Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ne že bych tu chtěl dělat reklamu (vlastně chci *1* ), ale zkuste LOTRO!
    1) I mladší hráč, který nemá vůbec žádné peníze, si může solidně zahrát a projet si úžasně velký svět (největší, co jsem zatím ve hrách viděl). I zcela zdarma jde hrát opravdu dlouho (já to dohrál na 50. level zcela zdarma (max je nyní 75, tehdy to bylo 65).
    2) Jak jsem zmínil, svět je opravdu velký. Skládá se z volně průjezdných regionů (žádné loadování mezi regiony až na několik logických výjimek - Morie a Ettenmoors). Regionů je kolem 20 a z toho některé regiony se ještě dělí na subregiony (např. Morie, Dunland).
    3) Grafika je na velmi dobré úrovni - ve srovnání s ostatními MMO je to rozhodně nadprůměr. A velkou výhodou je "umírněnost" grafiky LOTRO. Takže žádní elfové s metrovýma ušima a pokémoni. ˇ6ádné přehnané omalovánky a tak. Samozřejmě to není crysis, ale na MMO velmi dobrá grafika.
    4) Rozhodně se nemusíte bát toho, že nevíte o pánu prstenů vůbec nic. Já taky skoro nic nevěděl a až samotná hra mě motivovala k tomu, že jsem přečetl všechny knihy, viděl filmy atd.
    5) LOTRO také oproti jiným MMO nabízí velké množství skillů, které když se naučíte správně používat, herní požitek se ještě zvětší. Rozhodně neplatí, že by vůbec nezáleželo na umu hráče. Záleží!
    6) Classy jsou tradiční ale zajímavé. Každý si podle mě vybere. Zdarma jsou všechny kromě wardena a runekeepera. Tyhle dvě classy, ale nepatří podle mě k těm nejlepším a nejzábavnějším, takže ani nevadí.
    7) Komunita je dobrá. Já sice hraju pouze na EN serverech, ale vím, že česká komunita je stále velká a poměrně solidní.
    8) Dokonce i PVP je nyní k dispozici zcela zdarma (pouze jedna classa - reaver, která je ovšem velmi zábavná).
    9) Hra je stále dost hraná (podle Turbine - vývojáři téhle hry - je prý nyní vůbec nejhranější, co kdy byla - to ovšem nemohu potvrdit či vyvrátit) a obsah stále přibývá. Např. na Landrovalu je 24 hodin denně online v průměru kolem 400 hráčů (a to počítám jen ty připojené v globálním komunikačním kanálu).
    • Je to tak. Hrál jsem lotro asi půl roku od spuštění, udělal pár 50ek, ale spousta věcí mě v té době minula - bylo to mé první mmo a některé mechanismy mi úplně nesedly. Pak jsem byl asi rok a půl ve Wowku, nějaký čas Rift a pak měsíc ve StarWars (u ToR původní nadšení vystřídalo alespoň u mě velké zklamání z koridor stylu a stereotypu) abych se po letech vrátil zpět do Lotra jako free-to-play občasný hráč. Hra se za ta léta neuvěřitelně změnila a vyrostla, o rozloze a rozsahu ani nemluvím. Až budu mít na hraní trošku čas už se nemůžu dočkat jak tam vlítnu s měsíčně předplaceným účtem - protože byť je f-t-p model v Lotru vážně pěkně udělanej, tímto stylem by mě ta hra za chvíli sežrala i s kartou *1*
      • Tak to už asi lotro ani nepoznáš. Hodně věcí je jinak. I classy jsou hodně pozměněné.
    • Whisp
      Pred pár mesiacmi som LOTRO skúsil, vytvoril si lvl31 Lore-mastera a lvl19 Championa, ale hra ma nezaujala. Nudné questy typu zabi 30 vlkov, neskutočne fádna a nezaujímavá krajina, aspoň tá u elfov, počul som že u hobitov je to lepšie. Čo ma ale zarazilo, bola nepoužiteľná mapa na ktorej sa vám zaznačujú questy ikonou prsteňa, ktorá sa vám ale prekrýva s texturou mapy, takže ikona questu je prakticky neviditeľná. "Vyriešené" je to tým, že si môžete meniť farbu prsteňa a sledovať, kde vám to na mape preblikne pri zmene farby.

Verím ale, že neskôr na vyššom levely môže byť hra zábavná. F2P model je spracovaný veľmi dobre a aj tá mapa sa asi dá vyriešiť stiahnutím addonu.
      • Nevím, zrovna krajina se mi u LOTRO zdá snad tím nejlepším, co na té hře je. Je tu spousta typů krajin a snad žádná není vyloženě nudná. Ale záleží samozřejmě na vkusu. Mně se dost líbí to, že v Kraji můžu sednout na koni a dojet bez loadování až k Sarumanovi. Třeba v Age of Conan mě doslova iritovala ta instancovanost jednotlivých světů.

Jasný, zabij 30 vlků - bohužel, taková jsou mnohá MMO. Grindování u LOTRO je bohužel docela důležité. To je jeden velký negativ LOTRO - nutnost zabít dost NPC kvůli deedům a tak. Ale dá se to přežít. Pozitiva určitě převažují.

Ikona questu na mapě jde docela dobře vidět, ale člověk si musí zvyknout. Zažil jsem horší ikony - třeba obrovské vykřičníky v Age of Conan.
    • 1) Dlouho bez placení sice hrát jde, možná bys měl ale zmínit, jakým stylem.
      3) Na dneší dobu je rozhodně grafika průměr, nic víc, buď si jiné MMO nehrál, nebo nevím.
      • Stylem zabij 90 vlků tam a tam, objev ty a ty památky, ruiny a máš 350 TP/6-10 hodin průměrně. Takže styl jedna hlavní postava - hraje, netrápí se, druhá postava pro získávání TP - trošku trápení, ale šance hrát zcela zdarma hodně dlouho i pro ty, co nemají žádné prostředky.

Warhammer ONLINE, Age of Conan (tam teda byla grafika lepší), Star Trek Online, Aion, WoW. Vše jsem zkoušel vesměs jen ve verzi trial či jen měsíc a ani jedno mě nějak vůbec nezaujalo a grafika tedy nebyla o moc lepší jak u LOTRO. Snad jen u Conana mě grafika zaujala trochu víc. Úplný děs je to např. u Star Trek online. Wurm Online a podobné MMO nepočítám.
        • Grafika v Age of Conan bola viac ako trochu lepsia nez v lotro.. Doteraz nie je podla mna v ziadnej fantasy MMO lepsia grafika, ale co z toho, ked hratelnost nie ze pokulhava, ale rube si to na vozicku.
  • Díky za zmínku u LOTRO. Tohle MMO je až příliš často zbytečně zapomínáno a přitom je to nejlepší MMO, co jsem kdy hrál. A mimochodem, nejlepší F2P model, co jsem viděl. Stále si u téhle hry říkám, už na to kašlu, musím přeci zkusit něco jiného, zkusím něco jiného a pak rychle "pádím" zpět na své LOTRO. *4*

K updatu 6: Považuju ho spíše za jakousi omluvu všem, co byli zklamaní datadiskem a updatem 5. Update 6 přinesl několik opravdu dobrých či minimálně zajímavých změn a obsahu.
    1) Nový region. Nevím, jaké jsou questy, ale region vypadá pěkně, neokoukaně. Konečně se taky dočkáváme trochu jiné architektury a jiných textur a modelů pro NPC. Je zde jedno nové město, které vypadá daleko lépe než hnusný Galtrev.
    2) Skirmish voják mimo skirmish. Skirmishe jsou instance pro jednoho i více hráčů. V těchto instancích vám pomáhá sk. voják. Vždycky jsem si říkal, jaká je škoda, že ho nemohu vytáhnout mimo instanci. Nyní mohu a je to opravdu zábavné. Velmi to pomáhá roleplaying, pokud jste na tyhle věci. Takže solo hráč může mít konečně společníka (pokud nehraje classu, která má peta). Sk. voják, je-li řádně vycvičen, může docela i dost pomoct. Sk. vojáka lze vyvolat za speciální token a to vždy na hodinu a to několikrát za den.
    3) Změny u několika class - zvláště warden, runekeeper, warg, pavouk. Těch změn je opravdu mnoho. Vesměs velmi dobrá vylepšení.
    4) Dodělání instance finderu. Konečně si můžete určit přesnější parametry instance. Tedy konec náhodného výběru instancí. Velmi vítaná změna.
    5) Několik podstatných změn v Ettenmoors (PVP zona): už zmíněné změny u class, nová měna pro ettenmoors, audacity - charakterová statistika přidávající bonusy s cílem zpomalit boj v moors (např. přidává - % příchozího zranění apod) a další menší změny (např. zvýšení power pro creepy, odstranění indukce na skill March).
    Více informací na lotro.com
  • Jsem rad, ze je tu semtam zminka o Lord of the Rings (druhe nejkvalitnejsi onlinovce soucasnosti, hned po EVE *1* imho). Co nechapu je, proc ty nove pridavany regiony porad zustavaji technicky nekde na urovni roku 2004. Je samozrejme skvele, ze to rozbehne snad uplne kazdy PC (zdravim SWTOR), ale preci jen by tam mohla byt volba i pro ty vykonnejsi stroje. Je to trochu skoda pri tech nadhernych krajinach, ktery se jim nekde povedou.

Jinak lotro doporucuju, i treba na solo hrani, je to po Baldurech jedna z mala moznosti, jak si uzit obrovsky, opravdu rozsahly RPG, ktery se da prochazet treba rok a porad je co hrat a objevovat. To mnoho fantasy rpegecek dneska nenabizi (ani sandbox typu Skyrim, nebo MMO SWTOR, ve kterych clovek za dva mesice videl v podstate vsechno :)).
    • s nazorem ze lotro je druhy nej mnorpg bych verejne nevystupoval aby te nepotkali nakejaky minusy :))) , me osobne Lotr vubec nenadchl ale hral jsem jen jeho zaklad v dobe kdyz to vyslo takze nemuzu soudit ted. kazdopadne jestli styl ukolu a dungu furt zustava tak to neni nic pro me :)
    • 2. Nejkvalitnejsi MMORPG? Srovnavas to s BG? LotRo je pekna sra*ka. Questy nudne, boj nudny, prostredi az na par lokaci taky nic moc. Nejhorsi Dungy co jsem v MMO videl. Jediny klad LotRa je vyroba vlastnich predmetu.
  • pane boze co je to ta grafiku to je jeste grf. ale ps1 ne omg
    • Veskoslav
      Jasně. Proto patří grafoka Lotra k tomu nejlepšímu, co může MMO nabídnout. A když jsem poprvé vjel do Kraje, tak mi to pomalu připadalo jako bych se procházel ve filmu. zapni si lepší detaily:-D
    • hm, hrál jsem více MMO a LOTRO má jednu z nejlepších grafikických podob, co jsem kdy viděl. Takže až tak na tom špatně není. Jen by to chtělo lepší efekty. Třeba textury jsou snad i lepší jak ve skyrimu. *4* Samozřejmě hraju HD klienta.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit