Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ethy
    Jinak tohle je jasnej důkaz toho, že Gabe čte diskuze na games *1* *1* http://blog.dota2.com/2013/11/not-my-best-work/ Škoda že ta odpověď pčichází až moc pozdě. Nicméně, hlavně že přišla *4*
  • Jen houšť, velmi rád se zbavím Windows po ukončení podpory W7. Hry jsou jediný důvod, proč jsem stále jejich uživatel.
  • Jack1947
    Tim padem tady pada veskera "Exkluzivita" coz je skoda.
    • Tilwaen
      Pro nás jako hráče to přeci škoda vůbec není. Nepotřebuješ si koupit jedno dané zařízení, abys na něm exklusivní hru rozjel, ale můžeš ji rozjet (s trochou štěstí a podporou vývojářů) na jednom zařízení, které už máš doma.
  • Project CARS taky bude na SteamOS
  • Ethy
    Pro STS Chvojkovice Brod: Takže radši veřejně ukazuješ jakej jseš trouba co příjde do diskuze a uráží ostatní uživatele? Makes sense. A ano, přeju jim to. Protože si svou arogancí a prakticky tím svým monopolem na poli online distribuce myslí, že si můžou dovolit cokoliv a chovat se jakkoliv. A to bohužel nemůžou, a Gabe to brzy zjistí. Přeju jim to z dobrý vůle, možná potom pochopí, že anarchie ve firmě a hipísácký vedení, kde je Gabe a pak parta lidí co si jsou rovní, není úplně dobrá věc. Taky si třeba najmou nějaký lidi co konečně začnou nějak spravovat komunitu okolo jejich her a začnou s tou komunitou komunikovat i jinak, než že na redditu semtam něco napíšou. A to, že když napíšou odpověd k reddit postu (včera nějak k CS:GO) a dostane se to rázem na hlavní reddit feed, ukazuje akorát to, jakej je zázrak a jak jsou z toho všichni na větvi, když někdo z VALVe na něco někdy odpoví. Ale co se tady s tim vykládám, stejně to nevezmeš a budeš se chovat jako pitomec dál. Žij dál v iluze božského Gabea, brát ti to nebudu, ale uvidíš, že tohle (krom toho ovladače) rozohodně nebude zas až tak super jak se ti to zdá *4*
    • JezboX
      Nějak nemůžu pochopit proč tě to tak moc se*e. Jsi snad nějaký akcionář Valve či co, že tě to tak všechno deptá? Když ve Valve nemaj vůli něco dělat tak to prostě nedělají. Můžeš zkusit prorazit s vlastní distribucí. Dělat všechno líp a všem ukázat jaký jsou Valve hlupáci. Máš možnost volby. Nelíbí se ti dění okolo Steamu? Nepoužívej ho. Alternativy jsou. Možná né tak kvalitní, ale jsou.
      • valve neni akciovka je to soukroma firma
      • Ethy
        Protože tu firmu mám rád, rád hraju jejich hry, kupuju si na jejich distribučním kanále hry a nelíbí se mi kam směřuje a jak se chová ke svým zákazníkům (čti hráčům jejich her).
        • Nikdo netvrdí, že Valve nemá své mouchy, ale kolik znáš firem dostatečně velkých na to, aby pomohly Pc gamingu jako takovému, a kolik z nich to dělá ? Možná bude SOS jeko skočit z bláta do louže, ale chci to zkusit, protože další místo kde se vymáchat není, za ty lééééta první dedikovaný OS pro hráče....
          Kdo nic nedělá, nic neskazí a tak trocha schovívavosti není od věci :)
          • To Ronox, no právě, .... a po tom všem se tady Valve běžně obvyňuje že je " monopol " , a že toho využívá nebo bude, místo toho a by se lidi ptali, proč se jim nikdo nesnaží konkurovat, nebo nezačal něco podobného dříve a lépe.
            • odpoveď je jednoduchá: nemajú krištáľovú guľu, ktorej by sa spýtali, či sa to oplatí. Sú firmy, ktoré idú do rizika, ktoré dajú prachy na niečo, čo nemusí vyjsť. ... APPLE a iPhone vs staré telefóny ... Tesla s elektro mobilmi vs spaľovacie autá ... Valve a digitálna distribúcia vs kamené obchody ...
          • Ethy
            Já to beru, ale sakra, mohli zkrátka napsat: Hele sorry, letos ten Halloween patch do Doty 2 nestíháme. To nenapsali, proto komunita začala bombardovat větama "Give Diretide" celej reddit Doty, Valve, Volva. Celej facebook Valve, Volva, HL, Dota, DOD, Baracka Obamy, Justina Biebera a tak. Jasně, to je blbost a debilita lidí z komunity. Ale právě v tuhle chvíli mělo zasáhnout PR oddělení VALVe aby situaci vzalo do svejch rukou. Ale PR oddělení neudělalo nic, vlastně nikdo neudělal nic. Volvo, výrobce automobilů to teda vzalo v pohodě, ale prostě tohle je špatný.

Jasně, vždyť já jsem za Steam rád, i za to co dělají pro PC komunitu, ale sakra jak může firma, která má anarchistický vedení a není schopná být ve styku s komunitou vyvíjet vlastní OS a dělat PC konzole?

Víšco, tohle mě na tom mrzí, že nezvládají elementární věci, můžeme nadávat na Blizzard jak chceme, ale sakra dneska je Blizzcon, kde se sejdou velký lidi z Blizzu, odpovídají na otázky ohledně lore, představí svoje hry a udržují vztah s komunitou. Sakra, vždyť jim tam budou hrát Blink 182, to je sakra něco! Valve má The International, kde se Gabe ukáže na začátku, řekne pár slov, já jsem rád, že ho taky po roce někde vidím a tím to hasne a jede turnaj. Dokument Free to play už měl být také dávno venku, ale ještě není. A to se na TI3 promítal. Prostě tohle mě fakt štve, a štve mě to proto, protože to není sakra zas tak těžký spravit. Udělat já nevim, VALVe day, kde by přišel Gabe, davy lidí by poslouchali veškerý jeho moudra, pak by přišli lidi a řekli co mají v plánu pro přístí rok se značkou HL, Dota a tak.

PC gaming je ve svrabu, o tom žádná, jsem strašně moc rád, co pro tu platformu Steam dělá, ale fakt jim přeju z dobrý vůle nějakej průšvih aby se nad sebou zamysleli a celou tu svojí firemní politiku trošku zlepšili a udělali pár věcí jinak, protože to jak to poslední dobou Gabe vede, se mi teda moc nelíbí.

Ono jako pokud ten OS nebude zas tak uzavřenej a půjde do toho narvat třeba XBMC, tak do toho třeba půjdu taky, ale jestli to pojede tak, že se to pustí a najede Steam Big Picture a pak nic, tak to potom děkuji, ale nemám zájem.
            • ... ešte pokračovanie ...

4. PC gaming v srabu: toto je ako s EU tiež všetci vravia jak to ide do sračiek, ale naozaj to tam ide? Stále to funguje stále to šlape, žiadna významná strata alebo zisk sa nestal. To že idú s PC do obývačky len vítam. Chcel som si robiť HTPC do obývačky, lebo satelitný prímač za 400€ je šrot z pred 5tich rokov, ani YT to nevie pustiť, ovláda sa to jak Tekken X. Tlevízor rok srarý nedostane update takže film si tam nepustím, atď. jediná možnosť je PC, najlepšie s linuxom. Po oznámení Steam OS už len čakám kedy to pustia von.

5. Uzavretosť SOS: toto aj mňa zaujíma lebo chcem mať primárne HTPC s XBMC a nie Big Picture. Ale podľa toho, čo som sa dočítal (hlavne na Phoronix.com) tak to bude otvorené a profitovať zo SOS bude celý Linux Desktop. Počítam, že jedíná uzavretosť sa bude týkať Steam klienta a applikácií ako Netflix.

Toť vše čo som chcel... Mimochodom o SOS som prečítal snáď všetko čo je na webe a môžem povedať, že tu v článkoch je veľa nepresností a zavádzania...
            • Človeče ja ti nerozumiem. Presne pre tie veci, ktoré tu spomínaš, že Ti chýbajú tak väčšina ľudí nenávidí. Sú radšej za poriadny výsledok ako za kopu rečí okolo.

1. PR oddelenie: Každý vie ako to chodí, zvratkom, čo drvivá väčšina PR oddelení plodí, nikto neverí, proste hype o tom, že dostanete bonusy, čačky mačky a iné hovadinky sú stále len kecy. Valve to robí inak, When it will be finished? When it will be done!

2. SupišCon: Načo mi je nejaký ValveCon, a že tam im tam do toho usmievania a kecania hrá Bono. Dájú mi tie úsmevy lepšie csko? Nepotrebujem aby ma niekto presviedčal o tom, že neviem čo chcem, že to maľované D3 je najsamlepšie. Radšej sa niečo dozvedám reálne veci ako napr:
              http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=valve_linux_dampfnudeln&num=1
              http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTQ4MzQ
              http://www.youtube.com/watch?v=Apv8aJqhANM

3. Anrachistické vednie: Je to súkromná firma, možú si to riadiť ako chcú. Atari tiež bola banda feťákov na LSD a jak sa im darilo, pokým sa nemuseli polepšiť. Inak, aj tak robia pre PC viac ako ostatný. EA sa len vymieva aj s Orginom. Pre nich sú hráči dojné kravy. Valve a potom nezávislé štúdia a drobné firmy vzniknuté, napr. z Kickstartera, momentálne robia pre PC viac ako všetci ostatný. A práve anrachia vo Valve umožňuje to, čo si inde nemôžeš dovoliť a to povedať čo si myslíš, v každej inej firme ťa zastaví tvoj najbližší nadriadený, tam sa robí len to, čo sa musí.
            • Ronox
              Sakra! Tak to má sakra hloubku! Sakra.

EDIT: Jinak trochu k věci. Já už po valve nic nepotřebuju. Dali nám dobrý hry a Steam. Všechno víc beru jako bonus, protože to co dokázali s digitální distribucí, pochopili, že slevy přitáhnou bambilion dalších uživatelů a že komunita může za ně makat a musíš uznat, že často zaměstnávaj lidi z řad komunity, tak jim prostě i dál fandím. Aférka ohledně patche do doty mě minula, greenlight mi nevadí a sám tam palcuju, dokument mi je u řiti a SteamOS? Pokud vylepší PC gaming, tak do toho půjdu včetně steam mašiny.
    • Za poslední týdny jsem v diskuzích pod články o Valve našel spoustu Steam haterů s podstatně lepšímy argumenty než : "Sakra, když ty prachy mám, tak proč na nich sedět?", a proto i následná diskuze měla smysl a úroveň.
      Nechcu trollit, ale nemám rád zlomyslné lidi .....
      • Ethy
        Ale prostě sakra uznej, že když mají evidentně peníze, tak proč sakra nenajmou pár lidí na PR a pár lidí aby jim testovalo hry na greenlight? To je prostě blbost a nelíbí se mi to.
      • Ethy
        Mám tady od začátku jako avatar logo Half Life. Vypadám snad jako někdo, kdo je VALVe hater? Jasně že jim přeju ať jim to vyjde, ale prostě mě na jejich přístupu hodně věcí štve a už dávne neuctívám Gabea jako třeba před rokem. Takže jim trošku ten pád na hubu přeju, ale přeju jim to proto, aby se vzpamatovali a spadli z oblak dolů. Jsou si podle mě svým postavením a monopolem až moc jistí a to nikdy není dobrý. Začínám objevovat ty nedostataky který ta firma má a prostě mě to štve. Mám Dotu 2 moc rád, ale mrzí mě, jak na to prostě VALVe prdí.
  • Rome 2 na gamepadu ? to si děláte snad už srandu .... opravte nejdřív pořádně hru a pak ji cpěte třeba do mobilu! bože už mě to zjednodušování všeho s...re. Rome 2 je zatím pro mě nejhorší Total War hra jakou vydali ....
    • Bude to na Steam OS. To jest počítač. Dnes již nepostradatelnou součástí počítače je klávesnice a myš, takže strategie se na nich hrajou jedna báseň. A kdo si to bude chtít zahrát na gamepadu, klidně může. Ale nemusí....
      • Aby se to dalo hrát slušně i na tom Steam gamepadu MUSÍ upravit ovladaní. Výsledkem podobných úprav bylo zatím vždy zgurvene klasické ovládání. Ve všem.

Konec Total War se blíží...
        • Ghost47
          Podle toho ukázkového videa z hraní Civilizace se kvůli Steam gamepadu nic zjednodušovat nemusí, vzhledem k tomu, že to má touchpad místo páčky, není problém používat gamepad jako myš. Podle mě se bude hlavně dodělávat podpora pro tu dotykovou obrazovku, tam by se dala zobrazovat třeba minimapa, výběr skupin nebo tlačítka pro speciální schopnosti jednotek.
          Tenhle ovladač je od začátku dělaný na to, aby na něm šly bez úprav hrát PC hry...
          • A v Civce musis oznacovat jednotky tahem mysi? Asi ne, ze? Uz te vidim, jak oznacujes vice jednotek gamepadem...
            • na gamepadu sa nedá stlačiť Šift a klikať? alebo nedá sa na ňom natiahnuť obdĺžnik? čítali ste ako sa to vlasne u Civ4 chová?

ten touch funguje tak, že pohybujete palcom po ploche a s ním sa hýbe aj myš, hore dole. ako náhla sa dotknete okraju tak sa to začne posúvať automaticky ako keď narazíte myšou na okraj obrazovky. ak spravíte rýchly pohyb niektorým smerom tak to začne scrollovať pokým sa znova nedotknete touch padu ... mne to pripadá rozumné, súdiť budem až si to skúsim ...
  • 200 her jeste daleko pred launchem, kolik jich ma next-de-gen v dobe launche? 20? tak se nabizi otazka, co je skutecne malo her? *5*
    • XorxoxTalarius
      No jo, jenze se na tech "200" her podivej. Pres 90% z nich jsou fakt jenom male indie projekty, pripadne DLC do hry od Paradoxu *5*
      • tak urcite, angry birds, contrast, flower, divekick, trine2, super motherload, sound shapes, just dance, skylanders, to je skoro 50% *5* (a z mensiho zakladu, 20 her)
        • pridej si dva baskety, jeden fotbal, jeden nuda sport - nfl, a co ti zbyde...
          • Zajímavý, že se toho nuda sportu prodá více než všech ostatních sportovních her dohromady.
            • pokud jsi konzolista a navic amik, tak urcite nepohrdnes ani baseballem, a pritom jsou to dost nudny kolektivni sporty oba *6*
  • Rome 2 hraju přes měsíc a ono postavit jednotky před bránu v případě dobývání nebo do dvoj - trojřadu v případě bitvy a počkat až stupido omylo AI vrhne vše doprostřed a potom 2 až 3 minuty pít kávu a dívat se na jeden velký blop....na to stačí opravdu gamepad a TV.
  • Ethy
    Já se tak strašně moc těším, až si s tímhle VALVe nabije hubu. Momentálně k VALVe chovám takovej hate až to hezký není. Už mě ta jejich hipísácká firemní struktura fakt nebaví. Co je jim platná tahle mediálně cool firemní struktura, když ta firma (sami to i přiznali) nemá ani PR oddělení, nebo jakejkoliv styk s komunitou? Určitě jste všichni četli tu blamáž okolo Halloween patche do Doty 2 a spojitost s automobilkou volvo, no prostě komedie. A co na to VALVe? Nic, vůbec nic, jestli proběhla nějaká mailová omluva volvu nebo tak něco, do toho samozřejmě nevidíme, ale prostě mě to jejich ticho okolo všeho fakt už nebaví a strašně moc jim přeju nějakej neskutečnej průser, aby se nad s sebou zamysleli a najali pár lidí. Sakra, vždyť ty prachy tam na to maji. Najmu 5 mladejch nadšenejch lidí co by jim testovali hry na greenlight. 5 lidí na styk s komunitou a veškeré PR. Můžou dělat třeba i překlady ne? Tak najmu dalších 200 lidí co by překládalo veškerej Steam katalog her, tím by si také šplhnuli. Sakra, když ty prachy mám, tak proč na nich sedět? Achjo *7*
    • Jazz
      Ano, VALVe může za to, že Dota 2 má nejretardovanější komunitu na světě, která volá Volvu. Ty už to nehul.
    • Co je to za znak ? - Half Brain ?
      • Pokud jsi aspoň dokončil druhý stupeň základní školy, měl by jsi vědět, že je to řecké písmeno "Lambda".
        • Pouč mě ...:) znáš ještě nějaké další zajímavé písmenka ???
        • Ahaaaa !!! A dá se s tou " lambda " provést třeba lobotomie ? To by hodně vysvětlilo ....
          • Ethy
            Zatím tady vegetíš jenom ty. Takže bych s tou lobotomií brzdil, když si mě zatím jenom urážel a nepodložil si svoje tvrzení žádným podmětem k diskuzi.
            • Tak až doděláš základku a tím pádem získáš zmiňovanou úroveň, tak se vrať.
            • S "lidmy" začínajícími: "Já se tak strašně moc těším, až si s tímhle VALVe nabije hubu"
              nediskutuju na úrovni.
        • U nich ve Chvojkovicích-Brodě měli jen první stupeň.
    • XorxoxTalarius
      Jo tohle ma hlavu a patu, sice preklad bez souhlasu distributura delat nemohou a myslim ze je lepsi to spis nechat na nem.
      Kazdopadne s tim testovanim toho co prodavaji a tak dale se neda nez jenom souhlasit
    • rami.cz
      Ty jsi chudak :)
      • Ethy
        Rozeber to prosímtě, rád se o sobě něco dozvím :)
  • A co jako, když mám doma herní pc, tak k čemu mi je, že na nějaký sajrajtOS vyjde stará hra ? Doufám, že se tohle Valve krutě vymstí. Já chci HL3 a ne nějaké pi*****ny
    • Hlavne si treba uvedomiť,že MS chce uzatvoriť svoju platformu podobne ako Apple. Takže SteamOS má byť konkurenciou niečomu podobnému.
      • Ghost47
        V OS X není problém nainstalovat aplikaci staženou z webu autora nebo koupenou na DVD, uživatel není odkázaný jen na Apple obchod. Vždyť i ten Steam tam funguje. Jediné omezení je, že OS X oficiálně běží jen na Apple železe.
        • Jasne, ze sa to da, ale ako dlho myslis takto preziju? S predajnostou by isli vyrazne dolu.
        • XorxoxTalarius
          Jeste ti tam chybi poznamka ze ti tam pojede jenom aplikace a ovladac ktery je posveceny Applem
          • Ghost47
            Admin snad pořád může nepodepsané aplikace povolit (běžný uživatel má smůlu, ale to má ve většině případů i na Windows).
            • XorxoxTalarius
              No pokud myslis Adminem zamestnance Applu, pripadne ze mas vyvojarske prostredi, pak ano ... jinak kdyz si to koupis domu, tak mas smulu (leda ze si priplatis za tooly a mas ono vyvojarske prostredi)
    • Jeste ze nejsi CEO zadne velke spolecnosti v hodnote mnoha milionu.
      • Ty jsi mi ale chytrák. Předpokládám, že o těchto věcech nevíš nic. Nicméně jako laik jsi asi spokojený s tím, kolik nesmyslů se začíná objevovat a kvalitních her ubývat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit