Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SouleateR12

    Na EMP už prodávají hadry Assassins creed dynasty.🤣🤣🤣

    • https://assassinscreed.fandom.com/wiki/Assassin%27s_Creed:_Dynasty

  • DeathFish

    Udržet morálku není určitě lehká věc, navíc ještě u tolika zaměstnanců. Často si říkám, jak takové vedoucí pozice vypadají - skutečně nemají výše postavení lidi v rámci herních firem čas, starat se o potřeby a názory svých zaměstnanců, a snažit se ve firmě držet dobrou atmosféru a morálku? Nebo... je to u takových velkých firem vůbec možné? 

    Nemám moc představu, jakou náplň práce ma třeba takový prezident herní firmy a jestli si takoví lidi na své zaměstnance vůbec můžou najít čas, ale nechce se mi věřit, že to nejde v korporátu udělat lépe.

    • KrPa

      v korporatu uspokojuje ten dole toho, kdo je nad nim

      a pro ty pod min, tem se hazi jen drobky, zbytky

    • Derp_1337

      "nechce se mi věřit, že to nejde v korporátu udělat lépe"

      Samozřejmě, že to jde udělat lépe. Ono to jenom chce nějakou snahu a rozumné lidi na správných pozicích.

      Problém je v tom, že v korporátech se na vyšší manažerské pozice nedostanou lidé, kteří se dobře orientují v daném odvětví (herní vývoj)... ale spíš lidé, kteří umí dobře manipulovat s jinými lidmi. Tj. umí si připsat zásluhy za veškerou dobře odvedenou práci, i když s tou danou věcí nic neměli společného. Umí lehce schodit neúspěchy na někoho jiného. A v neposlední řadě dokážou hezky pochlebovat svým šéfům. A takový lidé pak rozhodují o budoucím vývoji firmy, což často nedopadne zrovna nejlépe.

    • Z toho clanku se mi zda, ze hlavni problem nebyl v tom, ze by manazeri nenaslouchali svym zamestnancum, ale ze nektere projekty nemeli smerovani a jasny cil. A to nakonec pusobi na tym snad nejhure - kdyz nemas co delat nebo nevis proc to delas, stracis motivaci. Nebo ten cil byl nespravny - jako kdyz vyvijis hru ktera ma byt vic zdrojem prijmu nez hrou...predstavuju si to jako "udelejte hru Assassins Creed a musi byt live service". 

    • Pro korporaty delam dlouhe roky a nejhorsi je asi ta byrokracie, krome dalsiho milionu problemu. Neskutecna neefektivita vseho...to i jako stavba nasich dalnic je proti takove korporatni byrokracii naprosta dokonalost. Zalezitosti, ktere by se mely rozhodnout v radu dni a udelat za mesic, uplne v klidu bez nadsazky trvaji rok. Jakakoli vlastni iniciativa je naprosto zbytecna. Manageri se na svoje posty nedostavaji diky tomu, ze zvysuji efektivitu a posouvaji firmu dal, ale za to, ze ji udrzuji v zabehlych kolejich. Takovi lide vetsinou ale nebyvaji uplne kvalitni a tak se vedouci pozice ,,zapleveluji,, lidmi, ktere zajima tak leda jejich vlastni teple mistecko, nebo a to je ten horsi pripad, vymysli nejakou kravinu a zacnou ji prosazovat...coz se jim muze po par letech podarit. Pravidlem byva, ze ta kravina zvysi byrokratickou zatez pro radove zamestnance.

      • LessPh

        Ja mam vedouci pozici v korporatu.. mas snad nejakej problem nebo co?! Hlavne drz krok a hubu😂

        V korporatu jedes self-marketing a musis byt tzv. visible ve spravnou chvili na spravnem miste pro spravny lidi, pro tyhle veci musis mit cit a musis jim rozumnet a najit balanc bez ocividneho prepalovani.. a nejdulezitejsi casti jsou lidi, ty delaji tvoje vysledky, takze s nima musis byt sladeny.. pokud to na ne hrajes, poznaji to, pokud s nima jedes uprimne a narovinu, rozumis kazdymu individualne a jejim potrebam, vedes je k tomu abyste spolecne slavili uspech a das jim kredit nebo cokoli co chteji pred svejma sefama, tak za tebou pujdou a taky s tebou budou jednat na rovinu..

        Ja jsem korporatni krysa, mam ten tlak, politiku a peklo rad😅🤣 Dokazu byt svine, ale jsem vzdycky fer a v klidu.. proste easy vole!

        • Ano...to co pisu. Ne aby firma fungovala, ale byt visible na spravnem miste pro spravny lidi. Ze to ,,visible,, je hovadina, to je jedno. Franta je borec protoze ho kazdy zna a s kazdym je kamarad. A Honza je id..ot protoze do vseho rype a dela ,,problemy,,

          Vysledky v korporatu nedelaji lidi, ale reporty a tabulky. A ti lidi brzy poznaji, ze lakovat reporty naruzovo je nejsnadnejsi cesta jak mit klid. Takze zamestnanci lakuji pro managery, ti lakuji pro reditele a ti zase pro jednatele...jednou za cas se neco po..re vic nez se to da zamaskovat, ale protoze v korporatu neni vylozene prima zodpovednost a na vsem je asi 100 podpisu, tak se to nejak udela a jede se dal.

          • LessPh

            No jasny a kde je problem.. firma vydelava, zamestnanci vydelaji, tak co je spatne? Porad ze nechapu..

            • To vydělávání většinou funguje na tom, že korporát vlastní a dodává něco, co má hodně silné jméno nebo to umí protlačit přes své monopolní postavení nebo aspoň jako součást oligopolu, který nefunguje jako pořádná konkurence. Ale fajn, zatím to problém není.

              Problém je, když firma vydělávat přestane kvůli nějaké změně trhu. Korporátní systém na to nemá rozumné zpětné vazby a přes to všechno lakování na růžovo není možné odhalit zdroj problému. Začnou se ořezávat náklady v zásadě podle toho, jak je který manažer průbojný a ne podle toho, který projekt má nebo nemá budoucnost. Ti dole začnou remcat víc než je zdrávo, ztratí motivaci a propadne se jejich výkonnost. Ti nahoře se zase budou křečovitě držet svých drahých židlí a podřídí tomu vše ostatní. Tím se to dostane do pěkné spirály, ze které budou létat produkty dělané jen na jistotu, protože nikdo nebude chtít risknout neúspěch s něčím odvážnějším.

            • Spatne byvaji ty konce. Ono vydelavat setrvacnosti jde jen po urcitou, casove omezenou dobu.

              • Reakce na příspěvek:

                Většina korporátů vydělává, a i když to z pohledu zaměstnanců může vypadat všelijak, ve výsledku je to efektivní stroj, který dodá to, co je třeba.

                Taky je třeba si uvědomit, že nic lepšího, než korporát neexistuje. Neexistují malé firmičky, které jsou schopny dodat a supportovat obrovská robustní řešení.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit