Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • měl jsem štěstí a úplně náhodou postavil novej stroj v době kdy to stálo normální peníze, tak si nemůžu stěžovat. Ale co mě na tom vlastně nejvíc baví je to že místo toho aby tak ňák srovnávali mainstreamové karty, píšou u AMD - AMD Radeon RX Vega 56 :D kolik lidí si kupuje vegu..? zrovna tohle je myslim 2 generace starej model, konkurent 1070ky ne?

    • Veskoslav

      Ano, 56 byla přímý konkurent 1070.

  • Horst_Fuchs

    Prej upgradovat! Průměrný ceny grafik se najednou zněkolikanásobili, highendový stojej dokonce víc než vydělám. To určitě.

    Nakonec jsem rád za to, že shodou okolností loni umřela moje Radeon 7970 a nahradil jsem jí o něco výkonnější a modernější RX 580 za pouhý 3000 Kč. 8GB VRAM udělalo svoje a za pár šupů rozjedu naplno ve fullHD všechno, (snad s výjímkou Red Dead Redemption 2) 

    Dneska za tu cenu pomalu nekoupím ani integrovanou od AMD. :)

  • Myslím, že Techland se zbláznil. Nejsem žádný HW odborník, ale pokusil jsem se porovnat data z trhu a jejich požadavky. 

    Podle Steamu, má grafiku pro druhé nejhorší nastavení (60 FPS a Full HD)  pouze 21 % všech uživatelů. Pokud se pak podíváme na parametry na nejlepší nastavení grafiky tak se bavíme o cca. 1,5 % všech hráčů. 

    Jak špatně je hra optimalizovaná pak podle mě dokládá to, že v nejvyšší kvalitě musíte mít RTX 3080 ale má stačit procesor i5 8600. Herní PC se ale v této kombinaci komerčně vůbec nenabízí (jak říkám nejsem žádný HW znalec ale asi to má nějaký důvod) a všude je procesor i7 či spíše i9.  Komerční ceny těch počítačů jsou pak někde kolem 75 000 Kč a více takže jak zadarmo. Vlastní sestavení s ohledem na nedostupnost grafik nemá smysl řešit.

  • Ta hra teda rozhodne nevyzera tak ako by mala na take poziadavky. Tu sa teda opat "optimalizovalo".

    Co za blazna by si kupil na 1080p RTX3080 kartu  ? Obcas mam naozaj pocit, ze nova negenaracia kariet dava vyvojarov moznost byt este lenivejsi v optimalizacii.

    • Derp_1337

      Jo, hrát na RTX3080 s rozlišením 1080p a pouhými 60FPS je dost přitáhnuté za vlasy.

      Teď je jenom otázkou, jestli je to způsobené fakt katastrofální optimalizací a nebo jestli extrémně využili technologii Ray-Tracingu?


      Poznámka k Ray-Tracingu pro neznalé: v současnosti žádná grafická karta nemá dostatečný výkon, aby dokázala na 100% vypočítat veškeré detaily až k teoretické hranici Ray-Tracingu. Takže většina her počítá Ray-Tracing jen do určité míry.

      • Ray tracing v dobrých rukách nějakej ten výkon sežere, ale pořád tak aby hra jela stabilně 60+ na maximální detaily :) U DL2 to bude nějspíš hodně bídnou optimalizací (soudě dle hw požadavků) 

        Btw já nikdy nekoupim 4k monitor, protože mi to přijde sakra zbytečný. Co mi nepřišlo zbytečný - koupě RTX 3070 :) 

        • Derp_1337

          Jo, tu novou grafiku člověk fakt ocení. Jen škoda těch současných přemrštěných cen.

      • Miera pouzitia Ray-Tracingu je v provom rade silno zavadzajuca. Kedze kompletne nasvietenie v realtime neni mozne, tak staci pridat efekt pre vodu, konkretne miestnosti alebo oblasti na mape, ci dokonca na tiene. To na kolko je RT pouzita v jednotlivych castiach hry sa veru nikdy nedozvieme, ale ako marketingovy napis to pomoze.  Co na tom, ze to vcucne 20-30% vykonu... 


    • Přesně napsáno. Pokud stačí na téměř fotorealistickou grafiku ve 4k jako u MS fligt simulátoru nebo Forze Horizon 5 Xbox, není důvod, ab to nešlo i u jiných her. Doufám, že vývojáře a jejich lenost současný stav na trhu HW pěkně dožene. RX6900 XT jsem si opravdu nekupov na 1080 hraní.

  • victor

    :) V úpadku civilizace kdy cena spotřebního zboží roste do závratných výšin a dostupnost se rovná nule máme roky na to abychom upgradovali .....respektive bude li nějaké postapokalyptické potom 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit