Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tahle hra je jeden velky spatny vtip..:-(
  • Hm. Působí to trochu nedůvěryhodně když nejdřív hodí do placu něco o 18 tisících lidí, což poupraví teda na tisícovku hrajících a v diskuzi se člověk od hráčů dozví, že to hraje padesát a půl člověka.

    edit: Ale jo, on se ptal Dobrovský kolik zlanařili, takže beru těch 18 tisíc, špatně jsem to napsal, pardon. Spíš sem se chtěl bavit o těch jednotkách tisíc (tisíc? tři tisíce?). Přijde mi to dost i při rozložení na celý den, nejzajímavější číslo by bylo asi v hlavním hracím čase. Jestli je tam 50 lidí ve špičce tak ty jednotky tisíc nevím.

    edit2: Abych jenom blbě nekecal. Nejlepší by bylo kdyby pana Hussara pozvali znovu nějakou chvilku po rozjetí Coraabia "2" Protože s těma artama se jim povedl opravdu Hussarský kousek a bylo by jich škoda. *3*
    • Prostě fakt je ten, že v článku stojí, že to hrají tisíce lidí, což není pravda.
      Mohli přece v klidu a na rovinu říci, že momentálně je hra ve fázi bety, která je sice otevřená, ale hra se nepropaguje, moc lidí jí nehraje a čeká se na změny a dodělávky předtím, než hru spustí naplno.

      Proti hře nic nemám a myslím si, že to byl zajímavý nápad. Ale na druhou stranu nemám rád klamavou reklamu.
      • To číslo klamavé není, Coraabia má několik tisíc aktivních účtů... tzn. lidí, kteří se do hry přihlásí alespoň jednou za měsíc.
    • 18 000 je počet celkových registrací, tisícovka je počet hráčů za den a v jednom okamžiku třeba 50 lidí. Po releasu nových aktivit (viz video) se počítá s nárůstem hráčů i zábavy *5*
      • Chtěl bych se zeptat, jak má nováček nakoupit karty, když Iblortův obchod za triny neprodává a xoty těžko jako nováček někde seženeš, leda bys do toho nacpal reálný prachy. Což ale u člověka, kterej to teprve zkouší, moc nehrozí. To bude odkázanej jen na bazar, nebo na universitě nakupovat za triny jde?
      • Měli by počítat spíš s insolvencí. Desítky nebo jednotky tisíc, pořád je to příšerně málo.
    • Kéž by padesát. Když je jich tam 30, jako třeba teď v neděli odpoledne, tak je to úspěch. Je to velká škoda.
  • Verim, ze pro vyvojare znamena Coraabia mnoho. Ale co pro hrace? Prijdu tam po pul roce v noci a nemam s kym hrat. Stejne jako pred tim pul rokem to hraji hlavne, pravdepodobne, stari testeri, s uber balikama a na mym "levelu" sezenu sotva jednoho cloveka. A pan vyvojar by rad komixy, filmy.....nejdriv z toho udelat hratelnou hru prosim. Jinak si ty komixy bude moct malovat tak akorat pro sebe. Komunita okolo je pritom dost dobra,lore je vynikajici...ale spatny ekonomicky model a dalsi neduhy primo v gameplayi brzdi ten potencial, ktery v tehle hre je a vzhledem ke komentarum tady to vypada,ze vyvojarum to vrasky na cele nedela. Asi jim staci aktualni vynosy....skoda.
    Tohle je uz klise, ale kdyby na to coraabia sla s modelem jako LoLko aj. a podarilo se ji udelat vcas AJ verzi, uz to mohli hrat desetisice hraju. Ale to by k tomu museli pristoupit trochu jinak.
  • Zdar, nevíte někdo, na co jsou mi teď triny, když se za ně v obchodě nedá nic koupit?
    • Můžeš koupit karty za triny na bazaru, ale tam jsou hrozně drahé. Pro nováčka je tudíž nemožné sestavit si na začátku nějaký rozumný balík.
      Pokud už hraješ déle a máš dostatek trinu, pak se dá sehnat karta rozumná karta do balíku, ale nováčkem musí jen grindit a grindit, aby měl dostatek trinu alespoň na základní balíček.
      Sice nějaké karty dostaneš po dokončení univerzity, ale z toho bohužel moc nepostavíš.
    • jo na bazar koukám
  • V tohle hře jsem byl od jejích začátků.
    Moc mne bavila. Jde o skutečně propracovanou hru.
    ALE pak jsem jí přestal hrát? Proč? Frustrace z Pay to Win hráčů. Bez investování značných částek nebylo možné některé skladby balíčků porazit. A nemusím říkat že tyto balíčky se stali naprosto běžné.
    Rozhodnutí vývojářů vydat a zpoplatnit extrémně OP karty bylo naprosto špatné.
    Nemylte se. Kupoval jsem karty. A zjistil jsem že jedinými protivníky kteří jsou schopni proti mne hrát jsou platící hráči. Nebylo možné aby mne porazil někdo s balíčkem postaveným jen za triny.
    A mimochodem hru hrálo při mém odchodu aktivně 50 lidí.
    • Přesně tak. Koukám že je nás víc.
  • Pokud vím, tak Coraabia zajím jede v betě, ale chystá se prý brzy launch ostré verze (hlavně i v AJ).

    Každopádně kde se vzala informace, že jí hrají tisíce lidí.
    To že je večer online 30-50 lidí nepovažuji za tisíce.
    Tisíce účtu možná mají, ale rozhodně ne aktivních.

    Já jsem zvědavý hlavně na nový "RPG" systém. Protože to co tu bylo doted, to byl grind nejhlubších zrna. za který by se nemusely stydět ani korejské MMO. Nápad možná dobrý, ale výsledek hrozný.
    Avšak ocenuji snížení cen balíčků a zvýšení kvality karet. Předtím to bylo opravdu drahá sranda. I tak mi ale dosavadní FTP model nepřijde moc dobrý. Prodej některých karet za triny měl dle mě zůstat.
    • Mopped
      Je to asi myšleno v nějakém delším časovém úseku. Třeba za týden to klidně tisíc lidí zapnout může, kór když v pondělí udělají nějakou zajímavou aktivitu. Já to taky nehraju deset hodin denně. Zapnu, odehraju dvě, tři hry a jdu dělat něco jiného.
    • Dneska co jsem se tam několikrát večer přihlásil, tak tam jede asi 20 lidí v Coraabii, 6 na universitě. Potkat živého člověka je nemožné. Neustále jedu proti botům. Hraje to pár zarytých hráčů a zbytek se na to vykašlal. Jasně, je sobota večer, možností co dělat je spousta, ale i tak je to tragédie. Dříve tam bývalo aspoň 100 aktivních lidí. Dnes to hraje jen pár fajnšmekrů, kteří jsou skoro neporazitelní a proti botům to není ono. Tak kde je chyba? A vzkaz pro hráče jménem Walker, Coraabia majstr: zřejmě ti počet současných hráčů přijde dostatečný, když si dovoluješ za neškodný dotaz vyhánět ostatní pryč. Jen tak dál, to určitě bude lidi motivovat.
      • Hm, takže místo upozornění na úspěšnou hru to spíš vypadá na zoufalou resuscitaci mrtvého koně. Jen by mě zajímalo, jak redakce ověřovala tvrzení, že hru hrají tisíce lidí.
        • Pokud viděls video, šlo o upozornění na novej update který bude vycházet. A je rozdíl tisíce lidí v jenom okamžiku a počet lidí za den..
          • Kdyz jsou jich ve spicce desitky, tezko jich budou za den tisice.
            • Na mě to působí tak, že vývojáři byli příliš chamtiví, trh jim ukázal vztyčený prostředník a teď se snaží s pomocí PR na Games.cz o resuscitaci a ještě při tom používají zavádějící informace, aby jejich projekt nevypadal jako propadák. Ono je ve finále úplně jedno, jestli to hraje 50 lidí nebo 2400. Obojí jsou pro ekonomiku takového projektu příšerná čísla.
            • tak mohlo by... pokud v průměru hraje hráč 30 minut denně a v jednu chvíli jich potkáš 50, tak 50 * 24 * 2 = 2400. Samozřejmě za předpokladu, že těch 50 je nějaký průměr, ne maximum ve špičce. Jeslti to tak je posoudit nedokážu, hru nehraju
  • Mě se na Heartstone líbí, že si tam člověk může bez investování skutečných peněz poměrně často stejně koupit balíček. To u Coraabie nejde, tam ta flustrace z toho, že ti co platí mají výhodu je podle mě velká. Bohužel...
    • Platící hráč má být zvýhodněn, ale zde je ten rozdíl v hraní pro free a platící celkem dost velký. To je možná i důvod, proč to hraje tak málo lidí oproti dřívějším dobám. Prostě se většinou absolutně nečapají proti určité komunitě silnějších investorů a tak je to odradilo. Kdo platí, dostane se ke kartám, o kterých se free hráči jen zdá. Občas sice autoři uvolní nějakou tu spešl kartu pro obyčejné nakupování, nebo v bazaru půjde leccos sehnat, ale to už budou mít borci deset dalších a lepších karet. Ale není to jen o penězích. Nechci tvrdit, že vyhrává jen ten, kdo si zaplatí. Je potřeba poskládat dobře balík a přemýšlet, o tom žádná. Ale prostě...byť je to krásná a dobrá hra, pocit frustrace u mě nakonec převládl a přestal jsem to, byť jsem do toho nějakou částku investoval, hrát. Ceny navíc nejsou zrovna dvakrát přívětivé. Games.cz se očividně snaží hru propagovat a helpnout jí. Na tom nevidim nic špatnýho. Ale dost možná to bude k ničemu, pokud se autoři hry nezamyslí nad cenou za xoty, či nad celkovou platící koncepcí. Můj názor je, že autoři Coraabie možná měli velké oči co se plateb týče a situaci přecenili. Ten systém je podle mě nešťastný. Lidi do toho nebudou vrážet takové peníze, možná jen pár bláznů. Podle mě je potřeba lidi namlsat dobrou free koncepcí a když uviděj, že je hnedka nezmasí každej investor, tak si rádi časem připatí za nějaké vylepšení. Ale ne naopak.
  • sirWallace
    Tak jsem vyzkousel.. Nikdy jsem moc na karetni hry nebyl, parkrat jsem hral s kamosema BANG.. Ale je to zajimavy.. to se musi nechat.. chvili vyzkousim a uvidim.. Zatim mi na tom vadi jedina vec a to hudba.. ta je proste hrozna :D Jinak cenim napad a drzim palce, at to lidi hrajou a at na tom neco vydelaji .)
    • Nech si jenom zvuky a pust si svou :) Hudba to co clovek to nazor. Ale jinak dalo by se. Napred v nabidce rozdeleni do skatulek- ambient, psycho, universal, energicka nakopavaci a zasmyckujes si z nabidky co chces nebo shuffle. S tim se da dost pohrat. A hlavne hudba nic nestoji. Je spoustu lidi co to udela jen za jmeno v titulkach, protoze uz ma v supliku a dá nebo ma napad nebo ten svet je inspirativni nebo chce byt soucasti toho a tak. Nemusite platit na drevo nic, treba az se osvedci. A kvalitni kucí. Ono se rekne hudba, jenze to souvisi s tim flow jak o tom mluvil. Proste musi padnout jak hrnec na pr.el+ vymakany uzivatelsky prostredi, kdy si clovek navoli co chce. No a soundtrack ke stahnuti zdarma. Stejne jak jste shaneli obrazky, tak jste mohli projizdet hobby skladatele. To tema zadani je nahodou pro muzikanta uplne super. To je skoro jak delat do blade runner :) No ne? Ja vidim blade runner a ponure se strida s veselym, konci neutralne do smycky s zacatkem neutralne. :))) Hele reknete fuxoftovi at slozi jeden song- on bude rad, pak to napise na blog a mate tu jeho oddanou smecku, ktera ho skoro uctiva v kapse :) Nic konec kafrani, zpatky ke strojum.
  • Jo a mozna mne napadlo vzkaz tvurcum. Cely je to o vas. Proste vas svet, vas system. Hra, ktera je vam usita na miru. Poror, aby vam tov necem nepodkopalo nohy. Treba to v necem bude chtit zmenu, ktera hru vic zpristupni at uz v cemkoli. Ted jste poslouchali feedbacky HC ceskych kamaradu, a paranu. Jdete do sveta, tak zkuste se ptat i tech "normalnich" co je potreba, aby vam neutekli k blizardu. Ted jste opak blizardu. Oni udelali vsechno proto, aby se to libilo ostatnim, vy- aby se to libilo vam. Treba je to tak dobre a treba je to skoro dobre a treba to v budoucnu bude chtit par zmen jinym smerem. Pac vy jste v tom svete doma, na to majzla. "Turisti" se ptat :) Blbe se to vysvetluje, ja radsi mluvim. Fakt vam preju, protoze vim kolik let to mastite a citim, ze mate hodne vsazeno, nekteri mozna all in. Ja to psal ny YT. Kickstarter kvuli reklame- udelat nejakej doplnek. Vybrat love, zviditelnit se a jeste hru vylepsit
    • jo a ziskat zdarmo brutalni feedback
  • tonnymontana
    skoda toho placeni ktere me bezpecne odradilo . jo je hezke rict ze hodne karet ziskate i hranim ale melo by se cist i to drobne pismo pod obrazkem tzn kolik hodin hrani u pc zkejsnete aby jste mohli rict super ted mam balik a muzu normalne hrat. U dobre hry si to podle me muzete rict na zacatku kde se merite s lidma (boti patri do prazudne hry) a jediny rozdil je ve stavbe baliku diky ruzne strategii. krasne je to ukazane na magik kartach a turnajich nahodnych balicku atd.. proste to ze muzu mit zakladni balicek pomerne dobre hratelej za penize nebo az prosedim pul roku pred grind nudou pro me neni dobrej koncept maleho projektu ktery podle rozhovoru moc lidi nehraje + jsou vetsinou vsichni z cz/sk a rec o japonskem trhu nebo filmu chce opravdu hodne optimismu v dusi a mir na srdci..:D v rukavu asi bude rozsireni do JAR..kdyz je tam toho tuna:) kdyz bude free verze s kartama co jsou hratelne rad se mrknu na system s obrazky ale do te doby je zajimavejsi magic nebo cokoliv jineho. HS radsi prirovnavat nebudu, hra kde je v reklame jako prednost jednoduchost je spise pro jednodusi vrstvu popripade deti a do toho ja nevidim:)
    • tak vem to tak, ze ted tam prijdou teprve lidi (jinak by to fakt bylo marny) a tak budes casteji hrat se sobe rovnym ao to jde. Taky by me nebavilo furt prohravat. Na druhou stranu chce to taky vedet co clovek potrebuje. Kdyz nekdo vybira blbe... Chce to hned od startu to mit promysleny a pak se da. Pro mne by u teto hry bylo idealni, abych byl konkurenceschopnej a dobre si zaparit pri nakupovani za 200kc mesicne. Proste takova pohodicka. Jinak je jasny, ze jsou plni ocekavani, takze optimismus potreba- nevi se ani ty ani oni. On to rikal, ze cekaji cokoli. Nahodou kdyz blizzard a ti si to 1000x spocitali udelali karetni hru, tak to nemusi byt vubec marny odvetvi. Jestli jim uskodi, ze to jsou sileni psych cyber intelektualove, umelci a dle toho postavili svet, se uvidi. No ale byt nima, tak mne blizzard pekne trapi, protoze proste musi jim byt jasny, ze o spoustu zakazniku uz ted prisli- zamrzi. Oni nejsou v pozici, ze by kvuli nim prichazel blizard o hrace. Cili tu reklamu- to si lidi reknou nevim nevim. Muzou mit nadhernou zivnost, ktera je na leta zaopatri i s vnoucatama a naopak. sam jsem zvedavej. Kazdopadne by si to chtelo koupit aspon v jedne zemi, ktera je tomuto naklonena, poradnou masirku za vydelany prachy. Jak rikal starej nacek Ford: Posledni penny do reklamy (pak ten nas svet podle toho vypada :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit