Přejít na výpis diskuzí
Resident Evil bude mít svou vlastní síť jako CoD Elite
21.8.2012 | Adam Homola
18 příspěvků
-
Pro ZvacA:
Autora je nutno trochu představit :-) Nejsem „hardcore“ fanouškem série, ani fanouškem RE5, nebere mne poušť ani Afrika, nemusím ani španělské vesnice, nemusím ani příběhové dějství RE4 a RE5. Série si mne i přes tyto negativa udržela a velmi zabavila. Hratelnost a životnost byla velmi dobře zpracována na základě systému vylepšování a odemykání nových předmětů. Ovládání bylo nedotažené, přeci jen dělat více úkonů jedním akčním tlačítkem mi připadalo trochu „za opicemi“, obzvláště po zkušenostech a hráčskou odezvou RE4. Na hře RE5 mi určitě neseděla nemožnost nabíjet zbraně za chůze a systém inventáře.
Patrně jsi z chystaného RE6 hodně rozhořčený, já právě že nejsem až tak velký fanda a dokážu se s těmito změnami smířit. Hrám se věnuji od roku 1992 a také jsem už nějaké ty změny musel skousnout. Často se to týkalo marketinku. Snaha vývojářů byla vyjít vstříc jak vydavateli, tak i hráčům. Někdy se to povedlo někdy prostě ne (např. Tomb Raider: Angel of The Darkness a následný zánik studia CORE) Myslím si, domnívám se, že se ti Resident Evil 6 ve finálu líbit bude i když v tom asi nenajdeš to, co hledáš.
Dále si myslím, že neuvádím dětinské argumenty, na to jsem už příliš „starý“. Vycházím a vycházel jsem vždy z herních mechanizmů, ovládání, grafiky, ozvučení a dalších elementů, které tvoří hru. Příběhová stránka je často motorem, který žene hráče dál. V podání série RE jsme se museli smířit se změnou. Uvidíme, co nám přinese RE6
Jo docela by mne ještě zajímalo, kdybys uvedl nějaký příklad na tvůj argument „stále je to střílení do panáka, jen teď je to okatější a díky pohybovým manévrům jednodušší” trochu tomuto sdělení totiž nerozumím. -
nejdřív by to chtělo přestat dělat stále horší a horší pokračování ... po výborném RE4 byl RE5 dost zklamáním a krokem zpátky, Operation Raccoon City byla vyloženě kravina a RE6 taky moc nadějně nevypadá. pak má mít někdo zájem o nějaké extra věci ...
-
-
Mne RE5 jako horší hra než RE4 vůbec nepřipadala, ba naopak možná se i těšila většímu zájmu nežli RE1-3 na PSX. Osobně jsem RE5 dohrál asi 10x než jsem získal všechny zbraně a vylepšení, dále hra obsahovala režim Mercenaries s možností online hraní a později výborný online Versus mod, kdo ale nehrál, neví a nepochopí o jakou zábavu šlo. Raccoon City je sice nepříliš vydařená odbočka, ale její multiplayer rozhodně stojí za zábavu a překonává hru samotnou. Myslím, že je dobré vytvořit vlastní RE6 síť obvzláště, bude li zdarma, komunita fandů se jistě rozšíří a příznivě to uvítá.
-
-
" možná se i těšila většímu zájmu nežli RE1-3 na PSX. " Ano, u maníků, kteří k sérii čuchají až teď, rozhodně.
Jinak hodně odvážný výrok, i těch o málo tisíc navíc prodaných kusů BH5 se například od prodejů BH2 zase tak neoddaluje, natož aby v oblibě a prodejích celkové původní trilogie mohl nějak konkurovat. Nedávno jsem dokonce četl hlod od jednoho panáčka, který podotknul, že první díly byly moc hororové a to ho nebavilo a že uvítal přesun série k akčnějšímu rázu, což ho donutilo vyzkoušet až poslední díly. Podle mýho takoví lidi by se neměli k Biohazardu vůbec sr*t. Ovšem, Capcom výhradně na takový lidi sází a cíluje na ně, takže to taky tak vypadá - komerčně si chrochtají blahem, ale kvalita BH jde do kopru. Tyhle srandy k nějakému seskupování vůbec komunita nepotřebuje, jádro je dávno shromážděné na příslušných stránkách a nad touto sociální kravinkou si můžou s klidem laskat ti "rozšiřovatelé". -
-
Zajímavý názor, já hraji Resident Evil od roku a měsíce, který vidíš v úvodním intru originálního Resident Evila. Dohrál jsem všechny díly ale nejraději mám Code Veronicu (hráno na SEGA Dreamcast). Co se hratelnosti týče, tak v té jsou rozhodně poslední dva díly velmi silné. To že jsme obětí marketinkových triků jako jsou DLC je holt dnešní trend ale vývojáři se nějak živit musí takže to zas tolik neodsuzuji. Myslím, že MP je lék na hraní nelegálních her úrptpže kdyby současné pirátství pokračovalo, nevím, nevím co by se vyvíjelo za hry. DLC a online výhody hraní včetně MP jsou zárukou prodejnosti což kvituji a určitě považuji RE4 a RE5 (tuším že v Asii BH4 a BH5) za vydařené s tím, že žánrový odklon se vrací k základům v RE6 avšak se současním herním pojetím.
-
-
" žánrový odklon se vrací k základům v RE6 " Sám jsem na BH6 zvědavý, ale návrat ke kořenům se opravdu nekoná. Umělá, byť ne úplně zkoněná atmosféra v jedné z kampaní to nezachraňuje, na to je šestý Resi stále jiný a snaží se být až moc pro všechny. Dovolím si říct, že zárukou prodejnosti by u téhle značky mělo být něco jiného, ne multiplayer, natož aby se u něj mohlo uvažovat jako o kvitující zbrani proti udajnému "pirátství", že jo. Tahle hra se dokázala s prvními díly prodávat (byť později ještě survivalem zaměřená další pokračování bohužel ztrácela ), v dobách, kdy si každý honil pálenky ve velkým. Za jejich úspěchem stál jejich obsah a zpracování. Takže nějaké dnešní on-line matche a on-line sociální kraviny opravdu téhle hře službu neudělaly a spíše zakrývaly fakt, že poslední díly BH jsou ve svém původním konceptu dost na pytel. Jsou jen součástí dogmatu a představy, že bez multiplayeru je dnešní herní projekt v řiti, což je velký omyl. O hře nerozhoduje její možnost ve hře pro více hráčů, ale její kvalita a ta, příteli, jde v případě Resident evil značky dolů. Že zaujímá dnešní mainstream publikum je sice obdivuhodná věc, ale je to na úkor toho, co byl Resi dřív.
-
-
Jsem hráč, který se v sérii pohybuje dlouho a od začátku, aby věděl, jak se věci kolem této značky mají, zvlášť v současné době a v celkové politice Capcomu. Jsem hráč, který ví, jak rychle v téhle firmě zanikají původní plány a zajímavé nápady. Vím, že se jim ve slibech občas zapráší od huby. Na tyhle dětinský argumenty o " ještě si to nehrál " s*re při vší úctě pes. RE6 rozhodně není adeptem nejlepší hry série, byť se tak v očích tvůrců prezentuje. Může mít tři kampaně, ale jejich zpracování může být velkým problémem. Rozhodně ani nebude reinkarnací starých kořenů, jak se bláhově mnozí domnívají. Nepřináší nic, co by bylo a současně nebylo k vidění již dřív, jen s oblibou trhá veškeré spojnice mezi původním záměrem RE, přičemž to vypadá lépe a pro současné hráče boomově. Schopnost Ustanaka měnit své zařízení je jen rozšířením konceptu takové Nemesis-T Typu v tom tvém BH3, který prý bral z posledního. Měnící se formy Ustanaka není nic jiného, než měnící se mutace starých Tyranů, kterým člověk čelil, takže žádný takový, že revoluce v sérii, která nebyla nnikde k vidění, stále je to střílení do panáka, jen teď je to okatější a díky pohybovým manévrům jednodušší.
Evidentně RE5 hodně žereš. Jistě, sám ho mám taky rád, ale nebojím se přiznat, že celkově k sérii si aplaudovat nezaslouží, ani v případě kooperace, ani v profesionální obtížnosti. Dějově zajímavě rozšiřuje univerzum, ale hratelnostně mu dává do držky. -
Bože co jsi za hráče, "soudíš" hru, kterou jsi nehrál, tohle je přeci naprostý nesmysl. Mě se zdá myšlenka nové hry velmi vydařená. Tři postavy, tři příběhy, jeden velký závěr. Např. video s bosem, který si mění nástavce na ruce se zbraní a tudíž je třeba měnit taktiku boje, to je to co číní hru hrou a nikde jinde jsem to doposud neviděl. RE4, RE5 a bosové, zatímnco v prvních třech RE byly bosové jen "střílením do panáka", zde už musíš mít taktiku a najít jeho slabinu. Dohrál jsem RE5 na obtížnosti profesionál a jaká to byla teprve hra. Samozřejmě ses k té obtížnosti musel dopracovat, což ti ulehčovalo vylepšování zbraní. Možnost hrát s někým Co-op hlavní kampaň bylo v RE5 super. Hrál si RE5 s někým po netu? MP tuto hru velmi zpestřuje a činí jí skutečnou zábavou.
RE1 a 2 se mi hodně líbil ale trojka už brala trochu z posledního. Poměrně vydařené hraní bylo v RE Remake a Zero ale určitě mě to jako RE5 nezabavilo.
-
-
-
-
-
-
Myslím, že moderní doba to vyžaduje, a toto je naprostou samozřejmostí :-)
-
Pro redakci: Battlefield Premium? Asi jste měli na mysli Battlelog, to je totiž sociální nadstavba pro Battlefield 3, která je srovnatelná i s tou novou službou pro RE i CoD Elite.
-
.. je inspirace pro celý herní průmysl ;) u la la
-
Oni to snad opravdu zacnou cpat uplne vsude.
-
*6*
-
Proč pro boha?
-
-
No, aby si přece věděl, že nějaký pantáta z Peru, úspěšně pokořil Merceneries za 2 měsíce, 6 dní, 15 hodin, 33 vteřin před tebou. A jelikož bude mít pásek a ty ne a budeš v on-line světě Resiho před celým světem za vola, tak tě to bude motivovat k tomu, aby si se okamžitě napojil z mobilu do Resi. nesmyslu. netu a všem vzkázal, že za tři hodiny přijdeš z práce a budete moct Residenta zapařit a dostat k tomu medaile a body.
-
-
A nikoho to nezajímá.
-
Tak, to já teda Resident evil žeru, ale tahle záležitost je teda chujovina nad chujovinami.
-
-
Už je pocit že něco takového bude existovat mi kazí požitek z hraní :P
-