Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • honcka

Za mě Roblox je jediná hra, na kterou mají moje děti totální ban. Většina her je tam zaměřená na první signální, tj to má na děcka stejný účinek, jako by si dali nějakou drogu, která působí na dopaminové receptory. Ještě perlička k té ceně předmětů, tak existují weby, kde lze předměty kupovat za burzovní pokyny (Limit, Market, Stoploss, atd..), když to vezmu do extrémů, tak je to na stejné úrovni, jakoby obchodovaly s kryptoměnama.

• Hidden

Pokud se do hry, ktera mela rating 12+ a nove 16+ (jinde myslim 10+ a uz par let 17+) prihlasuje temer polovina hracu, kteri tuto vekovou hranici nesplnuji, tak to fakt neni problem autoru hry, ale rodicu. Tim samozrejme nerikam, ze by provozovatel hry nemel usilovat o to, aby herni prostredi bylo bezpecne a tak dale, ale tvrdit, ze rada: "Kdyz se vam nelibi, ze Vase dite hraje hru X, tak mu ji zakazte" je bezohledna a ze takova rada v realu nefunguje je alibismus a jinymi slovy receno, ze dite ma ze zakazu a vychovnych snah svych rodicu akorat tak srandu. Pritom prave rodice maji zodpovednost za vychovu sveho ditete, ne autori jakekoliv hry. To by se take mohlo vycitat treba Rockstaru, ze GTA delaji moc nasilne a sexualizovane, protoze ho hraji i mnohem mladsi hraci, nez je vekove doporuceni.

• ales.smutny

Ale to není pravda. Roblox sám nemá rating. PEGI navrhuje 7+. Ale při zakládání účtu není žádný age gate, jde založit od 5 let věku uvedených při registraci, hra s tím nemá problém.

A ne, fakt to není jako vyčítat Rockstaru, že je GTA moc násilné. Ostatně i o tom je ten článek. Roblox cíleně těží z dětí, neodrazuje je, naopak.

• Hidden

Uznavam, PEGI jsem neoveroval, ale treba Playstation a Xbox store to maji pod ESRB teen (tady se musim opravit, melo to byt 13+, ne 17+), podobny vek ma iOS, na dalsi jsem nekoukal. Pointa hlavne je, ze to jake hry deti budou nebo nebudou hrat maji v zodpovednosti hlavne rodice a proto se mi nepozdava, ze se autorum vycita vyrok: "Pokud nejste spokojení s tím, že vaše dítě hraje Roblox, nenechte ho."

Co by mel jako rict jineho? "Pokud nejste spokojeni s tim, ze vase dite hraje Roblox, chodte nas sekyrovat, dokud spokojeni nebudete?" nebo "Pokud nejste spokojeni s tim, ze vas dite hraje Roblox, stejne ho nechte hrat a my se budeme snazit, aby se situace zlepsila?". Proste rekl, ze pokud se nekomu nelibi jaka hra je, at ji nehraje. Stejne jako by se treba mohlo rict, ze pokud se nekomu nelibi games.cz jake je, at ho necte. Za to taky nikdo nebude za blbce. :)

• Myslím, že základní problémy jsou 2. 

1.) Většina rodičů hry nehraje a nevyzná se v nich.

2.) Roblox je free2play, takže pro děti snadno dostupný.

Vidím to u synovců. Nemají přehled o hrách a tak hrají většinou úplné kraviny o kterých slyší ve škole. Pak jim stačí ukázat/pořídit pořádné hry a rázem je Roblox přestane zajímat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit