Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Testoval som to s bioshock Infinite a je to hratelne. zelezo mam v izbe a v obyvacke mam projektor s IntelNUC
  • Ehm ... mno ... lol ... kdyz si doma po gbitu pustim vnccko nebo cokoli na to tema .... tak to bude fungovat s absolutne vsim ... a nepotrebuju na to steam. A k prdu je to uplne stejne, protoze ... jaksi ... ehm ... potrebuju to vykonne PC, takze nevidim absolutne zadnej duvod, proc si nesednout primo k nemu, pripadne ... proc si nekoupit 15m hdmi kabel a dotahnout si to k TV v obejvaku ... cimz vyresim 100% problemu s kompatibilitou, latencema ...

Uz vubec pak nevidim duvod k tomu, mit zapnuty dalsi stroj ... ktery defakto nanic nepotrebuju.
    • protože se to bude streamovat cez net a mužeš byt na druhym konci zemekoule, navic je to pro rodiny s detma kdy táta treba pracuje a synek hraje v obyvaku
      • lol ... pres net ... lol .. tady nedo neabsolvoval ani prvni tridu matersky skoly ... odezva klavesnice 100ms ... konetivita v gbitech ... lol. Ty zjevne neumis ani vynasobit 4 cisla ... jinak bys podobnou pitomost nemoh napsat. Kdyz bude synek hrat v obejvaku tak tatovi nebude NIC fungovat... opet ... zjevne vubec nemas tuseni, jakou zatez generuje hrani hry ... a jak moc uzasne pri tom funguje cokolil jinyho ... lol ...

Vis, dam ti takovej trivialni navod. Nainstaluj si ps3mediaserver. Je to trivka. Pak si na druhym stroji pust (trebas) xbmc/vlc/... proste cokolil. Na tom mediaserveru potom nastav, ze ma vse rekomprimovat do mpeg2. Pust si na tom druhym stroji video ... a zacni na serveru browsat po webu ... pak si povime, OK?

A toto JE PRESNE reseni toho, ze prehravac nema dost vykonu na dekompresi (trebas) x264. Takze mu to prechroustas do mpeg2, na kterej vykonove staci. A samo to taky znamena, ze ti misto jednotek Mbitu nestacej ani desitky => zapomen na wifi. 4jadrovej procesor to vysaje na nejakych 80+% a to jaksi netreba resit jakykoli reakce na podnety, protoze to jen prehrava blbej film ...
        • komu to cpeš mne to nezajíma
          • To chapu .. .blb jako ty bez zakladniho vzdelani ...
            • mohl by ses krotit tohle nepatri mezi zakladni vzdelani
  • Víte, veškeré streamování je k ničemu...(Jak je momentálně uděláno.) Ono by nebylo od věci vymyslet to tak to stremování aby na PC kde je poskytován výkon ostatním zařízením ta hra běžela na pozadí aby se PC mohlo využívat i na jiné aktivity a nekoukat jak něco někdo hraje na dálku... To je opravdu blbost...
    • Ono .. ukaz mi PC, ktery zvladne hru, a k tomu jeste dalsi aktivity. Pust si webovej browser, navstiv nejakou prumerne zplacanou stranku ... a mas CPU na 30-50% ... pus si do toho prumerne narocnou gamesku ... a nebude ti fungovat ani jedno ani druhy ...

Nekolikrat sem tu mel clovicky, kteri do firmy vnucovali tenke klienty. Nejen ze ta krabka co neumi ani web ... prijde po secteni HW a SW stejne jako desktop s widlema ... ale k tomu potrebujes jeste za statisice server, aby to aspon nejak fungovalo. A samo, na web muzes zapomenout - ve dvou lidech sme vysali srv se dvema 4jadrama na 60%.

Tohle funguje presne stejne, jen s tim, ze gamesky jsou jeste o fous narocnejsi na vykon. Takze koncepcne je to proste holej nesmysl, protoze pokud maji hrat dva ... potrebujes dva vykone stroje (a dva nevykone) ... coz je proste ....lol.

apropos "bez dratu" to samozrejme nefunguje z principu, protoze mnoztvi dat ktery musis tlacit daleko presahuje moznosti wifi (realny moznosti, ty stambity papirove ... to je tak stejny jako kW PMPO).
      • To máš sice pravdu ale ber to tak, že například nVidia nemá nemalé požadavky na to. Navíc když chceš už něco stremovat tak si domů šunku nekoupíš... Můj případ rozhodně není můj PC zvládne víc činností najednou... Kolikrát hraju hry v okně a na druhým monitoru mam další věci rozpracované.... (a to někdy i TV a to zrovna taky není moc málo náročné) Jako nesmysl to není funguje to bez problému jen musíš mít kulervouví výkonný PC.... Klienty sem vůbec netahej to je úplně něco jinýho....
        • Jenze ty motas dve veci ... uvedom si, ze mit pustenej browser ... a zaroven hru ... na stejnym PC, je zcela jina uloha, protoze rozhodne nedelas oboje zaroven. Chobotnice totiz predpokladam nejses. Navic pricti dalsi vykon na samotnej prenos (=predevsim komprese). Nehlede na to, ze gamesky, ktery se nechaji provozovat v okne moc narocny na vykon zrovna nejsou, a ve vetsine pripadu je zvladne naprimo i bez nejakyho streamovani ten "slabej" HW.

Realita je takova, ze pokud by nekdo na tom stroji hral gamesu a ty mu do toho budes browsat, tak pokazdy kdyz kliknes na link hra lagne jak svina. To muzes sice castecne poresit zvednutim priority ty hre, ale zrovna ve widlich tohle spis nefunguje (narozdil od tuxe - mam otestovano ze pri bezici kompilaci s nizkou prioritou se to nijak neprojevi na odezve systemu, protoze ten ma proste vzdy prednost).

Navic nejak porad nechapu, proc by nekdo mel chtit hrat hru na rekneme nejakym notesu, kterej to nezvlada, a nekdo jinej chtel rekneme browsat po webu na vykonym PC ... kdyz se muzou prohodit. Mi to prijde jakovej vyvoj "protoze to jde". ... du si namontovat na feldu pasy ...
  • Hnisavec
    Stream je zlo...za chvíľu tu budeme mať nefyzický produkt= hru, s dobou trvanlivosti povedzme 2-3 roky pri úspešnej, rok pri neúspešnej hre....kompletne závislá a streamovaná zo serverov ako Diablo a po vypnutí sa stane z toho nefunkčná vyhodené kôpka 50tich eur. Z väčsiny to bude iba kôpka pozliepaných máp ako Titanfall s kvázipríbehom a singláčom s botmi. Klasicky sa to predá PR kecmi: perzistentná hratelnosť, imerzia, nonstop akcia, kooperácia s inými hráčmi na celom svete, nikdy nekončiaca zábava (2roky), genericky generované svety....a bla bla...tá doba sa blíži. 0% pirátstvo je lákavé...
    • Psychotic
      A tebe to bude nutit kupovat kdo?
    • Neboj sa, stále sa nájdu rozumní vývojári. Potom niektorí indie, ktorí budú robiť "klasické" hry. A potom môžeš kupovať hry na gog.com. Toto čo Ty hovoríš budú podľa mňa robiť len veľkí vydavatelia, ako Ubisoft, EA apod. Tí ostatní na to nebudú mať peniaze.
  • Jack1947
    Opravdu neco neskutecneho, ted uz si na Steamu zahraje ale opravdu kazdy!
  • LuckyBaal
    Já jsem doteď nepochopil význam tohohle streamování... proč mi mají běžet dva stroje naráz?
  • Takže jestli to chápu správně, tak je třeba mít výkonný PC a na něm steam a pak další zařízení např. slabý netbook a na něm také steam a díky tomu si zahraju třeba crysis 2, jenže to je pak dost omezené, a lidi si musí kromě výkonného PC kupovat něco dalšího, takže se to vyplatí, pokud někdo cestuje apod. Ale asi to nepřekoná OnLive, žádná společnost totiž nedokázala nabídnout službu, která umožní streamovat nejnovější hry bez toho, aniž by si člověk musel koupit výkonné PC a hrál jen na netbooku za měsíční poplatek, důvod?z technologického a ekonomického hlediska ani není možné podobnou službu rozjet, protože to by na výkonném PC mohly jet max 2 hry a to se nevyplatí...
  • Je nekde nejake info o tom jakou rychlost site je potreba? Osobne bych to celkem vyuzil, ale nechce se mi kvuli tomu tahat 15m UTP a wifi je tady tak zarusena ze se sotva dostanu na megabit :(
    • Tak si to spocitej .. je to prece trivka ... 1920*1080*32 * 30 = cca 2Gbity nekomprimovanyho proudu. I kdyz to stahnes na 1/10 kompresi (cimz samo rapidne zvednes zatez) tak potrebujes 200Mbit. To pres zadnou wifi neprotlacis ani ve snu ...
      • Natáčim videa z akčnějších her s bitrate kolem 20-50mbit při 30fps/FHD a kvalita je slušná (po uploadnutí na youtube se ještě viditelně zhorší). Kodek H264. Lidi by měli ale pochopit, že WiFi není všemocná a je to s ní čím dál tím horší. Nějak použitelná je na 5GHz, ale výrobci notebooků na 5GHz zvysoka kálej.
        Já preferuju UTP a 1Gbit.
  • Najvacsia sila v steam streamingu je ze sa to neomezuje len na hry, ale mozete streamovat cokolvek.
  • Tak to bude Robotronův konec - vsadím se že už potichu prodává akcie OnLive...

Musí být těžké věřit v boha a pak zjistit že je to jen okousaná kotleta...
    • myslel jsem že propagace nacizmu je na tiscali nepripustna
      • kickasl
        Verim, ze ano. Uz jenom proto, ze je nepripustna v cele CR. To co dela ten trol nad nami ale neni propagace nacizmu, to by vypadalo jinak.
        To by vyuka dejepisu taky byla propagaci nacizmu, komunizmu, monarchie, demokracie, diktatury, teokracie, francouzskych revoluci, americke nezavislosti, obsazovani CR....(to jsem jenom vyjmenoval takove ty casto se objevujici udalosti)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit