Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

    Doufám, že se tam budou hodně řešit společenské problémy:)

    • Ve Falloutu? To snad ne, ten se přece vždycky jakýchkoliv sociálních komentářů štítil... https://www.reddit.com/r/Fallout/comments/ej66ru/a_list_of_all_the_vaults_and_their_designated/

    • seriál bude mít silné poselství týkající se sociální spravedlnosti

    • Derp_1337

      A nebo tam můžou přidad nějakou edgy rebelskou teenagerku jako Kwan Ha v seriálu Halo. Přece cílovka scifi seriálu jako Halo jsou samé dívky ve věku 11-17 let. 🤮

      • Inquisitor

        Není nad otravný děcka, ale musí to být pro celou rodinu:)

        • Derp_1337

          To jo, člověk by pochopil pár momentů. Ale v tom seriálu bylo aspoň 40% obsahu věnované te teenagerce.


          Navíc ten scénář byl napsaný dost špatně. Když člověk u toho seriálu totiž použije trochu mozku, tak mu dojde, že ta Kwan Ha není vůbec žádná kladná postava. Ona je regulérní záporák, který svými skutky zabil spoustu lidí. Ona je arogantní idi*t, kterému všichni řeknou "udělej tohle a vše bude v pořádku" a ona místo toho udělá pravý opak, protože je stupidní rebelský teenager. No a to pak způsobí situace, kde lidi umírají a někdo ji musí neustále zachraňovat.

          Jednou by to bylo fajn, ale opakovaně? Ona fakt měla až moc času před plátnem. Dokonce jedna celá epizoda byla dedikovaná jí samotné. Čím to bude, že 7. epizoda má hodnocení 4/10 ?🤮

          • tak proč takové splašky sleduješ? Koukni se raději na The Twilight Zone

            • Derp_1337

              Černobílý seriál z roku 1959? To je až moc retro.

              • Reakce na příspěvek:

                není to retro, je to naprosto koukatelné. Já teď sleduju scifi seriál z 70-tých let Buck Rogers in the 25th century, a bavím se u toho královsky. Žádné trapné morální poučování o sociální nespravedlnosti vůči menšinám nebo o patriarchátu, prostě jen zábava.

  • vonTossis

    Bráchovi od Nolana vcelku věřím. První série Westworldu je výborná. POI je ze začátku slabší, ale rozjede se do výborného tempa. Pokud Jonathan to nejlepší co umí, poskládá a promítne tady, mohla by to být pecka. 

    • Derp_1337

      POI?

      Všichni zbožňují, když někdo použije nějaký minimálně používaný akronym.

      • Person of Interest. Celkem slušná procedurálka s pár brilantníma epizodama. Pojednává o AI před AI.

        • Jevo83

          Alebo radsej LZ?😁

        • Derp_1337

          Proč rovnou nepoužít oficiální český název Lovci Zločinců?

          • Protože spousta lidí (včetně mě) kouká na seriály v originále a český (a v tomhle případě odporně generický) názvy vůbec nezná, např.

            • presne, POI jsem koukal jeste nez to melo zkreslenej ceskej titul (ktery nezahrnuje zakladni pointu serialu) a vubec nejakej dabing. Lokalizovany nazvy filmu ani serialu zasadne nepouzivam, nebudu si pamatovat dva nazvy misto jednoho

            • Derp_1337

              Na Anglickém názvu není nic špatného. Taky jej občas používám. Ale používat acronym anglického názvu, když ten seriál má regulérní český název? A dost pravděpodobně je u nás známější pod tím českým názvem. To je už trochu moc.

              • JamesFaith

                Reakce na příspěvek:

                Vzhledem k tomu, že označovat seriály a filmové série zkratkami je především záležitost angličtiny, tak když už se u nás nějaká rozšíří, tak je naopak v drtivé většině případů převzatá v anglické podobě - viz. LotR, GoT nebo HIMYM.

                Osobně naopak neznám žádný případ, který by se u nás něco většinově označovalo zkratkou českého názvu.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Hele, když se chceš vložit do diskuzi, tak aspoň piš k věci.

                  Kdo tady mluví o zkratce českého názvu??

                  My se tady bavíme o hloupé (anglické) zkratce, kterou zná minimum lidí a ty si tady vymýšlíš další nesmysly o českých zkratkách.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  GoT, LotR, HIMYM a podobné jsou vyjímky. 

                  To nejde soudit běžnou (seriálovou) tvorbu dle skoro 3 nejúspěšnějších seriálů (či filmů) za posledních 20 let.


                  To je podobné tomu, jako kdyby jsi soudil veškerou českou seriálovou tvorbu jenom na základě dvou nejúspěšnějších českých seriálů: Trabantem Jižní Amerikou, Spejbl a Hurvínek.

                  • JamesFaith

                    Reakce na příspěvek:

                    Až na to, že POI byl hodně známý a sledovaný seriál, protože v té době vlak bratří Nolanů už nabral pořádnou rychlost (první dva Batmani, Interstellar), takže ta zkratka se objevovala v každé větší diskuzi o jejich filmech. A protože k nám dorazil až s dvouletým zpožděním, tak se anglická zkratka vcelku uchytila i tady.

                    Takže to není o žádných výjimkách a podobně, jak se tady snažím všem dokázat.

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Hele, to jsi vážně tak natvrdlý, že chceš srovnávat používání zkratek v úzce specializovaných diskuzích (jak jsi řekl: každá větší diskuzi o Nolanových filmech) s úplně běžnými diskuzemi o nových filmech či seriálech??


                      Seriály How I Met Your Mother, Game of Thrones, Lord of the Rings jsou mnohokrát známější (častěji vyhledávané) než Person of Interest. Takže logicky budou i více známé jejich akronymy. Proto jsem je označil spíš za vyjímku. Takovou sledovanost jakou mělo GoT o tom se může POI jenom zdát.

              • vonTossis

                Reakce na příspěvek:

                A to "dost pravděpodobně" jsi vzal kde? Já ten seriál sledoval, když letěl a nikdy jsem se o tom s nikým nebavil jako o "lovcích zločinu", protože to mění celou podstatu názvu. Je to prostě "person of interest".  To, že to někdo neví nebo ví, je mi asi jedno. Já napsal komentář tak, jak to znám já. Nespekuluju za ostatní, píšu za sebe. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Hele, je "hezké" , že v tvém okruhu kamarádů a přátel to lidi nenazývali "Lovci Zločinců". Ale z toho nemůžeš usuzovat trend pro veškerou populaci.

                  Stačí třeba kouknout na Google Trends. Za posledních 5 let je z českých IP adres častěji vyhledávaný pojem "Lovči Zločinců" než "Person of Interest". To samo o sobě řekně hodně. Jak jsem napsal dřív: "dost pravděpodobně je to známější pod tímhle českým názvem".


                  Ale pro mě, za mě, klidně v budoucnu používej "Person of Interest". To se dá pochopit. Ale acronym "POI" fakt nikdo nepozná. To neobhájíš.

                  • vonTossis

                    Reakce na příspěvek:

                    Tři body. 

                    Jelikož je to i moje povolání - vedu datový a analytický tým - mezi tím, co lidé hledají na netu, respektive na Googlu, a tím, o čem a jak si lidé povídají, nemusí, respektive není, korelace. Neříká to vůbec nic. Je to jen obyčejná metrika. Vytvořit nad tím domněnku, že "dost pravděpodobně" je pouze zavádějící. 

                    Za druhé, pointou mého komentáře nebyla zkratka "POI". Pointa se dala pochytit úplně v pohodě i bez znalosti této zkratky. 

                    Za třetí, jak už jsem psal. Já píšu komentář za sebe, nežiji podle návodu, který mi formálně na herním webu říká, čeho a jak se mám vyvarovat, aby se náhodou nestalo, že to někdo nepochopí.

                    Snažím se psát věcně, kriticky, s nějakými argumenty pokud možno, ale opravdu je mi jedno, jestli někomu pokazím den nepochopením zkratky "POI". 

                    Čímž se vracím k bodu dva. Zkratka "POI" ani nebyla pointou mého komentáře. Tudíž namísto věcné diskuze k tématu se odkláníme od podstaty sdělení. 

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Odpověď k jedničce: Trendy na Googlu vskutku nejsou nějaká absolutní pravda. Ale jsou dostatečně odpovídající, aby si člověk udělal nějakou představu, jak se věci přibližně mají. Chtěl jsi vědět, proč si myslím, že "dost pravděpodobně" je to známější pod českým názvem. A tak jsem ti to vysvětlil. Je lepší založit své myšlenky na nějakých skutečných datech než si je cucat z prstu.

                      Odpověď ke dvojce: Já se zeptal, co to znamená zkratka POI a proč radši nepoužíváš český název. Stačilo odpovědět a bylo by. Ale to jsi neudělal. Místo toho se tady spustila úplně zbytečná diskuze a obhajujete něco, co prostě není pravda (český název bude logicky známější, když běží na českých TV kanálech v češtině).

                      Odpověď ke trojce: Komentář klidně můžeš napsat, jak chceš. Ale když ti pak někdo vysvětlí, že tvoje informace byla nebyla dobře vysvětlena a byla podána matoucím způsobem, tak máš jen dvě možnosti: 

                      buď se budeš nadále chovat jako ignorantnský buran a dělat si, co chceš... a nebo se z toho poučíš. Učit se je základní lidská vlastnost.

                      • vonTossis

                        Reakce na příspěvek:

                        Dobře. Už jsem to psal jednou. Lžeš, opět a znova.

                        Pokud budu vycházet z Google Trends, tak v relevantním období (2011-2024 nebo 2010-2024) je pořád v jasném vedení "person of interest". I tak pořád platí, co jsem psal - žádná korelace tam není.

                        Hraješ si tu s daty, jak se ti líbí, klameš tady ostatní a ještě to vydáváš za pravdu. Jednou pět let, pak sedm, pak od 2004. Práce s daty a analytická práce není vykonstruovat si pravdu tak, aby ti to nějak vyšlo. Nevyjde.

                        Měníš kontext celé diskuze, protože se nechytáš pointy, ale hledáš téma ke konfliktu. Potom to otočíš zpět a mluvíš o nějakém "buranství". Přitom tu kopeš a urážíš ostatní na základě lži. Což je ubohé a dětinské.

                        Já vysvětlil svůj postoj zcela věcně, navíc tě tu opět zcela věcně vyvádím z omylu. 

                        Tvůj komentář si zase pohrává s tou tvoji intuitivní datovou logikou - "český název bude logicky známější". Ne, nebude, ať si ty králíky taháš z rukávu, jak chceš. Respektive nemusí být.Ale ty datům nerozumíš.

                        Jsi pokrytec a lhář. Usvědčuje tě tato diskuze. A já v ní s tebou dále pokračovat nebudu. 


                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          Hele, lže a překrucuje tady někdo jiný. Ty.

                          Ukázalo se, že nemáš pravdu s daty a tak sis upravil časovou osu a bereš to jako nějaký důkaz. JamesFaith napsal, že "je to 7 let starý seriál" a od toho se celá diskuze odvíjela. Je bezpředmětné, jestli teď budeš tvrdit "ale v období X až Y je to jinak" a už vůbec to nijak nemění mé prohlášení o 7 oblíbenosti za posledních 7 let.

                  • JamesFaith

                    Reakce na příspěvek:

                    A nebude to třeba tím, že je to 7 let starý seriál, takže kdo ho sledoval v originále, už ho dávno skouknul, a teď ho hledají především lidé, co mnohem později narazili na jeho český název?

                    A ten akronym jsem okamžitě poznal, i když jsem seriál naposled viděl právě  před těmi sedmi lety. 

                    • vonTossis

                      Reakce na příspěvek:

                      Ano, je to tak. 

                      Třeba v období 2010-2015 byl výraz "person of interest" dokonce násobně hledanější než "lovci zločinců". 

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      "A nebude to třeba tím, že je to 7 let starý seriál, takže kdo ho
                      sledoval v originále, už ho dávno skouknul, a teď ho hledají především lidé, co mnohem později narazili na jeho český název?"

                      Hele, zkus se příště zamyslet nad tím, než napíšeš další podobnou blbost.

                      Ale pro hloupé lidi, jako jsi ty, to zkusím vysvětlit ještě jednou. Na Google Trends jsem změnil časové měřítko (od 2004 až po současnost). A počet vyhledávání termínu "lovci zločinců" je pořád vyšší než "person of interest". 

                      Je jedno jestli 5 let, nebo 7 let. Více lidí to zná pod českým názvem.

                      • vonTossis

                        Reakce na příspěvek:

                        Ty jsi mu vůbec nic nevysvětlil. Ty jsi původně použil řadu pěti let a on použil zcela věcnou reakci. Až poté jsi změnil časovou řadu od roku 2004, aby sis obhájil pravdu až post. Ty jsi fakt filuta v té diskuzi. :-) 

                        Zkusím vysvětlit ještě jednou = změnil jsem rozsah dat. :D

                        Navíc tě to usvědčuje z klamu. Protože když změníš onu časovou řadu, tak zjistíš, že mezi roky 2004-2024 byl průměr hledání výrazu "person of interest" vyšší než "lovci zločinců".

                        Takže kolega měl věcný "point", který se vlastně ještě potvrdil a jediné, co jsi udělal, je to, že jsi ho urazil. 

                        Ach jo,  pořád běžná praxe, obhajovat si svůj lživý názor, urážet a doufat, že si toho nikdo nevšimne. :-( 



                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          To vážně neumíš pracovat s daty? Neobviňuj někoho z klamu, když tomu nerozumíš.

                          Je sice hezké, že si umíš změnit časovou osu na dobu od roku 2004, ale ten seriál v té době ani neexistoval. Takže ty vyhledávání zpočátku časové osy nejsou o tom seriálu, ale o něčem jiném. (Předpokládám, že někdo vyhledával stejnomenné filmy).

                          Já jasně napsal " je jedno jestli 5 let, nebo 7 let ". Logicky jsem porovnával výsledky v tom časovém období. Data za 7 let jsou jasná.

                          • vonTossis

                            Reakce na příspěvek:

                            A dále lžeš. :-(

                            • Derp_1337

                              Reakce na příspěvek:

                              Hele, je jasné, kdo je tady mimo. Místo toho, aby ses zamyslel nad svou chybu, tak raději děláš silná prohlášení a vůbec nijak se je nesnažíš zdůvodnit. Trololol

                • J.V.Stalin

                  Reakce na příspěvek:

                  Beru vše co jsi napsal a nemám vůbec problém s anglickými názvy, ale je fakt, že zkratka "POI" mi teda řekla úplný h*vno. Příště to aspoň napiš celé. To snad není takovej problém, ne? 😉

                  • Reakce na příspěvek:

                    Ono vygooglit "Nolan POI" asi taky nebude takovej problém, i Stalin by to moh zvládnout

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Problém je ten, že ta spojitost s Nolanem není u Falloutu hned zřejmá. Ono to totiž netočí sám, ale režíruje to i nějakej Wayne Yip.

          • njn ale serial je to dobry :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit