Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Njn kdysi free to play MMO se alespon snazily to delat tak aby byly placeny jen dekorativni itemy a ne core itemy ovlivnujici hru... dneska neco takoveho tvrdi uz snad jen Tera online jestli se nepletu... A mnohem vic se tesim na Guild Wars model - kup si hru a datadisky jinak nic...
  • Star wars online, Star trek online .... akorat na Stargate se zapomina, skoda.
  • no jeste ze mam doma krabici STO s mapou :D jinak FTP je urcite dobre zalezi jak moc to bude "free" a jak moc "to play"
  • BoB.2
    Luxus doufam že aspon jedna věc bude v češtině
    • SA-reg
      MMO v češtině?
      Šupej zpět na private WoW, tam to možná pár týpků přeloží...

      Ale velký světový MMO?
      *15*
      • On by to i nekdo prelozil, ale musel by to vyvojar/provozovatel nejak rozumne umoznit.
  • FTP je marketingové označení, které zastířá fakt - DEMOVERZE. Pokud se mi nějaká MMO na FTP líbila, po počáteční fázy jsem vždy v podstatě musel zaplatit. Můžete hrát zdarma třeba LOTRO (jeden z nejlepší FTP moedlů zatím a jednoz nej MMO zároveň), ale bez placení je to docela nuda. Ačkoli vám toho umožní snad o mnoho více, než ostatní FTP hry. Přesto po ...už nevím 30lvl se těžko někam hnete - questů tak málo, že skoro žádné, kromě hlavní linie a musíme jen grindovat. Omezení batohu, nemožnost obchodu ... prostě, jestli chcete hrát, musíte zaplatit.

    FTP se dostane nyní na vrchol a poté padne.
    • Tky nemam rad tenhle FTP model. Sice to na prvni pohled vypada pekne, ale hodne rychle zjistite, ze musite platit abyjste mohli vubec nejak hrat a vyrovnat se ostatnim hracum. Proto jsou normalni poplatky pro me mnohem lepsi. Platis za to, ze muzes hrat, ale podminky pro hru jsou pro vsechny stejne. Akorat ten krokovaci usek jednoho mesice je na muj vkus prilis dlouhy. Mohli by rozdelit pladby na tydny aspon.
    • V podstate to plati u tech aa titulu, pokud si zkusis World of Tanks, dost zmenis nazor. F2P boom je na ukor poradny parby. Lidi se stridaj, realne penize vynahrazuji skutecny herni cas, schopnosti hrace. Tezko rict, zdali je tento model pro budoucnost hrani dobry. Je to kompromisni reseni, hrat "slusne" online a fungovat i mimo virtualni svet. Mozna cesta, kde kvantita chce valcovat kvalitu, no, vybrat si muze kazdy sam. Demoverze nebo dobra f2p hra, to uz je o tom vyberu.
    • Black_Hand
      a proc? ja patrim mezi lidi, co nechteji mesicni poplatky ani citit. ja si chci rozhodovat o svym hracim case podle sebe a ne se stresovat tim, ze za mesic odhraju jen 5 hodin nakyho MMOcka.
      • Nechápu proč pak chceš hrát MMO... Máš milion jiných her který si koupíš a hraješ kdy a jak chceš. Tak prostě nebudeš hrát MMO.

        MMO hry o tom prostě jsou, kdo v té hře bude víc času má mít to nejlepší né ten který si to koupí. Ne ten kdo hraje 5 hodin týdně.

        Bohužel Blizz právě jde tím směrem hraj málo budeš mít všechno mě osobně se to nelíbí...
      • To samozrejme chapu, a prakticky vubec nevadi ze si obcas zahrajem f2p hry, taky par obcas hraju. ALe jak rekl Frame, je to jenom demo. A hodne f2p je taky pay to win. Pak my free hraci slouzime jako food pro "premium customery" pokud je ve hre pvp.
        Nejhorsi je ze v tech hrach ti wannabe drsnaci ty ubercool zbrane za 60E kupujou. Pak developeri vydelavaj a vsichni maji pocit ze je to "spravne". Jenze neni. Hral by se mnou nekdo sachy kdybych zaplatil 50E a mel dve damy? *12* (samozrejme se netyka vsech f2p mmo, ale castecne se to dotyka skoro kazde)
        • Black_Hand
          ja si to spis predstavuju tak, ze misto toho aby si platil kazdy mesic 15E, tak si dokupujes veci podle potreby, tak jak rychle levelujes. takze ti nejvetsi grinderi budou platit jak mourovaty, zatimco lidi jako ja, kteri by tak moc nehrali, zaplati jen par euro. samozrejme, ze F2P, v tom opravdu free smyslu, te nikam nedostane.
          • Predstavuje si to blbe, ono totiz kdyz si spocitas, kolik musis zaplatit abys moh hrat, tak zjistis, ze misto 300 mesicne te to vyjde na litr mesicne a stejne nemas pristup k tomu, co ten co plati ty 3 stovky.

            Navic se dneska objevujou "uzasny" napady, ze budes platiti 3 kilca mesicne a jeste k tomu si kupovat (zbroj/zbrane/...) a samo bez nich nikdy nebudes schopen odehrat nektery casti hry.

            IMO celkem slusnej model ma WoT - muzes hrat gratis, jen budes expit dyl. Placena munice nedava nijak zasadni vyhody a pokud hrajes dobre, tak i bez placeni muzes pouzivat top techniku.
          • Tak to vetsinou neni, spis to byva tak ze za svoje eurace dostane velkou sekeru aby jel lvly rychlejc (plus ma xp boost) a pak nedej boze kdyz ho potka nekdo kdo si neplati *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit