Silné emoce, rozpačitá gradace: Druhá řada The Last of Us končí stejně, jak probíhala
-
tak asi najlepsia cast druhej sezony ostane 2.cast. Ted som zvedavy ci si zahram hru (1x) alebo nie, cakat roky na pokracovanie je prilis dlho.
-
-
Určitě zahrej, stojí to za to a budeš mít mnohem lepší zážitek.
-
-
lenze bez jednotky, ako verim ze 1ka hra by bolo vhodne zahrat ale snad bude serialova adaptacia stacit, ak by sa mi nejak zapacila 2ka,casom by som pak dal aj 1ku..
-
-
Tak jako stačit. V první sérii toho dost chybí, ale příběhově to asi stačí. Nicméně přijdeš o spoustu scén s Billem (to je ve hře zpracovaný úplně jinak), taky epizoda, kdy je Joel zraněnej je v seriálu hrozně zkratkovitá a ve hře to má naprosto jiný grády. Celkově ten příběh má ve hře úplně jinej rozměr než v seriálu. Ten na to nemá ani zdaleka.
-
-
-
-
Elie je ve hře mnohem sympatičtější, uvěřitelnější, Bella je v seriálu jen protivný a často neschopný fracek, fakt nebaví. U Abby jen chybí trocha svalů, jinak je dobrá a zbytek obsazení v pohodě. I přes Bellu ale seriál tratí na tom, jak to uspěchali, osekali, materiálu měli, že by série mohla mít třeba 16 dílů.. nevím jestli by to pak bylo tak drahé, když už mají rozjetý projekt, ale je to škoda, není čas na emoce, skáče to, postupné vybíjení Abbyiny party zkráceno na 2 scény.. zjizvenci spíš jako kulisa, ale počítám, že ve třetí sezoně se jim pověnují víc skrz Abyinu linku.. jako počkám si a podívám se, pořád je to jeden z lepších seriálů, ale tím, že jsem hrál hru, která to podává mnohem lépe ve všech směrech i emočně, to dost ztrácí.
-
Tak co si budeme povídat...ona i první série je dost přeceňovaná.
Co jsem tak pochytil tak se žádná třetí hra "zatím" nechystá a i to je důvod rozdělení téhle série, respektive její redukci...a "třetí" serii, jelikož je Drunckman vcelku scenaristicky neschopnej kromě opakování jednoho narativu...jak píšu výše, první serie je přeceňovaná ale dá se to, tohle je normální katastrofa ale Pedro u kterýho mám pocit že mi už i podává džus z lednice jak je vyloženě ve všem je pan herec, což se ukázalo po golfu, jakmile zmizí ze scény tak je to...katastrofa, Bella je miscast galaktických rozměrů (o tom už bylo psáno mnoho) a scénář tomu a jí vůbec nepomáhá, kdyby chtěli tak šokovat tak Abby ugolfuje jí - Ellie (jako důvod proč byl její otec zabitej)a Pedro půjde na cestu odplaty a ušetřili bysme si naprosto zbytečnou sex scénu dvou lidí, údajně na cestě odplaty co se několik dní nemyli, prolejzají kde jakou stoku v ruinách města, uprostřed špinavýho prostředí plným nepřatelsky naladěných lidí a ještě míň přátelsky naladěných zombíků což se Drunkcman s jeho neschopností prostě neodnaučil "šokovat" ničím jiným, protože ve všem ostatním je to prostě mimo, jakejkoliv vztah je tu méměř ubíjejíc nepřirozený.
Drunk-man (nebo na čem jede)opakuje i stejné nesmysly jako že je TĚHOTNÁ ženská puštěna na nějakou průzkumnou misi...člověk by řekl, že se za ty léta zkusil zamyslet nebo třeba vystřízlivěl a došlo mu, jak obrovský nesmysl je to i v současný době natož v post apo kde se pravděpodobně každé nenarozené dítě bude "počítat" aby lidstvo nevymřelo.
On ani příběh hry není žádný mistrovský dílo ale pracovalo to se vzahem Joela a Ellie, což pohřbil už druhý díl a série tohodle (oproti hře byl i seriál v tomhle dost meh), no zkuste si to odmyslet a máte unylou nudu vesměs a to je tenhle seriál komplet, nebo se může přihlásit ten co má tendence že by se na to v životě ještě někdy kouknul - na smrtelný posteli abyste si uvědomili, že pomsta je špatná a ušetřili jedinýho člověka co jste se mu chtěli pomstít - ale cestou to odnesli desítky lidí co s tim neměli co dělat se nepočítá.
P.S.: Že Joel chodil k psychoušovi se nedivim se scénářem co je Ellie v tomhle a za ten golf by bych byl i rád
-
Celou sérii sem měl pocit že sem to viděl.Nikomu sem nefandil.Prvni série určitě lepší, díl s Frankem nejlepší
-
"Já budu táta."
Bohatě stačí:) -
-
Vzhledem k tomu, že jsme se dočkali orčích rodin a miminek v prstenech moci byh chtěl, aby Dina porodila malého clikeříka a společně s Ellie ho integrovali do civilního života...to by byla teprve pecka, kravina ale pecka...horší než tahle nuda by to být nemohlo
-
-
Na seriálu je něco hodně špatně, pokud jako divák mám za oblíbenější charakter Abby než Ellie. Ta mě dokázala přesvědčit v těch pár scénách a dokonce i na golfu měla moje sympatie.
Belle tu Ellie nevěřím ani za nic. V druhé sérii se naplno ukazuje, že tahač celé této párty od první série je Pedro v tandemu s Isabelou Merced v sérii druhé a předpokládám, že v třetí sérii si to ukradne Kaitlyn a bude to jedna z mých nejoblíbenějších postav celé show. Ať si říká kdo chce co chce, Bella Ramsey je prostě miscast jak mraky a scénář její postavy tomu ještě dost přidá. Honba za pomstou? Ale kdeže… To i Dina vypadá, že má větší motivaci a Ellie je jen nesnesitelnej fracek.
Jde to i jasně vidět na hodnocení jednotlivých dílů, kdy druhá epizoda je jasně na špici. Chyba je věnovat flashbacku celou jednu epizodu. Neuvěřitelně to trhá tempo, děj (kterej i tak už kulhá na obě nohy) a v rámci 7 epizod na tohle není prostor. Mít to 10-12 epizod, dejme tomu, ale takhle to na mě vůbec nefunguje.
Nevím, jestli to je rozhodnutí Mazina nebo Druckmanna, ale styl vyprávění, napětí a zlomový okamžiky jsou naprostí zelenáči oproti hře.
-
-
Ono je to ale snad i v samotne hre, dokonce podle clanku jeste drsneji, takze to vycitat serialu asi neni uplne dobre, ale taky je mi Abby sympatictejsi a Ellie ve druhe serii je mi naopak dost nesympaticka. Hrozne sobecka a na muj vkus hrozne impulzivni, nerozvazna a porad ji musi nekdo tahat z pruseru. A ta touha pomstit se, ikdyz vi, jak to doopravdy bylo mi tam vubec nesedi.
-
-
"ta touha pomstit se, ikdyz vi, jak to doopravdy bylo mi tam vubec nesedi."
No právě, že v seriálu to zpracovali jinak a "jak to doopravdy bylo" tam nesedí. V původní herní předloze se to nějak všechno semlelo a Joel to měl někde na úrovni sebeobrany, která se zvrtla.
Jenže pak přišlo herní TLOU2 , které chtělo předat poselství o tom, jak pomsta může být slepá. No a 2. řada seriálu šla ještě o několik kroků dál a dávají to všechno za vinu Joelovi a naznačují tím, že pomsta Ellie je neoprávněná.
Prostě se v tom zamotali a Ellie působí jako nějaký otravný fracek. Škoda promarněného potenciálu.
-
Tak ono co si budem. Ten seriál má dobrý kulisy, ale jinak je to prázdný, nelogický, převážně nudný. Ani první série není bůh ví co. Neznat herní předlohu, asi bych to ani nedal celý. Takhle se dívám jen ze zajímavosti, jak konkrétní scény zapracují do seriálu, jinak mě to vlastně ani moc nebaví, manželka to už i vzdala.
-
-
Prvni serie se mi libila hodne a hru jsem hral az po shlednuti serialu az vysla na PC. Jak pises, tak ano, stoji to hlavne na skvele vyprave a za me to tahnul Pedro Pascal, muj oblibeny herec.
Dvojka je horsi a souhlasim s clankem, ze na jednu stranu je rada veci hrozne natahovana a naopak zejmena posledni dil naprosty chaos, kde se odehraje tuna veci, aniz by to aspon trochu rozvedli a utnou to, kdyz zacina byt konecne zajimave.
-
-
-
-
to akoze tato seria ma len 7 casti? wtf? tusim sa pocty casti v tych novych serialoch skracuju kazdym rokom ...
suhalsim s nazorom tu dole, to malo mat troska viac casti nech to ma aj nejaku hlavu a patu....
momentalne okrem ineho pozeram Home Improvement z 90.rokov (1990+) a seria 24 casti na sezonu, aj ked ano ,relne tam je mozno na cast 35+minut ale.... stale je to viac nez to co sa deje dnes, a to je pls komedialna seria. Z coho mi vychadza, kam sme sa to za tych 30+rokov dostali. (+druha vec co po rokoch pozeram je Stargate Universe, seria = 20 casti) a to je koniec roka 2009...)
ale jedno sa musi Druckmanovi nechat, zistil ze vacsie prachy asi zarobi serialom nez hrou, co podporuje moju teoriu ze mozno 3.cast bude cisto serialova a hra bude mozny doplnok aby sa nepovedalo (a vyjde po serialy, alebo zaroven so serialom, pekne rozkuskovana na casti :P ) (+dva roky vs 6/7rokov+, menej prace, vic prachov, no kto by to nebral? :D)
a to som este radsej niesiel dalej do minulosti, alebo neporovnaval anime so serialom, 2seria bola proste nuda a to prosim pekne dokazali bez zbytocnych fillerov, tak znamych prave v anime battle shonenovkach...
-
2 seria by bola ok, keby nas cakalo este 10 dalsich dielov za najblizsich 10 tyzdnov.
Pokial som schopny obsah 7 hodin prerozpravat cca 10 vetami, tak je nieco velmi zle.
Treba to povedat nahlas, 2 seria bola obsahovo prazdna. Toto dokazali napisat a natocit za DVA ROKY? V porovnani s prvou seriou to posobi ako nejaky predlzeny trailer....
Napr. taky M.A.S.H mal v sezone cca 24 casti a vychadzal kazdy rok. Z pohladu hutnosti dialogov tam bolo asi 17 tisickrat vacsie mnozstvo obsahu.
Celkovo velke sklamanie