Přejít na výpis diskuzí
Realms of Arkania: Blade of Destiny - recenze
17.10.2013 | Michal Nemec
35 příspěvků
-
horrible game
-
Hoj lidi.... Snažím se na steamovou verzi sehnat češtinu a nedaří se mi... Neví někdo nějaký odkaz???
-
Me na tom daleko nejvic bavilo chozeni po te mape, kde se na krizovatkach vybiral smer kompasovou ruzici a sem tam se objevila nejaka "predskriptovana" udalost v podobe obrazku doprovazeneho textem. Teda vlastne mozna to tak bylo az ve Star Trailu ... uz ani nevim, plete se mi to....ale kazdopadne to bylo pekne.
-
Skalním příznivcům RoA doporučuji to vůbec nekupovat, ani po opravách bugů. Není tam možnost nastavení průběhu automatického boje jako v originále! Takže vaše pc postavy musíte pořád ovládat v každém kroku. Nemůžete jim navolit ani poloautomatický boj. Navíc jsou zde PC i NPC postavy děsně pomalé. Takže souboje jsou strašný opruz. Prostě samotné neudělají nic. V originále ovládám jen kouzelníky. Ostatním navolím chování a jedou sami. Recenzent píše o ženách. V izomezrickém zobrazení jsem je nenašel. Všichni vypadají stejně. Děs a hrůza. Lépe je hrát tu samou hru z GoG.com ve starém kabátě. A najdete pro ni i češtinu. Novým hráčům to vůbec nedoporučuji. Mohli by přijít k újmě na duševním zdraví. I v původní hře bez celkových znalostí herního mechanismu (hlad, žízeň, nemoci, prošlapané boty, velká zima, velké vedro, plížení, znalost ulice, strach z výšek, klaustrofobie, nekrofobie... atd.) to bude pro ně i tak utrpení. Nové vydání doporučuji masochistům a maniakům. Budou maximálně spokojeni. Při své celkem velké trpělivosti jsem v této "nové" hře nedošel daleko. Pěkné jsou portréty a vypravěč se také povedl. Ale vzhledem k těm bojům a celkovému provedení to považuji za podvod od vydavatele. Nejde ani tolik o peníze, ale tahle verze hry vám sebere spoustu cenného času, který lze strávit jinak. *3*
-
-
Díky za shrnutí. Konečně se člověk dozvěděl nějaké konkrétní opodstatněné výtky.
-
-
Zklamání jako blázen. Hrál jsem to 20 minut a musel vypnout a dal si 3hodďky stařičkého Das Schearze Auge.
-
No nevím. ty lidi na tom pořád dělají, kdyby to aspoň označili jako early access, i když tohle by byl opravdu jeden z těch exkluzivních, kdy máte možnost hru sledovat od počátků psaní kódu.
-
Mňo, takže poslechnu recenzenta a počkám si aspoň půl roku a uvidíme, jak to dopadne.
Snad se dočkám doplňku k recenzi za ten cca půl roku na blogu, Micku *3* -
Některé screenshoty jsou docela hezké - hlavně příroda a města. Jasně, není to žádný zázrak, ale v dnešní době indie VGA her je to hodně nadprůměrná grafika. Na druhou stranu postavy vypadají tragicky.
Kdysi jsem hodně do podrobna hrál Star Trail, byla to super hra. Další díly trilogie jsem si ale nedoplnil a zdá se, že při tom zůstane. Škoda.
PS: Drakensang se mi vůbec nelíbí. Jeho šmajdavě strakatá grafika mi vůbec nesedí s celkem vážnou náladou, kterou měl Star Trail. -
Naprosto souhlasím s komentářem že recenze je naprd....je úplně naprd...o příběhu , hratelnosti vývoji postav nevím nic......rozloha, města.....nevím prostě nevím.....celou dobu plácá o tom že to po technické stránce není dotažené...já si to zahraji i tak , neb jsem za tyhle remake vděčný.....
-
Hele recenze je na prd. Clovek se z ni nic nedovi. Jestlize hra ma hodnoceni 4, tak tu samou znamku si zaslouzi recenzent za svou praci.