Remaster The Elder Scrolls IV: Oblivion skutečně existuje. Podívejte se na uniklé obrázky
-
No jsem na to zvědavý. Po těch letech si to s chutí dám ještě jednou, ale ikdyž to bude pecka, tak nevím, zda je to pro firmu úplně dobrá vizitka, že to nejzábavnější sčím dokáží přijít je vlastní 19letý recyklát. :)
-
Vypadá to fajn, až na ten již zde diskutovaný barevný styl. Ten původní zelený art byl fajn podle mě.
Ale prosím, hlavně ať něco udělají s tím příšerným level scalingem. To mě neuvěřitelně otravovalo a nechápal jsem to.
-
Tak to Skyblivion nestihl, snad to i přesto letos vydají...
-
-
Neskončí to jako Tamriel Rebuild apod? Než to bude hotové, tak už budou lidi slintat nad předělávkou Skyrimu to TES6. A tak pořád dokola.
-
-
Otevírací scéna s jezírkem a ruinami byla, před těmi 19 lety, nádherná. Všem, co na ni měli stroj, a že jich nebylo mnoho, padala brada. Ale jak z toho krásnýho, high fantasy, tolkienovskýho, prosluněnýho záběru. Se svěží travičkou korunovanou bílým mramorem zrcadlícím se v azurovém jezírku. Mohli udělat tuhle hnědou sépii, to nepochopím. Proč ten nahnědlej color grading? Vždyť teď úvodní scéna vypadá jak postapo Oblivion po nukleární katastrofě.
-
-
Třeba je to jen západ/východ slunce.
-
-
Stíny sloupků na molu jsou pěkně dlouhý. Snad máš pravdu.
-
-
Máš pravdu, hlavně tam chybí stromy a obecně iluze nějakého lesíka v dáli. Celá umělecká stránka hry je úplně v čoudu, ale uvidíme, třeba nás to překvapí.
-
Možná se zalekli toho, že fanoušci řeknou, že je to moc barevné. To je teď bohužel docela časté. Přehnali to a udělali z toho totální retro postapo jako z Falloutu.
Já mám radši barvičky, pokud hra nemá vysloveně navozovat depresivní atmosféru jako třeba Silent Hill. Neonový remake System Shocku se mi po vizuální stránce moc líbil a teď jsem zvědavý na Clair Obscur: Expedition 33.
-
-
proč by někdo nadával na barvy? Mrkni na DD2, ta má lesíky, tolkienovskou atmosféru, barvičky, přitom to vypadá dospěle a nikdo si nemůže stěžovat na atmosféru a právě při hraní jsem si na Oblivion párkrát vzpomněl. Vše je o art stylu, hra může být barevná a nemusí to být karikatura high fantasy, pokud máš art style, který vypadá jako karikatura fantasy, tak tomu nepomůžou ani temné barvy.
-
-
Nadává se na to poměrně dost. třeba Awoved nebo i ten remake System Shocku. I u BG3 spousta lidí před vydáním křivila hubu (pak většinou zjistili, že je to skvělá hra a sklapli).
-
-
tak zrovna Lariani mají hnusný art style skrz všechny hry, Awoved opět vypadá dost plastově a barvy za to nemůžou. Tohle není o barvách ale o art style.
-
-
S tím bych celkem i souhlasil. Problém je spíš v tom, že to většina lidí nedokáže pojmenovat a okomentuje jen ty barvy.
-
-
Reakce na příspěvek:
to je pravda, výtka na barvy je častá, já mám naopak barvy rád. Tak nějak mě spíše serou hry, kde nic nejde vidět a všechny levely jsou v noci či ve tmě/šeru(Nioh). Tak nějak mám pocit, že za to může Dark Souls, přitom v základu Dark Souls je docela barevná hra nebo alespoň kontrastní, kde máš levely sluníčkové a kobky temné. Mám pocit, že někteří ten název vzali moc doslova :D.
Ještě mě napadl dobrý art style FF XVI na high fantasy, ale opět zmrvený šerem a na konci ještě fialovou oblohou, celou dobu jsem si tam přál slunko. Nakonec ale tohle potvrdili i tvůrci, kteří sami měli dost té fialové a DLC udělali barevné. To jsou jejich slova :).
-
-
Reakce na příspěvek:
Dark Souls je nádherná ukázka, jak udělat depresivní atmosféru v úžasně rozmanitém světě. Krásně se tam střídají temnější a světlejší lokace s různými barevnými paletami a každá z nich má svůj osobitý styl doprovázený i změnami v hratelnosti.
Ale myslím, že ta obliba šedo-hnědé kompozice je mnohem starší. Podle mě to načal Quake s Falloutem a Resident Evilem. To byla svým způsobem zlatá éra videoher, ke které se autoři a i hráči tak rádi vracejí. Ti starší mají výrazně barevné hry spojené i s érou osmi a šestnáctibitů a dobových konzolí (tedy toho zastaralého) nebo raného 3D., kdy barevné kousky jako Spyro byly "pro děcka" a pro "pořádné hráče" byl Quake.
-
-
-
-
-
-
-
-
super aspon bude co hrat az konecne dojedu kcd2
-
Hm, těším se na všechny libůstky UE5 jako traversal a shader compilation stuttering, doskakující assety, textury 😅🥳
-
Dejte mi to už, himl!!! 😱
-
Já už fakt nestíhám nic hrát:)
-
Oblivion je už skoro 20 let starej? Ok... tak já si du chystat rakev a tak, protože už asi brzo zdechnu. Jsem si to ani neuvědomil jak to je dlouho.
Ale sem s tím abych si zase úplně skazil celou nostalgii z týhle hry. :-D -
-
otázka je, kolik ti bylo, když jsi to hrál :D Ale máš pravdu, taky si moc dobře vybavuji, když jsem poprvé vyšel z vězení a všude ty lesy, krásná voda.
Rád si to dám znova😍.
-
-
Tak já se těším na arénu a quest linku Dark Brotherhood :D
-
to mne v tom case uz v podstate tahalo k 30ke (+-) ale prave Oblivionu som moc casu nedal (v porovnani napriklad s Morrowindom), ale to zrovnavacie co je tu vazne pridava hodne hnedej, a osobne mi to celkom vadi, nechcem mat prave v hre to co mozem mat v realnom zivote...
-
-
-
Jsem zvědavej.. Oblivion mi před lety vypálil zrak a tyhle leaky vypadají taky pěkně. Nicméně byl bych fakt nerad, kdyby tomu zůstala tahle barevná paleta a z přehnaně zelenýho Cyrodiilu se stal Stalker.
-
-
Hej aj mna mrzi ten priklon k realistickosti namiesto povodnej rozpravkovej atmosfery. Holt, je to remake. Nova vizia.
-
-
Jenže taková "realita" je v Africe, když je období sucha. Pokud jste někdy někdo byl v přírodě v mírném pásu (+- původní obrázky Oblivionu), tak tam to vypadá úplně jinak.
-
-