Středověk, zombie a těžký přízvuk. God Save Birmingham uhrane reálnou fyzikou
-
Co, že na tom má být tak úžasného, vždyť to vypadá hrozně.
-
-
A bezi to pekne trhane
-
-
Fakt ho ten zombík kousnul přes plátovku? 😂
-
-
Naprosto běžné ve všech možných RPGčkách, kde jsou plátovky a zombíci.
-
no tohle asi autoři nedomysleli, anebo proč jsou téměř všechny zombie hry v současnosti. Ta pistole je totiž větší adrenalin, obzvlášť když s výstřelem přilákáte všechno v okruhu 1km a pak se mlátíte vším co je po ruce. Oplátovaný rytíř s nějakou pořádnou sudlicí je prostě až moc OP proti zombíkům v podvlíkačkách.
-
-
No oplátovaný rytíř je vskutku OP proti zombiem.
Ale s těma "chladnýma" zbraněma to nebude zase až tak slavné. Ty zbraně se můžou docela rychle otupit, takže vykosit s tím hordu nebude žádná sranda.
Většina chladných zbraní je postavena na principu, že uděláš díru do nepřítele a buď mu přesekneš nějaký životně důležitý orgán a nebo počkáš než nepřítel vykrvácí.
Jenže to asi na zombie nebude fungovat. Tam si budeš muset dát práci s tím přeseknout kosti (např. krk nebo hlava) a sekání kostí fakt rychle tupí většinu čepelí. Ale zase se to dá částečně minimalizovat nějakou speciálně upravenou čepelí na sekání kostí, jako třeba sekáček.
-
-
tak ne všechny středověké zbraně spoléhaly na čepel, zejména ty proti brnění - různá kladiva a palcáty by mohly být docela účinné.
-
-
Jo, jejich drtící účinnost nikdo nepopírá.... ale kladiva a palcáty nejsou moc praktické zbraně.
Jak dlouho si myslíš, že dokážeš mávat okolo sebe těžkým palcátem či kladivem? Asi moc dlouho ne.
Je to užitečné při 1vs1 u dvou obrněných rytířů. Ale 1vsHorda ne.
-
-
Jak dlouho? Zhruba stejně dlouho jako mečem. Váhový rozdíl není velký a snadno najdeš těžší meč než palcát nebo kladivo. V jednoruční variantě mívá obojí něco přes kilo a do 1,5 kila. Rozdíl je primárně ve vyvážení, ale to je zase u palic kompenzované jiným způsobem použití. Můžeš samozřejmě vzít něco obouručního, tam bývají bitevní sekery a havraní zobáky těžší než obouruční meče. Ale taky se jimi bojovalo dost jinak a ve výsledku to bylo zase zhruba stejně vysilující. Ti, co zbraně navrhovali, nebyli hloupí, aby dali vojákům a rytířům do rukou něco, co by mohl protivník snadno využít protahováním boje v obraně k jejich vyčerpání a svému snadnému vítězství.
Meč bude proti zombíkům zpočátku efektivnější, protože celkem dobře znehybní končetiny. Ale rychle se otupí, takže nějaká palice nebe sekera by se minimálně jako záložní zbraň hodila.
-
-
-
-
Vždyť to máš i v každém zombie filmu, nikoho nenapadne vybrakovat motorkářský obchod, by mě zajímalo jak by se jim kousalo přes kevlarovou kombinézu.
-
-
tak ona stačí šatna amerického fotbalu
-
-
imho jedna z nejlepších zombáren Kingdeom je z feudální Koreje
-
-
-
to je nejaky simulator birminghamu?
-
Překvapuje mě, že v článku neni ani trochu skepticismu, protože veškerý materiály sice vypadaj hezky, ale velmi pravděpodobně taková hra vůbec nevyjde.
-
-
Me naopak pripada, ze vypada dost realne a z oficialnich videi take jeste hodne neucesane. Zatim ve me vzbuzuje spise dojem jako ze "koncept dobry, provedeni pokulhava" nez "to vypada tak skvele, ze to snad ani nemuze byt skutecne".
-
-
No je pravda, ze na tomhle videu to vypada uz mnohem hur, ale ten prvni gameplay trailer byl imo proste jen podvod.
-
-
Hele, mam schuzku a hands-on preview na Gamescomu. Sam jsem zvedavy
-
-
Ok, tak to jsem byl možná zbytečně harsh :D dík za info, budu vyhlížet dojmy.
-
-
Na mě to taky působilo tak, že mají ve hře vlastně jen chůzi a vizualizaci prostředí :-) Té fyziky jsem tam moc nezahlédl. Uvidíme...
-
-
-
-
The Day Before vibe:)