Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cauki dokazemi nekdo poradit..mam hru call of duty Ghosts,,,mam nainstalovany i steam,,ale ta hra mi nejde rozjet,,a pise mi to neznamou chybu..nevite nekdo co stim?4v8
  • REAKCE PRO: sleepless@tiscali.cz (Šéfredaktor Games.cz)
    Ok, sice jsem zadal o vyjadreni eb42, ale zrejme muj prispevek hodla ignorovat, nebo ho necetl (coz pochybuji). Nase debata nicmene timhle mym komentarem bude z me strany ukoncena, pouze chci uvest na pravou miru par "polopravd", ktere si zde uvedl. Pojedu take po odstavcich.
    1) Dekuji za nesouvisejici link s tagem "ceska hra". Jak sis jiste precetl, psal jsem, ze se tu tyto hry zpravidla NERECENZUJI. Zduraznuji slovo RECENZE, protoze si sam nekolikrat v podcastech upozornoval, ze na hry tohoto typu (tzn. hry na MOBILY a mene atraktivni platformy - DSi) nemate lidi, a proto se o nich nepise. Snazit se to ted zastrit obyc. clanky, ac tu jasne mluvim o recenzich a dale se zastitit "ceskymi hrami" je tedy ponekud lacine a lehce vyvratitelne.Jinak namatkou v tom vypisu jsou hry jako Carrier Command nebo Arma III, tyto veci davat do souvislosti s Decathlonem mi prijde trochu zvlastni, to si mi schvalne prihraval na smec?:)
    2) Ano, prijde. Tve retoricke cviceni v danem odstavci mi prijde jinak zbytecne - osobne me moc neoslnilo. Proc mi to tak prijde? Protoze web, kde jsi sefredaktorem u svych recenzi dodava (zpravidla) verdikt a ciselne hodnoceni. Hry ktere maji oba tyto atributy povazuji za STANDARDNE ZRECENZOVANE na Games.cz, ostatni recenze jsou v tomto smyslu nestandardni. Do ktere kategorie se radi Decathlon asi nemusim dodavat.
    3) Odpovidas na otazku, ktera byla polozena eb42.
    4) Nemam problem se s tebou neshodnout. Nazory se ruzni, to je normalni.

    Dodatek:
    K me neradosti si vynechal dosti podstatne veci v mem prispevku. Napriklad o Greenlightu napsal tematicky clanek eb42 (predtim tu moc nepsal, ze?), kdyz zaroven tlaci ve stejne dobe do STEAMu Inquisitora? Nebylo by koser, aby to sepsal nekdo ze stale crew Games a eb42 vam k tomu pridal treba komentar (otazky/odpovedi). Mne by to lepsi prislo. No a na zaver to video, opravdu ani to nevypovida nic o tom, ze to byla tlacenka? Odpovez si sam.
    Kazdopadne dik za tvoji reakci, skoda ze na me poslal eb42 tebe a sam si to tu radsi jen cte.
    • sleepless
      Nebudu dodavat vic, nez ze tu v diskusich mame tlacitko "Reagovat", aby bylo jasné, na koho člověk reaguje.
  • Predchozi prispevek byl pro eb42.
  • Hele sorry, ale uz mi to neda, ale zas to neprehanejte. Celkem je mi fuk, jestli to Vincke zplodil sam, nebo tam byl nejakej prosik (i verim, ze to bylo bez prosiku).

    Pravda je ale takova, ze uz mi ta Cinemax tlacenka tady na Games taky zacina vadit. Nejdriv Decathlon, rikam si OK, sice se tu tyhle hry zpravidla nerecenzuji a sefredaktor remca (viz podcasty a dotazy na recenze techto typu her), ze na to absolutne nema lidi, ale u vas to sepsal dokonce sam.
    To by ani tak nevadilo, kdyby tu recenzi sepsal jako normalne a hru oznamkoval [VELMI PROSIM VSECHNY FANBOYS NEZACINAT BRBLAT O TOM, JAK JE DULEZITEJSI TEXT NEZ CISLO, O TOM MYSLENKA NENI]. U vasi hry ale clanek doplnil pouze pseudovymluvou a hodnoceni se vyhnul, pricemz minimalne u DSi verze by to asi zadnej slagr nebyl (muj nazor). No a vrcholem budiz videjko s tlapanim na iPad, coz se tu take dela pro tento typ her asi poprve. Pokud bude i priste a u jinych her, bude to samozrejme plus.

    Nevim, mozna to jsou nahody a ja jsem jenom naplnen zasti, ale tento pristup se mi zda minimalne nezvykly.

    V dalsich tydnech pote Cinemax nahazuje Inquisitora na Greenlight a ty tu (samozrejme mimodek) vydavas clanecek, kde se pro Cinemax spoji prijemne s uzitecnym.

    Uprimne, uz je toho Cinemaxu na Games dost i pro me. Mohu se te uprimne zeptat na jednu vec, kterou mi jednoznacne vyvratis muj dojem z protekce? Proc se o Cinemaxich vecech nepise na jinych hlavnich ceskych hernich webech (a mam na mysli ty opravdu hlavni, nikoliv nejaky pro mobily atd., tedy herni weby s celkove velkym pokrytim, jako Games)??? OK, chapu ze nejste na EG, kde se nesnasite s JD, ale mne obecne prijde, ze ta tlacenka je hlavne tady. Dekuji za odpoved, pokud bude nejak rozumna, rad si necham rozmluvit tento muj nazor. Osobne proti vam nic nemam, ale ten dojem (protekce) to ve mne proste vyvolava.
    • eb42
      Nevim co ti na nasem studiu vadi. Nevim, ktere weby povazujes za hlavni. Vsechny weby pisi o tom o cem chteji. Male vyvojarske studio nemuze nikomu nic diktovat. Za clanky nikomu neplatime a v CR prakticky neinzerujeme, takze rozhodnuti je na jednotlivych sefredaktorech, kolik prostoru chteji venovat ceskym hram. Na muj vkus se ceska herni media venuji ceske herni scene opravdu malo.
    • sleepless
      Jedno po druhém:

      Mrkni se na výpis článků o hrách od českých tvůrců za tímto odkazem (není ani zdaleka kompletní) http://games.tiscali.cz/tag/ceska-hra/ a zjistíš, že jestli má tlačenku Cinemax, tak jiné české týmy a jejich hry mají tlačenku také a krvavou Že se naráz objevilo větší množství informací o hrách od Cinemaxu, potažmo o Inquisitorovi? S tím nic neuděláme, pokud je tedy nebudeme cíleně ignorovat, aby to náhodou někomu nepřišlo "příliš".

      Co se Decathlonu týče, tak jestli ti mé zdůvodnění přijde jako pseudovýmluva, tak tím končí jakákoli budoucí debata. Proč? Když můj argument označíš za pseudovýmluvu, tak za pseudovýmluvu prostě budeš logicky považovat i cokoli, co k tomu napíšu nyní. A já k tomu nic psát nebudu, protože to zdůvodnění platí a víc k tomu není, co dodat. Logika.

      Proč se o Cinemax hrách nepíše na jiných webech? To se musíš holenku zeptat na jiných webech, na to ti fakt neodpovím. Možná nechtějí, možná jim to přijde nezajímavé, možná nemají čas...zeptej se jinde. Já nevidím jediný důvod, proč o hrách od Cinemaxu a jakýchkoli ostatních hrách od CZ vývojářů neinformovat, když je na to čas, prostor, informace od tvůrců apod.

      Názor ti rozmlouvat nebudu, jen zopakuju to, co jsem už tento týden psal v různých diskusích několikrát. Pokud si čtenář stěžuje, že o některé hře píšeme už moc, tak na to někdy odpovím, ale jeho požadavek zcela ignoruju. Pokud mi ale napíše konkrétně, o kterých hrách bychom psát měli a nepíšeme, tak to vezmu v potaz a rozhodně to zkusím nějak vyřešit - dříve, či později. Aneb platí staré a okřídlené, když tě to nezajímá, tak to nečti.
      • ucho
        s tímhle bych souhlasil. já třeba nevidím problém v tom, když se teď zase píše něco o inquisitorovi. prostě proč i tak nevyzdvihnout těch pár českých her, obzvlášť, když se kolem nich něco děje. mně třeba přijde zvláštní, že se nikdo nepozastavuje nad tím, že přeložit inquisitora z češtiny do angličtiny musel být záhul jako prase a už ten samotný fakt si zaslouží upřít teď pozornost k této hře. a že se dostala na GOG je skvělý úspěch, proč jim nepřát nějakou návratnost a já myslím, že na GOGu si ji pár lidí najde... (u Steamu bych trochu pochyboval).

        ale zapojím se trochu do diskuze konkrétně, co by stálo za nějaký článek. a to hra Adventures of Shuggy. nedávno byla v akci na steamu (asi 40,-) a hraje se to dobře. je to sice záležitost na tři hodiny (když nepočítám kooperaci), ale po hratelnostní stránce je to téměř na jedničku. určitě by si ta hra nějakou alespoň minirecenzi zasloužila. no bohužel to není žádný velký titul, je to jen slušně zvládnutá hra :)
        ty hrátky s časem ve hře byly dokonce dřív než vyšel Braid. bohužel se trochu protáhlo vydání a tak to teď v tomto směru působí trochu okoukaně.
    • heavyporn
      *pardon, delete*
  • Inquisitor mi dost pripominal Another War a Weird War. Dobry pribeh, avsak gameplay kapanek (taky vasci kapanisko) nevyvazeny.
  • Inquisitor má šanci zaujmout ... první dojmy jsou pozitivní a člověk věří že ještě něco přijde , ale soubojový systém to je ..... (chce se mi říct diablo !) tragédie . Ne ne , já mám rád tahovky a tohle se mi nelíbilo ani za mák . Možná by to chtělo mody jako v Extraterrestrials , protože i ten stál za houby do té doby dokud jej hratelnostně nevymazlil Bman ...
    • jak dlouho delali Inquisitora? Prostredi je pekne, ale postavicky jsou strohe a animace jsou slabe. Prijde mi to jak loutkovej film :)
      • styl je super, jak pohádky od Zemana :o)

        ale je fakt, že ty souboje jsou pekelný... člověk to ale musí překnousnout, páč ten příběh je boží!
  • Greenlight system se mi nelibil od zacatku, a tim ze ho zpoplatnili to jenom zhorsili a ted k tomu maji ve vsem jeste bordel.
    • Zpoplatnili? Myslíš těch 100 dolarů na charitu? *1* Vývojář, který se chce dostat na trh s 20M+ uživateli by tímhle měl bezproblému disponovat, nemyslíš?
      • jo? a kolik lidi se dostane na Steam? :)) zaplatis a nazdar, dekujeme za ucast :)))
    • No vrhli se do něj po hlavě .... a proto aktuálně světlo zelenáčů vypadá tak jak vypadá :/
  • Inquisitor, hodně slušná pařba. Svýho času jsem na tom byl závislej. Ale pamatuju, že první krůčky s touto hrou byly poměrně obtížné. Hra byla zabugovaná jako prase a poměrně neoptimalizovaná. Dlouhý vývoj hry se na tom také podepsal. Hra měla problémy se spoustou moderních grafickejch karet, ale nakonec se to podařilo snad jakž takž vyřešit. Vyšlo cca asi deset patchů a nakonec to bylo normálně hratelný. Nebejt trochu dementního inventáře a hrozného způsobu nakupování, kdy jste museli klikat na jeden lektvar dvacetkrát, pokud ste ho chtěli dvacet kusů, skoro bych tomu neměl co vytknout.
  • Aaaaa zrovna se přetřásá Inquisitor.

    Zrovna jsem jí odinstaloval docela znechucen. A to jsem byl ze začátku nadšen. Mělo to pěkný rozjezd, slušnou naraci a svět, který doopravdy nadchne. Ale! Potom co jsem opustil startovní městečko a rozhodl se porozhlédnout po okolí mně to zklamalo. Třeba už takový základní koncept boje pro Paladina je docela nudný. Ale nejhorší je jakým způsobem je veden boj. Není to klikfest, ale je to klikfest v pití elixírů...

    Na jednu stranu mne to láká pro příběhové části, na druhou stranu se mi nechce trávit čas pobíjením znovu a znovu respawnutých zombíků....
    • Keyz
      Mně tam vadilo,že ten v boji jsem krom chlastání lektvaru nemohl nic dělat.Jo ještě šlo tuším utéci. Jinak jsem čuměl jak seká a seká a doufám,že to vyhraji.
      • Hmm tak nějak... Nějaký ty skilly tam byli. Dokonce jsem si pořídil nějaký ty kouzla. Ale bohužel jsem nezpozoroval výhodu v jejím používání
        • Svitky byli hodně užitečné ale taky jsem měl plný bágl lektvarů a krabiček s džiny :D ale skvěle jsem se bavil vyjímečná hra.
          • přesně tak, hrál jsem za kněze, ale stejně jsem používal jen pečetě, kouzla byly proti nim slabý a navíc stály manu (a dokupování lahviček po jedný stylem drag and drop je největší hrůza týhle hry)
  • Kolik vám Macura platí, že má každej den článek o svojí hře? *1*
    • Tomu se rika patriotismus.
    • Keyz
      Kdyby jím za každá článek dával CD Inquisitor tak to asi bylo jiné *4*
      • eb42
        Chce to číst trochu pozorněji, tentokrát jsme podplatili Swena z Larian Studios!
        • USER47
          Pochybuju, že o Inquisitorovi začal mluvit sám od sebe:).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit