Přejít na výpis diskuzí
PS3 hacker se ptá: Opravdu vlastníme koupená zařízení?
14.1.2011 | Petr Poláček
153 příspěvků
-
Opravdu nechápu logiku některých lidí. Tím, že si někdo hackne konzoli ještě NEZPŮSOBIL žádnou škodu. Škodu způsobí až si pořídí nelegální kopii hry. Ale potom trestejte toho, kdo hraje nelegální kopie her a ne toho, kdo to umožnil. Zavřete servis, co provádí chiptuning, protože NĚKTEŘÍ, co si ho nechali udělat, jezdí jako hovada?
A že PS3 padla potom, co zakázali Linux? Nedivte se. Mezi Linuxáky je hromada opravdu schopných lidí, co si nenachá s*át na hlavu.
A proč nadáváte na piráty, že kvůli nim vy poctiví musíte trpět buzeraci od Sony (a pod.)? Oni piráti snad cpou do her otravné ochrany? Ne! Cpe je tam Sony (a pod.) a tím vás slušné buzerují (piráti ochrany obejdou a nezajímají je). Trestají vás za něco, co jste NEUDĚLALI, ale MOHLI byste. Je to stejné jak chtějí potrestat hackery, kteří si chtějí pustit Linux, ale MOHLI by hrát nelegální kopie her. Ať klidně žalují ty, co hry OPRAVDU hrají, ale slušný lidi ať nechají na pokoji!!! -
-
Taky nechapu tvoji logiku. Dam ti priklad mas byt mas ho zabezpeceny heslem ja jsem "zlodej" ktery prolomi tvuj alarm ale nic ti nevezmu jen dam heslo s adresou na internet.Myslis si stale ze jsem nevinny protoze jsem ti nic nevzal?S tim servisem jsi uplne mimo vyrobce uz dostal za vuz zaplaceno a servis nekodi vozu!Ale jina by byla kdyby v nejakem servise byl profik co se dostane do novych mercedesu a da navod na net jak je odcizit taky si myslis ze je to ze souladu se zakonem?Min. napomahani v trestne cinnosti s umyslem odcizeni veci.
-
já jen .... plati snad piráti výjoj her ? Kdyby nebylo piratu nebylo by potřeba ochran....atd.
Jinak jesti si tam chtěji dát linux tak klidně v tom souhlasim. -
touché
-
-
Hele ty ovečko, každýmu průměrně inteligentnímu člověku dojde že z 99% tohle využijou hlavně piráti. Každý má s prominutím plnou hubu linuxu a někých HB aplikací. To jsou hackeři hrdinové. Ale jen do té doby dokud jim samotným nešáhnou do šrajtofle. To je potom hned jiná, a výrobce ochran nás.
-
-
"výrobce ochran nás" ROFL!
-
Tak jdi brečet do sony, ta PS3 vydala s možností mít na ní jiný OS, až po dlouhé době to zatrhli, takže primárně je to jejich vina, kdyby to vydali hned od začátku okleštěný, nikdo by neměl právo si stežovat na podvod protože věděl, že kupuje přístroj, který má určité omezení a věděl do čeho jde, jenže oni přišli s křížkem po funuse, zákazníky podvedli a já tento hack, který jim tu možnost jiného OS opět umožnil plně schvaluji. Kromě toho tvůj výkřik, že 99% lidí to stejně chce jen na pirátění je výkřik do tmy, máš nějaká data, která to potvrzují? máš prd troufám si odhadnout, chceš mi snad říci že na PC je 99% míra pirátství? vzhledem k faktu že na PC je pirátství absolutně bez hranic by to tak mělo být co, jenže neni. Nebuď směšný a příště hoď do placu trochu střízlivější čísílko.
A i kdyby to měli využít piráti, tak je to furt o svobodě, prostě si se svojí konzolí, se svým zařízením chci dělat co chci, to znamená, když budu chtít, klidně si na tom chci hrát i pirátskou hru, ať se ti to líbí nebo ne, mít možnost volby dělat něco "nelegálního" je definovatelné jako svoboda stejně jako svoboda dělat něco legálně, kdyby si chtěl každého předem omezit ve svobodě dělat nelegální věci, musel by si všechny lidi zavřít do klece. Opravdu ze srdce nesnáším hlupáky co nedomýšlí věci do důsledků, pro tebe je to prostě černobílý a šmitec, podle tebe je to špatné a co je špatné musí být zkázáné viď, bez ohledu na důsledky viz hezký příklad např. s atomovkou v roce 1945, která zabila cca 240tis lidí, což je taky špatné že? ale už tě hádám nebude zajímat, že dalších cca 6 milionů životů tím zachránila.
Ten hack je prostě zlý, ošklivý, nepěkná věc a musí být zakázána a potrestána, pravil Bob. -
-
no Sony vydala možnost mít jiný OS jenže už nikdo nepíše proč ho zatrhli. Právě kvuli Hackerům krerý se začali vrtat v OS jen aby prolomily ochranu konzole ještě se s tím frajeřili na YouTube "proč to dělali když tam byl OS plně k dispozici?Jednoducha odpověd vid te."Jsou to zlodeji nic vic.Ano Sony se proti tomu začalo tím že odstranily other os ale místo toho aby se nadavalo na hackery kvůli kterejm to vzniklo tak si lidé obracej zlost na sony.Ale je to jen o vidine možnosti hrát zadarmo zabaleno do keců o svobodě.A propo na ps3 vebech vetšina uzivatelu je na strane sony je vidět že tam moc PC uživatalé nepišou.
-
-
Přečti si diskuzi a je to vyřešený...
Ale čistě hypoteticky, i kdyby sony nikdy možnost jiného OS neodstranila a šlo by třeba o kauzu prolomení nemožnosti hrát pirátský hry, tak to na věci nic nemění! trestaný má být tak maximálně ten kdo si pirátskou hru stáhne atd. ale nemá být nikdo trestán jen za tu pouhou modifikaci svého legálně zakoupeného přístroje. Je to to samé jako když si do auta vrazim motor co nemá homologaci nikde na světě a oni by mě zavřeli už jen za to, že jsem to do toho auta dal, trestán mám být totiž až ve chvíli kdy s tim vyjedu na pozemní komunikaci.
Ať se ti líbí nebo ne jde práva a svobody, kterých se většina lidí ráda vzdá, ale pořád jsou lidi, který si nenechaj sr*t na hlavu a svoje práva budou hájit, takže já mu fandim. -
-
Ted uz je to vcelku jedno pravo a svobodu vidime kazdej trochu jinak podle rozhovoru z GeoHotem mi prijde ze uz je poucen pravnikem jak presne odpovidat.Co se tyce homebrew programu tak zatim delaj vic skody nez uzitku viz.trofeje.Co se tyce toho prirovnani s tim autem myslim ze on to porusil prave v ten okamzik kdy to dal k dispozici na net "proste vjel na komunikaci"
-
-
Ach jo srovnani konzole a auto je uplne mimo misu nevim kdo s tim zacal na netu. Vyrobce vyrobi a proda vuz tim jeho zisk z vozu konci u konzole jde o penize z prodeje her a ne male proto ten humbuk okolo toho prolomeni chapes.S autem uz to prosim te nikdy nesrovnavej vy pada to divne ;-) Moje reakce byla na to tvoje srovnani ze je to trestne az ve chvili kdyz vjedes na komunikaci a abys pochopil tu trestnost tak jsem napsal ze on na tu komunikaci vjel. A je VELKEJ rozdil pokud by si tu "modifikaci" nechal pro sebe/dost mozna by to sony nechala byt/ nebo dal navod na net a auta nech stranou tady jde o penize z her..Ja uz nevim jak to psat abys to pochopil
-
"Co se tyce toho prirovnani s tim autem myslim ze on to porusil prave v ten okamzik kdy to dal k dispozici na net"
Takže tím vlastně říkáš, že když dám na internet návod jak vyměnit ten motor, takže mě za to taky můžou potrestat? :D
Ach jo, pokud je něco trestný, tak je to trestný a je jedno zda to dělám někde v soukromí nebo je to na netu, jestli se snažíš říci, že kdyby to nedal na net, tak je to prolomení v pohodě a průser je to až po zveřejnění na netu, tak jsi zase vedle. Modifikace mého koupeného stroje trestná není, tudíž ani její uveřejnění na netu, howgh.
-
-
"jen za tu pouhou modifikaci" tak takhle nazyváš prolomeni ochrany konzole? To z modyfikaci nema nic společného.Sony do vyvoje muselo dat hromadu penez a je logicke ze se budou branit proti "odemceni" ochrany.Vubec asi nechapes co píšes.
-
-
nazývej si to jak chceš, modifikace znamená - úprava, a úprava to je, už nevíš kam tak slovíčkaříš. A neni problém uživatelů že nějaká firma, v tomhle případě Sony vrazila do ochrany balík, je to můj majetek a já si na něm můžu prolamovat co chci, je to jako tu mojí konzoli rozmlátit kladivem a ty by si křičel co jsem to za gaunera, víš co to Sony stálo vyrobit? :D
Ať uživatel ztratí záruku, ať ho klidně při odhalení hraní nelegální hry odstřihnou od podpory, všechno tohle je hádám v podmínkách užívání, které nejsou v rozporu s legislativou, takže má na to Sony právo, ale ať se vlastníci nebuzerujou za to, že si svou konzoli upravili, je to JEJICH majetek. Sony nemůže diktovat jetli se v tom člověk smí vrtat nebo ne, EULU si můžou strčit za klobouk, zákony, které by vlastníkům nějakého přístroje zakazovali se v něm vrtat neexistujou a neni to zakázané a co není zákonem zakázané je dovolené, howgh. Bránit se můžou ale jejim to prd platný, protože právo neni na jejich straně.
Hlavně že ty evidentně chápeš úplně všechno, to mě uklidňuje.
-
-
-
proč by tam lezli?
-
-
V tom je pravě ta logika Hot geo neni uživatel ps3 pro nej je to další zářez na pažbě bohužel prave kvuli nemu je to vsechno a pak se tu ukaze par pc hracu a melou tady neco o svobode je dobre si to projit od zacatku proc vlastne sony odstranila other os z ps3 bohuzel a Americe muze i zlodej vyhrát.Nechci aby sony mela "SVOBODU" jako na pc myslim tim Torrent :-( neni problem si koupit hru a zase prodat dal tak to delam ja a ver mi je to pohoda
-
-
Tímhle si si docela nakakal do pusy. Když už se tu níže pohoršuješ nad proloměním ochrany a pirátěním, tak tě chci jen upozornit že bazarový prodej v podstatě neni legální, je pouze tolerován, ty si nemůžeš hru prodávat jak se ti líbí, vlastníš pouze licenci a ne ten kus softwaru a s licencí si nemůžeš dělat co chceš. Největší prdel je, že bazarový prodej na té nelegálnosti profituje, ale stahování warezu, i když je špatný, tak se na něm aspoň ve většině případů nikdo neobohacuje a ten kdo stahuje nikomu nic neplatí a nikdo na tom nevydělává, alespoň ve většině případů.
Suma sumárum, si asi ten poslední kdo se může pohoršovat nad prolomením ochrany PS3, škodu totiž působí až ten co si stáhne pirátskou hru a ne ten kdo prolomí ochranu narozdíl od tebe který si ještě o svém jednání myslí, že "je to pohoda" :D -
bazar je snad největší podvod, jaký může existovat. kam se hrabe warez
ale jak tě tak čtu, tak jsi zcela minul středobod celé debaty a tvůj technický rozhled je nuzný (nebo je to možná jen vyjadřovací impotence. tohle je prostě vlastňák jako hovado: "Nechci aby sony mela "SVOBODU" jako na pc myslim tim Torrent :-(" )
-
-
-
-
Vážně, a jakápak je míra pirátsví na PC? 90-95%, a to i těch relativně dobře prodávaných titulů. U některých až 30:1. Když Crytek už před lety uvedl že v jejich případě 20:1, tak to bylo některým k smíchu. Hlavně že furt někdo brečí jak konzole brzdí vývoj her. Čím? Tím že si konzolisti kupujou hry. Ještě jsem skutečně neviděl PC-čkáře ktarý by napsal udělali jsme si to sami. To že na nás spousta výrobců her dlabe, bud jejich hry na PC nevycházejí, nebo vycházejí s velkým spožděním či obtěžujícíma ochranama. Ted už to vypadá i na toho S.T.A.L.K.E.R.A. a Witchera na kozolích. Zbývá fakt už jen ten Blizzard, a i ten se nechal slyšet...
Ten tvůj hezký příklad? To myslíš doopravdy vážně? Takovýhle lidé co uvádějí takovéhle hezké příklady nebo nesmyslná přirovnání podle mě už neví kudy kam. Nebyla to jedna bomba. Navíc ty počty celkých obětí jsou trochu jiné. Otázka nutnosti užití atomové bomby rozdělují vědce dodnes. Ale ty v tom máš jasno hned, a kdo s tím zřejmě nesouhlasí je zřejmě ignorant a blbec. -
-
Tak když si línej si to najít nebo to spíš nemůžeš najít protože možná tušíš že kecáš, tak jsem si to našel za tebe, celková míra pirátství byla např. v roce 2009 43%, to že u nějaké hry je třeba 90% neznamená vůbec nic, průměr jsou data na kterých se dá aspoň trochu stavět, takže tvoje opírání se o příklady konkrétních her nebo vývojářů jsou naprosto irelevantní, je to jako říci, že v Chánově je 90% nezaměstnanost a na základě toho tvrdit, že v ČR je 90% nezaměstnaných. Ještě můžeš začít tvrdit, že míra pirátství čistě jen PC her je kolem 60-80% jak tvrdí vývojáři a distributoři což znamená že realita by mohla být kolem 45-65% vzhledem k tomu, že nadsazovat tyhle údaje je oblíbená praktika, ale nic to nemění na tom, že celková míra je kolem těch 43%, ať tak nebo tak těch tvých 99 a následných 90% je prostě kravina na entou.
Ano nevím kudy kam, dostal si mě, bomby byly dvě, počet mrtvých cca 240 tis. a to jsem přidal už nějakou tu rezervu pro následnou nemoc z ozáření aby si nemohl plácat něco o tom, že to bylo víc jak si to nakonec udělal. Myslel jsem že už je celkem známé že nutná invaze v případě nepoužití bomb by stála život cca 1m američanů a cca 5m japonců, ale koukám, že ty se asi o historii moc nezajímáš, nevím proč do toho teda mluvíš. Takový detail jako názorná ukázka síly této zbraně a její nepoužití místo roku 1945 někdy později a to s větší tonáží, to už tě asi nezajímá.
Ono milý Bobe nejde ani tak o příklad jako o myšlenku, nesmíš myslet černobíle a ne všechno co je podle tebe špatné je opravdu špatné a zakázání hodné. Tenhle hack vrátil lidem to co si koupili, že to že se to dá zneužít na hraní pirátské hry je naprosto irelevantní, možnost pirátit tu byla totiž i před hackem a kromě toho si můžu se svým koupeným majetkem dělat co chci, ty se klidně nechej vojebávat ale nechtěj formou persekuce to samé po ostatních co narozdíl od tebe ještě stojí vzpřímeně. Kromě toho žiješ v nějakym podivnym světě, všechno co má pozitivní a legální využití má i své nelegální a škodlivé využití, proč zrovna tento hack má být škodlivější než to ostatní mi hlava nebere, vysvětlíš mi to jako malýmu dítěti prosím? -
-
Je vidět jaký máš obrovský přehled Stane. K tobě už jen tolik. Těch 43% co tu uvádíš, je míra celkového softwarového pirátsví, nikoliv herního o kterém se tu bavíme. Jsi sto vůbec pochopit ten rozdíl Stane? Co z toho plyne, že nakonec to herní může být i vyšší než těch 90%. Stačí se podívat na čísla z torrentů za lonský rok v porovnání s prodeji her. Děs a běs.
Já vím ty herní prodeje výrobci a distributoři podhodnocujou, zatímco čarujou s čísly na torrentech. Jak to dělaj? Vysvětlíš mi to jako malýmu dítěti. prosím? -
-
nápodobně Bobe, nápodobně.
-
K tobě skutečně škoda slov.
-
Má s tebou diskuze smysl, když evidentně nečteš co píši viz
"celková míra pirátství byla např. v roce 2009 43%, to že u nějaké hry je třeba 90% neznamená vůbec nic, průměr jsou data na kterých se dá aspoň trochu stavět, takže tvoje opírání se o příklady konkrétních her nebo vývojářů jsou naprosto irelevantní"Ještě můžeš začít tvrdit, že míra pirátství čistě jen PC her je kolem 60-80% jak tvrdí vývojáři a distributoři což znamená že realita by mohla být kolem 45-65% vzhledem k tomu, že nadsazovat tyhle údaje je oblíbená praktika
Přečti si to ještě jednou, akorát papouškuješ co jsem už napsal, až na to, že já uvádím míru herního pirátství čistě jen na PC 60%-80% což jsou údaje od vývojářů a distributorů, kde si ty ale splašil těch tvých 90% (kam se ti zatoulalo těch 9% Bobe?) to opravdu netušim, tak aspoň že už nefušuješ do historie, podle toho jak šachuješ s čísly by to ale mohlo bejt hodně zajímavý : D O dalších faktorech toho údajného a zaručeného snad už ani nemluvim, to by bylo házení perel sviním.
Důležité je, že hack vrací původní funkci o kterou byli zákazníci okradeni a postihovat trestat se maji když už ti co prokazatelně stáhli nelegální hru a ne ten co hackem kromě možnosti využití jiného OS nabídl i možnosti pirátství. Fakt že neumáíš vysvětlit mnou položené otázky si vysvětluji tím že nevíš, nebo...?
-
-
-
-
-
-
Teď si nejsem jistý, jestli myslíš názor na upravování firmwaru nebo na ban z PSN. Ale jinak hezky řečeno *4*
Edit: Reakce na 15.01.2011 18:40 smejki. Hodilo mě to zas mimo vlákno, nemá mě to rádo. -
-
pro ujasnění - Sony si na uzavřeném systému může dělat co chce, i banovat. Hacker se prakticky může vrtat v čem chce, ovšem jen do té doby, dokud tak činí pro vlastní potřebu. Pokud ohrozí uzavřenost systému, pak se na něj vlastník platformy může sesypat dle libosti. Středobodem celého problému je to, že se každý mohl svobodně rozhodnout, jestli si pořídí uzavřenou nesvobodou platformu (konzoli), nebo platformu svobodnou a otevřenou (PC). Ovšem pokud mi tu začne někdo kvičet, že mu někdo na uzavřené platformě šlape po svobodě, tak je třeba mu říct, že je idiot, co brečí na špatným hrobě a navíc dávno po funusu.
Další věc je, že nechápu, jak někdo může svalovat vinu za nesvobodu platformy na GeoHota. Důvodem všech těch úžasných opatření ze strany Sony totiž není on, ale nesvoboda, která z filozofie oné platformy vyplývá, a tu má stále v rukách Sony. -
-
Tak mi potom ale řekni, proč GeoHot už dávno nesedí na jailbreak iPhone? iPhone byl přece taky jasně definován jako uzavřený systém, on se v něm vrtal, ohrozil uzavřenost systému, vlastník platformy se na něj sesypal a soud rozhodl v GeoHotův prospěch. Stejně tak platí, že každý se mohl svobodně rozhodnout, jestli si pořídí nesvobodný iPhone nebo svodobný Android, Symbian. Tvé uvažování má logiku, to nepopírám, ale vzhledem k případu Apple vs. GeoHot a k tomu, na jakém principu funguje americké právo, pravděpodobně vyhraje celý spor GeoHot.
-
-
zákony se mění, princip nikoliv. nepopírám, že v té změti zákonů lze najít omluvu pro konání jak ze strany GeoHota tak Sony. Zákony ovšem nejsou tím, o čem zde mluvím. Zákony se dají ohnout. Zalobovala-li by si Sony, vznikne zákon, který přesně padne jejím mírám. Proto si myslím že první slovo tu má uživatel při výběru mezi "svobodou a nejistotou/nepohodlností" a "nesvobodu a jistotou/pohodlností", nikoliv právnický rozměr věcí vzniknuvších až jako důsledek této volby.
-
-
Ano Sony vydala možnost mít jiný OS jenže už nikdo nepíše proč ho zatrhli. Právě kvuli Hackerům krerý se začali vrtat v OS jen aby prolomily ochranu konzole ještě se s tím frajeřili na YouTube "proč to dělali když tam byl OS plně k dispozici?Jednoducha odpověd vid te."Jsou to zlodeji nic vic.
-
-
"Ano Sony vydala možnost mít jiný OS jenže už nikdo nepíše proč ho zatrhli."
píše se to furt, ty rozumbrado. Jen idiot by si dovolil téma rozebírat, aniž by toto věděl.
-
-
-
Nezlob se ale je to trošku rozdíl. Nikdy nevíš jak to může dopadnout. Pokud se Sony podaří prokázat že jde o pirátsví, nebo že ho umožnil tak klidně může prohrát. U iPhonu jde přece jen o něco jiného. Ti kluci z Pirate Bay si taky mysleli že nikdy nemůžou prohrát, dokonce na jejich straně stála veřejnost, ale stalo se. Tak se odvolali, no a jak to dopadlo. Výše pokuty překvapila i odborníky.
Sledujete vůbec co se v posledních dnech děje. Ted nemyslím vůbec PS3 či Sony. Letos mají přijít první masivní útoky na chytré telefony. Takže vítr v peněžence. Už ted se prodávali v číně desítky tisíc účtů i s hesly. Předpokládám že ti co tu píšou že GeoHotovi a jemu podobným fandí, tak drží palce i takovýmhle hackerům a pirátům. Pro mě je to jedna pakáž. -
-
jde o možnost použití jiného OS např. Linux, kde tam vidíš zločin nebo pirátství?
Argument, že mimo jiné umožnil pirátství je blábol, je to jako zažalovat výrobce kuchyňských nožů, že umožnil aby se s nimi kromě krájení chleba dalo i vraždit.
Bob Saint-Clair je frajer, ale tvůj příspěvek mu dělá špatný jméno *3* -
-
Melu o nich proto, že jde o stejný princip, tím hackem prostě lidem co si konzoli koupili s tím, že je možné používat jiný OS, umožnil opět využívat možnost kterou si při pořízení konzole koupil za své peníze, takže o čem to tady mluvíš Bobe, kde tam vidíš to pirátství kterým se oháníš? že jako po těch letech byla najednou PS3 hrozně nebezpečná kvůli využívání jiných OS a proto je třeba to zatrhnout? Snad každýmu průměrně inteligentnímu člověku dojde, že o žádnou bezpečnost nejde, jako bezpečnost se to ovečkám jen podá, protože tím se snadněji ovečky vzdávají svých práv když si myslí, že za to dostanou trochu té bezpečnosti navíc.
-
Prosím tě co to meleš o prodejcích kuchynských nožů? Tady jde o prolomení systému a jeho o ochrany. Či-li prolomil jsem systém navzdory bvýrobci, ale už dál nenesu odpovědnost ani tu morální co se bude dít dál. Nechme na soudech posouzení. *3*
-
-
O co jiného jde o u iPhonu než o možnost instalace/spuštění softwaru z neautorizovaného zdroje, takže instalace pirátských verzí věcí z AppStore?
-
Bobane , jestli ty nebudeš také pakáž .
-
-
-
-
-
pepo zatvor tu hubu.
-
Sorry, ale tohle není svoboda, ale nezodpovědnost. A tomu hackerovi nefandím.
-
Nechápu co se tady pořáda řeší. Sám velký a jedinečný guru joe jasně napsal že žádný funkční hack na PS3 neexistuje a nikdy existovat nebude *1*
To jen tak na odlehčení ohnivé debaty. -
Kdyby nebylo špatných chlapců , stále bychom tu měli inkvizici . Nebo snad ... *11*
-
Ohanet se tady svobodou a podobne mi prijde v tehle souvislosti celkem smesny.
Tim ,ze jste si koupili PS3 a uzivate PSN jste pristoupili na jejich podminky(at uz jsou jakekoli,nikdo vas k tomu nenutil).
To,ze sony zrusila moznost Linuxu je od Sony podpasovka a nefer vuci lidem,pro ktere pritomnost linuxu byla jednim z duvodu koupi(osobne nechapu proc nekdo potrebuje na konzoli nejakej jinej system,ale budiz).
To,ze pomoci hacku navratili tuto moznost je fer odpoved na to co SOny udelala,za predpokladu,ze tim opravdu nemel v umyslu zpristupnit konzoli piratstvi.
Jestli to byl opravdovy umysl,nebo je to trochu jinak ale nikdo z nas nevi a pokud jim to nekdo bezmyslenkovite veri tak je naivka,stejne tak nekdo kdo bezhlave veri sony apod.
Jak je to doopravdy s tim,ze pomoci tohoto hacku lze nebo nelze hrat piratske kopie nevim,popravde me je to jedno.
Jen mi prijde usmevne to bezmyslenkove obhajovani jedne nebo druhe strany a ohaneni se velkymi slovy jako svoboda,spravedlnost apod ve spojitosti prave s timhle. -
-
ještě k tomu nechápání proč na to chce někdo linux, PS3 se celkem hojně používal a používá na renderfarmách od několika kusů po stovky až tisíce, což je celkem pádnej důvod proč tam chtít jiný OS a proč bejt nas*anej když to sony zatrhne, nemyslíš?
-
-
vy, antisonaci, jste nekdy dost smesni ..... to jako na "renderfarmach" potrebuji posledni firmware a byt online na PSN? Ne. Nikdo je nenuti si jej aktualizovat, takze mohou Linux vyuzivat do sytosti ......
-
-
mně je nějaký sony u zadele, jde mi o princip, jestli já jsem antisoňák, ty jsi zase sonyfanboy, na věci to nic nezmění, myslim, že člověk aspoň trochu znalý pochopil jaká je situace, napsal jsem to já, napsali to jiní viz komentář přede mnou. Znemožnění jiného OS je prostě problém, ta možnost tam při koupi byla, nikde nebylo varování a o budoucím zatrhnutí této možnosti, lidé se mají plné právo bouřit a hack tedy schvaluju, to, že ty jiný OS nepotřebuješ a je ti to fuk neznamená že jiní to nemají opačně, to tě nenapadlo že nějaký jedinec grafik používá jen několik ps3 jako renderfarmu ať u z jakýchkoli důvodů a zároveň i jako herní konzoli? blik!
ps3 nemám, poškozen jsem nebyl, nemám wii ani xbox, nemám žádnou konzoli, takže trochu tupé abych byl vyhrazen proti sony, vyhrazen jsem proti každému kdo porušuje práva a svobody,
klidně mi říkej antinorman. -
To už se řešilo a i univerzity, které na Cellu postavily superpočítače pro své účely, to komentovaly - oni tam nic nenahrávají, ale při té zátěži, jakou tém PS3 dávají, jim PS3 odchází a ze servisu se jim vracejí s aktuálním firmwarem a oni je musí prodávat a snižovat tak výkon svého superpočítače. Osobně se divím, že se s nimi Sony nedomluví, PS3 s Linuxem jim nepovolí a nevyužije to jako skvělou reklamu.
-
-
-
jaký podmínky? myslíš EULA? ta nemá žádnou hodnotu, zákony dané země jsou samozřejmě nadřazené.
Nefér? zanechme eufenismů, normálně se tomu říká podvod.
"(osobne nechapu proc nekdo potrebuje na konzoli nejakej jinej system,ale budiz). "
osobně nechápu proč si někdo kupuje konzoli, což mě ale neopravňuje někomu upírat jeho svobodnou vůli si konzoli koupit, že?
Ohánění se svobodou a právy je v tomhle případě naprosto legitimní. -
-
To by mě zajímalo, vztahují se zákony i na svobodu upravovat firmware? Pochybuji. To by znamenalo, že veškerý firmware je opensource. A pokud má mít uživatel svobodu si s tím dělat co chce, proč by Sony taky nemohla mít svobodu daného uživatele odpíchnout z PSN? Taky bych nechtěl, aby se mi po síti potulovaly potenciálně nebezpečné systémy.
-
-
Osobně zastávám ten názor, že nikoliv. Ovšem nemělo by to být postižitelné, pokud přímým důsledkem není škoda. Což je. Já Sony chápu. Nějak se nám tu prapůvodní myšlenka "konzole je nesvobodná, tak si zvykejte na to, že Sony diktuje vám" zvrhla na "mám svá práva, geohot má svá práva a tím pádem se můžeme svobodně vrtat v uzavřeném systému". nemůžete. Kdybyste si vážili svobody, tak uzavřené systémy vůbec nehrají první housle
-
-
"osobně nechápu proč si někdo kupuje konzoli"
tak například ja jsem si koupil PS3 ne primárně kvůli hram, ale pro kombinaci mnohých funkcí, které umožňuje (blu-ray a DVD přehrávač, hry, internet, USB na připojení HDD a flashek, optika na propojení s kinem... atd...) řekněme že ji využívám mnohem více jako multimediální zařízení, než jen jako něco na čem si koupím a hraju hry... *4* -
-
ona to byla spíš narážka na hloupost toho co on řekl než že bych opravdu nechápal proč si někdo kupuje konzoli :) chápu to, jen jsem chtěl naznačit jakou hloupost řekl.
-
-
jasny v tom pripade souhlasim :)
-
-
-
-
jiste je blbost ohanet se svobodou, ale staci zminit nedotknutelnost osobniho vlastnictvi. jednou mi sony prodalo ps3 tak je moje. nekoupil sem si nejakou pofiderni licenci ci prava k uzivani ps3, ale fyzicky hw. takze to zda si hacknu ps3 nebo z ni udelam toustovac pripadne budu ps3 pouzivat jako podstavec pod kvetinac muze byt sony naprosto fuk. jiste ma sony narok odmitnout reklamaci paklize jsem zasahl do hw/sw pristroje, to je ok. ale nemuze mi urcovat co se svym majetkem mohu delat.
-
-
Stojím 100% za GeoHotem. Tohle není o pirátství ani o nějaké snaze na něčem vydělat. Každý, kdo vlastní konzoli, by měl být vděčný za lidi jako je tenhle hacker. Už tak jste vydáni napospas (zlo)vůle Sony / Microsoftu. Člověk by pomalu hádal že to zařízení nevlastní, nýbrž si ho pouze pronajímá. Samá omezení a pro co? Pro boj s pirátstvím? Kdeže. Snaha udržet systémy uzavřené je pouze o absolutní kontrole zákazníků.
PC není zdaleka dokolané.... ale alespoň nad ním mám kontrolu já, ne nějaký chytrák z nadnárodní korporace. -
-
nekteri lide proste chteji byt jak si napsal " napospas " sony, microsoftu a proto si konzole koupi. maji jistotu, ze jim kazda hra pujde a nemusi se niceho obavat a o nic se starat. je jim uplne jedno o co se snazi nejaky "hacker" s spise to odsoudi, protoze je to muze spise poskodit.
podobne je to treba s iphonem a jake je kolem toho silenstvi. nejhorsi na tom je, ze ten si koupi miliony lidi, protoze to je proste coooool a klidne si ho brejknou a tito lide sou prave ti nejhorsi na ktere by sme meli nadavat at uz se jedna o konzole, nebo treba iphone... -
-
Souhlas ;-)
-
-
Smarja a co na ty konzoli chces jako delat? Ja si ji koupil proto, abych si na ni obcas neco zahral, treba i online. A kvuli takovym smejdum jako je GeoHot bude akorat omezenejsi nez kdy driv. Stejne jako na PC. Koupis si hru a musis prekousavat hromady ochran kvuli nakejm smejdum, ktery si hry kopirujou. A jestli si nekdo musi mastit ego tim, ze hackne konzoli, tak at to udela, ale at nedava dalsim lidem prostredky, aby mohli udelat to same. Sony do vyvoje dala nemale prostredky, dlouho konzoli dotovala a ted prijde nejakej frajirek, hackne ji a o nic se nestara. Jasne svoboda, chce se rict. Ale v ramci svobody muzes skodit i druhym (jako GeoHot), tak bacha na to!
Kontrola zakazniku? Smarja, koupim si hru a chci si ji zahrat, na co potrebuju mit kontrolu nad konzoli.... *11* -
-
až o tu kontrolu přijdeš, tak to poznáš.
-
kdyz si neco koupis, tak by si mel mit pravo delat si s danou veci to co chces.....v tomto pripade klidne hacknout. pan " hacker " si proste delal ze svou konzoli co chtel, protoze jako majitel by na to mel mit pravo.
spatne na tom je jen to sireni hacku a lide, kteri si ho stahnou -
-
Souhlas, mel bys mit pravo si delat, co chces. Ale pokud to naucis i ostatni a vede to k poskozeni nejake spolecnosti ci snizeni jejich zisku, tak to neni ok.
Stejny jako s kradenim aut. Naucis se krast auto - svoje - to je ok ne? Pak to hodis na youtube a vzroste pocet kradezi tveho typu auta. Bylo to spravne nebo ne?
Jedna vec je neoc udelat a druha vec je byt zodpovedny za nasledky svych cinu. Nekdy je hrozne jednoduchy bejt frajer a nestarat se o ostatni... -
-
Aj ja ti dam priklad:
r. 1939 Albert Einstein napísal list vtedajšiemu americkému prezidentovi Rooseveltovi, v ktorom ho informoval o možnosti výroby "mimoriadne účinnej zbrane nového typu", založenej na štiepení jadra uránu. Vieme ako to dopadlo.
Aj kam.
"Bylo to spravne nebo ne?"
"Nekdy je hrozne jednoduchy bejt frajer a nestarat se o ostatni... " nemyslim si -
-
Samozřejmě, že to správné nebylo, Albert byl hrozně moc moc zlej, místo atomovky bylo určitě lepší podniknout invazi, která by podle odhadů stála život kolem 6 milionů lidí místo cca 240 tisíc co to schytali při svržení atomovky, matematika mi šla vždycky dobře a 6 milionů mrtvých je určitě méně než 240 tisíc no ne?
-
-
Takže je v pořádku dělat si co chci ať je to sebe víc nelegální ale problém nastává až ve chvíli kdy svoje znalosti předám někomu jinýmu? To je logika : ))
Vy dva byste prostě nejradši zakázali úplně všechno co může potenciálně způsobit škodu, stručně řečeno, zakázali byste prakticky všechno, bravo.
-
-
-
A teď si představ, že si to někdo koupil kvůli tomu aby kromě hraní na tom mohl mít systém jaký dotyčný bude chtít protože konzole se stává jeho majetkem a při koupi byl nalákán právě touto možností využívat systém dle libosti.
Kontrola zákazníků je snad evidentní, Sony bude mít moc nad tím co zákazník smí a nesmí a co musí, zisky rostou a to vše nechutným porušováním práv zákazníků.
Jak si správně řekl, v rámci svobody můžeš škodit druhým (viz ty a další) Koho že to ten geohot poškodil? Vrátil konzoli funkci kterou měla na začátku když si jí miliony lidí koupili, kde je to poškození tvý nebo čí svobody? Poškození z tvojí strany a ze strany sony je evidentní, ale ze strany geohota? -
-
Jasne, chapu, ze tohle muze nekoho nastvat. Je sice divny si kupovat herni konzoli kvuli Linuxu ale budiz. Pokud to inzerovali, tak ma uzivatel pravo na tuto funkci. Pokud ale nenastane kriticka situace. Ktera prave ale nastala. I pres to vsechno si myslim, ze Sony udelala logicky a ocekavany krok, kdyz other os zakazala. Pokud se mrknes na pricinu toho, proc ho zakazala, tak najdes praveho vinika. Nezacalo to Sony.
Geohot nikam nic nevratil. On hacknul konzoli (pripadne tomu pomohl). To chces rict, ze driv byla hacknuta nebo co? Je samozrejme strasne jednoduchy rict, ze to vsechno dela bud jen tak nebo pro dobro lidstva. Ale to jsou proste kecy. Co jineho mu zbyva. Ma snad rikat, ze umyslne skodi Sony? A Sony je firma jako kazda jina, brani se, kdyz jim nekdo leze do systemu.
Je svoboda a svoboda. Jedno je svoboda, kde plati urcita pravidla a druhy je svoboda, kde vladne anarchie. Sorry, to druhy nechci. -
-
Mně je to volný, konzoli nemám, ale vadí mi šlapání po svobodě a vytírání si zadku s právy obyčejných lidí, děje se to čím dál víc.
Když šla PS3 do prodeje a až do celkem nedávný doby bylo možné používat jiný OS, to pak ale zatrhli, geohot možnost používat jiný OS vrátil zpět do původního stavu jako když si ji zákazník koupil, nevidim v tom problém, nas*at to může akorát tak sony, který ale nemá na nějaký křičení v tomhle případě právo.
Někdo jim leze do systému? Ale vždyť si ho ti lidé koupili, je jejich, nemaji to pronajmutý ani půjčený ale koupený, ten stroj je prostě jejich, když si koupim auto tak si ho potunim jak budu chtít, je moje a nikoho jinýho a třeba ho vyhodim do vzduchu když zrovna budu chtít, výrobci to může bejt úplně ukradený jestli jsem si vyměnil kola nebo výfuky, zda s autem jezdim nebo ho mám jako těžítko.
Stejně jako nespravedlnost je jen jedna, existuje jen jedna svoboda a ta končí tam kde začíná svoboda jiných, sony a tvé názory směřují k poškozování svobody, koho ale poškodil geohot a čím koho poškodil? můžeš to napsat? -
-
a preco tu teraz pleties cosi s nozikmi a podobne? jedine, co je tu blbe, su tvoje priklady....porovnavas dve totalne odlisne veci....
-
Stane, stojím za tebou. Mechanika myšlení některých lidí je až něuvěřitelná.
-
player - takže zrušíme i nože protože nějakej debílek místo krájení chleba použil nůž jako vražednou zbraň...a pak můžeme zrušit miliony jiných zneužitelných věcí, bravo.
logika jak prase, takhle to dopadá když blbec nedomýšlí věci do důsledků. -
si nechapavy?? myslis, ze sony ten linux zakazal len tak pre nic za nic?? nie, nejaky debilek sa snazil hrat palene hry pomocou linuxu....preto to sony zrusili....takze na vine nie je sony !
-
-
-
-
-
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Millennium_Copyright_Act
It criminalizes production and dissemination of technology, devices, or services intended to circumvent measures (commonly known as digital rights management or DRM) that control access to copyrighted works. It also criminalizes the act of circumventing an access control, whether or not there is actual infringement of copyright itself.
zasran zhnije v base. -
-
ehm... ono to neni ani zdaleka take jednoduche ako si myslis:
"1201(f)(1) Notwithstanding the provisions of subsection (a)(1)(A), a person who has lawfully obtained the right to use a copy of a computer program may circumvent a technological measure that effectively controls access to a particular portion of that program for the sole purpose of identifying and analyzing those elements of the program that are necessary to achieve interoperability of an independently created computer program with other programs, and that have not previously been readily available to the person engaging in the circumvention, to the extent any such acts of identification and analysis do not constitute infringement under this title. "
o iPhone sud rozhodol, ze jailbreak/homebrew je legalny, neviem preco by mal teraz rozhodnut inak. -
vdaka bohu ze u nas take kraviny nie su
-
-
U nás jo.
-
nemenovany hacker ukradne pin od - cohokolvek, vasich kreditiek, sejfu to je fuk a odide so sudu beztrestne, napriek tomu, ze tie kody ukradol a vyvesil na svojej stranke, to je vasa juvenilna predstava, je to hrdina, zasran nech zhnije v base.
-
-
a jediny kto bude moct ten pin zneuzit bude sam majitel tej kreditky... nikto iny.
-
pletes halusky s cucoriedkama ... hlavne mysli a necum uz na televizi !
-
-
-