Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RO2 jsem si zkusil zahrát během té akce na steamu a poté jsem si ji také koupil. Musím říci, že atmosféra, kterou hra má, je naprosto úchvatná. Úplně jsem se cítil, jako kdybych ve Stalingradu vážně bojoval. Ta zoufalost, když se krčíte za nějakou zídkou a nad hlavou vám hvízdají kulky z německého MG nebo když vyrazíte na útok a během pár sekund je půlka z vašeho mužstva rozstřílená a z vojáků lítají kusy těla po výbuchu artilerie. Celkem často se stává, že Rusové a Němci jsou ve dvou sousedících místnostech, potom už je to jen otázka rychlosti, kdo hodí první granát... RO2 vážně není (bohudík) pro lidi, kteří hrají CoD, BF a podobné kousky, které mají k realitě hodně daleko. Tahle hra mě vážně uchvátila, také jsem se začal o Stalingrad zajímat více, kouknul se na různé dokumenty a tak... bitva o Stalingrad, to muselo být vážně peklo...
    • co to meleš kundoslave, já hraju jak BF, tak RO2 a obě hry mě baví. Jednička RO ale určitě bylo víc hardcore - velké mapy, souboje na velkou vzdálenost, obří tankové bitvy - to mi ve dvojce hodně chybí... Sice hodně lidí bylo nasraných, když se v tanku někam přesouvali několik minut a pak hned chcípnuli a museli tu dlouhou cestu absolvovat znovu, ale aspoň si pak hráči více vážili toho, že žijí (virtuálně) a víc si dávali bacha *1*
      • Tak jedničku jsem nehrál, ale slyšel jsem, že prý byla v některých ohledech lepší... každopádně oproti tomuto dílu nemám moc výtek (akorát pár bugů). Taky jsem hrával BF, ale tam jsem si na max. vylepšil pár zbraní a hra mě přestala nějak bavit. Nevím čim to bylo, mně asi neseděl ten hurá styl... jen jsem chtěl říct, že je dobře, že se na trhu objevila hra jako RO, která se širokým obloukem vyhýbá typu herCoD a BF *3*
  • Už mi ale dejte mod In Country Vietnam pro RO 2 a budu velmi spokojen *12*
  • No,nevím na co si lidi pořád stěžují.Po "patchi" v modu Classic jde (pro mě) o nejlepší fps hru součastnosti.Ale pokud má někdo rád koridorové minimapy,rádoby reálné laserové zaměřovače a nevím co všechno,RO2 vás prostě bavit nebude.Pokud má člověk rád atmosféru bojů 2. světové války a zejména východní fronty z RO2 by měl být nadšen.
    • těžký je spíš narazit na hráče, kteří dokáží používat mozek a alespon ovládají nejzákladnější pravidla boje. Nevim, jak je na tom BOH, ale nebylo si moc kde zahrát, v praxi tahle hra zajímá snad jen němce a rusy (kde hra nemá žádnou úroven).
      Strašně špatný mi přišel level design. Je skutečně rozdíl hrát mapu ve 30-40 lidech, nebo plně narvanou v 64, to se doopravdy jenom umírá. Nezbívá žádný prostor pro skill míření a umění pohybu v terénu. Mapy by měly být větší, nebo omezit počet hráčů na nich.
      A hlavně...kdy si hráči uvědomí, že nejde o to zabírat vlajky jako v BF2, ALE PŘEŽÍT!

právě ty rádoby cool filmový scény "poběžíme a ted polovinu z nás troztřílí MG" nikam nevedou, což mne vede opět na začátek příspěvku...je těžké najít hráče, kteří dokáží používat mozek
      • Tak já bych řekl,že dnes se dá najít hodně zkušených hráčů i na public serveru a to se pak jinak hraje,než když jsou s tebou v podstatě nezkušení hráči (jako během toho free víkendu)

Mapy jsou velké tak přiměřeně,řekl bych.Ani moc,ani málo.Pokud má člověk vedle tebe hlavu a mikrofon,dá se hrát hodně takticky.Na druhou stranu je to jak říkáš,někdy se to zvrhne fakt v jatka.

Jinak pár lidí se schází na Československém serveru a tam se určitě s hráči domluvíš :-)
      • Tak co se špatnosti level designu týče - většina map (možná že všechny kromě apartments) jsou udělané podle skutečnosti, některé jsou opravdu velmi přesné (Grain Elevator, Station, FallenHeroes...). Je jasné, že mít mapy podle reálu není úplně terno, protože v reálu se bojovalo trochu jinak než ve hře, takže občas to nemusí úplně fungovat... Chybí mi ale takové ty zběsilosti jako byla Basovka v RO1, kde prostě rushuješ mezi artilerií a za cenu obrovských ztrát se snažíš zabrat ruské bunkry.
        • A to je to, o čem mluvím. Basovka se dala levou zadní uhrát tím, když se hráči (doplazili - ne doběhli pod palbou artilerie) pod nepřátelských zákopy, počkali až jich bude víc, a s granáty v rukách zaútočili.

Pak to fungovalo. Velitel musel používat kouřový granáty a vlastní artilerii a hlavně určit hráčům, kde maj zaútočit.

To se ale povedlo jenom během klanovejch klání BOH, ostatní hráči na to nejsou kovaní a daleko větší porci zábavy pak nabízí právě BF.

Možná je to špatnou politikou serverů. Project reality (jak pro BF2 tak ARMA2) si vybudovaly pravidla, kde každý hráč musí mít mikrofon a komunikovat, dodržovat pravidla a poslouchat velitele, jinak ban. Jenže jinak se takovéhle hry hrát nedají.
  • sorry. byla reakce na Domika :ú)
  • špatně postavený comp, to vůbec jde? co to je za blábol...

spis ma zayebany system (windows) nebo tak neco, spatne ovladace... ale je fakt ze na kazde sestave muze hra slapat trochu jinak... viz trable s MMO Rift
    • přesně tak jsem to myslel... ''sestava'' (nemohl jsem si vzpomenout :D)... Já například při startu RO2 měl problémy se hrou i na nejnižší detaily a to jsem jsem převyšoval minimální požadavky... Jde o to, že ne každé soustavě to může sednout
  • Souhlasim s clankem. Hru jsem si koupil behem vikendove slevy spolu s 5 kamosi a vsem to jede naprosto v pohode a plynule bez padu a to hrajem ob den na stridacku s DayZ ;) Takze velka spokojenost.
  • Hru som stiahol cez free week. A v lobby mi to nenašlo žiadnu hru... Takže som to odinštaloval po 10 minutach pokusov aby mi to ukazalo aspon nejaky server.
    • Jj to byl docela fail to muselo odradit par lidi , taky mi to v sobotu neslo ale prej to bylo na strane steamu protoze ro pres nej jede server browser
      • heh... tak to som vychytal akurat ten zly čas. :p
        Nvm za čo tie minuska... proste sa mi to dalej nechcelo riešiť a nebudem kupovat zajaca vo vreci, ked to nemam oskušane.
        • mínuska dostávaš od sopliakov, ktorým sa nechce robiť úlohy :P
  • Pro mě je RO2 jedno obrovské zklamání, protože první díl je moje srdeční záležitost a strávil jsem u něj fakt hoodně času a u žádné jiné MP hry jsem se tolik nebavil. Dvojka je velmi očesaný, pořád dost zabugovaný a nestabilní polotovar, který už nezachrání ani mody. Taky jsem se u něj sice občas bavil (hlavně na mapě Grain Elevator), ale už je z toho taková nějaká koridorovka... V jedničce byly mapy o dost větší a pokaždé jsem zažil boje na jiných místech, jiné postupy a taktiky, bylo to pestřejší. Tady jsou malé mapy a každé kolo probíhá úplně stejně. Prostě není to ono
  • Tikov
    Škoda že až po třičtvrtě roce (což mi přijde na čistě MP titul trochu moc) a proběhla nějaká změna ohledně techniky? Jako třeba vystoupení tankisty z tanku. A jak jsou na tom modifikace? Něco ve stylu DH by se hodilo.
  • Stale je to zabugovane a rovnako neoptimalizovane ako predtym, nie je normalne, aby som mal na i7 2600K s 580GTX prepady pod 40 fps v kampani a aj v multiplayeri na obstaroznom DX9 UT3..Hru som si predobjednal, dal tomu opat sancu a zazrak sa nekonal, sice to ide o trochu lepsie ako predtym, ale to len tomu, ze namiesto optimalizacie len hru orezali o efekty, dali slabsie textury, horise efekty vybuchov, dymu, atd...TOmu sa hovori pracicka na zaplakanie, poslednych vyhodenych desiatok eur smerom k TWI, tanky su doteraz zabugovane, ziadne pridavanie techniky a slubovane pridane map na cisto velke boje tankov sa nekonalo, opat plane sluby...Najviac ma dostalo to, ze ked som hral opat kampan a isli uvodne filmecky a dal som ESC, aby som ich nemusel opat vidiet, tak hra jednoducho spadne bez erroru..V multaku to taktiez pada rovnako, servery su opat prazdne a hra je mrtva..Vyhodene prachy von oknom. *16* po GOTY update mi to resetovalo opat vsetky statistiky, musel som hrat odznova a hrat si dost casto resetuje graficke nastavenia, resp. celkove nastavenia hry na default...Amatercina.
    • nic se neresetovalo, hra je optimalizovaná a žádné padání jsem nezaznamenal. Je možné, že máš opravdu špatně sestavený počítač nebo máš prostě blbě nainstalovanou hru...
    • Mas asi spatne poskladany komp, ja ktery mam i5 2500k a gtx 560ti nemam zadny problem na nejvyssi a to uz od prvniho dne.
      • Nemusi mat kazdy problemy, komp mam poskladany dobre, ja napr. som od vydania nemal ziadny problem s BF3 a kopu ludia zasa ma doteraz, je to vec o nahode na ktorej zostave sa ako tie problemy prejavia...Ono staci pozriet TWI a ten rage od fanusikov, takze nie som jediny, kto problemy ma...Pri vydani ta hra bola katastrofa, teraz je to akruat o nieco mensia...Optimalizacia nula bodov. Nemyslel som si, ze pc exkluzivita moze ist horisie pomaly ako GTA IV port *16*
    • Ja teda musim souhlasit s autorem clanku, me ta hra ted prijde naprosto stabilni a optimalizovana a statistiky me to neresetovalo, to ti resetlo jeste na podzim kdyz uz si to nehral, kdyz delali ten reset...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit