Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dyť RE4 byl na PC super :-) Ovládání je možná trochu krkolomnější, ale atmosféra a příběh tam byl a to je u RE nejdůležitější...
  • no radsi si koupim RE 1,2 a zaparim to znovu. Herni serie mi dost silne zacina pripominat tu filmovou ...
    • EuroSamurai
      Do ubohosti tý filmový to má ještě hodně daleko .
  • Domnívám se, že jeden z hlavních důvodů proč vyjde hra na PC až se zpožděním je marketing. PC verze bude dostupná, až se naplní očekávaná prodejní čísla CAPCOMu. To jaké udělají kroky v konverzi, zdali něco podcení (patrně BH4) či důsledně zpracují jen vypovídá o jejich přístupu k PC hráčům, u kterých je bohužel velmi rozšířené hraní nelegálně pořízených her.

K RE6. Vyzkoušel jsem si demo a moje dojmy jsou všelijaké. Líbí se mi ukázka kampaně za Leona. Atmosféra je krokem zpět což mne potěší, hratelně to je také slušné jen je škoda, že jsme v demu neměli příležitost vidět nějaký hlavolam. Mrzí mne, že je ve hře stále kladen důraz na koridorové měnící se prostředí. Určitě bych přivítal jednu oblast, ve které bychom se postupně dostávali na místa, která byla dříve nepřístupná ať už pomocí nějakého klíče nebo třeba silnější zbraně.

Už teď se mi nelíbí neustále měnící se úhel kamery a ovládání pohybu postav. Na systém krytí s následnou střelbou tato hra není podle mne po technické stránce připravena. Část za Chrise bych řekl, toto jen potvrzuje. Je však pravda, že soudit hru budeme moci, až jí více proklepneme. Snad to vyjde a tento díl bude opět fajn.
  • Jo jo ,pětku jsme si s kamosem v coopu užili parádně a na žádný chybky jsem nenarazil ,tak doufám že se jim to povede i u dalšího dílu ,mohli by stihnout konec roku ale to se asi nestane
    • Ehm, vždyť to vychází už v říjnu :D
      • Řekl bych, že myslel PC verzi. *3*
  • Jako spíše konzolista to PCčkářům přeju.

Bohužel po tom co jsem hrál demo musím říct že i kdyby ten port posrali, tak o nic nepřijdou, protože je to příšerná sr*čka...

A to prosím říkám jako velký fanoušek série - docela by mě zajímal názor Miakmiho (kterej mimo Capcom dělá pořád vynikající hry), když vidí jakým směrem se bez něj jeho dílo ubírá
    • ZvacA
      Yep, s hraním BH6 je to jak na houpačce - v některých částech má člověk dobrý pocit ze zajímavých potenciálů a nápadů ( a dle mýho se takové nacházejí u všech tří kampaní, včetně té za Redfielda ), jenže v zápětí jde nadšení ke kytkám s nástupem nepochopitelných mechanismů, bugů, nesmyslného směřování na hráče a umělosti některých situací a zbytečností typu bezmyšlenkovitých vybíjejích pasáží, které by ve hře být nemusely. Osobně považuji za největší chybu přílišnou, prvoplánovanou a hodně omezující lineárnost, dále absenci explorace a s tím spojenou motivaci nechat hráče trochu prozkoumávat okolí dle svýho a za přínosným účelem. Sakra, vždyť ono to má, zvlášť u kampaně za Leona, někde i zajímavý feeling, ale celkově to stejně nakonec zapůsobí na pytel a nebál bych se říct, že mnoho důležitých prvků tomu chybí a naopak plno prvků tam je k ho*nu.

Já osobně BH6 vyhlížím z velké části snad jen kvůli informacím do univerza, herně to je hybrid mezi nepochopitelnou snahou přetahovat fanoušky ze žánrově jiných táborů a zachováním ne úplně dobře mainstreamového podání starých věcí. Navíc, údaj o tom, že do šestého dílu fušovalo přece jen hodně velké uskupení panáčků ze západních poboček Capcomu, než aby hra zůstala pod přímou kontrolou Japonců, jde na výsledku docela vidět.
      • No pokud jde o příběh, tak tam hlavně nechápu proč se tam tak lacině pořád snaží držet Weskera. Asi si uvědomily že v pětce nechali umřít jednu z nejcharizamtičtějších postav ve světě videoher a tak nám předhoděj tenhle polotovar, kterej má vyhlížet jako zajímavá postava (stejně si myslím že v průběhu hry, nebo na jejím konci zjistí jakej byl Albert zmetek a stane se z něj úplně stejnej parchant jako byl on...)

Pak na beztak umře i on a v dalším RE zjistíme že měl nějakýho bráchu atd...

RE6 bude pravděpodobně první díl z této série, který nekupuju day-one. Stejně teď vychází spousta mnohem zajímavějších her.
        • No jasně, po tomhle Weskerovi třeba nastoupí zmizelý Alex Wesker *3*
          • ZvacA
            Osobně bych další info o Alexovi bral spíš, jakožto poslední významnější postavy, která měla fušovat do Umbrelly, než akutně navazovat údajným synem Alberta Weskera. Ačkoli beru příchod Jakea taky jako zajímavý moment.
  • ?
  • No jeslti bude 6 dil odladen a optimalizovan jak 5ka tak se zlobit nebudu , tam si dali zalezet s slo to videt vsude , grafika , krasne se to hybalo , zadne bugy , super ovladani ,vyladeny coop, ja byl maximalne spokojen.Urcite si take dali zalezet po zpackanem portu RE 4 ktery za ty roky musela dat dohromady az komunita a capcom vydal jen jeden usmrkany patch(diky bohu za nej) a ja s modovanim RE4 stravil nekolik mesicu , postupem casu i nekolik let nez jsem si ho upravil k obrazu svemu.Byly to nervy a hodne sedivych vlasu.5ka byla presne naopak coz bylo neco jako maly zazrak.Snad tedy tvurci pc portu nezapomenou na 5ty dil a udelaji stejne kvalitni 6ku.Trosku se preci jen obavam hratelnosti , pripada mi jako kdyby engine byl uplne jiny , pripada mi oproti RE 5 vyrazne horsi grafika ,celkove kamera a divne pohyby a animace postav, radost nemam ani ze strelby za chuze a jinych berlicek.S pribehem taky nevim jak se poperou.Petka je ralativne uzavrena a ta navaznost je nejaka krkolomna.snad to nebude moc gulas,ty C virusi atd , takto to pujde do nekonecne..do budoucna se dockame snad i D a F viru.
    • ZvacA
      Povídej o PC verzi BH4. Jakmile je člověk nucený konvertovat a upravovat video soubory a modifikovat celou složku, aby mu ve hře nepadaly, zejména v momentech, kdy v nich člověk musí projít QTE momenty, tak opravdu není něco v pohodě. Nehledě na fakt, že oproti takové Gamecube nebo PS2 verzi, vypadá výchoze PC verze mnohem víc na pytel i s patchem. Yep, s RE4 je sranda.

Jinak, přestože celkový plot kolem RE6 se teprve uvidí, tak podle toho mála je návaznost stále chronologická. Pátý díl uzavřel možná dráhu Weskera. Svět Biohazardu je v dějových linkách dost rozsáhlý, komplikovaný v maličkostech a ve většině případů stále nevysvětlený, takže si může dovolit pokračovat u jakéhokoliv charakteru, může pokračovat v rozvíjení jakékoli dosud existující organizace nebo události. Co se týče dalších virových kmenů, v podstatě máš pravdu, ale špatně to rozhodně není - díky obecné znalosti virů, nejrůznějších parazitů, širokému a již veřejnému povědomí o bio-organických zbraních a nových technologií, výzkumů, dále existenci skupin a organizací, které pokračují ve větší nebo menší míře tam, kde skončila korporace Umbrella, to všechno vede k dalším a novým objevům nových patogenů. A tento vývoj je v podstatě nekonečný. Momentální situace a rozsáhlost v univerzu RE prostě umožnuje a ospravedlňuje vznik a pojmenování nových virových kmenů.
      • Tak RE 4 kdyz se dal do kupy tak to stalo za to , officialni patch byl zaklad , do toho Highres textury skrz celou hru , ruzne hdr a bloom effecty , highres modely zbrani ci postav , lepsi kvalita zvuku a cutscenes videi,premapovani ikonek tlacitek diky kterym byly QTE momenty naprosto ok.atd , pokud si s tim clovek opravdu vyhral tak pc verze ty konzolove nakonec prekonala,ale jak rikam,clovek tomu musel venovat more casu a nervu a listovani v prislusnych forech.Kazdopadne s RE 6 pribehem uvidime , hlavne at to ma hlavu a patu a nejaky system , RE meli vzdy kvalitni podani pribehu a snad to v 6 nebude jinak.doufam ze se objevi i Sheva Alomar , Claire,Jill a dalsi clenove RE univerza , malo jich urcite neni.Problem stejne bude je zahrnout nejak smysluplne do pribehu.Ono je asi moc velke sousto vsechny prezivsi hrdiny ze vsech hlavnich dilu zapasovat do jednoho deje v ramci RE 6 , vzdy nekdo bude chybet a nikdy nebudeme vedet co a kde presne ten a ten nekde dela.Treba ta Sheva,s Chrisem to byla super dvojka,aspon pro me , nechapu proc je tam ted misto ni nejaky Pierce.Asi zustala u sve Africke BSAA.
        • ZvacA
          Máš docela velký nárok na postavy, které by si chtěl v RE6. :) Bohužel, ne všechny tebou jmenovaný tam budou, snad jen v rámci Mercenaries módu, ve kterém se snad budou moct otevřít jako bonusové postavy. Ovšem v kampani o nich bude pouze zmíňka, ale kdo ví, třeba bude nějaký výrazný překvapení. Sheva každopádně určitě v RE6 nehrozí a Pierce bude sice pro hru nováčkem, ale v univerzu hraje docela zásadní roli, přestože je fakt, že více ho znají japonští hráči díky oficiálním komiksům k Resident evil, než aby byl nějak známý u nás.
          • A jakou Piers hraje roli v RE universu? Stačí jen v bodech. Díky.
            • ZvacA
              V bodech to asi nebude. :) Každopádně, jak jsem řekl, pro většinu je to nová postava, v Japonsku díky komiksům Resident evil Marhawa desire ( osobně jsem neměl možnost číst, pouze jsem se dostal k přeloženému úvodnímu číslu ), je součástí BH světa již dlouho, takže rozhodně není narychlo nově urobenou postavou, jak by se mohlo zdát. Zásadní je, že s Redfieldem sloužil v BSAA ještě dlouho před událostmi v Biohazard 6, ačkoli nějaký vymakaný historický profil nemá, takže nějaká velká návaznost na události ještě za dob působení Umbrelly se nejspíš nekoná. Jeho role ho ale spojuje s BSAA, navíc přímo s Chrisem Redfieldem, a vzhledem k tomu, že kolem této organizace a jejich aktivit se poslední díly a informace docela točí a je tak rozvíjená problematika bio-teroru, tak má v této věci pro sérii smysl. Hlavní je si uvědomit, že není v univerzu a pro kánon série, úplným zelenáčem. Vyjma faktu, že se neobjevil v dosud žádné hře, to je samozřejmě pravda.
  • O tom, že to bude dobrej port nepochybuju.
    Jsem jen zvědavej jestli to bude zase s těma vtipnýma českýma titulkama. Ne že bych je nutně potřeboval. Jen jsem si při nadpisu Resident Evil 6 zase vzpomenul na vydařenej žertík na začátku Resident Evil 5 vytvořený speciálně pro Čechy.

Mám to před sebou jako dneska. Chlápek v chatrči na začátku hry říká, že mám pistoli připravenou ve skříni. Jenže ouha, skříň v místnosti nejde otevřít, nepříčetně zkouším úplně všechny klávesy a to z nejrůznějších vzdáleností a úhlů a ono pořád nic. Nakonec asi po patnácti minutách jsem si všimnul, že na jednom stolu je nenápadně položenej kufřík a jen tak ze zoufalství jsem to zkusil otevřít, a ano byla v něm ta zpičená pistole. *1*

Bezva fór, to se musí nechat! *15*
  • Mr.Lolendo
    Pokud to bude stejně kvalitní port jak pětka s přidaným FOV nastavením a možnosti chodit při střílení a ještě možnosti přehazování stran kamery tak ani neceknu
    • tak to uz jsou nejake casual mody ne? :D kdyz je hra delana tak, ze pri strelbe chodit nejde a nekdo tam prida moznost chuze, tak k cemu to teda bylo? :D Nepridali do PC verze jeste autowalk a autoaim? Aby si to jeste vice zjednodusili? :D
  • ZvacA
    Jinak, pro zajímavost kolem Biohazardu - na konci září má finálně dojít k vycházení druhého CGI filmu Resident evil: Damnation [ http://youtu.be/cVTdoGPFS34 ]. Ten je sice už dostupný i na PSN, ale zatím jen pro americkou část. A podle některých informací by se měl dokonce dostat do kin, ale zůstává otázkou, zda k tomu dojde i u nás - na to má místním docela málo co říct. Každopádně, rozhodně zapomeňtě na live-action srandy, tohle je Resi film pro fandy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit