Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No jo jenže to proteče ještě hodně vody než si tohle zahrajem *15*
  • No ja je chapu. Jsou to Ukrajinci a vedi, jak to u nich a na vychod od nich chodi. Vsichni nadavaji na piraty u nas, ale kam se hrabeme za Ruskem. Ale i tak doufam, ze tam daji nejake normalni DRM, klidne s mediem v mechanice. Jak po mne neco chce byt porad online a neni to MMO, tak to proste nekoupim.
    Nekdo tu navrhoval Steam, ale uprimne, Steam je pro lidi, co pres nej chteji nakupovat. Rozhodne to neni ochrana. A i Steam spouste lidi vadi, uz jen proto, ze tam museji mit dalsi program. Ja sam jej mam, ale mam na nem 3 hry, ktere ho proste potebuji a ja je chtel mit (a navic byly v akci doslova za hubicku :))
  • InvisiblE182
    Teď mě tak napadlo, když tady napsal někdo paraziti, tak ale jen díky nim tolik spadly ceny dolů. Stali se vlastně největší konkurencí. Vždyť ještě NFSU2 stály 2500 kč a dnes jsou nové hry za 1000 kč. Takže i pirátství má své klady. To je jen nápad, ne vyjádření podpory, aby zase někdo nenadával.
    • Ceny her jsou stale stejne, 40 $, to jen kurz koruny dlouhodobe posiluje. Myslenka, ze zlodejina zlevnuje zbozi je detinsky zcestna. Ja tomu z prozaickych pricin prave naopak. A protoze s cenou her moc hybat nejde, projevuje se to predevsim na kvalite her.
    • jindra.veliky
      jnj a nebyt nas piratu tak se ani spolecnosti tolik nesnazi a neni tu treba Origin a Steam a battlenet a dalsi programy a sluzby diky kterym mame nove funkce ve hrach a dalsi veci jako je treba autoupdate a dalsi. *4*
  • InvisiblE182
    Nejlepší je, že DRM skoro nefunguje. Většinou to piráty zdrží tak o týden až dva a pak s tím nemají žádný problém. Pouští se to, jako bez DRM, takže ani pomalejší načítání to nemá, nic. Silně pochybuji, že se to skutečně vyplatí.
    • Prodejni statistiky her vypadaji obvykle takto: http://gamrreview.vgchartz.com/sales/39894/resistance-3/

      Za prvni ctyri tydny se proda vetsina kopii, nasledujici mesice jsou pak uz temer bezvyznamne.
    • Ted je otazka,jestli ty prvni 2 tydny nejsou nejdulezitejsi u tech vice ocekavanych her a v takovych pripadech muzou ty 2 tydny udelat hodne v prodejnich cislech.
      Jsou totiz lide,kteri proste nevydrzi cekat na crack a tak si hru koupi.
      Muj nazor je ten,ze at si klidne daj do hry ochranu na rekneme prvni 2-3 mesice a pak at ju odstrani,protoze svou funkci uz stejne neplni a akorat buzeruje poctive kupce.
      • Guide
        Souhlasím, také si myslím, že by po nějaké době (neříkám za jakou) mohli tu ochranu odstranit, když už jim to nic moc nepřinese a akorát Tebe jako poctivého kupce to stále otravuje.
  • Tuto DRM somarinu dali aj do Dead Space 2 a je limitovana na 5 licencii. Bohuzial som to netusil a aj keby tak nic nezmozem lebo sa tie licencie viazu na HW. Nanestastie mi padol WINDOWS a potom ked som instaloval DS 2 tak mi nahlasilo uz iba 4 z 5-tich. To si robia srandu z riadne platiacich zakaznikov? To akoze mi nestastnou nahodou padne WIN este 4 krat a som odpisany s touto hrou? Je to na plac a ani ten nepomoze. *10*
    • DRM s limitovanym poctem instalaci proste nekupuju.Prekousnu kde jakou DRM,ale toto uz je vylozene buzerace a vysmech platicim hracum,zatimco pirati jsou vymati.
      To uz je mi milejsi to stale pripojeni k internetu.
      • Asi tak, na veskere ochrany dojedou jen a jen platici. Piratum to bude trvat max. par dni nez to nekdo crackne.
  • Doufám že DRM tam nakonec nedají, hry si kupuji a Stalker je moje oblíbená série, ale tohle svými penězi podporovat nechci. Ve snaze omezit pirátství omezovat zákazníky je špatná firemní politika
  • Tak at si stale pripojeni vyzaduji jen v Rusku, kdyz tam je piratstvi nejvetsi...
    • kdyz procitam prispevky v jednom nejmenovanym online obchodu tak se tomu nedivim, ale zastance DRM rozhodne nejsem
  • Amylee.Anderson
    Všechny tyhle aférky akorát všechny obtěžují.
  • To je takove dvousecne. Na jednu stranu budu rad, pokud to odstrihne parazity a pokud to bude dobra hra, verim ze to bude mit vyznamny kladny ekonomicky prinos. Na druhou stranu hraju hry uz pres dvacet let a rikam si, co bude s takovyma hrama za deset, patnact let? Bude je mozne si jeste zahrat, nebo po vypnuti serveru proste smytec? Ja si treba obcas jeste porad rad zahraju veci jako system shock, jagged aliance, doom1, terminator future shock, syndicate a dalsi. A vim, ze je pujde hrat i za dalsich deset nebo dvacet let. A tak mi nebylo lito za ne dat nemale penize a nijak toho nelituju. Ale koupit hru, aby za par let prestala fungovat, to je mi proti srsti. Rad bych u takove hry chtel zaruku, ze ji bude mozno hrat i po vypnuti serveru, ze je pripraven a bude vydan patch, ktery to umozni. Bez toho si takovou hru za plnou cenu nekoupim a pockam si, az bude na steamu za par euro, pak nejak preziju, kdyz prestane casem fungovat.
    • Jak presne ti vadi "paraziti" v singleplayer hre?
      • Nejsou to paraziti v uvozovkach, ale skutecni paraziti, kteri parazituji na platicich hracich. Protoze nebyt platicich hracu, nejsou tu zadne komercni hry. Komercni hry tu jsou jen diky platicim hracum. Kdo je hraje bezplatne, ten na platicich hracich parazituje. Necha si od nich platit svou zabavu. A to mi vadi, zvlast kdyz vim, ze na PC je zhruba 80 az 90 % piratstvi. Takze na kazdem platicim hracovi visi az devet parazitu. A to je trochu moc. Proto vitam jejich odstrizeni, jen at se na te zabave take financne podileji.
        • Když to ale vezmeme i z druhé strany tak tihle parazité jak ty říkáš ale udržují rovnováhu na trhu. Kdyby nebyla žádná možnost jak si hru obstarat nelegálně tak by si velké firmy mohli dělat co chtějí a nikdo by s tim nemohl nic dělat. Ceny PC i konzolových her se za posledních několik let snížily a rozhodně to neni nějaká dobrá vůle vydavatelů ale reakce na pirátství. Vše má své pro a proti zkus o tom trochu přemýšlet než zase budeš psát o parazitech.
          • Nikoli, rohliky nejsou z 90 % na trhu kradeny a pekari si taky nemohou delat co chteji. V trzni ekonomice rovnovbahu udrzuje stret nabidky s poptavkou a konkurencni boj. V hernim odvetvi je konkurence tak ostra, ze zasahy parazitu situaci nijak nezlepsuji, naopak zhorsuji, zvlaste kdyz to nabyva takovych masovych rozmeru. To je taky (spolu s vysokymi naklady na tvorbu soucasnych her) prava pricina, protc je pc herni platforma v upadku a z vetsi casti zavisla na konzolich.
            • Když myslíš.
        • 80 - 90% pirátství?! To nemyslíš snad vážně, že ne? To by při síle trhu NIKDO na PC nic nedělal, vole. V Česku, kde je to zrovna samá tlučhuba a rebel se míra pirátství odhaduje na 38%, tak si těch 90% strč - víš kam. Možná tak někde v Zimbabwe....prej 80-90%, já se snad rozbrečím, takový odhady nemá snad ani Ubisoft a že ti jsou z toho pirátění pěkně vyjukaní.
          • To myslim naprosto vazne. Tech 38 % je odhad piratstvi software jako takoveho, kde to uz je lepsi diky firemnimu sektoru, ktery se u nas uz chova docela slusne. U her, ktere firemni sektor miji, je to ale prave tech 80 az 90 %. Tyto cisla uvedl napriklad David Vavra u Mafie 2, nebo autori Machinaria.

            Proto taky temer nikdo nic only pc nedala, vole. A proto, vole, jsou vetsina pc her nizkonakladove mizerne porty konzolovych her. A proto, vole, mnoho multiplatformnich her na pc ani nevyjde, treba velmi oplakavane red dead redemption.
            • U Mafie 2 se tomu nedivím a jsem rád že jsem si tento odpad stáhl a smazal. Kdyby hra obsahovala alespoň půlku slibovaného, koupil bych.
          • Dobre tak to je 40% coz je z 2000 prodanych kusu cca 800 cernejch...Cili maji vydelat 219800kč cca pri cene 1099kč za kus nebo 1318800??Myslím ze 40% je trosku hodne...Predstav si ze by ti z uctu kazdej mesic nekdo bral 40%..Porad je to Malo???A tím neríkám že netaham....Nejsem Rotchild abych mel rocne 18tacu jen na hry...Ale 4-6 her v origo si muzu za rok dovolit...Zbytek WAREZ..(v zasadě beru v origo vse co je pak ve vyprodeji za 299)Crysis II atd...Krásná cena... *5*
            • Jak rika nemesus.Tva logika je chybna.
              Snad nejsi tak najivni,aby sis myslel,ze by kazdy pirat naklusal do obchodu koupit si danou hru,kdyby nejakym zpusobem moznost stahnout z netu odpadla?
              Nejsem zastance piratu,to ani nahodou,ale chce to trochu premyslet,nez zacnes povidat takove pohadky.Znis uplne jako ubisoft a jemu podobni.
            • Počítáš to špatně. Je blbost počítat upirátěnou hru jako ztrátu, protože tu není ani minimální jistota, že by si to ten pirát koupil. Pokud by piráti zradikalizovali a začali krást krabicovky z krámů, potom bys to počítal dobře.
            • 2198000 zapomel jsijednu nulu..
    • skaven123
      vidis, a ja kvoli tym online drm veci nekupujem, keby viac ludi premyslalo, tak sa take koniny na pc neuchytia
  • Co na to čeští chataři? *1*
    • Čeští chataři už mají net*na USB klíčence.To nevíš? *1*
    • skaven123
      do 2ch tyzdnov budu mat funkcny crack, a ti ostatni single ofline playeri sa na stalker so smutkm vys...ru ..alebo pouziju ten funkcny crack tiez *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit