Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už aby to vyšlo. Jsem zvědavej která hra mě z dvojice TDU2/Shift 2 ve výsledku bude bavit víc. Doufám že skvělý budou obě :).
  • No jestli to bude tak o tech znicenejch svetlach, tak to budu po par minutach jedinej komui to svitit bude. Si vzpominam tak UI byla s Shift1 hoodne agresivni. Jenze UI vidi vzdy a chyby moc nedela. Zas bude trpet jen hrac :) V MP by to bylo o dost zajimavejsi. Mozna to dopadne jako NFS Underground nebo NFS Carbon :))
    • UI chyby naopak dělala. Pokud jste dlouho tlačili na chudáka před vámi a lepili se mu na pr... zadek, občas šel pozdě na brzdu a vyletěl ze zatáčky. Ale s agresivitou to byly demolition derby. Nordschleife - první zatáčka, auta stojí. Hned o 3 zatáčky dál série esíček, minimálně 3 v mantinelu, nerozhlídnou se a rovnou na zpět na trať. Jezdili jak prasata. Nejvíc mě bavilo hodit si na trať 5 aut (to UI ještě docela zvládala) a hrát hru kočky s myší *1* Jak jich bylo víc, tak jsem sprostě nadával, dokud mi neruply nervy a nevypnul jsem kariéru. Protože aby ty telata zatáčku projeli pod parou a na rovince za ní začli brzdit, to mně tekly nervy proudem *4*
  • NonSuch
    kdyz uz se bavite o tech joypadech, kdyz hra pise casto ze podporuje ten xbox360 ovladac, jsou nejake kompatibilni ovladace (jako ten zminenej razer onza) ktere tim padem taky automaticky podporuje nebo opravdu jen ten original ms xbox260 ovladac? hlavne mi jde o to ze bych si radsi koupil ovladac, ktery je vic jako dualshock, na tom ms mi nevyhovuje to asymetricke rozlozeni thumb sticku... (a ano, dlouhodobe jsem hral s obema a dualshock mi proste vyhovuje vic)
    • jestli máš dualshock tak si nic nemusíš kupovat protože na netu se dá stáhnout taková věc a díky tomu se ti podaří připojit a fungovat dualshock s pc,zadej na googlu jak připojit sixasis k pc nebo di sem: http://console-forum.net/archive/index.php/t-8250.html
      • NonSuch
        o tom vim, nezkousel jsem to teda ale predpokladam ze pak se ten dualshock chova jako kazdy jiny joypad od kohokoliv (logitech, ...) a ty hry co podporuji jen ten xbox360 ovladac ho stejne nenajdou... (jsou-li takove hry teda...)
        • Logitech F710. Perfektní bezdrátový gamepad za 9 stovek, který lze přepnout do režimu Xbox 360. Ve všech "Xbox 360 controller only" hrách funguje bezchybně.
          • NonSuch
            parada, diky moc
  • Urug
    Jinými slovy to zas nebude na klávesnici hratelné. A proto už delší dobu zvažuji o koupení gamepadu. Byl jsem už rozhodnutý, že koupím Razer Onza jakmile vyjde, ale momentálně jsem zase na vážkách. Možná i kvůli Razer Hydra, který by měl vyjít cca na 2k což je asi o 800stovek víc jak Onza. Co myslíte má smysl kvůli závodním hrám(a pár hopsačkám/rubačkám) kupovat gamepad? A může Hydra do značné míry suplovat klasický gamepad?
    • Na gamepad se zvysoka vykašli a kup volant, klidně levnější. Nemusíš jít hned do G25 a podobných monstr řešení, co stojí majland (i když bych si ho nechal líbit, to zase jo). Obyč volant za litr, 2 pedály, několik tlačítek na volantu. V lepším případě bude šaltrpáka jak v závoďáku, tzn. k sobě nebo od sebe. Gamepad bych nedoporučil ani omylem. Ne, že by se to nedalo, člověk si samozřejmě zvykne a furt lepší než klávesnice, ale jeden argument co mluví za vše - délka osy. 3 cm pohybu analogovou páčkou je ekvivalent k nějakým 3/4 m pohybu volantem. Zatáčení na něm nejen v závodních hrách působí líp, ale je i snazší a přesnější. O pedálech nemluvě. Na hopsačky to sice nebude, ale tam kde není zapotřebí nějaký extra přesný míření kup obyč no-nome gamepad za 4 stovky. Genius třeba. K tomu se z netu stáhne program X-box controller, takže hry ten levnej považují za Xboxovej (tzn. plná kompatibilita), a šťastně hraješ. Na střílečky zůstane přesná klávesnice a myš. Rozdíl mezi laciným volantem a gamepadem v závodech je obrovkej, v simulátorech naprosto propastnej. Mám doma obojí a za mě gamepad na závody jako nouzovku.
      • Ještě doplním, že těmi závody myslím něco aspoň trochu podobnýho realitě (TDU, Grid). Takovej Dirt2 co jsem zkoušel, tam by byl volant snad víc pro zlost než pro radost.
        • Hanzales
          Ňe sa hrál Dirt2 s volantem (DFP) právě že skvěle, musel jsem dát těžkou obtížnost, abych nedojížděl pořád ty přede mnou :) On třeba RBR proškolil tak, že se pak Dirt2 jako že dá *4* Ale jinak je to suma sumárum tak, jak říkáš *3* No, třeba s tím DFP se dá zajezdit snad vše od arkád až po simulátory, i když některé akčnější arkády se s gamepadem hrají možná i lépe. Těch her, kde si člobrda užije volant je ale více. Určitě to za to stojí, horší je, že co se týče "stojí" tak pod těch 19 stovek je to už špatný :( Nedej křemíkovej bože když to má přísavky a jen vibrace. Tam už je to s tím gamepadem pak podle mně nastejno a víceůčelnost vyhrává. Na Shift2 bych ale určitě volil volant. Ultra sim s poškozením os to sice nebude, ale minimálně atmosféru závodů a vjemy závodníka to myslím simulovat bude celkem dost. A co se týče jízdní simulace, co se pokazí, komunita dopiluje a volant se pojuchá zase o něco víc *4*
          • Co se týče volantu, tak už snad sedmým rokem mám doma Logitech Wingam formula force GP. Z dnešního hlediska to není nic moc. Volant, 2 pedály a 6 tlačítek, Force feedback je samořejmostí. Volant je bytelnej, ke stolu se připevňuje 2 šrouby (přísavky by byly naprd, okamžitě by se urval). Ta potvora funguje už fakt 7 let (zrovna vycházely NFS Underground a myslím, že to byly ty první) a pořád je pevná, nemá zbytečnou vůli a reaguje stále stejně. Tlačítka už funguje jen 4, ale osa je naprosto v pořádku, pedály a kabely taky. Co se týče kvality zpracování, tak jenom žasnu. Jo, ještě to červený pogumování jsem musel strnout. Nad místem kam jsem ho ukládal byla kytka a ta mrcha pouštěla nějakej mazlavej hnus. Tu gumu mi to rozežralo *1* No vypadá fakt příšerně, ale co se řízení týče, tak funguje jako když se kupoval. Špica. I kdyby to mělo stát 2 tisíce, tak se to podle mě vyplatí. Gamepad je fakt na vyslovený arkády, nic aspoň trochu vážnjšího bych s tím řídit osobně nechtěl ani omylem.
            • ouje: Tak já jsem psal, že se to dá a člověk si zvykne na vše, ale je to mnohem složitější (jak jsem psal o dýlce osy) na přesnost, přitom zbytečně - normální auto taky neřídíš gamepadem. Když už simulátor, tak mít v ruce volant :) To mi prostě přijde jako fakt. Že bys mě na gamepadu vydrtil, to možný skutečně je. Ale nepotvrzovalo by to výjimečnost gamepadu, spíš fakt že jsi lepší mnohem lepší hráč ;)
            • Vzhled není důležitý, hlavní je že funguje :)
            • Jako se vším co si napsal se dá souhlasit , je fakt že s volantem budeš mít lepší pocit z řízení a je přesnější ale zase zabírá víc místa na stole a je dražší ale nepiš tady že gamepad je jen na arkády....skoro to beru jako výzvu :-D Můžeme dát závod v rFactor a uvidíme jak velkej rozdíl to bude *2*
    • Já mám k PC připojenej Logitech Dual Action za 800,- a na závodní hry si to nemůžu vynechválit, chce to chilku zvyku ale teď jezdím rFactor bez asistentů naprosto bez potíží. Měl sem i volant ,jakejsi Genius ale nic extra to s ním nebylo a pak se ještě rozbil :D Takže já gamepad doporučuju, ostatně se pak může hodit i na ostatní hry jako nějaký letadla nebo na fifu pro víc lidí.
    • Správně. Na klávesnici to hratelné není. Stejně tak ani na gamepadu (aspoň ne pořádně). Jediné slušné řešení je volant.
      • ...a nebo tak:-)
    • A nebyl by lepší XBox controler na PC?Všechno je tam defaultně nastavený...
      • Urug
        a Razer Onza je asi co?
        • Zbytečně drahý xboxový ovladač, kde platíš za značku Razer. ;)
          • Urug
            Furt mi to zní lépe než: Laciný xboxový ovladač, kde platíš za značku Microsoft.
  • Hlavně ať něco udělají s tim driftem.No řekněte komu z vás šlo v Shiftu bez problémů driftovat?? *1*
    • No jak se to veme těžký to nebylo, ale aby jsis utoho užil zábavu taky ne :-)
  • Co to tam je na té fotce toho bílého auta?Spoiler vepředu wtf? :D
    • Auta v závodech do vrchu to mají (někdy), a kdesi na youtube jsem to taky viděl :-)
    • To je radlo na sníh ne asi vole..
      • Když tam je sucho ? xD
  • doufam ze to nebude mit ovladani vozu jako prvni shift tam je zataceni nejak opozdeni
    • A máš volant? nebo gamepad? Nstavil jsis deadzone a tak v nastavení? jen že já stím problém nemám ani jsem neměl :-)
  • bez modelu poškození si můžou o realistickém pojetí závodu nechat jen zdát *10*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit