Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • triptich

    recenzia zaujala, gameplay tiež, štylizácia a grafické spracovanie vyzerá super, obsahová stránky sa zdá byť silná... žeby jeden zo skrytých diamantov herného roka?

    • jakub.sindelar

      Díky 🙂 mě ta hra dostala, je super.

  • iSpirit

    strašně se mi libí ta grafika a stylizace.

  • dworkin

    Pokud se to jmenuje recenze, nemají tam ty poetické pasáže na začátku co dělat. Recenze je recenze. Je to uznávaný a vysoce užitečný literární útvar, který nepotřebuje "vylepšit". Není nutné ho veršovat, zhudebňovat, prezentovat v Morseově abecedě nebo v kouřových signálech, není nutné ho ozvláštňovat - pravděpodobně vycházeje z veskrze chybné premisy, že jinak to bude moc nudné a snad i autor bude považován za nudného, průměrného jedince a jeho rozervaná umělecká duše tím bude trpět. Nebo že to čtenář jinak nepochopí. Pokud je to ta poslední varianta, musí se autor naučit psát recenze tak, aby to čtenář pochopil, aniž by musel absolvovat podobné uměníčko. Jde to, drtivá většina recenzentů to zvládá.

    • Nevím kde je tam problém. Vývoj literatury dávno ukázal, že míchání mnoho forem psaní je ta cesta, kterou se moderní knihy a i jiná média vydávají a je to mnohem lepší, než kdyby všichni stroze psali jako přes kopírák.

      Druhak se to k této hře hodí, protože se hra snaží být emocionální a poetická, tím pádem hovořit o ni jako studený čumák bere část prožitku, který si sám autor do ni projektoval.


      A za třetí a to je ten nejdůležitější bod...nejednalo se o pouhou bezpřehou snahu o to nějak vybočit z řady a dělat ze sebe něco víc... ten úvod má jasný smysl, který uspěl. V těch několika řádcích dokázal popsat herní mechaniky, herní prostředí i účel a smysl hry. Což je zrovna pro útvar recenze velmi důležité.

    • Tushan

      Ty seš ocas. Dřív v dobach old skúl score a levelu byli takhle pojaté recenze to nejlepší. Tak se běž sklouznout nahatej po struhadle do bazénku z jodem a tady už neotravuj

      • dworkin

        Dřív se taky dělaly recenze podle krabičky od hry a podobné věci, které by dneska byly na přes držku. Lidi si zvykali na novou dobu, budiž. Teď žijeme v jiný době a od recenze čekám recenzi.

    • KamilZm

      Sice mě od této "hry" dostatečně odradil tag "explorativní", ale přesto jsem si recenzi přečetl a za mě OK. Úvodní pasáž mi tam pasuje a  také  o "hře" něco vypovídá. Je od další části jednoznačně oddělena.

      Pokud by se autoři drželi čistě formálně definic, tak by nevznikly perly jako zdejší známá hudební recenze od Lukáše Grygara, což by byla škoda.  Občas to neuškodí 🙂

      • jakub.sindelar

        Děkuju 🙂 Já si myslim, že přece jenom recenze PC her a her obecně jsou trošku specifické a podobné věci jim neškodí. Kdybych psal recenzi třeba na ledničku, tak tam bych se asi podobných věcí zdržel.

    • jakub.sindelar

      Byl to jen takový úvod. Přišlo mi, že se do podobného stylu hry hodí. Ale chápu, že ne každýmu to může sednout. Jestli čtenáři jinak chápou moje recenze, nechám už na nich 🙂

      • Bumtaratabumbumbum

        Podle mě je to člověk od člověka. Já třeba snahy recenzí něčím ozvláštnit velmi oceňuji (ten úvod téhle recenze je supr). Ale zkrátka nejde se zavděčit všem. Každopádně já mám za to, že po přečtení recenze už mám dostatek indícií k tomu, abych se rozhodl, zda hru hrát chci či nikoliv. A ještě k tomu se mi to dobře četlo, tedy za mě máš palec nahoru.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit