Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stephano

    Opět moc díky za článek i fotky. :) Takový LARP bych si dal ihned. Mám rád i sci-fi, takže podobná akce ve stylu Fallout nebo Cyberpunk by byla taky skvělá. Škoda, že jsem nedohledal žádné info, zda se mohou LARPu zúčastnit handicapovaní. Kdyby měl někdo info, ať tady napíše díky. Momentálně střídám ve hrách fantasy se sci-fi. Chci si konečně zahrát Horizon 1 a pustit se konečně do Yakuzy a Persony. Dal jsem si závazek, že mám spoustu RPG her a je třeba je hrát. Na historii už mám v záloze Victorii III. :) Díky Vašku za skvělý popis. Vím, že ve svém fotbalovém podcastu nedávno říkal, že knihu bys neuměl napsat, ale já si myslím opak. Četlo se to jedna báseň. A termín komunistický černokněžník už nevymažu. :D

    • Hoj, Persona je skvely simulator japonskyho anime stredoskolaka na spousty a spousty hodin/dni :) Yakuzu jsem poprve zkousel minuly tyden a po par hodinach me bohuzel omrzely fetch questy v hlavni lini… :( Ale co ti urcite muzu doporucit je Final Fantasy VII remake. To je naprosta parada a povinnost co se tyce JRPG :)

      • Stephano

        Koupeno v den vydání přes Epic. :)

    • Záleží na míře a druhu handicapu a jaká se sežene lokace.

      Ale zrovna na minulém běhu Zpěvů na kterém jsem byl si postava Zmejka podvedla kotník v lese při noční výpravě a zbytek hry se přesouvala o berlích - ostatní hráči a organizátoři byli ohleduplní a vždy za ním přišli, když potřebovali něco řešit, ale i když se jen zdálo, že je mi Kč sám.

      Přihlašování na larp se zpravidla otevírá měsíce dopředu, bývá tedy dost času vše probrat. Handicap se dá často vhodně zakomponovat do příběhu a postavy tak, aby se ve hře vyskytoval do takové míry, která je všem kolem příjemná.

      Jsou i larpy, kde o fyzickou aktivitu zas tolik nejde - třeba Příliš krátká neděle. Tam je to potom o přístupnosti budovy.

      • Stephano

        MOC DÍKY za info :) já chodím o berlích a používám i vozík. Bohužel je u mně hodně problém cestování, takže musím najít něco kolem Ostravy. :) I díky Vaškovi jsem se teď začal opět o larpy zajímat.

  • Ten mix fantasy s techno světem může být celkem fajn. Shodou okolností jsem z nedostatku čtiva sáhnul po Lovcově odkazu a funguje to překvapivě dobře. Díky za reportáž.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit