to rikat ten kdo ma ps3 a nebo xko, ale ten kdo se o to zajima.... XBO 360 FOREVER
-
-
S první částí souhlasím. S tou druhou ne. PS3 má opravdu Blue-ray mechaniku, ale i kdyby ji neměl, tak alespoň pro mě má mnohem větší využití než Xbox. Wi-Fi zde naleznete od samého počátku. Registrace a možnost on-line hraní je zdarma. Dále bych zmínil, že PS3 má alespoň pro mě přijatelnější menu, kde se dá opravdu dělat cokoliv. Dále PS3 méně při hraní řve, což je pro mě taky další docela podstatný bod. Xbox má opravdu kvalitnější grafiku, to je pravda. Ve většině her jí má ostřejší, jenže ono jestli to není také tím, že vývojáři udělají hru na Xko a potom jí už jen přenesou na PSko. Nechci tvrdit, co je lepší, vyzkoušel jsem oboje a pro mě je PS3 víc platná. Kromě hraní, je to opravdu multimediální centrum, které považuji, za tu cenu, více než dobré. Ale tady se jedná o subjektivní názor, který nikomu nechci předhazovat, jako fakt, ale pouze jako názor.
-
-
Jak jsi sám psal, tak slim wifi už má a tiší by měl být taky. A multimedia jsou už jen kvůli menu lepšá na PS3. Ale když bude mít někdo Kinect tak se to díky ovládání hlasem a pohybem může změnit...
-
-
Tady záleží, jaký hry bereš. Exkluzivní hry rozhodně lépe vypadají na PS3, protože vývojáři vědí jak z něj vytřískat hodně, navíc když se koukneš na schopnější tvůrce jako Codemasters, tak se grafika skoro vůbec neliší.
-