Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Diablo 3 je prostě načančanější, líp vypadá a má desítky dalších vychytávek ale D2 se podle všeho prostě líp hraje a i atmosféra příběhu je podle všeho temnější. Taky jsem ještě před vadáním tušil jaké D3 asi bude, jaký jej potkal osud. A tušil jsem to prostě protože se něco takového dalo očekávat a D3 rozhodně není první hrou kterou potkal podobný osud. Třeba Sacred 2 je nádherně barevné, 3D a já nevím co ještě ale přestože se mi jednička velmi líbila, dvojku jsem nechtěl ani za tři stovky, protože se z ní herní duch prostě vytratil.
  • Samozrejme, to bych nebyl ja, abych tohle nenechal bez povsimnuti...
    1) Opravdu si myslite, ze vsechna rozhodnuti, vsechny motivace, vsechny veci, ktery jsou nebo byly s Diablem III spatne ma na svedomi osobne jen a pouze Jay Wilson? Nenapadlo nikoho, ze ho treba od nekterych veci dotlacil Activision a nadrizeni, kteri potrebovali vykazat akcionarum progres -> zruseni sbiratelnych skill run, odkladani pvp, atd. atd... tohle nadavani na Wilsona povazuju za pouhopouhy hledani obetniho beranka, chudaka, figuru, na kterou je mozno uprit svou iracionalni nenavist.

2) K "fuck that loser" komentu... to vam nikdy, opravdu NIKDY neujely nervy a nebyli jste sprosti v PERSONALNI konverzaci, kterou nemel nikdo videt? Tomu neverim. A mimochodem, pokud by nekdo skrz "oficialni" zdroje nadaval na neco, na cem jsem nechal pul svoji duse a dlouhy roky prace, reagoval bych pravdepodobne jeste daleko silneji. A odvazuju se tvrdit, ze vetsina z vas taky.

Nikdo netvrdi, ze Diablo III momentalne nema problemy, pro chvalu bozi, prepinac hustoty mobu! vic veci do socketu! vic zajimavych affixu na predmety! poladit zbyle legendarky! atd, atd, ale - prosim, sundejte si ty ruzovy brejle z diabla dvojky.
    Nechci znit jako fanaticky fanboy, ma pointa je takova, ze nespokojenost s necim se da vyjadrovat formou kultivovane diskuze, ne vykriky typu "TVOJE MAMA". A J. Wilson opravdu neni vteleny satan, ktery muze za vsechno.
    Tak, a ted po me klidne hazejte sutry.

P.S.: brocx#1675 , kdyby chtel nekdo hodnotit mou vypoved podle toho, kolik mam nahrano =D
    • 1) Ak je niekto game director a lead designer, ma v hre posledne slovo. Ak niekto zhora povie, ze treba nieco pridat alebo zmenit (viac penazi z AH napriklad), jeho povinnostou je navrhnut co najmenej drasticke zmeny v uz zabehnutom systeme(to je praca dizajnerov, a teda jeho povinnostou bolo ustrazit ostatnych dizajnerov v time). To kolko preslapov, kolko D3 ma je proste neodpustitelne (z profesionalneho hladiska samozrejme).

2) "F*** that loser" koment bol vysoko neprofesionalny a prave tu sa pekne ukazala mentalita Blizzardu (lepsie povedane D3 timu, vid komenty dalsich clenov). Tu je krasne vidiet ako nasluchaju komunite a kritike (nasa hra je vyborna, predalo sa 10 mil. kusov, F*** you).

To ako sa Wilson a ludia okolo CM stavali voci komunite, tak sa komunita postavila proti nim. Jednoduche ako facka. Schvalne, kolko postov na forum mal JW za posledny rok? Ak som spravne ratal tak to boli 2, jeden bol "ospravedlnenie" za FB koment a druhy bol rozluckovy post. Medzi tym nebolo nic, ziadne chystane zmeny alebo vizie do buducnosti (co by vzhladom na taky mega-projekt by malo byt samozrejmostou). Teraz napisu na forum aby im ludia davali konstruktivny feedback (za 3 roky co som chodil na forum by ho bolo na niekolko knih) a potom implementuju nieco, co nikto nechcel, len aby zakryli najvacsie problemy (nedokazali ani implementovat oddelovace cisel po tisickach a namiesto toho napisali 50+ riadkovy post ake je to zlozite, hlavne ze v inej casti hry take nieco maju). To ked ludia chcu aby sa niekto z D3 timu (najskor JW alebo niekto z dizajnerov) vyjadril ku "core" problemom a oni nedokazu za 8 mesiacov odpovedat ani na jeden konstruktivny post je vazne zlyhanie a za tuto situaciu si mozu sami.

To, ze sa niekto vyjadruje ako id[i]ot este neznamena, ze musime automaticky ignorovat aj inych, slusne sa vyjadrujucich, ktori naozaj maju zaujem o neustale vylepsovanie zle nadizajnovanych veci (tych je tam pozehnane). Pre mna symbolizuje D3 maximalne mozne zlyhanie co sa zakladneho dizajnu a managovanie komunity tyka (co sa boja a fyziky tyka, tak je to jasna spicka a ludia na forach sa k nim aj tak vyjadruju).
    • Vždycky někdo nese za něco zodpovědnost, i když je znám termín jako kolektivní vina, tak je to iluze. Jednou vzal funkci "Game Director Diablo III", tak holt musí nést i vinu, která je samozřejmě diskutabilní. Snad nemusím vysvětlovat. Pokud mu do vývoje někdo kecal, mohl klidně odejít, jak to dělá spousta "direktorů" ve filmovém odvětví aj.

Hlavním faktem zůstává, že Diablo 3 mělo problematický vývoj, a ten se bohužel otiskl na hře. Můj názor na D3 je prostý. Hratelnost je výborná, příběh otřesný, zrecyklování barbara tristní. 1. Akt nejlepší z celé hry, až na finálního bosse, kterým měl být symbolicky Leoric (respektive si vyměnit místo).
      • ad 1. odstavec:
        Zde záleží na tom, co kdo hodnotí. Pokud jeden hráč tvrdí, že s hrou je spokojený, druhý ne, třetí zas ano a další zas ne, pak je zřejmý pouze jeden fakt. Hodnocení toho, jestli byl někdo dobrým vůdcem či ne je tedy z tohoto hráčova pohledu, jakožto jednotlivce, naprosto irelevantní (Blizzard si hru vyhodnotí sám dle počtu aktivně hrajících hráčů i celkových prodejů hry a jistě proto bude nejlíp vědět, co tato čísla znamenají a jakým směrem se dál vydat). JE totiž celá řada lidí, která si vždy myslí pravý opak, tedy opak toho, co si myslí ten druhý. Tudíž to, že ty nebo někdo jiný, kdo hledá pomyslnou hůl na psa, hodnotí subjektivními dojmy, který chce předávat dál jako objektivní ostatním, jaksi postrádá větší smysl a míjí se svým účinkem...

ad 2. odstavec:
        Hratelnost je výborná, příběh je kvalitní. Kdo nerozumí angličtině na 100%, anebo ho rozhovory (i rozhovory npc) nebaví číst či poslouchat a nedokáže se nad jistými věcmi povznést, neměl by cokoli hodnotit. Je zde totiž riziko, že se jedná o hodnocení takříkajíc od pasu, bez jakékoli vypovýdající hodnoty.
        Akt 1. je možná nejlepší z celé hry a možná že by Leoric mohl být finálním bosem. To je ale opět individuální, subjektivní pohled a celé řadě hráčů je to úplně jedno.

Kdo hrát chce, hraje, kdo hrát nechce, nehraje. Ano, tak prostý to je. Jistě si každý, kdo není spokojený, vybere mezi jinými tituly.

Zklamání z vlastních představ, co se nenaplnily, je svi(\)ě... *3*
        • Nevím, co máš s angličtinou, ale já s ní problém nemám. Četl jsem jak Book of Cain, tak rozhovory postav, to je ale omáčka. Scénář, ergo příběh hry postrádá zásadní věci, ale to bys musel něco o tvůrčím psaní vědět;)
          • Četba mě docela baví a psaní se taky věnuju.
            Budu se ale jen opakovat. Myslím, že se veskrze jedná o subjektivní pohled na věc, co se komu líbí (otázka je, jestli to vůbec jde posuzovat nějak víc objektivně, to už by asi musel být rozbor nebo nestranná recenze).
            Občas má káždý v něčem pravdu víc, jindy zas míň, zjednodušeně řečeno.
            Peace *3*
            • Já tě chápu a nijak tě nenapadám, ale kritika neznamená jen zpochyběnní, jde o odbornej pohled na určitý dílo.
  • jelimánek jeden, však neunikne pomstě neb síla pekelná vstoupí v jeho duch!!!
  • Fuck That Loser!
  • Kein
    trošku mimo téma, ale...nejde mi do hlavy, proč platit přemrštěné peníze za Diablo III, když může člověk hrát zadarmo Drakensang Online, je to úplně to samý a navíc to má pvp. *1*
    • Shania
      Je to jako hrát Dune 2 nebo Warcraft 2, úplně to samé to rozhodně není.
  • Za takovej mega propadak se neni cemu divit. Diablo III nejvetsi fail stoleti.
    • Ten mega prepadak ma stale vysoku predajnost.
      • Vyrobni salam taky *3*
  • kdyžtak to meli udelat tak že legendárky a druhé nejlepší veci by byli bind to pick up a nebylo by s nimi možne obchodovat, jako ve wowku. Co myslíte že by se stalo kdyby ve wowku šlo s nejlepším gearem obchodovat? stratili by predplatitele protože každy by si nejlepší gear nakoupil a hra by stratila na motivaci
    • Hodně dobrý nápad jako že *4*
      • pak by nefungovala rmah, což oni nechtěli
  • KONEČNĚ ho vykopli. A už bych ho vůbec k ničemu nepouštěl!
  • Nadavate na DiabloIII ale vecina z vas ani nevi jake negativni nazory byli na DiabloII. Napr. jeden dopis ze Score: to ze se to seka i grafika jeste horsi nez u DiablaI a navic stasne lehky a to vse az po samotnyho Diabla. Ani jednou se mne nedotknul. Dohrano za 14dni na vsechny tri obtiznosti. DiabloII nesaha DiabluI ani k palcum u nohou. Toto byli reakce 90% hracu na DiabloII. To co je na dvojce tak uzasny prinesl az datadisc a patch 1.9. Diablo zraje jako vino cim starsi tim lepsi.
  • když vyjde titan tak si ho nekoupim to je co? *1* protože už ted vim jaky bude
    • tak to si asi peknej de..l protoze o Titanu neni znamo nic jen ze to bude MMO.
      • nebo si umim spočitat dve a dve, ja vedel davno pred vydanim d3 jake bude kdyžtak si muzes nalistovat starší diskuze jen nevim jaky jsem použival nick:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit